Huomenia! Tässä kesän aikana tullaan varmasti palaamaan vielä moniin eri kohteisiin joissa on tullut viime kuukausina reissattua, sillä niin paljon jäi kevään aikana kertomatta. Aika ei vain riittänyt millään näyttämään sitä kaikkea ihanaa mitä ehdittiin kokea, eikä jokainen matkatarina olisi varmaan mahtunutkaan kaiken muun jutun sekaan. Onneksi jutut on kirkkaana mielessä vieläkin ja kuvakirjastossa on kevään ajalta napsittu noin 500o kuvaa. Ei pääse ihan heti kaikki unohtumaan ;)

Tänään olisi luvassa toivepostausta aurinkoisesta ja ihanasta Barcelonasta.

IMG_8656

Tässä 10 vinkkiä Barcelonaan

Miksi Barcelona? Tähän kysymykseen oon vastannut monesti aiemminkin, että en osaa sanoa tarkkaa syytä miksi itse pidän kaupungista. Kuitenkin jos tahtoisit kokea saman kaupungin sisällä sekä rantaloman, kulttuuria, rentoutta, hyvää fiilistä ja myös ehkä shoppailla, on tämä paikka hyvä valinta siihen. Viikon lomalla ehtii esimerkiksi hyvin käydä usein rannalla, vierailla museoissa, kävellä kauniilla kaduilla, syödä vatsan ähkyyn hyvästä ruoasta, lenkkeillä upeissa rantamaisemissa, kiivetä korkealle vuorelle tai vaikka juoda cavaa ihanissa viinibaareissa joka päivä. Mahdollisuuksia siis on ja siksi tämä kaupunki on hyvä valinta melkeinpä meistä jokaiselle!

Majoittuminen. Barcelona on hitusen kallis kaupunki, mutta toisaalta, niin on jokainen muukin suuri Euroopan kaupunki. Jos majoituksen varaa ajoissa, voi sen saada todella hyvään hintaan. Suosittelen myös lämpimästi kokeilemaan Airbnb:tä viimeistään nyt, jos et ole aiemmin sitä kokeillut. Me saatiin viikon asuminen 300 eurolla, tosin jaetussa asunnossa. Se oli edullinen hinta, sillä hotellista samalla paikalla olisi saanut maksaa arviolta noin 800 euroa hotellista. Mutta kuten jo sanoin aiemmin, myös ajoissa varaamalla voi saada hotellinkin todella hyvään hintaan. Muutoin voi käydä vähän hassusti ja noh, loma tulee kalliiksi ;)

Merkitsin allaolevaan karttaan alueen, jolla itse mielelläni asuisin. Gothick Quarter on hyvällä sijainnilla, siitä kävelee helposti vähän joka paikkaan. En silti takertuisi liikaa siihen, missä asumus on, sillä välimatkat on toooosi lyhyitä. Ainakin omasta mielestäni. Itse tykkään aina kävellä paljon tässä kaupungissa ja silloihan sitä parhaiten näkeekin kaiken. Metrolla pääsee nopsaan liikkumaan, eli vaikka ottaisit edullisen majoituksen vähän syrjemmästä, ei se ole ongelma. Mahdollisuuksia on monia.

Gothick Quarter alueena voisi olla kiinnostava asumiseen, samoin sen ympäristö!

Gothick Quarter alueena voisi olla kiinnostava asumiseen, samoin sen ympäristö!

Ensi kerralla ajattelin, että haluaisin kokeilla majoittua Barcelonatan (rannan) läheisyydessä ja tuntea heti aamusta meren raikkauden. Eikö olisi ihanaa lähteä aamulenkille rantaan ja siitä sitten jatkaa päivää joko kaupungille tai vaikka helposti biitsille? :)

Meidän Airbnb majoittaja Barcassa oli muuten juuri hankkinut ihana pienen koiranpennun. Eipä olisi hotellissa kävellyt aamulla vastaan tällainen pieni pala onnea, ainoastaan Airbnb asunnossa sellainen oli mahdollista. Yksi lisäsyy valita asunnoksi jokin muu kuin hotelli ;)

 

Urheiluintoisille. Aasinsillalla edellisistä aamulenkki haaveiluista sitten urheiluun. Yksi iso asia, mistä oon aina Barcassa nauttinut, on aamujen sporttinen energia. Käyn lenkillä aina rannassa ja siellä en tosiaan ole ainut. Kadulla juoksee ja pyöräilee ihmisiä, rannassa on aikaisin aamusta erilaisia treeniryhmiä ja nyt huomasin, että sinne oli tullut myös crossfit telineet. Myös iltaisin ranta on täynnä erilaisia treeniryhmiä ja ihmiset pelaavat ahkerasti lentistä (kenttiä useita vapaseen käyttöön) jalkapalloa, heittelevät frisbeetä tms. Urheiluintoa siis riittää. Samoin kaikissa puistoissa on hyvin tilaa liikkua ja ihmiset todella treenaavat täällä jatkuvasti ulkona. Rohkeasti siis vain ulkoilemaan, täällä se todella on hauskaa!

Pari ihanaa ravintolavinkkiä! Koska urheillessa tulee aina kauhea nälkä, niin seuraavaksi vinkkaisin näistä ravintoloista. Kaupunkin on täynnä hyvää ja edullista ruokaa, mutta jos tahdot saada takuuvarmasti hyvät sapuskat eteen, niin käy näissä: Sensi Bistro. Meidän molempien lempparirafla, aivan ihania tapaksia ja tosi mukava tunnelma. vähän ehkä hipster meininki nykyään, mutta sekin on vain hauskaa, hih. Testaa myös heidän sisar ravintolansa Sensi Gourmet, joka nimensä mukaankin jo on vähän fancympi, mutta ihan vain muutamaa euroa hinnaltaan loppulaskua kalliimpi. Tämä oli uudempi kokemus tänä vuonna meillekin, mutta menisin heti uudestaan. Itseasiassa, voisin syödä siellä viikon putkeen helposti! :D

Ja no, ehkä yksi parhaista rafloista (ja vanhimmista?) Barcelonassa on 7 Portes. Ehdoton suositus tälle ravintolalle. Koskaan en ole saanut huonoa ruokaa ja jokaisella reissulla oon käynyt maistelemassa heidän herkkujaan. Mene ja ihastu! Aivan ihana!

Sanoisin vielä sellaisen vinkin, että kokeile paljon ja useita eri paikkoja. Jos jotain, niin vältä Ramblan läheisyyden ravintoloita, mutta muilla alueilla menisin rohkeasti mihin tahansa pieneen paikkaan ja valikoisin eteeni erilaisia tapaksia. Niitä voi syödä aina muutaman siellä ja sitten muutaman toisessa paikassa. Tapakset ovat muutenkin ehkä se ykkösvalintani tässä kaupungissa, varsinkin jos vietät vain lyhyen loman. Kokeile siis eri ravintoloita ja löydä itse oma suosikkisi. Kaikilla meillä on oma makumme, joten varmasti jokainen löytää ne, joista itse tykkää eniten.

Mitä suosittelen syömään Barcelonassa? Tapaksia ja kalaruokia. Myös hyviä liharuokia on paljon. Kaupungista saa paljon tuoreita kala- ja äyriäisherkkuja, maistelkaa niitä! :)

IMG_8557

Shoppailu. Barcelonassa on ihan järjetön määrä kauppoja ja voit tehdä edullisia ostoksia helposti. Kun lähdet kävelemään oikeastaan mihin vain suuntaan Plaza de Catalunyalta, niin löydät kaikista isoimmat kauppaketjut. Plaza de Catalunyan kulmassa löytyy myös El Corte Ingles, joka on todella hyvä tavaratalo, johon kannattaa mennä etsimään hyviä tarjouksia ja suurta valikoimaa. Sieltä saa turisteille myös alennuspassin, joka kannattaa hyödyntää. Infoa löydät seiniltä heti, kun menet tavarataloon sisälle. Me ollaan ostettu yleensä El corte Inglesistä hirmuinen määrä tavaraa, tälläkin kertaa noin kymmenen paitaa Villelle ja itsellenikin muutamat kivat vaatteet. Käyppä siis ainakin siellä kurkkimassa :)

Pienemmiltä kaduilta löydät erikoisempia putiikkeja ja esimerkiksi juurikin Goottisen alueen kaduilla on paljon ihania pikkuisia kauppoja. Tai no, oikeastaan koko keskustan alue on täynnä hauskoja kauppoja, et voi välttyä löytämästä niitä. Kävele paljon, niin löydät! Muista ottaa mukaan luottokortti, sillä sulle saattaa käydä vahingossa sama kuin mulle ja joudut ostamaan kokonaan uuden matkalaukun, että kaikki ostokset mahtuvat mukaan kotiin! :D

Täältä löysin kartan, jossa näkyy aika selkeästi, että mitä katuja voi seurata kun tahtoo löytää parhaat ostokset.

Pidä laukustasi kiinni! Jos olet kuullut huhua, että tässä kaupungissa ryöstellään paljon, niin.. Totta se on! Oon itsekin todistanut monet varastelut vierestä ja nähnyt, miten hädissään porukka on, kun se lompakko on viety taskusta. Niin tai laukun pohja on leikattu rikki. Varkaat on todella ovelia, joten muistakaa oikeasti, että pidätte tavarat tallessa. Laukuista siis kiinni ja taskuista tavarat pois. :)

DSC05349

Millä maksaa Barcelonassa? Toisin kuin muissa Euroopan maissa, joissa törmättiin ongelmaan, että kortti ei koskaan käy, niin täällä se on ykkös maksuväline. Kortti kävi tälläkin reissulla kaikkialla. Tipit me tosin jätettiin aina käteisenä, joten sitäkin on hyvä olla vähän aina mukana.

Mitenkäs ne museot ja muut nähtävyydet? En ole itse yhtään museoihminen, enkä juuri intoile liiasta kiireestä ja aikataluista reissuilla, vaan nautin eniten rennosta menosta. Paikat joissa kuitenkin oon tykännyt täällä käydä katselemassa kulttuuria ja historiaa, ovat Sagrada Familia ja Gaudin puisto. Kummatkin ovat kävelymatkan päässä ja niihin pystyy varata lippuja netistä etukäteen, ettei tarvitse edes jonotella juurikaan. Kannattaa myös kiertää kävellen kaikki Gaudin suunnittelemat talot kaupungilla ja muuten vilkuilla kaupunkikuvaa. Niin ja käykääs katsomassa myös Parc de Montjuic! Siellä oon joskus ollut nuorempana, mutta koska oon vähän reikäpää, en muista sielä juuri mitään. Me aiotaan sinne kivuta kävellen ensi reissulla Villen kanssa, kun se jäi tänä keväänä väliin. :)

Liikkuminen Barcelonassa. Lyhyesti jo aiemmin mainitsin, että kävellen pääsee hyvin joka paikkaan. Toinen vaihtoehto on metro ja myös busseja on tottakai vaikka kuinka. Lentokentältä bussi maksaa noin 30 euroa keskustaan, bussi maksaa suunnalta noin 6 euroa. Taksilla oon itse sen välin aina suhannut, niin ei ole tarvinnut jonottaa ja kävellä ruuhkissa laukun kanssa. Bussillakin kuitenkin pääsee, joten liikkuminen on edullista silläkin tapaa.

Käy ehdottomasti täällä: El Mercat de la Boqueria! Vaikka Rambla on paikkana muuten sellainen, johon en kenenkään suosittelisi menevät (paljon ryöstelyä, ruuhkia, turistien huijaamista, huonoa ruokaa) niin tämä market on siellä kyllä vierailun arvoinen paikka. Olen itse jokaisella reissullani käynyt täällä hakemassa tuoreita marjoja, smoothieita ja muita herkkuja mukaan evääksi. Sieltä löytyy myös todella hyviä ruokapaikkoja, jotka ovat ruuhkaisia, mutta kannattaa änkeä väliin. Ruoka on todella hyvää ja paikallisetkin käyvät siellä syömässä. Se on aina hyvä merkki hyvästä ruoasta :)

Ah, aamut on ihana aloittaa näillä smoothieilla ja napata muutamat marjat ja hedelmät mukaan rantaan. <3

DSC05156

Siinä nyt ainakin ne ensimmäiset asiat mitä mulla tuli mieleen ja mitä olitte ehtineet kysellä aiemmin. Jos on jotain muuta mikä mietityttää tai tahdotte enemmän vinkkejä, kun varaatte esimerkiksi majoitusta tai mietitte mitä kaikkea tehdä kaupungissa, niin laittakaa vaan kysymyksiä. Mielelläni autan ja neuvon :)

Barcelona on kaunis kaupunki ja vaikka se on todella turismin täyttämä, on se silti musta aina yhtä ihana. Aamut on siellä parasta aikaa, kun juhlijat vielä nukkuvat ja kadut ovat hiljaisia. Samoin rantaan kävellessä tulee aina sporttinen olo, kun se on täynnä muitakin paljon liikkuvia ihmisiä ja kaikilla on rento fiilis päällä. Täällä mun olo on vaan aina yhä onnellisen rento. Toivottavasti valitsette ensi reissulle kohteeksi Barcelonan ja toivottavasti myös viihdytte siellä. :)

Lisäkysymyksiä? 

5 kommenttia artikkeliin ”10 vinkkiä Barcelonaan

 1. Hanna_ sanoo:

  Jes, odotettu postaus, kiitos siitä! :D Aika kattavasti olitkin vinkkejä kirjoitellut. Me varattiin heinäkuun reissulle semmonen hotelli ku Parallel, vaikutti ihan hyvältä sijainnilta. Ootko koskaan käyny siinä Tibidabon huvipuistossa? Mies kuulemma haluis käydä siellä ;) Tähän hätään en taida keksiä muita kysymyksiä, mutta ehkä myöhemmin tulen kyselemään lisää, kuhan tulee jotain mieleen :D

  Tykkää

 2. Marjut sanoo:

  Kiva kun teit tämmösen postauksen! Oon jo pitkään halunnut Barcelonaan ja sun postausten perusteella haluan vielä kovemmin! :)

  Tykkää

 3. Tiina sanoo:

  Täältä myös suositus Barcelonaan ja 7 portes ravintolalle! Ihana. siinä lähellä kun menee kohti rantaa on myös muutama hyvä kala ravintola. En osaa selittää tarkasti, mutta siinä ehkä 300 metriä kohti rantaa siitä 7 portes ravintolasta :)

  Tykkää

 4. Helzu sanoo:

  Barcelona on ihana ja vilkas kaupunki. Vaikka kaupunki on suuri, ei se niin suurelta tunnu. Majoitusvaihtoehtoja on paljon ja me yövyimmekin siellä ollessa syrjemmässä, koska auto oli vuokralla koko loman ajan. Liikuimme siis laajasti pitkin rannikkoa, mutta Barcelonassa kuljimme metrolla. Yövyimme Holiday inn express- hotellissa, jossa oli ilmainen autopaikka ja lyhyen kävelymatkan päässä asema (lähijunat/ metrot). Kivan yhteenvedon tein Barcelonasta :)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: