Kuten vähän lupailin, yritän kirjoitella/kuvata teille meidän ruokaviikkoja syksyn ajalta. Molemmat ollaan tällä hetkellä lomalla ja normaalisti tilanne menisi niin, että syötäisiin paljon ulkona ja noh, oltaisiin luultavasti myös jossain reissussa. Tällä kertaa ollaan kuitenkin kotosalla odottamassa tulevaa beibiä, joten yritys on ollut kokkailla pitkästä aikaa yhdessä ja syödä enemmän kotiruokaa. Siitä kun molemmat niin nautitaan. Sekä kokkailusta, että syömisestä siis. ;)

Viime viikko alkoi energisenä ja edellisen keittoviikon vastapainoksi me ajateltiin syödä kokonainen viikko laatikoita. Ajatustasolla siis lasagnea, kaalilaatikkoa ja ehkä jotain kolmattakin laatikkoa, jos mahaa ja ruokahalua riittäisi.

Viikon aloittavasta lasagnesta tuli herkullista! Lisättiin joukkoon chiliä ja kasviksia, mutta muuten mentiin ihan perinteisellä lasagnen ohjeella. Tämä olikin ehkä mun viikon lemppariruokani, myös se ainut lihaisa ruoka tälle viikolle. :)
DSC06696DSC06694

Kun lasagne oli kaavittu kaikkia rippeitä myöten lautasille, oli aika siirtyä uuteen ruokaan. Vaikka olikin tarkoitus pysyä laatikoissa, oli meille oli ilmestynyt sienestystä harrastavan veljen ansiosta iso kasa kanttarelleja, otettiin ne tottakai listan kärkeen. Niitä syötiinkin parin päivän ajan erilaisina muunnoksina.

Lautasilla nähtiin yhtenä päivänä kanttarelleilla maustettua munakasta ja seuraavana päivänä kyhättiin kasviswokkia.


DSC06705

No, sitten tulinkin kunnolla kipeäksi. Kurkku oli ollut jo kipeänä parisen päivää, kunnes kuume veti maahan ja oli aika levätä kunnolla. Siinä vaiheessa uni maistui paremmin kuin ruoka, joten ruoanlaitto jäi kokonaan. Lautanen täyttyi pari kertaa päivässä tällä gourmet sekoituksella..

DSC06710

Heh, ennen tuli syötyä tätä ruokaa useinkin, kun asuin yksin. Tai siis ”ruokaa”, en nyt välttämättä kutsuisi tätä ruoaksi, mutta on siinä sentään vihanneksia ja rasvaa vatsaa täyttämään. Maistuu super hyvältä, vaikka ei ehkä näytäkkään kovin hyvältä teidän silmään. ;)

Siinä se viikko sitten oikeastaan jo hujahtikin loppuun. Sunnuntaina ehdittiin vielä laittaa yksi laatikko uuniin, nimittäin kanttarellilasagne. Kanttiksia oli vielä jonkun verran käyttämättä ja onneksi ne olivat vielä viikon odotuksen jälkeen kunnossa. Siispä tulille juustoinen lasagne, johon laitettiin jälleen mukaan iso kasa kasviksia. Ei tätä ehkä voi lasagneksi oikeasti kutsua, joten sanotaan nyt vaikka, että tehtiin sienipastaa uunissa. ;)

DSC06737

Nämä ovat tottakai vain pääruokia, lisäksi tulee syötyä erilaisia välipaloja. Hirmu isoja annokset eivät juuri nyt ole, kun liikunta on vähäistä ja ruokahalu aika minimissään. Hedelmiä tulee syötyä paljon ja noh, sokerisia herkkujakin joskus. Vaikka siis muilla tuntuu olevan menossa sokeriton syyskuu, niin meillä on normaaliin tapaan välillä sokeriakin tarjolla. Loman kunniaksi luultavasti normaalia enemmän.

Viime viikolla ehdittiin leipoa mm. omppupiirakka, kun mökiltä löytyi kaappiin vähän tuoreita omenoita, joista piti keksiä jotain herkkua. Siitä nautittiin monena päivänä, samoin kipeänä tuli syötyä irtokarkkeja, kun Ville niitä kiltisti toi kaupasta mua piristämään. Tuli myös ensimmäistä kertaa syötyä samaa karkkipussia monta päivää, eli selkeästi olin kunnolla sairaana. Muuten menisi helposti kaikki ostetut karkit kerralla, olen maailman huonoin niitä säästämään. ;)

DSC06724

Olispa ollut helppo postaus kirjoittaa, jos oltaisiin voitu pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja syöty koko viikko paria eri laatikkoruokaa. Sairastelu sotki hieman kuvioita, joten tämä meni nyt tällä kertaa näin. Energiaa ja kiinnostusta kokkailuun ei normaaliin tapaan ollut. Ehkä tällä viikolla taas tilanne normalisoituu? :)

Viikko aloitettiin eilen sillä sunnuntaisella kanttarellipastalla, katsotaan mitä seuraavaksi keksitään kokkailla. Niistä ruoista lisää sitten ensi viikolla. :)

Mitäs teillä syödään tällä viikolla? Mun mieli vähän haaveilisi sosekeitosta!

6 kommenttia artikkeliin ”Ruokaviikon sekalaiset annokset

 1. Heini sanoo:

  itse aion tehdä tänään opiskelijakukkarolle ystävällistä ruokaa ison annoksen johon tulee wokkivihanneksia, perunoita ja linssejä! paistan oliiviöljyssä kaiken keittämisen jälkeen! Lisukkeeks porkkanaa ja tomaattia :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Perunoita toivoisin käyttäväni paljon enemmän ruoanlaitossa minäkin. Miksihän ne niin usein unohtuu, eikä niitä oikein muidenkaan käytössä näy? Täytyypä yrittää korjata tilanne :) Sun wokkisi kuulosti muutenkin herkulliselta.. Täytyy varmaan hipsiä aamiaiselle, kun alkoi kauhea murina tätä lukiessa ;)

   Tykkää

 2. Nina sanoo:

  Heh, täällä just kokkailen bataattiporkkana-sosekeittoa! ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oolalaa, kuulostaa hyvältä. Bataatti vois olla hyvä lisä keittoon! :)

   Tykkää

 3. Minka sanoo:

  Meillä tehtiin kans lasagnea viime viikolla, tosin perinteisestä hieman poikkeavaa ;-) käy kurkkaamassa ohje:

  https://minkasdiaries.wordpress.com/2016/09/05/torkean-hyva-lasagne/

  t. Minka :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiva kun linkkasit, tuun katsomaan jos saisin sulta ens kertaa varten jotain inspiraatiota!! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: