Vau, miten ihanaa taas aloittaa aamu leppoisasti koneen ja omien kirjoitusten parissa täälläkin. Netti toimii kännykässä vihdoin, joten pääsette tekin jatkossa taas juttujen pariin vähän useammin kuin kerran viikossa ;)

Viikko on mennyt ihan hujauksessa ohi ja vaikka muutama päivä siitä on mennytkin kipeänä, on ehditty paljon. Ja tänäänkin vielä ehtii! Meillä launtai on juhlapäivä ja suunta on veljeni valmistujaisiin. Jostain syystä mulla on tietty heti kaikki herkut mielessä, siellä nimittäin on tarjolla taas varmaan kaikkea aivan liian hyvää. Onneksi on ollut niin huono makuaisti tässä viime aikoina, joten oon kerännyt koko viikon mahaan tilaa veljien kokkailuille. Koska kyllä, meidän juhlissa kaikki ruoat tehdään aina itse. Kun on taitavia kokkeja talo täynnä, niin pääsevät myös vieraat niistä nauttimaan. Ihan jännityksellä odotan, että mitä tänään syödään. Hih. :)

Tehtiin tässä yksi päivä Tiramisua kotosalla ja koska osaa aineksia jäi hieman yli, tehtiin sitä myös toistamiseen. Tai tavallaan tehtiin. Meiltä nimittäin puuttui siitä se yksi ja erittäin tärkeä ainesosa, eli Amaretto, joka piti keksiä korvata jotenkin. Ajattelin, että täytyy nyt sitten tehdä joku ihan muu kakku ja lähdin kurkkimaan mitä mun isovanhempien viinakaapista löytyisi. Hehe, ainahan nyt jotain löytyy.

DSC05484

Jos olette Tiramisua koskaan tehneet, niin tiedätte että se on nopea ja helppo resepti. Sen pitää antaa maustua yön yli jääkaapissa ja jos on siskoni ohjeita kuunteleminen, niin pohjaa pitää kostuttaa kunnolla. Reilusti siis kahvia mausteeksi, kun olette ensin latoneet keksit vuoan pohjalle. Reseptejä näyttäisi olevan netti jälleen pullollaan, joten en jaa tässä omaani. Tässä yksi Tiramisun resepti, joka näytti mielestäni hyvältä. Vaihtaisin sokerin tomusokeriksi ja laittaisin vastoin ohjeita kostutuksen vuoassa kekseihin, mutta muuten homma menee juurikin noin. Herkkua tulee varmasti!

Tässä Tiramis..Anteeksi, Conmisussa (kuten Ville kakun nimesi), on käytetty makuna Cointreauta. Mausta tuli siis kahvin vivahteen lisäksi myös vähän appelsiininen, joka ei sekään ollut yhtään huono idea. Mutta koska nimeä ei saa koskaan käyttää väärin ja ruokia pitää kunnioittaa, niin keksittiin tälle sitten ihan oma nimi. Eihän nyt sushiakaan saa kutsua sushiksi, jos se ei ole tehty riisistä ja sen muista olennaisista osista, joten sama juttu tämän kauniin jälkkäriherkun kohdalla. Nimi kohdilleen, niin on kakkukin kaunihimpi. ;)

Conmisusta tuli jokatapauksessa todella maukasta, onneksi keksittiin soveltaa, vaikka osa aineista puuttui!

DSC05457 DSC05462DSC05473

Muistakaa, että aina voi vähän soveltaa, jos ei tarkkoja aineksia löydy kaapista. Jos tekee mieli valmistaa jotain hyvää ja kaapista uupuu parikin ainesta, niin kokeile rohkeasti eri makuja yhteen. En oo koskaan ollut kovin hyvä seuraamaan reseptejä, mutta koska selvästi ruokahalu toimii ja makuaistikin on erittäin hyvä, osaa laittaa erilaisia asioita yhteen helposti. On kokeilunhaluinen. Yleensä tuleekin aina jotain hyvää, kuten tällä kertaa. Ja mitä sitten , jos joskus vähän menisikin pieleen makujen kanssa? Sitten kokeillaan ensi kerralla uudestaan paremmalla onnella. Harvoinpa ainakaan leipomusten kohdalla voi mennä kovinkaan paljon pieleen. Vai kuka on kuullut koskaan kakusta, joka olisi pahaa? En minä ainakaan ;)

Makein terveisin, 

sokerihiiri Marissa

Iloa sunkin keittiöösi! 

Yksi kommentti artikkeliin ”Soveltamista leipomiseen

  1. Outi Karita sanoo:

    Tiramisu on niin mun lempparia!!!

    Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: