Muistatteko, kun kerroin teille heinäkuussa lopettavani kahvin juomisen? Jos et aiempaa tarinaa lukenut, niin ihan lyhyesti koko homma tässä: Kahvi ja minä ollaan aina oltu kuin paita ja peppu, mutta raskauden tullessa kuvioihin, muuttui koko meidän yhteinen tarina. Tuli hetki, kun tajusin juovani kahvia vain tavan vuoksi, en enää sen herkullisen maun takia ja samassa päätin jättää kahvin pois kokonaan. Lopettamista oon yrittänyt pariinkin kertaan vuosien aikana, mutta vasta nyt raskaana ollessa se onnistui ilman mitään ikäviä sivuvaikutuksia. Ei satu mihinkään ja on ollut yllättävän helppoa olla ilman. Woohoo! :)

Kuukausi sitten kahvi ei maistunut aamuissa, eikä maistu tänäänkään. On silti päiviä, kun kahvia tekee mieli ja siihen oonkin keksinyt ratkaisuksi kofeiinittoman kahvin. <3

DSC06707Miksi en tahdo juoda tavallista kahvia? Kokeilin elokuussa juoda kupin kahvia taukoni jälkeen ja huomasin heti, että olo meni todella huonoksi. Sydän löi aivan liian luja ja melkein menivät jalatkin alta. Oonkin pohtinut, että jos se saa aikaan niin vahvan reaktion kehossa ja aiheuttaa helposti rauhattomuutta, niin olisiko mun liika vauhtini voinut useinkin johtua ihan vain kahvin juonnista? Voi hyvinkin olla näin. En koe tarvitsevani piristystä kahvista, ihan samaan tapaan oon aamulla hereillä, oli kuppi nokan edessä tai ei.

Miksi olen juonut kahvia? Maun takia. Se on aamujen suuri nautinto ja hesarin kanssa nautittuna maailman paras kaveri. Tai siis oli ainakin ennen. Onneksi keksin käydä erikoisliikkeessä katsomassa erilaisia kahvilaatuja ja pyysin testiin kofeiinitonta kahvia. Jos vaikka joskus tekee mieli. Ja on sitä välillä tehnytkin! Pari kertaa oon kotona keittänyt kahvia ja sen lisäksi oon kahvilassa tilannut kofeiinittoman kahvin. Sieltä ne sitten kaivaa jonkun pienen purkin tiskin alta, jossa on erikseen tällaisille valikoiville ihmisille niitä kahvipapuja. Ja ihan yhtä hyvää on sekin kahvi, melkein välillä mietin että olisiko se jopa parempaa. Ilman sydämen tykytystä vieläpä. :)

IMG_0563Tällä hetkellä juon kahvia jos joskus tekee mieli, mutta kofeiinittomana. Kaupan kofeiiniottomat kahvit ovat aivan kuraa, mutta suosittelenkin vierailua jossain hyvässä kahviliikkeessä. Hae testiin joku hyvä kahvilaatu, niitä saa yleensä ostaa pieninäkin annoksina. Mulla on esimerkiksi kaapissa vain 100 grammaa juuri jauhettuja papuja ja se riittää varmasti moneen kertaan, kun niin harvoin kahvia juon. Samalla ratkeaa sekin ongelma teille, jotka joisitte mielellänne iltaisin kahvia. Eipä piristä turhaan, mutta saatte silti herkkukahvin iltapalan seuraksi :)

Nähtäväksi jää, että palaako kunnollinen himo kahviin, kun lapsi on syntynyt. Sen tiedän, että jään juomaan kofeiinitonta kahvia, koska se selvästi kropalle paremmin sopii. Mitäpä sitä turhaa laittamaan mitään piristysaineita kroppaan, jos ei niitä tarvitse. :)

Kahvintuoksuista aamua meille kaikille! 

3 kommenttia artikkeliin ”Kahvipäiväkirja

 1. Anni sanoo:

  Moi!
  Kiitos ihanan aurinkoisesta blogista :)

  Näin kahvikissana mulla tekee mieli kahvia ihan vuorokauden ympäri :D
  Mistä saa sun mielestä parasta kofeiinitonta kahvia?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos kehuista Anni: ) Oon juonut kahviloissa aina erikoiskahveja, eli cappuccinoa tai lattea, jos otan kahvin, mutta ehkä parhaat on olleet Roberts coffeessa ja Coffee Housessa. Parhaan suodatinkahvin oon hakenut Caffi – nimisestä liikkeestä, jos oikein muistan. :) Jokatapauksessa joka paikassa kofeiiniton kahvi on erikoiskahveissa ollut hyvää, ei oo tullut yhtäkään huonoa vielä eteen :)

   Tykkää

   1. Anni sanoo:

    Kiitos vastauksesta :) Täytyykin poiketa caffissa.

    P.S. Kyllä se beebi sieltä tulee sitten kun hän on valmis <3 Paljon onnea teille!

    Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: