Huomenta myrskyisen yön jälkeinen sunnuntai! Se olis jo toinen aamu uutta ikävuotta menossa, eilen juhlittiin nimittäin meikäläisen 28 v. syntymäpäiviä. Olo on energinen ja oikein rento. Mistään ei kolota, enkä löytänyt peiliin katsoessa yhtään harmaita hiuksia. Ei ollut edes uusia ryppyjä missään joten taitaa tää sittenkin olla vielä ihan hyvä vuosi katsoa läpi ja nauttia rauhassa! ;)

Mitä tulee synttäreihin, niin pakko todeta ettei se ehkä tässä iässä enää ole kovin suuri juttu. Ei kutkuta samalla tapaa vatsan pohjalla kuin joskus kymmenisen vuotta sitten. Olihan se ihanaa herätä eilen synttärilauluun, syödä iso aamiainen ystävien kanssa ja saada pari oikein ihanaa lahjaa (Vähän liiankin ihanaa, yhdestä paljastui mm. lahja matkalle Barcelonaan tai Wieniin. Vau!) ja muutenkin tuntea olevansa välitetty. Onnitteluita tuli hurjasti, se tuntui hyvältä. Niin ja saatiinhan me Porista vieraita viikonlopun ajaksi ja Petra tuli tottakai mukaan viettämään laatuaikaa yhdessä. En silti koe, että olisin halunnut sen suuremmin synttäreitä juhlia tai olla keskipisteenä kokonaista päivää. Se ei enää tuntuisi hyvältä, en osaisi nauttia siitä kaikesta. Tällainen rento yhdessäolo ystävien kanssa tuntuu juuri oikeanlaiselta tähän vuoteen. Sopivan rennolta. <3

DSC05958

2.7.2016

Paljon heräsi eilen ajatuksia siitä, mitä on olla 28 vuotias. Jostain syystä en ole koskaan kokenut ikäkriisejä, enkä ole ikinä odottanut mitään ikää sen jälkeen, kun täytin 18. Hehe, meistä varmaan jokainen on ainakin vähäsen odottanut täysi-ikäisyyttä joskus, mutta senkin rajan kun saavutti, tajusi ettei ehkä enää tarvitse niin odottaa mitään. Jokainen vuosi tulee omalla painollaan. Ja aika nyt kuluu muutenkin niin lujaa vauhtia, että ei tässä pysy millään perässä, ei edes ehdi odotella mitään. Tämä viimeinenkin vuosi on ollut niin täynnä tapahtumia, että voisin vannoa sen kestäneen kaksi vuotta. :D

Ikänä 28 tuntuu hienolta. Se tuntuu aikuisemmalta kuin 27, tyylikkäältäkin jollain tapaa. Ehkä tuleva lapsikin vaikuttaa ajatuksiini ja itseasiassa viime yön unissa aloin jo suunnitella sitä, miten juhlitaan tulevan lapsen syntymäpäiviä. Helposti huomaa jo nyt, että oma tahto siirtyy sivuun ja sitä alkaa automaattisesti ajatella vain meidän tulokasta. Pientä ihanaa rakasta, jolle tahtoo antaa kaikkensa ja tehdä parhaansa vain hänen eteen. Enää ei ole merkitystä miltä itsestä tuntuu tai mitä itse saa, toivoo vain, että sillä toisella olisi kaikki hyvin. Niin tai siis…että meillä kaikilla kolmella kaikki olisi hyvin. <3

Jokainen vuosi on ollut elämässäni omalla tapaa ihana, myös omalla tapaa raskas. Kaikenlaista on sattunut ja tapahtunut, mutta päällimmäinen ajatus mulla on silti, että jokaisesta vuodesta oon nauttinut. Muistan, että viime vuoden synttäreinä sanoin, että seuraavasta vuodesta tulee paras koskaan. Sitä se on todellakin ollut. En voi silti olla sanomatta samoja sanoja jälleen uudestaan. Vai sanonkohan ne ehkä joka vuosi? Jokatapauksessa, tästä vuodesta tulee aivan varmasti paras koskaan. Olen juuri oikeassa iässä tulla äidiksi, olen juuri oikeassa iässä tehdä oikeastaan ihan mitä tahansa. Ehkä kaikkein tyytyväisin olen siihen, että juuri nyt odotan lasta. Olen kypsä, oppinut monista virheistäni, rauhoittunut nuoruudesta, löytänyt elämääni lämpöä ja rakkautta, selvitiytynyt monista ikävistä hetkistä ja ennen kaikkea olen valmis olemaan juuri tässä iässä. Olen valmis olemaan tässä ja nyt. On rauhallinen olo.

DSC05951

Onnea 28 vuotias minä! Toivotan itselleni mitä onnellisinta seuraavaa vuotta! :) 

12 kommenttia artikkeliin ”Juuri oikea ikä tähän päivään ja hetkeen

 1. Lurua sanoo:

  Täällä yksi 27-vuotias ikäkriiseilijä (kriiseillyt kaksikymppisistä asti) :D Olipa ihanaa lukea tällainen teksti, joka sai vähän omaa paniikkia ikää kohtaan laantumaan. Itsellä ehkä kaipuu nuoruusvuosiin ja siihen ihanan huolettomaan elämään saa kriisin aina nostamaan päätään.
  Vaikka toisaalta yhden taaperotytön äitinä ja miehen vaimona ei paluuta villeihin nuoruusvuosiin olisi kuitenkaan vaikka ikää olisikin vähemmän :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   On varmasti ihan normaalia joskus vähän kriiseillä :) Jos ympärillä näkee paljon sellaista hauskanpitoa ja erilaisia perheitä, voi olla itsekin alkaa kaivata sitä mitä joskus vielä oli. Toisaalta ne kaverit, joilla ei ole sitä mitä sulla on, luultavasti haikailevat juuri sen sun taaperoelämän perään. Niin se vain menee ;) Harvoin me osataan täysin olla elämään tyytyväisiä, aina keksitään kaivata jotain muuta. :)

   Toivottavasti sait ripauksen rentoa ajatusta sun arkeesi ja haluaisin muistuttaa, että ne ”villin vuodet” eivät välttämättä ole vielä eletty. Oot nuori äiti, joten myöhemmin sulla on aikaa vaikka vielä mihin.. ;) Nauti tästä hetkestä ja anna elämän viedä. Ties mistä kaikesta itsesi vielä löydät :)

   Tykkää

 2. mirva sanoo:

  Onnea! Se on mitä mainioin ikä tulla äidiksi, mä olin kans 28 kun mun esikoista odotin ;) ja joo, jotenkin ne synttärit on jäänyt sen kummemmin juhlimatta. En edes kolmekymppisiä juhlistanut mitenkään isosti, tosin se et olin raskaana saattoi myös vaikuttaa asiaan… Ehkä nelikymppiset sitten joskus?!

  Kriiseilyä ei kyllä täälläkään juuri ole harrastettu, jotenkin koen itseni onnellisemmaksi ja itsevarmemmaksi mitä enemmän ikää on tullut. Eikä sitä enää niin tule mietittyä et mitä muut ajattelevat. On tullut jotenkin armollisemmaksi, myös muita kohtaan! Jos jotai niin äitiys ja iän karttuminen ovat opettaneet ettei ole yhtä oikeaa tapaa elää ja tehdä asioita. Kukin tyylillään ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Heh, taitaa olla todella hyvä ikä ;) En itseasiassa voisi kuvitella parempaa ikää, jostain syystä kaikki on mennyt juuri kuten piti. Ja hei tottakai pitää juhlia synttäreitä kun tasaluvut taas tulee täyteen. Sillon tosin saattaa olla nuorikkoja häiritsemässä juhlia, munkin 18 v. juhlia juhlittiin samaan aikaan oman äidin 40 v. päivänä :D

   Hyvin oot hoksannut asioita, varmasti niitä ajatuksia myös monelle tuo äitiys vahvemmaksi. Osaa olla rennompi ja asennoitua eri tavoin. Jännityksellä odotan, miten itse muutun tulevina vuosina. :)

   Kivaa viikkoa Mirva! :)

   Liked by 1 henkilö

 3. Maria sanoo:

  Sydämelliset synttärionnittelut sekä onnittelut ihanasta raskausuutisesta! <3 <3 <3 Ihana teksti myös. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Maria!!! :) <3

   Tykkää

 4. Anniina sanoo:

  Onnittelut synttärisankarille! Tästä postauksesta huokui kyllä sellainen rauha ja onnellisuus, että ei ole vaikeaa uskoa kirjoittamaasi todeksi :)

  Ja ihania kuvia muuten!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Anniina! :) Hienoa jos sanat kuvasivat mun oloani oikein ja se myös näkyi sinne asti. Tällä hetkellä on todella onnellinen olo. Ihanaa viikkoa sulle! :)

   Tykkää

 5. Outi Karita sanoo:

  Kyllähän näistä ajatuksista taitaa tosiaan kuultaa läpi se äidiksi tuleminen. Omien syntymäpäivien miettiminen ja suunnittelu siirtyy enemmän lapsen syntymäpäivien miettimiseen, kuinka ihanaa ja kuinka ihana vuosi tosissaan <3

  Tykkää

 6. Mona sanoo:

  Mun mielestä on jotenkin ihanaa, että me ollaan nyt kumpikin 28 vuotiaita ja aiiivan täysin ääripäissä touhujemme suhteen – kuitenkin niin, että kumpikin tuntee elävänsä juuri oikeanlaista elämää :D <3
  Vitsi tulis jo viikonloppu, pakko päästä höpisemään. Niin isoja muutoksia kummankin elämässä :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No niinpä, miten hassua! Mutta myös super hienoa, että voi nauttia niin erilaisesta elämästä ja samalla toisaalta olla kiinnostunut siitä toisenkin elämästä :) hih. Pian nähdään! <

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: