Oon monissa asioissa todella järjestelmällinen ja ennakoiva ihminen, mutta samalla myös vähän ylijärkevä. En osaa toimia ennen kuin oikeasti tiedän että pitää, en ainakaan jos mieli sanoo, että aikaa kyllä vielä on. Mielessäni järjestelen kaikkea jo hyvin etukäteen valmiiksi ja siksi kai toteutuskin jää usein viime tippaan, mutta hoituu usein hyvinkin nopeasti. Tämä pätee myös selvästi kaikkien hankintojen kanssa joita meidän tulisi tehdä kotiin uutta tulokasta varten. Mulla on ollut vähän huono omatunto siitä, kun tiedän monen tehneen hankinnat jo ekan kolmanneksen aikana ja meillä on meneillään jo vika kuukausi ja tässä vielä ollaan kaikki hommat ihan levällään. Krhm.. Mihin katosi kaikki järjestelmällisyys ja ajoista kiinni pitäminen? En tiedä, mutta nyt oon alkanut miettiä että ehkä ne asiat pitäisi hoitaa. Eli, mitäs tässä nyt siis pitäisi hankkia? Ainakin ne vaunut ja hoitotaso? Vaatteita ja kaikkea pikkusälää? Sitteri?

Millaisen listan sinä mulle koostaisit siitä, mitä pitää olla hankittuna kotiin ennen lapsen syntymää? 

IMG_0362Yksi syy meidän laiskuuteen (jos sitä sellaiseksi voisi kutsua) on ollut se, että me vasta päästiin muuttamaan uuteen kotiin ja en tahtonut myöskään kasata turhaan tavaroita siinä välissä väliaikaiseen kotiin vain hetkeksi. En myöskään tahtonut tehdä muita hankintoja liian aikaisin, koska eihän sitä voinut tietää miten pitkälle raskaus vie. Kaikessa on siis vahvasti koko ajan järki mukana ja kun tiedän, että tavaraa on kaupat pulloillaan, ei me varmasti jäädä ilman. Niin ja onneksi on olemassa ihanat oma äiti ja sisko, jotka varmasti sitten auttavat, jos vauva päättäisikin putkahtaa ekstra aikaisin maailmaan. Ehkä he osaavat valikoida oikeanlaisia varusteita, ja tekevät sen ihan mielellään, jos apua kaivataan.

No, toivotaan ettei tarvitse mennä siihen. Kyllä meillä on aikomus tehdä kaikki hankinnat tässä ihan lähiaikoina nyt kun koti on saatu kuntoon. Ja osa onkin jo itseasiassa tehty. Tässä listaa siitä, mitä meiltä jo löytyy:

Lastenvaunut. Stokke Trailz valikoitui meidän lemppariksi, kerron lisää myöhemmin siitä, että miksi tämä oli meille helppo valinta. Oikestaan ainoa oikea valinta. Runko on vielä matkalla meille, mutta toivotaan, että se pian saapuu.

Kantoliina. Kirppikseltä löytyi vitosella aivan uusi käyttämätön kantoliina (ovh 75 e), jonka muutenkin olisin hankkinut. Vaikka en vielä ekspertti lastenhoidossa olekaan, niin mun oma maalaisjärkeni sanoo, että vauva voisi viihtyä lähellä ihoa, niin että kuulee mun sydämeni sykkeen samalla. Kotonakin on helppo olla liikkeessä, kun toinen on rinnalla kyydissä ja tuntee olevansa turvassa.

Imetystyyny/kokovartalotyyny. Sain Petralta ja hänen vanhemmiltaan vauvajuhlissa ihan super huikean lahjan, joka on juuri nyt mun paras unikaverini ja sen kanssa pystyn nukkumaan mukavassa asennossa. Samainen tyyny sopii myös hyvin imetykseen myöhemmin, sen kun voi asettaa tosi fiksusti eri asentoihin. Kunpa olisin jo aiemmin itse keksinyt hankkia tällaisen, ehdottomasti paras käyttötuote pitkään aikaan! Tulen halailemaan tätä yöllä vielä vuosienkin päästä ;)

Suuret kiitokset lahjasta, oon nukkunut heti paljon paremmin, kun sain kainalooni tämän

Vaatteita. Paljon vaatteita. Hih, jos kaikki muut hankinnat on olleet vähän niin ja näin, niin näitä on tullut hamstrattua. Äitiyspakkaus tottakai ja sen lisäksi oon kolunnut kirppareita ahkerasti. Yhteensä kaikkiin vaatehankintoihin on mennyt 140 euroa, eli eipä juuri mitään. Kaappi on täynnä vaatteita koossa 50-74 cm. Ei siis ole huolta siitä, etteikö olisi vaatteita ensimmäiselle vuodelle valmiina ;) Ja vielä uusia sellaisia. Puolesta vaatteissa on ollut laput kiinni tai ne ovat muuten lähes käyttämättömiä. Miten niin ihmiset ostavat hieman liikaa vaatteita lapsilleen?

IMG_0148-Kehto ja lastenvaatekaappi meiltä löytyivät perheestä valmiina, joten niitä ei ole tarvis miettiä. Kehto on ollut jo usealla sukupolvella käytössä, joten se tulee varmasti meillekin käyttöön. Se kaipaisi hieman uutta päällystettä (aiemmat ovat kutistuneet), mutta ehkäpä ne saadaan tässä vielä hoidettua kuntoon tämän kuun aikana. Ainakin toivon niin.

Oma lemppari on kuitenkin tuo siskolleni lapsena hankittu pupukaappi, jossa Allun vaatteet ovat nyt pestyinä ja kauniisti viikattuina. Sitä on ihana tuijotella ja odotella pikkuista saapuvaksi <3

DSC06529DSC06528

Ennen kuin ehditte kertoa, niin kyllä, tiedän ettei ihan näitä kaikkia olisi tarvinnut hankkia ennen lapsen syntymää. Hih, näin kuitenkin on nyt käynyt tässä innostuksen ja ilon vallatessa mielen ja siksi kaappi on täynnä kaikkea ällöttävänkin suloista. Veikkaan, etten ole ainut esikoistaan odottava, joka myöntää vähän innostuneensa hypistellessään pikkuisia söpöjä vaatteita käsien välissä? ;)

Okei, ollaan me saatu myös paljon kivoja tuliaisia läheisiltä. Kiitos niistä, ne tulevat varmasti kaikki käyttöön <3

Näiden hankintojen lisäksi pitäisi kai vielä hoitopöytää laittaa kuntoon (tehdään sellainen pesukoneen päälle) ja siihen hankkia kaikki tarvittavat tilpehöörit. Vaippoja, öljyä, puhdistuspyyhkeitä, topseja, harsoja jne.. Muuta en nyt tällä hetkellä osaa oikein sanoa, että mitä tullaan tarvitsemaan, mutta eiköhän kaiken saa hankittua nopeasti tarpeen mukaankin? Eikai sitä kannata liikaa hamstrata kaappeihin mitään, kun kaupoissa ja kirppareilla on tavaraa on liiallisuuksiin saakka? Vai mitä te olette mieltä, puuttuuko listalta jotain olennaista mitä heti pitäisi olla valmiina?

Mitkä olisivat sun must hankintasi ennen lapsen syntymää?

10 kommenttia artikkeliin ”Hankinnat kotiin ennen lapsen syntymää

 1. Jenna sanoo:

  Ei niinkään vauvalle, mutta sulle.. osta valmiiksi pehmeäpintaisia siteitä (vuokkoset tms. Paksu ja pehmeä). Joo, Tiedän tuntuu yllättävältä Just nyt mutta kun sen aika on niin ainakin itsellä alwaysit ja muut muovi/kovapintaiset ohuet siteet sattuivat!

  Ja jotain laksatiiveja on hyvä varuulta olla kaapissa, ei maksa paljon eikä tarvitse tuskailla synnytyksen jälkeen..

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos vinkistä Jenna! Ei tällaisia asioita voikaan etukäteen itse tietää :) On hyvä varautua joihinkin asioihin, niin ei tarvitse sitten pohtia niitä kun on väsyneenä päässyt kotiin :)

   Tykkää

 2. Nina sanoo:

  Ihana toi vaatekaappi!!! <3 Meillä laskettuaika kolmen viikon päästä ja ollaan tosi vähän ostettu mitään itse. Onneksi on parhaat tulevat isovanhemmat jotka on auttanut hirveesti ja sponssanut vauvan tarvike ostoksissa :) Ja tietty sukulaisilta on saatu tosi paljon käytettyjä vauvanvaatteita :) Kirjoittelin itsekin tänään vauvan tarvikehankinnoista http://www.lily.fi/blogit/be-mom :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi Nina, kiva kun linkkasti blogisi! Täytyy käydä lueskelemassa, että mitä sulla on siellä ajatuksissa samasta aiheesta :) Ja mikä on parasta, että ootte saaneet noin paljon apuja! Meillä ei oikein suvussa pikkuisia ole, niin vaatteita tai muuta sellaista ei valmiiksi löydy. Onneksi niitä saa kirppareilta edullisesti, muuten olisin pian vararikossa :D

   Tykkää

 3. Just samoja asioita oon kans pohtinu viime aikoina.! Blogiinkin kirjoitin asiasta.
  Tuntuu, et ainakun ajattelee et nyt on kaikki niin muistaa et ainiin, tuokin voisi olla hyvä :) Ehkä tää hankintalista on jossain vaiheessa selvitetty kokonaan :)

  Tsemppiä viimeisille viikoille! Ihana seurata sun raskautta ja positiivista elämänasennetta! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Heh, on kyllä niin paljon kaikkea mitä voisi hankkia ja lista vain kasvaa ja kasvaa. Onneksi pitää vähän malttaa mieltä ja ostaa suurin osa sitten vasta todelliseen tarpeeseen :) Jos siis malttaa mielensä, niin se onnstuu ;)

   Kiitos, sulle myös sitä samaa! Niin kovin jännää tämä loppuaika!! :P <3

   Tykkää

 4. Lilli sanoo:

  Jos aikoo imettää niin liivinsuojien ja lepposten, kaarituettomien imetysliivien lisäksi itse ostaisin jo valmiiksi lanoliini-voidetta rinnanpäihin. Ne kun menevät helposti rikki ja sitten on touhu kivuliasta!!! Kannattaisi käyttää alusta asti ennaltaehkäisevästi. Itsellä oli haavat auki toista kuukautta ja lopulta tulehtuikin. Pieni tuubi mutta on riittoisaa. Sitä ei tarvitse huuhdella pois ennen syöttöä niinkuin monet muut rasvat. Mutta tosiaan, monet tavarat ehtii esim mies hakea sitten kaupasta jos tarve tulee. Mukavia hetkiä loppuraskauteen, toivotaan että kaikki menee hyvin. Pian saatte nähdä oman pikkurakkaan <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos vinkistä Lilli, näitä suositeltiin myös instagramissa kovasti kun kyselin. Tää on sellainen asia joka ei varmasti tulisi ensikertalaisella mieleen, kaikki kun on vielä niin uutta. :)

   Ja kiitos tsempeistä! Pian me saadaan meidän pieni rakas, voi että kun jännittää. Ihanaa alkavaa viikkoa sinnekin! :)

   Tykkää

 5. Riikkahannela sanoo:

  Meillä kaksiviikkoinen tyttö ja vielä en oo turhakkeita kauheesti keksinyt :) viikon ollaan oltu kotona ja voisin kertoa mitä meillä on nyt tarvittu ja käytetty.. Ihan vaan koska tää on nyt sitä omaa arkea niin kiva asiasta kirjotella ja vielä jos pystyn olemaan avuksi :D hoitopöytä (siinä hoitoalusta, vaipat, vanulaput, pumpulipuikot, paljon harsoliinoja/pyyhkeitä),
  pinnasänky, babynest (ollu meillä ihan ykkönen!),
  tuttipullot (pääasiassa imetän, mutta jo sairaalassa annettiin pullosta kun en päässyt heti lähelle niin toimii meillä jo sekä että), tutit,
  maidon kerääjä (tosi kätevä keksintö! Saa maidot talteen mitkä muuten valuisi liiveihin imettäessä toisesta rinnasta),
  itselle ne liivinsuojat ja siteet jälkivuotoa varten (ja ”isoja” pikkuhousuja, alkuun ei stringit tms tuu kuuloonkaan :D),
  kylpyamme.
  Meillä tarpeellisia myös kylpyöljy ja bepanthen, mutta näitä toki saa jälkikäteenkin kaupasta.
  Pientä vaatetta, kietaisubodyja (neppareilla), pikkutumppuja (jottei raavi kasvoja), oikeesti pieniä ja kapeita sukkia, kosteussuojia pari (sänkyyn ja meillä tarpeellisia ilmakylvyissä mitä neuvolasta käskettiin tehdä),
  ja sitten toki vaunut, kaukalo (adapterilla tosi kätevä). Oliskos siinä tähän astiset tärkeät tavarat :) tsemppiä loppuodotukseen!! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos! Tässähän oli tosi hyvin tiivistetty sun fiiliksiä siitä, mitä kotona tarvitsee olla. Itseasiassa suurin osa näistä hankinnoista meiltäkin löytyy, miinuksena esimerkiksi imetykseen liittyvät tarpeet. Ehkäpä ne tässä vielä ehtii pohdiskellaläpi ja hankkia viimeistään kun palataan kotiin ja imetys on saanut edes jonkinlaisen todellisuuden kuvan. Se kun on mulle ”vähän” vielä uusia ;)

   Kirjoittelen lisää hankinnoista vielä myöhemmin blogiin, ihanaa kun sain niin paljon hyviä neuvoja kaikilta teiltä lukijoilta! Helpotti asioita :)

   Paljon tsemppiä teidän uuteen kotiin tytön kanssa, voikaa hyvin! <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: