Tätä postausta on toivottu monesta suunnasta, joten tässäpä teille nyt kuvamateriaalia kevään ajalta. Olennaisesti osa kuvista on jäänyt vain arkistoihin, sillä vaikka masu ei ole ollut suuri, niin kyllähän se on näkynyt niin, että joku olisi voinut arvata jotain. Mulla kun normaalisti rasva kertyy ihan kaikkialle muualle kuin vatsaan, joten eipä olisi tarvinnut olla herra Einstein, että olisitte arvannut homman nimen ;)

Osa kuvista on myös julkaistu aiemmin, mutta voisin hieman valottaa tarinoita kuvien takaa. Kertoa vähän enemmän kuin mitä silloin pystyi kertoa. Niin ja olisi kai kuvia vielä enemmänkin, mutta liika on aina liikaa. Maanantai on hyvä aloittaa tällä kuvakoosteella ja jatkaa sitten toiste vähän tuoreemmilla kuvilla :)
Raskausviikko13Muistatteko tämän kuvan alkuvuodelta? Kerroin kyllä ihan rehellisesti, että jouduin ostamaan uudet laskuhousut vanhojen tilalle, mutta syytä en kenellekään kertonut. Oli helpompi puhua lihomisesta, vaikka todellinen syy oli kasvava kumpu. Alkoi nappi kiristää liikaa ja sekös tuntui ahdistavalta. Ostinpa siis uudet housut, niin oli kiva suhia mäessä lujaa ilman pelkoa lentelevistä napeista :D

Ensimmäisillä kuukausilla ei kuvien julkaisun kanssa ollut mitään ongelmaa, koska vaatteita oli päällä aina reippaasti ja vatsakin oli vielä suht normaali. Mitä nyt tosiaan nuo laskuhousut jouduin ostamaan, koska kyllä se alavatsa jo aika aikaisin muuttui vähän erilaiseksi ja jos ennen olin täysin flätti, en ollut sitä enää neljännen kuukauden kohdalla. Ulkoisesti sitä ei siis niin nähnyt, mutta vaatteissa huomasi eron. Farkut jäivät käyttämättä jo kolmannen kuun kohdalla, ne eivät vain enää tuntuneet mukavilta päällä…

Kuvia piti ensimmäistä kertaa alkaa karsia huhtikuussa. Vaatteet alkoivat vähentyä siinä vaiheessa ja kehokin alkoi olla ajoittain erilainen. Olo tuntui  turvonneelta useammin ja keho reagoi helpommin eri ruoka-aineisiin. Osasta kuvia ei oikeasti olisi nähnyt mitään, mutta omasta mielestä muutos oli niin selkeä, että piti olla varovainen. Nyt kun jälkikäteen kuvia katsoo, vähän naurattaa se oma harhakuva kasvaneesta vatsasta. Tässä nyt kuitenkin joitakin sellaisia kuvia, jotka jäivät matkassa julkaisematta. Koska: maha.

DSC03022

Raskausviikko 19

DSC03555

Raskausviikko 20

DSC04163

Raskausviikko 21

IMG_8177

Raskausviikko 23

DSC04941

IMG_8616

Raskausviikko 26

Seuraava kuva on mun oma lempparini koko reissusta. Siinä näkyy se tunnelma ja olo, joka matkalla meillä oli: rento ja onnellinen. Kuva on otettu Portugalissa noin kuukausi sitten. Kun kysyin Villeltä, että voisiko tämän julkaista, hänen mielestään masu näkyi jo niin selkeästi ettei kannattaisi. Pari kaveriani sanoi ihan samaa, kun kysyin heidän mielipidettään. No, en sitten tietenkään sitä julkaissut.

MUTTA NYT! Nyt sen voi julkaista. Tämä on ihana tunnelmakuva <3DSC04516Eipä siinä kuvassa oikeasti näy mitään, mutta ilmeisesti tarkkasilmäisimmät olisivat ainakaan huomanneet leventymisen. Sitähän tässä on tapahtunut, leventymistä vähän joka suuntaan :D

Me käytiin huhtikuun lopussa rakenneultrassa Espanjassa ja luonnollisesti siitä te ette täällä kuulleet mitään. Se päivä oli intoa täynnä, kun kuultiin, että kaikki on vauvelilla hyvin ja masussa kasvaa poika. Ilo oli silloin valtava. Siinä hetkessä lapsukaisesti tuli jotenkin paljon todellisempaa. Sai tavallaan kasvot pienokaiselle, kun tiesi vähän kuvitella millainen kaveri siellä on. Saatiin tietää, että odotetaan syliimme pientä herrasmiestä syyskuussa <3DSC03888Ainiin! Oltiin myös katsomassa Espanjassa lastenvaunuja ihan huvin vuoksi. Ei tietenkään ostoaikeissa, ihan vaan kun sattui eteen ja niitä ihasteltiin jo valmiiksi. Kummasti sekin kuva jäi julkaisematta.. ;)
IMG_8365…Samoin jäi jokainen kuva, jonka otin ostoksista, jotka matkalla tein meidän tulevalle pikkuiselle. Täytyy ehkä esitellä ne teille myöhemmin, niitä kertyi lähes joka kaupungista vaikka kyllä yritin rajoittaa itseäni hieman. Siltikin jo reissun alussa huomasi, että ei enää tehnyt yhtään mieli ostaa itselleen mitään. Oli ihan jonkun muun vaatteet mielessä ;)

Tämä body on ostettu Firenzestä Disneyn liikkeestä.
IMG_7037Niin ja näissä kuvissa havainnollistava todiste siitä, miten kuvakulmalla todella on väliä ;) Kuvat otettu toukokuussa, kun ravintolasta tullessa illalla oli jo oikein mukava masu taas paikoillaan. Kuten sanottu, limua juomalla saa oikein ison raskausmahan esiin. :D

Mitenkäs tämä kuva sitten? Näitte sen Instagramissa, kun olin viikolla 25. Ei näkynyt masua ei, kuvakulma taas tarkkaan valittuna ;)

DSC04897

Siinä niitä nyt oli ainakin muutama kuva tämän kevään ajalta. Ehkä muitakin kuvia eksyy vielä mukaan jatkotarinoihin, joita on vielä kirjoittelematta. Pian voisin esimrkiksi kertoa teille vähän raskausajan oireista, ne kun meillä monilla taitaa olla tosi samanlaisia. Ainiin ja myös tosi erilaisia. Kun itse luin raskauden alussa erilaisia blogeja ja sivustoja, ei mennyt kauan, että huomasin meillä kaikilla olevan todella erilaiset oireet. Osalla raskaus tuntui olevan kuin sairaus, osalla taas ei tuntunut missään. Siksi onkin kiva jakaa myös tänne niitä omia tuntemuksia, niin ehkä joku teistä löytää jotain yhtäläisyyksiä ajatuksiin. Ehkä ootte kokeneet samoja ajatuksia ja tunteita kuin minäkin tässä raskaudessa? :)

Näiden kuvien kautta jatketaan kohti uutta viikkoa, toivottavasti rentoa sellaista. Ja koska sinne on ilmestynyt paljon uusia lukijoita paikalle, haluaisin muistuttaa teitä kommenttiboksin olemassaolosta. Muistakaahan käydä välillä kirjoittelemassa alle jos on vaikka postaustoiveita tai muita terveisiä. Olen enemmän kuin iloinen jokaisesta kommentista jonka saan <3

Ihanaa alkavaa viikkoa meille kaikille! 

8 kommenttia artikkeliin ”Kuvat jotka jäivät kevään aikana julkaisematta! (koska maha)

 1. Hilkka sanoo:

  Ihana tuo mikkiasu 😍 Ostitko mitä muuta? Näin että sait äitiyspakkauksen, mitä pidit? 😊

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos <3 Mäkin ihastuin siihen tosi paljon, oli pakko napata mukaan odottamaan Allua! :)

   Äitiyspakkkaus on IHANA! Kirjoitan pian siitä blogiin lisää ;)

   Tykkää

 2. Syysmamma pohjoisesta sanoo:

  Hei Marissa ja myöhästyneet synttärionnittelut ja onnittelut myös tulevasta pienokaisesta! Olen lukenut blogiasi jo vuosia, mutta nyt kommentoin ensimmäistä kertaa. Olet ihanan aurinkoinen ja tekstisi tuovat paljon positiivista energiaa. Monesti olen toivonut, että osaisin suhtautua asioihin yhtä myönteisesti kuin sinä ja toki usein se onnistuukin.

  Niin ja siis miksi nyt kommentoin, me odotamme myös syysvauvaa. Olen vuoden sinua vanhempi, mutta voi kuinka paljon minulla on ollut samankaltaisia ajatuksia, mitä olen saanut lukea viime aikojen postauksistasi. Ja olen lukenut myös Monnan blogia vuosia, mikä suloinen uutinen olikaan lukea Monnan vauvauutisesta ja sitten sinun. Ihana lukea teidän odotusajan tunnelmia ja tosi kivasti olette ottaneey odotusajan kuvia. Itsekin toki jonkun verran, mutta vähän harmittaa, kun ei ole säännöllisesti kaikilta viikoilta. Vähän haaveilen myös ammattilaisen ottamista raskauskuvista, mutta saa nähdä tuleeko mentyä, kun meilläkin on paljon remppahommia ym. mihin rahaa menee. Ollaan saaru paljon vauvakamppeita käytettynä ilmaiseksi ja halvalla. Voi, miten kiitollinen näistä kaikista olenkaan ja on aivan ihanaa, kun vaunut, pienet vaatteet ym. ovat alkaneet kotia täyttämään.

  Hei, minua kiinnostaa, miten selkäsi on voinut nyt raskausaikana? Itsellänikin on ollut selkäongelmia ennen raskautta, mutta nyt olenkin selvinnyt melko hyvin ja vielä ilman tukivyötä. Pitkästä seisomisesta/kävelystä selkä kyllä kipeytyy. Minus myös supistelee helposti kävellessä ja aiemmin paljon liikkuneena entisenä kilpaurheilijana onkin ollut hankala arvioida, mikä on riittävästi, sopivasti, muttei liikaa liikuntaa ja milloin pitää supistusten takia höllätä. Onko sinulla ollut tuntemuksia kävellessä/oletko joutunut miettimään paljon liikunnan määrää ja mitä se on?

  Ihanaa odotusaikaa ja kesää sinulle Marissa!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moikka Hanna! Kiva kun tulit kommentoimaan ja hei kiitos onnitteluista :) Sinne myös paljon onnea, voi meitä onnekkaita syysvauvan odottelijoita <3 Oispa jo syksy!! ;)

   Raskauskuvista tuli mieleen, että uskoisin myös itse otettujen kuvien olevan hyviä, jos malttaa vähän panostaa. Jos teillä on kamera käytössä/saisitte sellaisen lainaan, niin aivan varmasti saisitte otettua hyvät kuvat! Mekin on tehty niin nyt pari kertaa, että on otettu kamera mukaan ja ulkona kuvattu iso läjä kuvia, joista edes parin on pakko onnistua :D Tarvitaan vain hyvä valo, kaunis maisema ja aivan varmasti joku onnistuu, kun jaksaa kuvata paljon. Saisiko miehesi ehkä napattua susta kuvia joku kaunis aurinkoinen ilta? Tai joku ystävä teistä molemmista? Ei kuvien välttämättä tarvitse olla maailmanluokan otoksia, mutta muistona ne ovat kauniita aivan varmasti, vaikka eivät täydellisiä olisikaan. Meitä kuvasi mun ystäväni ja mulla tulee jo siitäkin tosi hyvä fiilis, kun muistan että juuri hän oli kameran takana. Kuvissa on enemmän fiilistä, kun tietää että ne on yhdessä otettu :)

   Kuulostaa tosi hyvältä, että sullakin selkävaivat on pysyneet poissa! Mulla ihan sama juttu. Oon ajatellut, että syynä on ahkera liikkuminen ja suora ryhti. Oot myös ilmeisesti ollut ahkera liikkumaan? Lääkäri sanoi, että moni jolla ryhti on huono, kärsii nopeasti selkävaivoista. Nyt kun rempatessa oon kumarrellut paljon, oon saanut vähän selän kipuilua, mutta uskon, että se siitä hellittää. Ellei sitten pahene nyt kun vatsan kasvu on vasta alkanut, nyt se nimittäin tuntuu pahasti tuolla hermossa ajoittain..

   Mulla käveleessä tulee vatsaan kipua, mutta en ole varma onko se supistelua vai vaan jotain muuta pientä kipua. Jos lähden liian vauhdilla liikkeelle, se voi alkaa, joten oon opetellut vaan kulkemaan aina tosi rauhassa. Siksi oon myös nykyään myöhässä joka paikasta, kun oon niin hidas :D Kirjoittelen näistä raskausajan oireista pian lisää blogiin, niitä on moni toivonut. Ehkä jo tänä iltana ehdin :)

   Ihanaa odottelua myös sinne ja onnea vielä tulevasta pienokaisesta <3

   Tykkää

 3. Outi Karita sanoo:

  Tuo mikkiasu!!! Ja tuo tiiliskuva tosiaan ihana <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, ehkä Allu tulee käymään joskus Porissa sitten Mikin asu päällä ;) <3

   Tykkää

 4. Nina sanoo:

  Mua kiinnostaa myös selkäongelmat, onko niitä ollut yhtään rskaudessa? Vaikutat jaksavan hyvin?

  Kivoja kuvia. Ei niistä näy mitään, ainakaan ekoista kuvista :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Nina kommentista :) itseasiassa selkä on voinut yllättävän hyvin! Kirjoittelen pian oireista raskausaikana, mutta selän kanssa oon saanut olla ihmeellisen rauhassa. Uskoisin, että reippaalla kävelyn määrällä on ollut merkitys. En oo jäänyt liiaksi makaamaan, koska nyt kun sitä on tehnyt, niin selkä on alkanut kipuilla vähän.

   Ja heh, joo ekoista kuvista ei näkynyt mitään. Silloin olin varma, että niistä näkyy jo ihan selvästi :D

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: