Oon jonkun verran saanut yhteydenottoja liittyen raskauteen ja siihen, miten oppisi sopeutumaan kasvavaan kehoon. En yhtään ihmettele näitä kysymyksiä ja mietteitä, sillä onhan se ensimmäinen raskaus kaikille uusi asia ja kehon kasvu voi joskus tuntua vaikealta ajatukselta. Kaikki ne kilot ja turvonneet olot. Huh, niin iso muutos ja vieläpä niin lyhyessä ajassa!

Valehtelisin, jos sanoisin teille, että joka päivä on ollut sellainen olo kuin kasvu olisi vain ihana lisä raskauteen kuuluvana asiana. No, ei se ole. Alkuun asian käsittely veikin hetken aikaa, mutta omalla kohdallani kaikki kävi oikeastaan aika nopeasti. Tajusin pian, että painoa nyt tulee väkisinkin ja kunhan vaan ymmärrän vaihtaa päälle löysempiä vaatteita, ei olo ole oikeastaan sen kummallisempi. Raskauden tuomat kilot eivät nimittäin ole raskaat, päinvastoin. Ne ovat keveät ja jokainen tullut lisäkilo on tuntunut jopa hyvältä. Hassua sanoa näin nyt, mutta niin se vain on. Kaikki nämä runsaat 11 kiloa jotka nyt on kertynyt, jokainen on ihan okei.

Siis mitä, yli 70 kiloa? Selluliittia? Rasvaa mahassa? Apua, olen epäonnistunut! 

Jos miettisin itseäni viisi vuotta sitten tähän tilaan, olisin varmasti ollut aivan paniikissa. Silloin en hyväksynyt minkäänlaisia muutoksia kehossa ja oli pakko alittaa aina tietty painoraja. Mutta, en onneksi olekaan ollut siinä hetkessä raskaana. Tänään en sorru yhteenkään edellisistä ajatuksista, eikä muuttuva keho tunnu yhtään miltään. Ehkä vähän ylpeydeltä kasvavasta masusta (onhan se nyt ihana!!) ja ihmettelyltä, että mihis ne kaikki kilot oikein on tulleet? Peiliin katsoessa sen sitten näkee selkeästi. Vähän joka paikkaan. Tasaisesti peppuun, jalkoihin, masuun ja käsivarsiin. Poskissakin on selkeää pyöreyttä.

Olin jo ennen raskautta melko suuri, tai siis painavampi kuin olen koskaan ollut, enkä silti kärsi tästä tilasta. En vaikka juuri huomasin, että vaaka on pomsahtanut jälleen uusiin lukemiin. Tulenkohan näkemään vielä senkin päivän, kun 80 kiloa menee rikki? 164 senttiselle naiselle se on jo aika paljon. Mutta eihän se ole lopullista. Se on vain hetken paino ja sitten se karistellaan pois.

IMG_9446

Raskausviikko 31

Kaksi ongelmaa kehon kasvussa on ollut: lämpiminä päivinä on ihan kamalaa, kun haluaisi kävellä ulkona mekko päällä, mutta hikisyys tekee siitä hankalaa. Miksi? Reidet hankaavat yhteen, kun ovat saaneet jostain lisämuotoa (”raskauskiloja”) ja on siksi aina mietittävä mitä laittaa päälle. Heh, hipsut siksi, että tiedostan kyllä erittäin hvyin, että jokainen saamani kilo ei ole raskauskilo. Olen syönyt enemmän kuin ennen ja totanoiniiin.. siellä se on nyt reisissä se kaikki rasva ja sokeri. Reidet on siis ihan kiva saada kuntoon taas sitten raskauden jälkeen, niin ei satu kävellessä helteillä. :)

Toinen asia on tottakai se, että pitää ostaa uusia vaatteita ja vanhat eivät mahdu päälle. En ole ihan niin shoppailuhullu, että innostuisin vain siitä faktasta, että saa luvan kanssa mennä ostoksille. Onneksi käytän muutenkin aika löysiä vaatteita ja uusia on pitänyt ostaa todella vähän. Mekkoja jonkin verran ja nyt muutama löysä paita. Tykkään nääs vähän löysemmistä paidoista, en sellaisista joista napa näkyy naapuriin ;)

No, ostin mä tässä yksi päivä mammaosastolta pari kivaa uutta vaatetta. Ihan vaan siksi, että ahdistava olo alkoi olla liiankin ahdistava. Puristava tunne vatsalla ei ollut yhtään mun juttuni ja normaalit legginsit meinasi valua koko ajan alaspäin. Kiitos hennesin mammaosaston, vaatteet peittävät taas masun <3

IMG_9632

Raskausviikko 32

IMG_9628Mitä tulee otsikkoon ja tämän sunnuntain aiheeseen, on mulla siitä aika vahvakin mielipide. Raskaaksi ei pidä ehkä hankkiutua, jos ei ole oman kehonsa kanssa sinut ja joutuu liikaa stressaamaan kehon kasvua. Ravintoa pitää syödä ihan normaalisti koko raskauden ajan ja itse en ikinä voisi edes kuvitella, että söisin vähän vain siksi, että en lihoisi liikaa. Se tuntuisi kovin kapeakatseiselta ajattelulta. Tiedän, että lapsi saa kyllä ravintonsa ensin ja äiti vasta sitten, mutta siltikin koen, että mieluummin syön vähän ekstraa kuin liian vähän. Lapsi kärsii varmasti myöhemmässä elämässään siitä, jos äiti on kituuttanut ruoalla. Ei, se ei näy epämuodostumina syntyvän lapsen kehossa, vaan se tulee näkymään ongelmissa esimerkiksi syömisen ja mielenterveyden kanssa. Uskon myös siihen faktaan, että jos vauva elää vatsassa jo säästöliekillä, on hänellä varmasti vaikeus sopeutua arkeen ulkopuolellakin. Niin ja jos äiti stressaa koko raskauden ajan painoaan, tarttuu se stressi myös vauvaankin. Pois siis stressi ja huono mieli. Tuleva perheen aarre voi silloin masussa paljon paremmin. <3

On tottakai myös ihmisiä, jotka oppivat raskauden kautta rakastamaan kehoaan. Vahinkoraskaus on johtanut joillakin siihen, että yhtäkkiä onkin parannuttu syömishäiriöistä ja oma keho onkin kauneinta mitä on koskaan päällään tuntenut. Sitä ne äidilliset hormonit kai teettävät joskus. Osaa ajatella armollisesti myös itseään kohtaan, ei vain lapsukaista :)

Keho kasvaa kaikilla eri kokoiseksi ja muotoiseksi raskausaikana, eikä sitä voi koskaan etukäteen tietää. Mulla paino on tullut tasaisesti koko kehoon ja joillain ihmisillä ilmestyy vain muutama kilo ja pomppaa maha samalla esiin. Tämä on kuitenkin vain väliaikaista ja yhdeksän kuukauden jälkeen on sitten loppuelämä aikaa hoita taas itseään kuntoon. Koska sekin pitää muistaa, että ei näin lyhyessä ajassa saa itseään niin rapakuntoon, etteikö pääsisi taas palaamaan lenkkipolulle ja siinä samassa se keho palautuu kyllä entiselleen.

Miten siis sopeutua kasvavaan kehoon raskausaikana? Muista, että se on vain väliaikaista ja varmasti saat tästä lisämotivaatiota jatkaa taas kuntoilua myöhemmin. Lapsen kasvu on tärkeintä, ei se miltä sinä näytät. Syö terveellisesti, mutta älä välitä siitä jos joskus laitat suuhusi vähän enemmän herkkuja. Muutama turha lisäkilo ei ole vakavaa, mutta turha stressaaminen raskausaikana on. Mietitään sitten yhdessä myöhemmin, että miten ne kilot saadan pois. Nyt nautitaan raskausajasta, eiks vaan?! :)

IMG_9568

Kuinka paljon sulla tuli kiloja raskausaikana? Entä kuinka pitkään kului aikaa karistaa ne pois? 

 

14 kommenttia artikkeliin ”12 lisäkiloa – kuinka sopeutua kasvavaan kehoon raskaudessa?

 1. Sirpa sanoo:

  Mulla huomenna viikko 39 ja katotaan meneekö jo 90kg rikki. Aamulla neuvola
  Hihi. Kotona meillä ei ole vaakaa. :) Se kuulostaa kyllä paljolta kun oon 166cm pitkä. :D Aina oon kyllä ollut aika painava, mutta 90 kg kuulostaa hurjalle! :D Mulla kaikki extra on mennyt vaan reisiin. Kädet ja naama ei oo jostain syystä muuttuneet. Eli kiloja on tullut nyt kai n. 18 extraa. :) Muakaan ei haittaa kyllä yhtään. Ollut jopa ihan mukavaa huomata, että vaikka nyt raskausaikana välillä on tullut herkuteltua myös arkena, en ole kuollut siihen. (Yleensä oon tosi tarkka karkkipäivistä) Uskon, että kun perus ruokavalio on kunnossa ja jotenkin edes liikkuu, kyllä ne kilot sitten lähtee. :) Jos koko 9kk vaan elää pizzalla ja jää sohvalle sekä ottaa 40lisäkiloa, on sitten eri juttu, mutta joku valitsee senkin tien. ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jännää, ootan kyllä tosi paljon, että teidän pikkunen sieltä syntyy!! <3 Oot pitkälle jaksanut, olin jossain vaiheessa jo ihan varma, että kyllä se teidän beibi näkee maailman jo etuajassa. Mutta ei, näemmä on viihtynyt hyvin siellä masussa ;)

   Paino on tosi jännä asia, koska sunkin kohdalla on pakko sanoa, että jos pitäisi arvata, niin en sanoisi sun painavan läheskään 90 kiloa. Siksi sitä painoa on ihan hölmöä edes tuijottaa, koska ei se kerro kuitenkaan mitään. Sitä kertyy raskaanaollessa niin salakavalasti, että jos itsekin tuntee itsensä vielä ihan kevyeksi, niin mikäs tässä ollessa. Kyllähän ne kilot sitten lähtee. Tai no, vähän pelottaa että miten noi reisiin kertyneet kilot saa pois mutta.. Pakko vaan sitten tsempata. Paljon lenkkeilyä tiedossa talveksi ;) Onneksi on sentään kohtalotovereita, koska tuntuu että monella tuntuu jalat ottavan reilustikin painoa – eikä ihme. onhan siinä iso paino mitä kannatella kaikki päivät.

   Paljon tsemppiä sinne vikoihin hetkiin, iik, jännää! Odotan jo innolla millanen rakkasupakkaus teille sieltä syntyy <3

   Tykkää

 2. Momtobe87 sanoo:

  Hyvin sanottu! Ei ne kilot ole kiin kamalia, kun tietää mistä johtuvat. Niistä pääsee aivan varmasti myös sitten eroon ja onkin musta tosi pässimäistä jos oikeasti miettii vain ulkonäköä raskaana. Mitä sillä tekee, kun pitäisi keskittyä jälkikasvun kasvatukseen? Ei yhtään mitään. Voisi keskittyä olennaisiin asioihin ja olla huolehtimatta kiloista. Niitä kun vaan ei voi välttää. ;)

  Mulle tuli ekassa raskaudessa 16 kiloa, synnärille jäi niistä 8. Loput sain karisteltua pois lähes kokonaan kunnes olinkin jo uusiksi raskaana. Nyt on kertynyt 15 kiloa ja vielä kuukausi jäljellä. En tarkkaile painoa yhtään koska tiedän että ne kilot lähtevät samalla kun vauvakin saadaan maailmaan.
  Tsemppiä raskauden vikoihin hetkiin! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Juurikin niin, hyvin oivallettu. Ajattelen aivan samoin kun sinäkin. :) Tottakai on ymmärrettävää, että kaikille kehonkuva ei ole niin helppo asia ja joku kärsii siitä kun lihoo, mutta silloin voisikin olla ensin hyvä hoitaa itsensä kuntoon ja sitten vasta hankkia lapsia. Jos mahdollista :)

   Ja hei kiitos, katsotaan paljonkon kiloja mulle kertyy. Voisin arvella, että samoihin lukuihin pääsen kuin sinäkin. Sinne myös tsemppiä raskauteen!! :)

   Tykkää

 3. Aliisa sanoo:

  Hyvin kirjoitettu! :) Ja kaikki raskaudet on varmasti erilaisia ja jokainen nainen kokee sen erilailla. Mulle tuli raskaudesta 10 kiloa lisää, joista suurin osa oli turvotusta, en kokenut lihoneeni paljoa. 5 kiloa jäi suoraan synnytyssairaalaan ja loput lähti ekan kuukauden sisään. Imetys veti mut ihan kuiviin kun vauva viihtyi niin paljon rinnalla ja oli kova syömään. Ja kasvoi hyvin, mikä on tietysti ihanaa :) Aika hyvin sai syödä suklaata ja kaikkea muutakin mitä teki mieli sen ajan kun vauvanhoidolta ehti. Tyttö täyttää kohta vuoden ja olen kyllä tosi hyvässä kunnossa kun aloitin treenaamaan pari kuukautta synnytyksen jälkeen ja on tuntunut tosi hyvältä ja tärkeältä saada omaa aikaa treenamiselle. Ja imetän edelleen, että kyllä vieläkin saa syödä herkkuja vapaasti :)

  Tosi kiva kun kirjoittelet raskaus- ja vauvajuttuja, on kiva lukea kun se on itselläkin niin lähellä vielä. Tsemppiä! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Aliisa :)

   Kuulostaa tutulta. Moni sanoo, että iso määrä nesteistä ja muusta painosta (painaahan jo vauva, lisääntynyt veri, kohtu tms. paljon!) poistuu jo synnytysvaiheessa ja sitten pikkuhiljaa kotiinlähtiessä kaikki onkin kadonnut. Sitten on monia, joilla näin ei käy, ja täytyy vähän taistella kiloja vastaan. Mutta niinhän se on normaalissakin elämässä – toisille laihtuminen on helppoa, toisille vaikeaa. :)

   Kunpa mullakin menisi kaikki synnytyksessä hyvin ja keho olisi voimissaan sen jälkeen. Innolla odotan jo, että pääsee sitten joskus kunnolla liikkumaan ja palauttamaan kehoa normaalitilaan. Motivaatiota aivan varmasti riittää! :)

   Kiitos kommentista, tuuhan jatkossakin kertomaan omia mietteitäsi. Hauska vaihtaa ajatuksia :)

   Tykkää

 4. Kerttu sanoo:

  Hyvä kirjoitus aiheesta! Itselle tuli raskauden aikana vain vaivaiset 7-8kg. Stressasin suoraan sanottuna painosta aivan liian vähän. Tarkoitan etten sitä sen suuremmin miettinyt tai tiennyt paljon sen pitää/olisi hyvä nousta. Söin terveellisemmin kuin ennen positiivista testiä. Alkuraskauden mättöjen jälkeen teki mieli terveellistä ja raikasta. No sitten vk 36 ultrassa huomattiin sikiön olevan pieni kokoinen.. Ja siitä se stressaaminen alkoi. Ravattiin lisäultrissa ja lääkäri jo sanoikin, että nyt vaan makaat etkä saa liikkua edes normaaleja kävelylenkkejä (joita oli tuolloin 2per päivä, 3km per lenkki). Minä kuuliaisesti noudatin lääkärin neuvoja, makasin pari viikkoa ja söin kuin hullu. Ei auttanut kun mennä uuteen ultraan tietäen, ettei paino varmasti ollut noussut kuin kilon. Siellä olikin vastassa eri lääkäri, ultrasi ja totesi sikiön olevan aivan normaalipainoinen ja huoli pois. Kaikilla ei vaan vatsa tai paino kasva samaan tahtiin. Tuon lääkärin jälkeen meni pari päivää ja syntyi kolmekiloinen täysien pisteiden vauva:) Synnärillä paino laski jo alle lähtöpainon, maito ei noussut kunnolla ja lisämaitoa jouduttiin antamaan vauvalle. Itselle tuo oli hirveä pettymys, koska imetys oli ollut mielessäni äärettömän tärkeä asia. Ei auttanut muu kuin mennä kotiin kasvamaan, syödä kun hevonen pakolla ja 3 viikon kuluttua päästiin täysimetykseen ja lisämaidot ovat siitä asti pysyneet kaapissa. Eli KYLLÄ niillä raskauskiloilla on tarkoituksensa, itselleni niitä ei valitettavasti kertynyt paljoa ja siitä kärsi imetys alussa valtavasti. Turha stressi pois, painon kuuluu nousta, niin se luonto on sen tarkoittanut!!

  Onnea loppuodotukseen!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos kehuista ja kiitos kommentista :) Sunkin kommentistasi huomaa, että meillä kaikilla on kovin erilainen keho ja siinä missä jollain kertyy kiloja vaikka söisi vähemmän, niin sulla on käynyt juuri päinvastoin. Ei siis koskaan voi tietää miten juuuri oma keho reagoi raskauteen ja niin sen pitää antaa ollakin. Mun äitini on myös aina ollut pieniruokainen ja hällä on kiloja kertynyt kaikista neljästä raskaudesta vain n. 6-8 kiloa. Mulla menee tuplaten yli ja en ole yhtään yllättnyt koska muutenkin lihon helpommin ja keho on aivan erilainen. Tiedän tosin myös, että jatkossa ne sitten lähtevät kyllä, kun pääsee jatkamaan aktiivista arkea, siksi se ei stressaa yhtään.

   En tiedä olisitko voinut tehdä asioita jotenkin paremmin, sinä kuitenkin söit terveellisesti ja yritit parhaasi. Ei kaikilla vain paino nouse ja onhan sekin normaalia että lapsen paino aina vähän laskee kun syntyy. Onneksi olet jaksanut syödä hyvin synnytyksen jälkeen, koska imetys vie varmasti todella paljon voimia ja siihen tarvitaan hurja määrä energiaa. Vaikea edes kuvitella, millaisella teholla koko kroppa käy, kun tekee ravintoa toiselle pienelle ihmisille ja samalla pitäisi itseäänkin kannatella.

   Kiva kun kävit kertomassa sun erilaisesta kokemuksesta! :) Miten teidän lapsukainen voi nykyään? :) Ihanaa kesää!

   Tykkää

 5. Mia sanoo:

  Heippa jälleen! Minä täällä taas kirjoittelemassa. Toivottavasti ei jo kyllästytä jatkuvat kommenttini. Jälleen hienoja ajatuksia ja sai minutkin ajattelemaan raskauskiloja uudella tavalla. Itse olen lihonnut jotain 15 kiloa ja pituutta on tuon saman verran kuin sinulla. Jotenkin hurjaltahan se tuntuu mutta toisaalta toit hyvin esiin sen asian että synnytyksen jälkeen sitä ehtii taas kuntoilemaan ja tiputtamaan painoa. Itselläni ylimääräisiä kiloja on tullut eniten reisiin ja naamaan. Onkin siis kiva huomata että en ole ainut joka ei voi kuumalla ilmalla käyttää mekkoja kun reidet hikoaa :D Muutenkin hikoilu on ollut aika suurta tässä loppuvaiheessa. Minulla kiloja on kertynyt jo senkin takia että jäätelöstä on tullut paheeni. Syön päivittäin ainakin yhden jäätelön enkä ole ollut kovin tarkkana herkkujen suhteen. Painosta en ole juurikaan stressannut mutta tiedän ettei tuo herkuttelu ole hyvästä. Toivottavasti pääsen näistä mieliteoista eroon kun vauva syntyy ja saan takaisin terveellisen säännöllisen ruokarytmin.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi Mia, ihanaa kun kommentoit! bloggaamisessa melkeinpä tämä keskustelu on puolet koko jutusta, en usko että ilman teidän kaikkien kommentteja tätä jaksaisi kovinkaan pitkään. Keskustelu on aina odotettua <3 Kiitos siis kun jaksoit tulla kirjoittelemaan sun ajatuksia. :) Moi Mia, ihanaa kun kommentoit! bloggaamisessa melkeinpä tämä keskustelu on puolet koko jutusta, en usko että ilman teidän kaikkien kommentteja tätä jaksaisi kovinkaan pitkään. Keskustelu on aina odotettua <3 Kiitos siis kun jaksoit tulla kirjoittelemaan sun ajatuksia. :)

   Nyt kun asiaa tarkemmin mietin, niin mulla taitaa myös reidet olla ottaneet suurimman painon. Tai siis alavartalo ylipäänsä, sinne kun kaikki kertyy muutekin helpoiten. Neste kesrtyy kyllä tasaisesti koko kroppaan, mutta esim eilen huomasin, että kengätkin puristaa jalassa kun helle sai nestettä taas kehoon entistä enemmän. Hauskaa aikaa siis tää raskaus, menee koko kroppa ihan uusiksi ;) yt kun asiaa tarkemmin mietin, niin mulla taitaa myös reidet olla ottaneet suurimman painon. Tai siis alavartalo ylipäänsä, sinne kun kaikki kertyy muutekin helpoiten. Neste kesrtyy kyllä tasaisesti koko kroppaan, mutta esim eilen huomasin, että kengätkin puristaa jalassa kun helle sai nestettä taas kehoon entistä enemmän. Hauskaa aikaa siis tää raskaus, menee koko kroppa ihan uusiksi ;)

   En usko, että vaikka söisit jäätelön päivässä, se ehtisi sua lihottaa. Sen verranhan jo kulutatkin päivässä enemmän. En usko, että vaikka söisit jäätelön päivässä, se ehtisi sua lihottaa. Sen verranhan jo kulutatkin päivässä enemmän muutenkin. Osalle meistä vaan kertyy niin nopsaan kilot, nestettä ja muuta höttöä. Siksipä ne kilot niin nopeasti usein poistuvatkin sitten kun imetys alkaa, eivät ne kovin tiukassa ole kiinni :)

   Tykkää

 6. Pakko kirjoittaa. Nyt 1v poika nukkuu tuossa vierellä. Keräsin itse 18kg raskauden aikana, jotka lähti vajaassa 4kk. Nyt painan melkein 10kg vähemmän kuin ennen raskautta. Johtuu siitä, että olen taas innostunut juoksusta ja voimatreeni on jäänyt vähemmälle. Ajattelin itse raskauden jälkeen asian niin, että naisenahan tämä on super siistiä nähdä mihin ihmisvartalo kykenee näin lyhyessä ajassa. Ihmeisiin sanoisin minä. Tuo pikku ukko on parasta maailmassa! 💗

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moikka :) Niin ja terkut pikkuiselle, on ilmeisesti saanut sussa paljon hyviä uusia ajatuksia aikaan :) Niinkin voi selvästi käydä, että mieli muuttuu ihan uudenlaiseksi ja kuten sulle kävi, muuttuu omat mielenkiinnot täysin. Kunpa itsekin pääsisin pian takaisin juoksukuntoon sitten kun pikkuinen on syntynyt. Odotan jo innolla ensi kevään pitkiä lenkkejä :)

   Ja hei! Miten hyvin sanottu: ”on super siistiä nähdä mihin ihmisvartalo kykenee näin lyhyessä ajassa.” Todella hyvin ajateltu. :)

   Tykkää

 7. Veronika sanoo:

  Tosi fiksuja ajatuksia. Meillä taitaa olla la melkein samana päivänä, mitä nyt oon instasta päätellyt, ja mulla on tainnut kerääntyä about saman verran painoa – noin 11 kiloa tänään viikolla 32+5. Neuvolatädin mukaan voin hyvin ottaa vielä viisi kiloa lisää, mutta jotenkin ajatus siitä, että painaisin 75 kiloa on todella… vieras. Laihdutin 10 vuotta sitten juuri sen 15 kiloa pois ja olin jo päättänyt, etten koskaan enää painaisi 75 kiloa. No – tällä hetkellä se ei tunnukaan kovin vaaralliselta ajatukselta enää, vieraalta kylläkin.
  Mullakin on rasvaa kerääntynyt vähän sinne sun tänne – ja tunnistan sen reisiongelman! :D Olen ottanut todella rennosti raskauden aikana ja varsinkin nyt kesän aikana on tullut syötyä jätskiä ihan sikana! Ennen raskautta olin selvästi ankarampi herkkujen suhteen, nyt niitä menee päivittäin…
  On ollut kiva seurata sun raskautta tässä kun tosiaan mennään samoissa merkeissä täälläkin – samat viikot, about samat pituus ja veikkaisin, että aika samat lähtöpainotkin. Ja vielä se, että meillekään bebe ei ollut mikään itsestäänselvyys vuosia kestävän ruokakikkailuni vuoksi. Ihana ylläri oli tämäkin raskaus. <3 :) Kaikkea hyvää ja tsemppiä!

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: