Nyt se on sitten virallisesti alkanut, äippäloma nimittäin. Osasittekos odottaa sellaista? Niinpä, en minäkään!

Tämäkin päivä siis vihdoin koitti, vaikka jossain vaiheessa epäilin, että tuleeko se elokuu sieltä koskaan. Aika on mennyt koko ajan hirmu nopeasti tänä vuonna, mutta onhan se vaan niin, että odottavan aika on aina yhtä tuskastuttavan pitkä. Niin on tälläkin hetkellä, kun viimeistä kuukautta käynnistellään. Ehkäpä tämä virallinen mammaloman alku saa kaiken taas tuntumaan yhtä askelta todellisemmalta. Koska juu, eihän tätä kaikkea tajua vieläkään. Ei vaikka kuinka masu kasvaisi ja kuvissa näkyisi pieni elävä ihminen niin ei. Ei sitä todella ymmärrä kunnolla mitä on pian tapahtumassa.
IMG_1194Äitiysloma on nimenä mun mielestäni todella hämärä, sillä mun on jotenkin vaikea kuvitella, että tulisin jatkossa olemaan lomalla. Okei, kyllähän se vauva-arki on aika erilaista kuin mitä arki olisi työn äärellä, mutta toisaalta taas oon saanut sellaisen käsityksen, että pienen vauvelin kanssa ei ihan niin vain oteta omaa aikaa. Aamuja ei vietetä lungisti aamutreffeillä tai yksinäisillä lenkeillä, eikä ainakaan saa olla miettimässä vain itseään koko ajan. Niin kun ehkä lomalla muuten voisi kuvitella tekevänsä. Eli joo, tuo sana loma tuossa on hieman hämäävä. Eikö teistäkin? 

Niin vai onko se sitten virallisesti vain äitiysvapaa? Se sopii jo kuvioon paremmin. Yhdeksän kuukauden vapaata, jotta voi olla sataprossasesti äiti.

Äippälomasta ei oikein muuta juteltavaa vielä ole, tässä yhden aamun verran sitä on nyt vietelty ja hei oikein hyvin menee, hehe. Me suhautetaan itsemme itseasiassa tänään kavereiden mökille Saimaalle ja siellä on tarkoitus olla viikonlopun yli. Sen jälkeen meitä odottaa kotona mikäs muukaan ihana rupeama kuin MUUTTO. Jes! Jos ootte nyt hämillänne, että taasko me muutetaan ja eikös me olla jo sata kertaa menty paikasta toiseen, niin jep, ollaanhan me. Ja nyt mennään taas kerran ;)

Muuttoja on kertynyt tässä viimeisen parin vuoden aikana alle useampia ja muutoksia elämässä senkin edestä. Meidänhän piti alkujaan olla ulkomailla pidempäänkin, mutta koska saatiin alkuvuodesta tietoa tästä uudesta tulokkaasta, meni meidän suunnitelmat aivan uusiksi. Onneksi ollaan molemmat aika joustavaa sorttia ja aina valmiita uusiin asioihin, joten tehtiin mietittiin asiat läpi ja tehtiin uudet suunnitelmat. Ja no, ehkä te lopun tiedättekin. Me reissattiin pidemmän reissun sijaan vain Euroopassa ja palattiin kotiin nyt keväällä. Valmistelemaan pienokaisen tuloa. <3

IMG_1192

Me asusteltiin tämä kesä siis Helsingissä vain väliaikaisesti ja nyt palataan Espooseen syksyksi. Ja toivottavasti pitkäksi aikaa, siellä kun tahdon lapseni kasvavan. Helsingistä oon kotoisin alkujaan, mutta koska oon Espooseen jo kouluaikana muuttanut, on siitä tullut mulle rakas kotikaupunki. Mehän muutettiin pois Espoosta syyskuussa, kun alettiin järjestellä muuttoa ulkomaille. Heh, eipä silloin vielä tiedetty, että homma meneekin vielä ihan uusiksi. Eli joo, on tässä vähän suhailtu ees taas, mutta onneksi aina pääsee takaisin ja asiat ovat vain järjestelykysymys. Kohta päästään aloittamaan taas ihan uusi elämä ja uusissa kuvioissa :)

Niin ja jos sulta on mennyt jotain ohi tai tahdot kysellä lisää näistä meidän muuttuvisa kuvioista, niin kommenttiboksi on kuin onkin auki. Sinne vaan viestiä niin kerron lisää ;)

Ihanaa viikonloppua meille kaikille! <3

15 kommenttia artikkeliin ”Äippäloman alku ja syksyn suunnitelmat

 1. Mia sanoo:

  Heippa ja mukavaa äippäloman alkua! Kivaa pohdintaa sinulta tuosta sanasta ”äippäloma”. Itsekin olen miettinyt että äitiysvapaa sopisi paremmin kuin loma. Varsinkin nyt kun olen vajaat kolme viikkoa viettänyt tätä arkea pienen kanssa ja onhan tämä arki todellakin erilaista kuin ilman pientä vauvaa. Mutta on tämä kuitenkin niin ihanaa aikaa vaikka yöheräämiset vaatii totuttelua. Annan sinulle vinkin vauva-arkeen. Nauti rauhallisista aamuista vauvan kanssa. Aluksi kun vauvalla ei ole rytmiä niin nauttikaa siitä että löhöätte rauhassa sohvalla ja ei ole kiire mihinkään. Olen tähän mennessä joka aamu pakottanut itseni nousemaan ylös, petaamaan sängyn, vaihtamaan päivävaatteet päälle ja säntäämään johonkin. Tänään kuitenkin päätin että tähän tulee muutos. Ja nyt kello lähenee yhtätoista ja mä pötkötän sohvalla vauva mahan päällä tuhisten ja päätin ettei tänään ole kiire mihinkään. Ja nautin tästä todella! Suosittelen siis tosiaan että nautit aamuista kun vauvan kanssa voi vain olla :) Itse tein sen virheen että olen väsyttänyt itseni sopimalla liikaa aktiviteettejä joka päivälle. Mutta mukavaa äippäloman jatkoa ja nauti vielä siitä että voit hemmotella itseäsi sillä pian sen sinun ajan vie se pieni tuhiseva ihanuus! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi Mia :) Voin vaan kuvitella, miten ihanaa se alku pienen vauvan kanssa on <3 Toki varmasti raskasta, kun on ihan uutta ja ihmeellistä, mutta niin täynnä rakkautta, että eihän sitä voi edes kuvitella. Olen aika touhukas muutenkin, joten en pelkää yhtään että tekemistä olisi, vaan enemmänkin odotan sitä. En myöskään usko, että oma aika täysin katoaa, se vain muuttaa muotoaan ja saan uuden kaverin mun päiviini. Katsotaan millaisia niistä päivistä sitten muodostuu, kun tiedän millainen touhukas tai ei niin touhukas vauva sieltä syntyy. En malttaisi millään odottaa <3

   Kiitos muistutuksesta aktiviteettien suhteen… luulen, että olisin saattanut tehdä juuri tuon virheen. Joskus sitä tuntee itsensä jopa velvolliseksi suunnittelemaan ja tekemään niin paljon, vaikka todellisuudessa joskus voisi vain ollakin. Ja no, jatkossa siellä kotonakin kyllä riittää puuhaa, joten yritän pitää sun neuvosi mielessä. Kiitos Mia :)

   Miten teillä siellä muuten, onko herännyt mitään yllättävää arjessa vauvan kanssa? entä mitäs vinkkejä antaisin synnyttävään lähtevälle, mitä on tärkeintä ottaa mukaan? :)

   Tykkää

   1. Mia sanoo:

    Heippa! Itsekin olen kovin touhukas ja vauvan voi tosiaan ottaa moneen juttuun mukaan. Olen nyt hieman enemmän vähentänyt kiirettä aamuista ja keskittynyt silloin vain vauvan kanssa oleiluun. Tämä muutos on tehnyt tosiaan hyvää, sillä en ole enää edes niin väsynyt kuin aikaisemmin. Eli itsekin huomasin sen tärkeyden että on hyvä välillä vain olla. Vaikka se on itselleni aina ollut hyvin haasteellista ja blogiasi luettuani minulla on tunne että sinäkin olet niin kovin aktiivinen ettei ”vain oleminen” välttämättä ole niin kovin helppoa. Minultakin se vaatii vielä hieman opettelua, sillä edelleen on tunne että koti pitää olla koko ajan kunnossa ja itse täytyy olla liikkeessä. Mutta eiköhän oleskeluunkin tässä pikku hiljaa totu :)

    Mitään kovin suuria yllätyksiä vauva arjessa ei ole tullut. Meillä on niin ihana, kiltti ja rauhallinen vauva että olemme päässeet hyvin helpolla :) Öisin tosin herätään syömään 1,5-2 tunnin välein niin yöheräämiset osottautuivat rankemmiksi mitä osasin odottaa. Mutta nyt alan jo tottumaan niihin ja kyllähän ajan kanssa vauvakin tottuu nukkumaan sitten jo pidempiä pätkiä. Ja se tuli myös yllätyksenä kuinka nopeasti päivät kuluvat. Vaikka et tekisi mitään ihmeellistä niin yhtäkkiä onkin ilta ja iltapuuhien aika. Joten tuosta lyhyestä vauva-ajasta kannattaa tosiaankin nauttia ja ottaa kaikki irti :) Ja sen haluan vielä mainita etten sitä myöskään osannut odottaa kuinka paljon tuollainen pikku ihminen saa pyykkiä aikaan. Meillä tosin pyykkiä kertyy aikalailla harsoista ja peppupyyhkeistä. Keväällä himoitsin kuivausrumpua ja mieheni oli sitä mieltä ettei sellasta tarvita mutta sain mieheni puhuttua ympäri ja hankimme sellaisen ja nyt olen enemmän kuin kiitollinen että omistamme kuivausrummun :D Odotat varmasti kovasti jo vauvan saapumista ja vauva-arjen alkamista ja ymmärrän sen täysin. Onhan tämä vain niin ihanaa aikaa ja vasta tuon ihanan tyttösen myötä ymmärsin mitä rakkaus oikeasti on. Sitä ei osannut odottaa kuinka paljon johonkin voi kiintyä noin paljon!

    Itselläni sairaalakassin pakkaaminen jäi aivan liian myöhälle, joten annan vinkiksi että pakkaa se ajoissa. Meidän vauva syntyi kaksi viikkoa etuajassa ja enhän minä mitään kassia ollut pakannut, sillä olen täysin varma että vauva syntyy vasta lasketun ajan jälkeen. Koskaan ei siis voi tietää milloin vauva päättää tahtoa tulla tähän maailmaan, joten vinkkinä ainakin sanon että pakkaa kassi ajoissa :) Itse pakkasin kassin siis sinä aamuna kun lapsivedet olivat menneet ja olin lähdössä sairaalaan niin mitään kummallista en mukaan ottanut. Imetysliivit on ainakin hyvä ottaa mukaan. Huomasin myös, että omat sukat olivat mukavat sillä en pitänyt yhtään sairaalan ylisuurista sukista. Minulla oli mukana myös yhdet ylimääräiset mukavat olohousut ja rento paita, jotka oli kiva laittaa päälle sairaala vaatteiden sijaan silloin kun sukulaiset tuli katsomaan vauvaa. Tässä siis minun vinkit sinulle :)

    Tykkää

 2. Laura sanoo:

  Sä Marissa hehkut ja näytät niin aidon onnelliselle kaikissa kuvissa. Teidän matkaa ja tulevaa perhe-elämää on ja on ollut kyllä ihana seurata. :) Tsemppiä loppuodotteluun ja muuttohommiin! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi kiitos Laura! Olipa nätisti sanottu <3 Kiitos, aivan ihanaa loppukesää myös sulle. Täytyykin pitkästä aikaa vierailla sun blogissasi, nyt kun itsestäsi muistutit! :)

   Tykkää

 3. Krista M. sanoo:

  Hyvää äippävapaata meille! :) just mietin sua tuossa aamusella kun muistin että äitiysloman eka päivä on tänään että mitenköhän sä voit :) Ilmeisen hyvin! Ihanaa mökkireissua ja tsemppiä muuttoon!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Krista! Niin, siellä tietenkin alkoi myös äitiysloma! Jännää, onpa aika mennyt nopeasti. :) Hyvää kuuluu tänne, toivottavasti me pian päästään jo nauttimaan uuden perheenjäsenen kanssa arjesta molemmat <3

   Tykkää

 4. Niina sanoo:

  Jee! Täällä mammaloma alkoi viime viikolla ja JÄNNITTÄÄ! Heti ekana päivänä se iski tajuntaan, että kohta mennään. Enää ei malttaisi odottaa ;)

  Joko sulla on ollut se viimeinen lääkärin tarkastus? Miten olo muuten? Oma olo on todella väsynyt ja tekisi mieli nukkua koko ajan. Supistuksia on jonkun verran ja muutenkin sellaista pientä kipuilua, päänsärkyä ajoittain. Vatsa on aivan valtava ja vaikka moni sanoo, että sitä tulee ikävä, niin enpä tiedä. :D

  Virkeää mammalomailua sinne <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hihii, jännnää! Sinne myös tosi ihanaa äippälomaa, toivottavasti kaikki menee hyvin!! :)

   Mulla ei ole ollut vikaa lääkärintarkastusta, tosin en oo kuullut edes että sellainen pidetään :D On mulla ultra ensi viikolla, olisikohan se sitten se? :) Kerron siitä sitten kun se on ollut, että mitä beibille kuuluu.

   Olo on ollut hyvä ja tänään kirjoittelenkin blogiin enempi kuulumisia tämän hetken voinnista. Mulla myös väsymystä, mutta supistuksista ei tietoakaan. Noh, kerron lisää pian tulevassa kirjoituksessa ;)

   Tykkää

 5. Sanna sanoo:

  Ihanaa äitiyslomaa! Sulta on varmaan kysytty tätä jo useamman kerran, mut miten sä hoidit alkuraskauden neuvolatyyppisen seurannan reissun päällä? Vai aloititko vasta Suomessa? Jos sä kävit eri maissa tsekkauksissa, niin miten ne susta erosi suomalaisesta systeemistä? :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moikka Sanna! :)

   Pitää kirjoittaa näitä matka-aiheisia juttuja piakkoin, niin monelta tullut kysymyksiä siihen liittyen. Mutta siis lyhyesti voisin sanoa, että me ei käyty neuvolassa kuin Suomessa se ensimmäinen kerta ja ulkomailla kävin vain ultrat. Olin toki varautunut siihen, että jos jotain tapahtuu, on huonompia oloja tms. niin sitten menen lääkäriin. Lääkäreitä kun on ympäri maailmaa, eli ei ole niin väliä missä sitä on raskaana :) Mulla on ollut neuvolakäyntejä muutenkin tosi vähän, Suomessa vasta 2 kpl. Niitä on kuulema vähennetty todella paljon täällä, mutta silti välillä mietin onko omalla kohdalla neuvolakäynneistä ollut kovinkaan paljon hyötyä.. Ehkä lisäisin yhden tai kaksi lääkärin tarkastusta raskauteen ja sitten poistaisin niitä neuvolavierailuita. Tämä nyt vain oma kokemus, joillain voi olla hyödyllisempia kokemuksia neuvolassa käynnistä :)

   Kerron ensi viikolla lisää matkustamisesta raskaana, niin saat vähän paremmat vastaukset moneenkin asiaan :)

   Tykkää

 6. millamainen sanoo:

  Onnea äippäloman alkamisesta! Perästä tullaan, lokakuun alussa tosin. ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Milla <3 Jännää, että sieltä te Millat tuutte molemmat perässä :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: