Luumut on tällä hetkellä kaupoissa todella edullisia ja koska ne maistuvat omassa suussani super herkuilta, oon niitä rahdannut kotiin lähes joka päivä. Leffassa käydessäkin mulla on viime aikoina ollut mukana luumupussi ja karkit on jääneet ostamatta. Niin makeita ne nyt ovat!

Tässä kerran satuin ostamaan luumuja joista en niin pitänytkään niiden kirpeyden vuoksi ja mietin pitkään, mitä niistä voisi tehdä. Luumuhilloa, kakkua, mehua? Leipomuksia on syöty tässä ihan tarpeeksi jo pitkään, joten herkut viivasin listalta nopeasti yli. Hilloa me ei käytetä, eikä mehua juuri juoda, joten vaihtoehdot olivat vähissä. Siinä ne ovat köllöttäneet kulhossa ja viikon verran odottamassa jotakin hyvää syytä päästä kippoon ja syödyksi. Yhtenä aamuna heräsin vihdoin ajatus kirkkaana mielessä: luumupuuroa! Kyllä, sitä tahdon tänään syödä.

DSC06542Tämä puuro syntyi seuraavasti:

Leikkaa luumut paloiksi ja heitä kiehuvaan veteen. Laita pian joukkoon kaurahiutaleet ja ehkä loraus maitoa, jos tahdot hieman silkkisemmän puuron maun. Älä myöskään unohda suolaa. Kun puuro on valmis, soseuta se tasaiseksi. Voila, eikun pöytään! 

Oon oikeastaan koko kesän laittanut puuroni joukkoon erilaisia marjoja tai hedelmiä, joten miksihän tämä ajatus ei tullut mieleen aiemmin. Omituista. No, onneksi sen kuitenkin vihdoin hoksasin!

DSC06532

DSC06541.jpgDSC06545Luumupuuroa voisi varmasti syödä ilman soseutustakin, mutta sen avulla luumun kuoret saa piiloon ja se muuttuu kivemmaksi mutustella. Lisäksi tykkään itse ainakin todella paljon tasaiseksi surautetusta puurosta, siitä kun tulee heti niin silkkisen makuista. Tätä keinoa suosittelen kokeilemaan ihan tavis puurossakin joskus, tuo aivan uusia makuja aamiaislautaselle. :)

Niin ja muistathan, että kun puurokattilan ja sauvasekoittimen huuhtoo heti valmistamisen jälkeen kuumalla vedellä, lähtee puuro irti nopeasti ja saat ne kaappiin kuivumaan alle minuutissa. Jos taas jätät ne lillumaan veteen koko päiväksi, on illalla aikamoinen hinkkaus edessä ;)

Ootteko te jo kokeilleet laittaa luumua puuroonne vai tuleeko kaikki luumut napsittua sellaisenaan? :)

10 kommenttia artikkeliin ”Aamiaisella tänään luumupuuroa

 1. miltsu sanoo:

  muuten söisin luumuja mutta vatsa ei kestä tuoreena, turpoaa ja sattuu :( sun blogi on noussu yheks lemppariks tässä viimeaikoina! ennen mua vähän ärsytti lukee kun tunnuit olevan niin tarkka mitä söit (älä pahastu) mutta huomaa kuin olet vuosien saatossa muuttunut :) mukavaa loppuraskautta :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi eikä, onpa tosi harmi! Herkälle vatsalle ne voi olla ehkä hankalia :/ Onneksi on paljon muitakin vaihtoehtoja mitä käyttää :)

   Kiitos Miltsu, tosi kiva kuulla. Ja en tosiaan pahastu, on vaan hyvä että kehitys näkyy myös sinne lukijoille eikä vain mulle itselleni. Töitä on tehty sen eteen, että se liika tarkkuus keittiössä katoaa ja siitä oon paljon kirjoitellutkin. Oon nykyiseen tilanteeseen paljon tyytyväisempi, samoin keho :)

   Kivaa alkavaa viikkoa! :)

   Tykkää

 2. Hanna sanoo:

  Heippa! Kiitos vinkistä, tätä pitää kokeilla heti huomenaamulla!!(: Oon sun blogia seuraillu jo parisen vuotta ja muutaman kommentin heittäny mutta jotenki ei osaa pukea ajatuksia sanoiksi niin harvoin tulee kommentoitua. Mutta oot kyllä mun lemppari bloggari, tykkään sun elämänasenteesta!! (: Mielettömän paljon onnea tulevasta perheen lisäyksestä <3 täälläkin päässä toivotaan että haaveet toteutuisi pian.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Hanna, aivan ihania sanoja! Tuli tosi hyvä mieli kuulla tämä kommentti! :) Yritän pitää asenteen positiivisena, hyvä jos se tänne näkyy sellaisena :) Ja kiitos, täällä me jännittyneenä odotellaan <3

   Teille myös paljon tsemppiä haaveiden toteutumiseen <3

   Tykkää

 3. Luumut on ihania, pitääpä muistaa käyttää niitä monipuolisemmin! Tekisi hyvää vatsantoiminnallekin! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Näinpä, moni taitaa syödä niitä juuri vatsan takia vielä enemmän. kaksi hyötyä siis, maku sekä masun toiminta :)

   Tykkää

 4. Heidi sanoo:

  Munkin piti tulla heti kommentoimaan, että tykkään blogistasi kovasti. Kivan vaihtelevat jutut ja jokaiselle sopivat. Ootko muuten kokeillut laittaa puuroon ikinä pähkinöitä ja omenaa? Syksyä ajatellen tuli mieleen, sopii tosi hyvin ;).

  Tämä luumu menee kokeiluun, kiitos!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos, olipa kauniisti sanottu. :) En oo keittäessä tainnut omenaa kokeilla, tottakai tuoreena sitä on tullut laitettua. Taidan tällä viikolla keitellä sitä joukkoon ja lisätä pähkinätkin. Kiitos vinkistä!! :)

   Tykkää

 5. Helzu sanoo:

  Olipas hyvä ja helppo vinkki, mitä en ole edes ajatellut. Menee testaukseen.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiva kuulla :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: