Heippa! Tälle aamulle kirjoitelin vähän arkisempia juttuja ja vuorossa olisi katsaus meidän muuttopäivään. Jokainen meistä on aivan varmasti muuttanut joskus (toiset vähän useammin kuin toiset, krhm…) joten aihe on ainakin tuttu. Kuvittelin muuten alkuun, että eihän muuttopäivästä voi olla mitään kerrottavaa, mutta sattumoisin taas syntyi ajatus jos toinenkin. Tervetuloa meidän muuttoon mukaan! :)

***

Maanantai 8.8.2016

6:50 Tällä kellonlyömällä avaan silmäni auringonpaisteeseen ikkunasta. Hymyilyttää, kun tajuan, että tänään on muuttopäivä. ”Jes, ihan pian päästään meidän uuteen kotiin!”

7:00 Villekin saa silmänsä kellonsoitosta hereille. Me molemmat maataan vielä hetki sängyssä ja heräillään rauhassa. Napsaisen meistä nopeasti pari kuvaa ja laitan yhden instaan. 

IMG_0275

7:13 Hampaiden pesun jälkeen käyn hakemassa lasin vettä ja tietokoneen. Nyt kun en enää juo kahvia (jo 12 päivää takana!) on aamuisin kirjoituskaverina vain vesilasi tai aamiaislautanen. 

7:30 Näpyttelen ensimmäiset mieleen tulleet ajatukseni ja julkaisen uuden postauksen viikonlopusta. Tulipa taas taltioitua kivoja hetkiä ruudulle. <3

7:40 Aika alkaa pakata loppuja tavaroita kasaan, ysiltä pitää olla valmiina lähtöön! 

8:30 Pakkaamisen lomassa huomaan pohtivani, että niin tosiaan, tänään on muuten 8.8. Alle kuukausi Allun arvioituun syntymään.”En kestä, miten tää aika on kadonnut johonkin? Ja toisaalta, oispa jo syyskuu!”

8:50 Pakkaamiset on hoidettu ja samalla olen siivonnut viimeiset nurkat kuntoon. Ville on jo alhaalla hakemassa pakettiautoa oven eteen ja alkaa kantamaan ensimmäisen autokuorman täytettä alas. 

9:08. Apua, pitäiskö meidän syödä jotain? Molemmat tajutaan, että on nälkä ja ei olla aamun kiireiltä ehditty syödä. Nappaan meidän (ihanasta) lähikahvilasta Kulosaaren metrolta leivät autoon mukaan. Ah, siinä vasta ihana pieni kahvila. Tulee joka kerta hyvä mieli kun käyn siellä. Niin kiva henkilökunta. Onkohan uuden kodin lähellä joku kiva paikka missä käydä joskus hakemassa syötävää? 

9:30 Ensimmäinen pysähdys: Kierrätyskeskus. Meillä kesän käytössä ollut runkopatja pääsee pitkän uransa loppuhuipennuksena roskalavalle. Siskoni 13 vuotta vanha sänky on nyt jo niin kulahtanut ja nariseva, että se ei uuteen kotiin kelpaa. 

IMG_0296

9:45 Next Stop: Ikea! Ikeasta haetaan valmiiksi valitut kaksi runkopatjaa ja sohva. Helppoa hakea kyytiin, kun tietää mitä noutaa. Villen veli on tässsä vaiheessa myös hypännyt kyytiin ja tullut meidän avuksi. Ihanaa, kun on auttajia lähellä! 

11:02. Kamat on autossa ja me uuden kodin pihalla. Jaahas, eiköshän aleta kantamaan! Tai no, minähän en kanna mitään muuta kuin kevyitä kasseja ja pojat hoitaa painavammat tavarat. Oon tottunut muuttaja ja tykkään puuhata paljon, joten tekee tiukkaa vain olla ja katsoa kun muut kantavat.. Onneksi musta on sentään kaikessa muussa hyötyä ja pääsen myöhemmin laittamaan tavaroita pakoillaan! :)

11:29 Ensimmäinen satsi on sisällä, lets hakemaan seuraavaa! 

DSC06329

12:05 Takaisin Helsingissä. Tässä vaiheessa mukaan on tullut myös minun veljeni. Kivaa, että on monta kättä apuna, ei me yksin tästä olisi Villen kanssa selvitty. Ei ainakaan tällä mun mahalla ;) 

12:10 Nyt kyytiin nostetaan mummon varastossa lomapäiviä vietellyt puinen lasten puinen pupukaappi, joka on ollut meidän lapsuudessa käytössä. Se pääsee meidän kotiin, kun uusi lapsi on tulossa sukuun. ”Ah, tätä päivää oon odottanut!” Lisäksi kyytiin haetaan lähes kaikki loput tavarat. Isoon autoon kyllä mahtuu. 

13:30 Tavarat kyydissä, eikun kohti Espoota! laitan tekstaria Petralle, että ollaan nyt matkalla kotiin. ”Saa tulla seuraksi muuttorumbaan” <3

14:30 Seison uuden kodin lattialla laatikkoröykkiön keskellä ja yritän malttaa mieleni – en saa kantaa liian painavia laatikoita. Pojat vielä huhkivat vikojen kamojen kanssa, mua syyhyttää alkaa purkaa jo tavaroita. Päätän kuitenkin siivota ensin. Kämppä kaipaa puunausta vähän sieltä ja täältä, hoidetaan se ensin alta pois. 
DSC06332

15:00 Pojat lähtee hakemaan viimeistä kuormaa ja uutta pesukonetta kaupasta. Minä jään kotiin, musta ei oikein sillä reissulla ole hyötyä – kotona sitäkin enemmän. Lähtiessä varmistelen vielä, että pärjääväthän he vielä hetken ilman ruokaa, kello kun on jo paljon. Kuulema mieluummin hoitavat ensin kuormat pois ja sitten syödään kunnolla. Muakaan ei oikein nälätä, ei kesken hommien. 

15:015 Siivous tuntuu sujuvan hyvin ja vaikka hommaa riittää ja maha on tiellä, saan hommia hyvin tehtyä. Käyn läpi seiniä ja ovia, puunailen hyllyjä puhtaaksi.

”Niin ihanaa päästä pian purkamaan kamat, tästä tulee niin kaunis koti! Tänne on hyvä Allun muuttaa asumaan ensikotiinsa” <3

DSC06327

15:38 Kopkop, saako tulla apuun? Petra soittaa alaovelta ja saapuu mun seuraksi. Jes!

17:04 Tilaisitko ne pizzat? Ville soittaa verkkiksestä ja kertoo, että pesukone on pian matkalla kotiin ja muuttomiehet kaipaavat ruokaa. Pizzatkin on valittu jo valmiiksi, jos vain tilaisin ne kotiin. ”Jep, tehdään niin. Nähdään kohta, puspus!”

17:10 Pizzat kaikille tilattu. Takaisin hommiin! 

17:55 Kaikki tavarat on kannettu sisälle ja sen lisäksi että meillä on iso röykkiö kamaa sisällä, on talossa myös melkoisen miehinen haju. Tainnut olla ahkeria muuttomiehiä liikkeellä ;) 

18:12 Pizza nenän edessä sen olla pitää, kun on muutosta kyse. Se on aina helpoin ratkaisu. Istutaan hetkeksi alas ja rauhoitutaan ruoan äärelle. Nam, olihan tässä jo aamisleivän jälkeen herännyt huomaamatta nälkä!

DSC06337

18:30 En malta levätä sen kauempaa, on aika palata hommiin. Pojille laitetaan sauna päälle ja minä jatkan Petran kanssa tavaroiden purkua. Sillä aikaa Villen veli auttaa kokoamaan sohvaa ja sänkyjä. Ville lähtee palauttamaan lainapakua. Siinä meidän ahertaessa huomaan miettiväni, että onpa meillä ahkeraa porukkaa muutossa mukana. Kaikki tekee ihan täysillä, vaikka on jo pitkä päivä takana. Vau! 

..Niin ja no, yksi ahkera muuttaja keksi myös kaikenlaista muuta kuin sitä muuttohommaa. Kuten vaikka piiloutua kaappeihin tai pysähtyä puoleksi tunniksi kertomaan jänniä tarinoita. Hih, ihana Petra <3

DSC06334

20:10 Lopun tylsin homma edessä, eli pahvit ja roskat roskiin. Järkkäilystä tykkään, mutta kun tämä vaihe tulee, yritän aina siirtää sitä. Nyt me kuitenkin reippaana viedään pahvit ulos Petran kanssa ja kannettaan roskiakin ahkerasti roskikseen. Tsekataan myös varasto, että paljonko sinne mahtuu tavaraa. Ois muutama laatikko sinnekin nimittäin kannettavana piiloon. 

20:30 Ruokakauppaan! Aamiaistarpeita, vessapaperia ja tiskiharja. No, se tisiharja unohtui mutta loput muistettiin. Ensi kerralla sitten!

21:00 Kotona jatketaan vielä hommia jonkin aikaa ja järjestelen muutamia purkkeja paikoilleen ja avaan vielä pari laatikkoa. Olen todella malttamaton lopettamaan, kun on kyse kodin laitosta. On kivempi mennä nukkumaan, kun kaikki on hoidettu. Eikös muutto kuulu hoitaa yhden päivän sisällä? ;)

DSC06343

23:06 Jaahas, oisko sit aika mennä nukkumaan? Muuttomiehet on jo ajat sitten päässeet koteihinsa, joten ehkäpä mekin jo lopetetaan tältä päivältä. Onnistunut päivä takana, vain muutamia laatikoita vaatteita purettavana huomiselle. Oltiinpa me ahkeria.

Hyvää yötä ja iso kiitos ahkerille muuttajille! <3

8 kommenttia artikkeliin ”Päivä kanssani – muuttopäivä!

 1. Annina sanoo:

  Pakko kysyä, että tämä ilmeisesti ei ole se sama asunto, johon teit ihanan vaatehuoneen tai se toinenkaan missä asuitte ennen reissuun lähtöä? Olisi kiva kuulla miten ootte päätyneet ostamaan/vuokraamaan noin monta asuntoa lyhyen ajan sisällä kun itse olen sellainen, että muutto tulee kyseeseen vain erittäin painavasta syystä. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi Annina :) Ei ihme, että et ole pysynyt tässä meidän vauhdissa perässä, kun harvoin pysyy lähipiirikään ;) Meillä oli tosiaan alkujaan tarkoitus olla ulkomailla pitkäkin aika, kun alunperin sinne oltiin lähdössä. Siksi siis kaikki järjestelyt ja muutot, kun laitettiin asioita kuntoon ulkomaille muuttoa varten. No, kun sitten alkuvuodesta paljastui tieto meidän uudesta tulokkaasta, tuli suunnitelmiin taas muutos – pitikin taas alkaa järjestää koti kesäksi ja syksyksi Suomeen… Siitä siis johtuu ripea muuttotahti. Minäkin haluaisin asua nyt jatkossa pidempään samassa paikassa, joten tämän hetken kodissa ollaan ainakin siihen asti että meidän aiempi koti vapautuu, joka on tällä hetkellä vuokralla vielä pari vuotta. Se on se koti, jonka sinäkin oot nähnyt meidän remppaavan ja jossa on se ihana vaatehuone. Ah, kiitos muuten muistutuksesta, sitä paikkaa on kova ikävä. <3 :)

   Kiva kun kävit kysymässä, varmasti moni miettinyt samaa ja saa tästä lueskella vastauksen :)

   Tykkää

 2. Kaisa sanoo:

  Hei munkin pakko kysyä, että missä vaiheessa ehditte muuttaa taas? Juurihan olitte ulkomailla, ja eikös tarkoitus ollut olla pitkäänkin? Olin jonkun aikaa poissa blogien parista, kun olin vaihdossa ja nyt tuntuu, että niin monella bloggajalla ihan uudet kuviot :D Ehdin huomata, että saatte pian vauvan (Onnea!!) mutta muuten en vielä ehtinyt lukea mitään. Täytyy kahlata postauksia läpi, niin saan selkoa kaikkeen tapahtuneeseen.

  Jokatapauksessa onnea uuteen kotiin :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Tuossa vastailinkin jo ylempänä Anninalle, mutta taidan tehdä myös aiheesta vähän postausta. Jospa teitä on muitakin, jotka eivät ihan ole pysyneet vauhdissa perässä. Näitä muutoksia kun on tapahtunut aika liuta ;) Ja hei, oon ihan samaa mieltä! Oikea muutosten syksy meneillään blogipiireissä. Vai onkohan se vaan kaikkialla? :D

   Kiitos Kaisa, sullekkin oikein ihanaa viikkoa! :)

   Tykkää

 3. Jonna sanoo:

  Vautsi, saittepa paljon aikaiseksi yhdessä päivässä. Mielenkiinnolla jään odottamaan postauksia uudesta kodista ja pian häämöttävästä vauva-arjesta. Sulla on ihanan positiivinen blogi.

  Oon hiljattain aloittanut itsekin bloggaamisen. Käy kurkkaamassa, kun ehdit:
  http://kultaoonkotona.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niitä postauksia varmasti tulee paljon, kunhan arjen saa kunnolla pyörimään. Kiva kun löysit itsesi tänne, kiitos kehuista <3 :)

   Tottakai käyn kurkkaamassa! Paljon tsemppiä uudelle blogille :)

   Tykkää

 4. Nina sanoo:

  Tästä postauksesta tulikin mieleeni, että voisi alkaa pakkaamaan.. Muutto meilläkin kuun vaihteessa. Huh. Saitte paljon aikaan yhdessä päivässä! Toivota meillekin samaa vauhtia! :D

  Onnea uuteen kotiin :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Täältä ainakin lähtee kaikki tsempit muuton järjestelyyn ja itse muuttoon. Muista käydä kaikki tavarat läpi ja heittää turhat ennen muuttoa pois, on ihana muuttaa vähän vähempien laatikoiden kanssa ;)

   Kiitos, sinne myös ihanaa viikkoa! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: