Viimeisistä raskausviikko kuulumisista onkin jo vähän aikaa, joten päivitelläänpä teille vähän tilannetta. Piti ihan itsekin käydä lukemassa omat ajatukset raskausviikolta 33 sillä en ollut ihan varma onko tässä tapahtunut ajan kanssa yhtään mitään ja noh, onhan tässä selvästi tapahtunut. Ei sitä enää niin muista, mitä viime viikkoina on tapahtunut, kun on niin vahvasti tässä hetkessä mukana. :)

Toivottavasti muuten jatkatte vielä hetkisen lueskella, kun tulee juteltua näitä raskauteen liittyviä asioita. Arviolta kuukausi olisi vielä matkaa jäljellä, joten juttua varmasti riittää. Luonnollisesti sitä tulee hölötettyä juuri niistä asioista, jotka mielenpäällä eniten painavat ja no, tämä raskaushan se siellä painaa tällä hetkellä kaikkein eniten.

Kirjaimellisesti muuten painaa. Huh, mikä pötsi mulla jo on!

Raskausviikko36.1Tänään on virallisesti viikko 35+2 eli mennään raskausviikolla 36. Vielä viikon jos beibi pysyy paikoillaan tuolla navan alla, niin päästään viikolle, joka on kuulema sitten jo täysaikaisuuden merkki. Se olisi toivottavaa, tahdon nimittäin, että lapsi viihtyy masussa juuri niin kauan kun vain on hyvä olla. Toivon myös kovasti luonnollista synnytystä, jotta lapsi pääsisi maailmaan juuri kuten luonto on tarkoittanut tapahtuvan. Tällä hetkellä se näyttäisi ainakin toteutuvan, sillä Allu makoilee masun pohjalla juuri oikeassa asennossa. Ensi viikolla on vielä ultraääni, joka kertoo meille lisää tämän hetken tietoa. Jos se pieni nilkki on vaikka onnistunut kääntymään, enkä ole huomannut asiaa. ;)

Jos jotain muutoksia olossa viimeisiin viikkoihin, niin olo muuttuu jatkuvasti raskaammaksi ja turvotus kehossa alkaa saada aivan uusia merkityksiä. Vielä pari viikkoa sitten pystyin tehdä pitkiäkin lenkkejä kävellen, mutta tilanne on nyt aivan toinen. Muutaman kilometriä kerrallaan on ihan tarpeeksi ja pitää kävellä osissa. Huomaan myös, että jos liikun paljon kaupungilla ja olen jaloillani pitkään, turvotus sen kuin pahenee. Sama juttu istumisen kanssa. Päkiöihin asti särkee ja on vaikea joskus aamuisin kävellä. Jaloissa mulla on tällä hetkellä lähinnä sandaalit, koska muut kiristää jalkoja niin paljon.

Oon myös ollut hirmu väsynyt viimeiset pari viikkoa ja päiväunia on tullut nukuttua reippaasti. Helposti kaksi kertaa päivässä. Öisin oon ollut välillä tuntejakin hereillä, joten ehkä sekin osittain vaikuttaa väsymykseen? Raudasta taitaa myös olla vähän puutetta, joten pitäisi muistaa tarkkaan miettiä mitä suusta laittaa alas. Kunnolla rautaa lautaselle ja tottakai sitä lepoa myös ahkerasti. Niin ja ne rautatabletit, niitäkin pitäisi muistaa ottaa joka päivä. Hups. 

Masu alkaa tosiaan olla jo aika suuri ja se vaikuttaa myös olemiseen suuresti. Ennen raskautta on tosi vaikea edes kuvitella miltä tuollainen suuri uloke kehossa tuntuu. Ei sitä oikein osannut kuvitella, että se todella olisi tiellä niin monessakin tilanteessa ja jokainen paita ja mekko tulisi olemaan aivan ruoassa. Ilmeisesti pudottelen ruokaa melko paljon, sillä kaikkialla on tahroja. Niin ja jatkuvasti saa olla varomassa ettei esimerkiksi töni muita. Hehe. Halatessa se on kyllä ihan hauskaa. Kaveritkin saavat aina osansa Allusta, se kun tahtoo aina päästä halaukseen mukaan ;)

Raskausviikko36Ihan hassuja nämä oireet, joita raskaus tuo. Tavallaan pieniä, mutta onnistuvat vaikuttamaan silti niin isosti arkeen. Pitää kuitenkin muistaa, että vaikka mulla ei niin hyvä olo olisikaan, niin kestää tässä nyt toisen takia hetken kärsiä/odotella. Tämä täti ei pienestä hätkähdä ;)

Viime päivinä on muuten herännyt aivan hullu jännitys. Mietin usein sitä, miltä meidän lapsi tulee näyttämään ja mitä kaikkea se meiltä perii. Tottakai myös ajoittain vähän pohdin sitäkin, että onhan lapsella kaikki hyvin sitten kun sieltä syntyy. Oon ottanut koko raskauden tosi rennosti ja luottanut vain siihen, että kaikki menee hyvin, mutta nyt kun h-hetki lähestyy, alkaa todellisuus painaa päälle. Kohta se tapahtuu. Kohta meitä on kolme. Kohta mennään synnyttämään.

Apua!

En tiedä yhtään mitä on olla äiti. En osaa imettää, en osaa pitää vauvaa oikein sylissäni, enkä ainakaan osaa sanoa, että osaanko kasvattaa lastani oikein. Mutta yhden jutun tiedän aivan varmasti. Tulen oppimaan sen kaiken. Siksi en jaksa niistä asioista stressata etukäteen yhtään ja samaan aikaan kun kaikki muut tuntuvat jo ensimmäisten kuukausien aikana selvittäneen kaiken tulevasta lapsesta ja ostaneet kodin täyteen vauvatavaraa, olen minä vasta nyt viimeisen kahden kuukauden aikana alkanut selvittämään asioita. Osaa niistä. Paljon on vielä mietittävänä, mutta uskon, että sen kaiken ehtii vielä. Mihinkään ei ole kiire.

Niin ja hankinnat on muuten aikalailla vielä tekemättä. Ehkä sitten muuton jälkeen on aikaa hoitaa kaikki valmiiksi?  No, on meillä jo iso kasa vaatteita ainakin valmiina. Kirpputoreilla oon viihtynyt ahkerasti, kuten ehkä snäpissä ja instassa seuraavat tietävätkin. ;)

IMG_9975Raskausviikko 36 on startannut siis täynnä jännittävää odotusta, mutta samalla kovaa painetta masussa. Siellä on ilmeisesti aika vähän tilaa liikkua, sillä Allu on jatkuvasti painamassa mua jostain niin, etten oikein saa henkeä. Öisin se ei pidä mua hereillä, mutta tämä iso masu pitää. En löydä asentoa. En löydä oikein päivisinkään ja oon jo aikamoinen ekstpertti keksimään tyynyjen ja peittojen kanssa erilaisia viritelmiä mukavaan oloon. Niitä kun oikein asettelee, niin lopulta löytyy kyllä ihan sopiva paikka, missä masua ja itseään pitää levossa. Niin ja sitten kun se oikea asento löytyy, pitää aina juosta vessaan. Heh, sellaista se on tämä arki nyt loppuraskaudessa. Vessassa juoksemista ja masun kanssa selviämistä. ;)

Kaikki hyvin Allun kasvatuslaitoksessa ja toivottavasti myös itse siellä herran residenssissä masun sisällä. Ainakin siltä tuntuu, sillä mitään ilkeitä tuntemuksia ei ole ja voin ihan hyvin. Katsotaan nyt miten tämä viikko tästä etenee ja mitä tuo seuraavat viikot. Ainakin jossain vaiheessa yhden beibin mun syliini, eikös vaan? :) <3

Onko siellä muistikuvia raskauden viimeiseltä kuukaudelta? :)

6 kommenttia artikkeliin ”Raskausviikko 36

 1. Heini sanoo:

  Mun piti vaan tulla kertomaan miten iloinen olen, kun löysin taas blogisi! Luin blogiasi aiemmin ja jostain syystä se sitten jäi. Kunnes ystäväsi blogin kautta löysin sinut taas. Ja tajusin, että saat(te) vauvan! Ihanaa! Suuret onnittelut ja mukavaa loppuodotusta! <3

  ps. Oot jotenkin tosi piristävä ja ihanan oloinen ihminen, joten blogisi löytäminen uudelleen oli kiva sattuma. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihana viesti, kiitos Heini! <3 Olipas nätisti sanottu. Tervetuloa tänne mukaan seurailemaan juttuja. kiva kuulla että saat niistä juuri sitä mitä tavoittelenkin – hyvän mielen. Ihanaa kesän jatkoa :)

   Tykkää

 2. millamainen sanoo:

  Olipas mukava lukea tätä! Mä oon nyt jo huomannut tuon, että paidat ja mekot ovat jatkuvasti rinnuksista tahroilla… Ja kömpelö kun olin jo ennestäänkin, oon nyt tömäytellyt masua ties mihin, kun en aina muista sen olemassaoloa. Onneks vauva on niin hyvin suojattuna, ettei pahastu vaikka äiti vähän tömäytteleekin… :P

  Mullakaan ei ole mitään hajua miten vauvan kanssa ollaan, imetetään, pidetään sylissä yms. Mutta luotan siihen, että kaikki tulee luonnostaan! Parhaalla ystävälläni on onneksi muutaman viikon ikäinen pikkumies, jolla voin harjoitella. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, kävinkin lukemassa eilen automatkalla sun kuulumisia raskaudesta! Kiva kun kirjoittelet taas blogia, on hauska seurata sitä kautta miten sulla kaikki etenee. Kaikki kun menee aina niin eri tahtiin jokaisella. :)

   Kaikki tulee ihan varmasti luonnostaan, oon niin samaa mieltä. Kyllä me se kaikki opitaan ja vaistot herää varmasti tiettyihin asioihin viimeistään synnärillä :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: