Ajattelin tänään muistuttaa teitä tärkeästä aiheesta, joka on raskauden kautta noussut taas mun mieleeni, mutta oikeastaan se koskee meistä ihan kaikkia. Tahtoisin, että tänään mietitte kaikki teidän omaa ryhtiänne ja sitä, miten kehoanne kannattelette. Seisothan selkä suorana mahdollisimman usein? Istutko koneen äänessa hyvässä asennossa, et päätäsi edessä roikottaen?  Vedäthän navan sisään, kun kävelet? 

Moni teistä tietää, että oon sairastanut välilevynpullistuman ja siksipä juuri selkä onkin mun ns. heikko kohtani. Se, josta mun pitää pitää aina tosi hyvää huolta ja miettiä jatkuvasti, että kohtelenhan sitä hyvin. Oon tottunut elämään sen kanssa ja vuosien aikana oon oppinut tekemään valintani aina selkää kunnioittaen. Niin treenissä kuin ihan arjen valinnoissa.

Siksi mua jännittikin tosi kovasti raskaaksi tullessa, että mitenkähän kipeäksi saan selkäni (moni tuntuu kärsivän selkäkivuista kun masu kasvaa ja pinopiste siiryy huomaamatta eteenpäin) ja miten voisin sitä välttää.  Onneksi pelko oli turha ja vaikka en asiaa sen kummemmin viimeisen vuoden aikana ole ajatellut, ei kipuja ole tullut.
img_1298

Keskustelin tästä mun lääkärini kanssa aiemmin ja hän veikkasi, että koska ryhti on niin vahva ja mietin jatkuvasti kaikessa mitä teen, että miten selkä voi, ei kipuja ole. En tiedä todellisuudessa, kuinka paljon omalla ryhdillä ja asentojen valinnoilla voi raskauden aikana välttää selän kipuja (vai tulevatko ne joillakin silti esiin?), mutta ainakin muussa elämässä niillä valinnoilla on suuri merkitys. Se selkä pitäisi muistaa pitää suorana aina ja kaikkialla. Työpaikalla konetta naputtaessa, kävellessä, istuessa kahvilassa… ihan missä vain. Joskus on ihan ok lepuuttaa kehoa hetki sohvalla rötväten, mutta olisi hyvä silti usein keskittyä omaan ryhtiin ja pitää huoli, ettei mitään kipuja tulisi. Ei ainakaan siksi, että olet jatkuvasti huonossa ryhdissä.

Onnistuin kuin vahingossa välttämään kivut joista niin monet puhuvat, ilmeisesti selkä on sittenkin jo kunnossa, vaikka pelkäsin että pullistuma muistuttaa itsestään vielä vuosia. Tästä eteenpäin todellakin muistan pitää selkäni aina suorana ja ihan joka paikassa. Niin ja treenata ahkerasti myös lantionpohjanlihaksia ja corea.

Ehkä sinäkin muistaisit, kun aiheen otin nyt esille? :) 

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: