Kuten jo eilen lupailin, ajattelin tänään vähän kirjoitella äitiyspakkauksesta joka me kotiutettiin pari viikkoa sitten. En tiedä mikä teillä on ollut äitiyspakkauksesta mielikuva ennen kuin olette sen saaneet? Entä te, jotka ette ole edes nähneet sitä? Mun oma mielikuvani oli aika hatara, sillä en ollut siitä kuullut juuri mitään. Jotain marinaa olin kyllä lukenut joskus siitä miten siinä on väärät värit ja huonot tuotteet, mutta muutoin en tiennyt yhtään mitä odottaa. Enkä edes asettanut odotuksia, se pakettikin, kun saapui niin nopeasti. Tilauksesta meni pari päivää, kun jo sain viestiä, että voin noutaa paketin postista.

Ja voi sitä ilon päivää, kun päästiin avaamaan paketin kansi. Siis vau, mikä sisältö!
DSC05925 DSC05977 DSC05979 DSC05981

Olen ihan äimistynyt siitä, miten hieno etu meille äideille annetaan. Koko perheellehän tämä on, mutta koska pakkaus on nimeltäänkin äitiyspakkaus, niin koen sen lahjaksi minulle ja lapsukaiselle. Tosi upea paketti, kiitos Kela, oon super kiitollinen!

Viime vuosinahan on pyörinyt paljon uutisia siitä, miten tätä pakettia ihmetellään ulkomailla saakka. Kai tiedätte, että me ollaan ainut maa, jossa on tällainen etu perheille? Kyllä, aika hienoa olla etuoikeutettu. Kuulin myös, että jotkut suomalaiset on myyneet tätä paketti ulkomaille ja saaneet siitä jopa 800 euroa. Jep, ei siis mikään ihan edullinen sisältö tässä boksissa ;)

Katsokaa nyt tätä määrää kaikkea ihanaa ja uutta. Eikö näytäkin valtavan hienolta? (tähän sellainen hymiö, missä on sydämet silmien kohdalla!)

IMG_9531

Onko siellä monia, jotka eivät ottaneet äitiyspakettia? Mua kiinnostaisi kovasti kuulla syy siihen, että miksi valitsette mieluummin rahan? Näin laadukkaista vaatteista ja tavaroista kun saa maksaa kirpparillakin jo useamman satasen, joten ihmettelen kovasti jos tämä pakkaus ei jollekkin kelpaa. Okei, jos on jo kerran pakkauksen saanut, niin ei sitä välttämättä tarvitse uutta, sehän on selvää.  Itse ainakin olen hypistellyt jossakin kaupoissa lastenvaatteita ja huomannut, että niiden laatu ei ole kovinkaan hyvä. En itsekään tykkää käyttää epämukavia vaatteita päällä, joten sama tulee pätemään varmasti myös lapseni kohdalla. Olikin siksi ihana huomata, että pakkauksen sisällöstä kaikki vaatteet olivat laadukkaita ja sellaisia, jotka on varmasti kiva laittaa päälle.

Vai onko teille kovinkin tarkkaa, että mitä lapsella on päällä värien suhteen? En ehkä pukisi pientä poikaa kokonaan vaaleanpunaiseen, mutta muuten itse jotenkin haluaisin ajatella, että ei väreillä ole merkitystä. Eikös ole parempi, että käyttää kaikenlaisia värejä jo pikkuisena, niin saa sitten itse valita myöhemmin omat lempivärinsä, eikä niitä jotka me ollaan yhteiskuntana jo valmiiksi valittu ns. poikien väreiksi? :)

DSC05924

No, kyllähän mielipiteitä tähän maailmaan mahtuu, joten jos joku ei tykkää tästä pakkauksesta niin sitten ei. Mun on vaan niin älyttömän vaikea aina tajuta, kun valitetaan jostain, mitä ilmaiseksi saadaan. Tämä pakkaus on useiden satojen eurojen arvoinen (laadukkaat lastenvaatteet maksaa ihan maltaita!) ja ainakin meille varmasti suurin osa tulee käyttöön. En tietenkään ole vielä äitinä mikään ekspertti, joten en tiedä onko jokainen tuote hyödyllinen juuri meille. Sittenhän sen näkee, kun beibi syntyy. Käytössä sen huomaa mikä on hyvä tuote ja mikä ei :)
DSC05975

Ehdin ihastella pakkausta vasta aika lyhyesti viikko sitten ja siksi mulla ei vielä sieltä löytynyt suoranaisesti mitään lemppareita. Aivan ihania värejä siellä oli ainakin ja parista vaatteesta tuli ihan mieleen Nanson vaatteet. Tosi nättejä pikkuisia bodeja ja tuo hauska vihreä vaippa sai monet meistä kyllä isoon hymyyn. Kauhean suloisia juttuja. Syntyispä Allu jo pian, pääsis pukemaan näitä päällensä <3

Koska itse lähinnä keskityin mielipiteeseeni tästä paketista, en jokaisen tuotteen esittelyä tehnyt. Pakkauksen sisältöä näette tarkemmin myös täältä Mia Metson blogista. Laadukkaita kuvia ja muuta höpinää.

Löytyikö sulle joku lemppari pakkauksen tuotteista? :)

9 kommenttia artikkeliin ”#äitiyspakkaus2016

 1. Omppu sanoo:

  Itse en ottanut pakettia, sillä olen kunnostautunut melkoisena kirppishaukkana ja tehnyt myös sieltä laadukkaita ja hyväkuntoisia löytöjä muutamalla eurolla. Lisäksi tuon paketin väritys ei omaan silmääni vain natsaa, joten ajattelin että tuolle rahalle tulee enemmän käyttöä kun voin sijoittaa sen esimerkiksi vaunuihin tai turvakaukaloon, kuin että nuo vaatteet sitten makaisivat kaapissa tai myisin niitä muutamalla eurolla eteenpäin.

  Tykkää

  1. Mammax sanoo:

   Pakkauksen ottaminenhan olisi rahallisesti parempi vaihtoehto, kun kokonaisen paketin voi myydä usealla sadalla eurolla eteenpäin.

   Tykkää

   1. Marissa sanoo:

    Niinhän se on, moni on tienannut isoja summia :)

    Tykkää

  2. Marissa sanoo:

   Ihan fiksusti ajateltu sekin. Turhapa se on ottaa kaappiin mitään ylimääräistä lojumaan, jos rahat voi käyttää fiksumminkin omasta mielestä :)

   Tykkää

 2. Kirppu sanoo:

  Mun ystävät myi paketin eteenpäin ja osti rahalla vaunut tilalle. Fiksua mutta tavallaan tuntuu huijaukselta, että saa jotain ja myy voitolla eteenpäin. Niin tosin teen mäkin jos joskus lapsia saan, ellen pidä pakettia. Näyttää tosi isolta ja hyödylliseltä! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehe, olen lukenut myös viime aikoina monista, jotka on tehneet näin. Joku taisi sanoa saaneensa 800 euroa äitiyspaketista, kun myi ulkomaille :D Ymmärrän mitä mietit siitä moraalista, varmaan itsekin ajattelisin vähän samoin, mutta toisaalta… Fiksujahan nää tyypit on olleet. :P

   Tykkää

 3. Anniina sanoo:

  Mun mielestä pakkaus näyttää todella monipuoliselta ja vaatteet laadukkailta – ja vielä ihanissa kuoseissa! :)

  Lasten vaatteet ja tavarat maksavat paljon! Siksi en itsekään ymmärrä, miksi joku ei pakkausta ottaisi, tosiaan kun ilmaiseksi saa. Sitä paitsi, vauvat/lapset kasvavat niin nopsaan, että ne kalliilla ostetut vaatteet jäävät nopeasti pieneksi. Tottahan sitä on ihanaa ostella kaikkea söpöä pienelle, mutta kyllä itse aion aikanaan tuon paketin ottaa. Voisi sitä verorahoja huonompaankin käyttää ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Tuo on ihan totta, että vaatteita saa ostaa isot määrät jokapauksessa kun vauveli tulee kasvamaan niin vauhdilla. Tuosta pakkauksestakin puuttuivat ihan ne pienimmät koot, joten onkin pitänyt muutamia juttuja jo ostaa itse valmiiksi. Niitä ei kyllä käytetäkään pitkään, eiköhän se pötkylä venähdä nopeasti isoksi… :D

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: