DSC05766IMG_9301IMG_9297

DSC05806DSC05791

DSC05818DSC05836DSC05839DSC05852

DSC05892

Kolme päivää vietetty Prahassa ja olen aivan myyty! Siis miten ihana paikka ja niin kauniit maisemat. Me ihmeteltiin kaikki kovaan ääneen, että miksei olla tänne eksytty aiemmin. Niin lyhyt matkakin vielä, että oispa ollut helppoa lentää jo aikaa sitten ihailemaan tätä upeeta kaupunkia. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikös vaan! :)

Monia erilaisia kaupunkeja nähneenä on sanottava, että tämä on yksi kauneimpia missä oon ollut. Niin hyvässä kunnossa kaikki kadut ja talot, että en meinannut uskoa kaikkea sitä mitä näen. Yleensä kun vanhat kaupungit on kärsineet kovasti ja harvoin on osattu näin hyvin pitää huolta esimerkiksi talojen julkisivuista. Eikä siihen kai kaikkialla ole varaakaan.

Tähän kaupunkiin aion palata takaisin joko ensi syksynä tai sitten vasta vähän keväämmäällä. Meillä reissu jäi nimittäin osittain vähän vajavaiseksi, koska kävely oli todella raskasta (+36 astetta, ei tuulta ja aurinkoa kirkkaalta taivaalta lähes koko ajan!) ja siksi ei ehditty ihan joka paikkaan. Lämmöstä tulee harvoin valitettua, mutta tuollainen kaupungin seisova kuumuus meni jo hieman tukalan puolelle. Onneksi jaksettiin muutama päivä tarpoa (minäkin mahoineni) ja sunnuntaina meidät yllättikin raikas raekuuro. Hehe, perinteinen juhannus siis sielläkin päin maailmaa ;)

Suosittelen lämpimästi Prahaa matkakohteeksi, en keksi mitään ikävää sanottavaa tästä kaupungista. Todella upea paikka. Hyvää ruokaa löysi helposti, ihmiset olivat ystävällisiä ja maisemat olivat kauneimpia mitä olen aikoihin nähnyt. Vau, onneksi päätettiin eksyä vihdoin Tsekkeihin!

Kiitos reissusta äidille ja Villelle, it was fun! <3

5 kommenttia artikkeliin ”Praha, tapaamme varmasti uudestaan!

 1. Outi Karita sanoo:

  Praha <3
  En varmaan koskaan kyllästy tuohon kaupunkiin vaikka enhän mäkään oo siellä ollut kuin kaksi kertaa, pian kolme :)
  Taitaa olla muuten Unesco kaupunki, joten varman senkin vuoksi niin hyvässä kunnossa :)
  Ihania kuvia myös susta ja teistä, voihan rakkaus :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kyllä Praha oli erityisen hyvässä kunnossa kokonaisuutena, ei vain Unescon takia. Se taitaa olla se vanha kaupunki, joka on suojeltu? Musta siellä oli paljon laajemmin hyvin hoidetut talot ja ympäristö, aika monia kaupunkeja nähneenä siinä oli huima ero muihin. Ehkäpä turismi vaan tuo niin paljon rahaa, että ne on varaa pitää kunnossa? Vai eikö muut vaan ymmärrä miten tärkeää se talojen kunnossapitäminen on? Mistä lie johtuu, ihanaa silti että oli pidetty niin hyvässä kunnossa! :) Nautin näkymistä suuresti! <3

   Ens kerralla voitte lähteä mukaan Prahaan. Pakkohan sinne on uusiksi päästä :)

   Tykkää

   1. Outi Karita sanoo:

    Totta ja kyllä siellä ihmiset vaikutti ympäristöstään huolehtivilta, ei roskata yms. ja arvostetaan sitä omaa kaupunkia ja halutaan pitää kunnossa :)
    Mä oon jo pari vuotta haaveillut, että joskus Prahaan joulumarkkinoille, on kuulemma todella kaunis joulun aikaan… Ei vaan vielä oo tullut mentyä, aina kesäisin vaan.

    Tykkää

 2. Mona sanoo:

  Prahaan täytyy ihan ehdottomasti eksyä joskus!
  Ja voi Marissa-ihana, näytät(te!) niin onnelliselta <3 Oon niin iloinen teidän puolesta!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ehdottomasti suosittelen Prahaa, tykkäisit aivan varmasti. Ja veikkaan, että siellä ois just sun vauhtiin sopivia menomestojakin paljon ;) <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: