Moni sanoi meille kesän aikana, että pakastin ja kaapit kannattaisi täyttää ruoalla ennen lapsen syntymää. Kuulema aikaa ei keittiössä pian olisi ja kannattaisi luottaa pakastimen aarteisiin ja pikaruokaan. Hyvä kun ehtii mitään edes syödä, sanoi joku. Olin vähä skeptinen tämän asian suhteen ja no, koska meillä on ihan mini pakkanen, en tehnyt asialle mitään. Nyt kun tässä on lähes kaksi viikkoa oltu kotona vaavin kanssa, on huomattu ettei ruoanlaitosta ole mitään ongelmaa ja aikaa leipomuksillekin on ollut ihan hyvin. Onneksi meillä on kaksi ihmistä kotona, yhdessä ehtii hyvin puuhailla keittiössä joka päivä. :)

Meillä on käynyt innokkaita vauvafaneja vieraina jo moneen kertaan ja siksipä on leivottu usein. Pullat on olleet kaikista helpoin tarjoiltava (myös nopein tehdä) ja niitä on meidän keittiössä paistettu monta pellillistä. Normaalisti me ei ihan näin paljon herkutella, mutta on kyllä ollut ihanaa, kun on usein jotain tuoksuvia herkkuja tarjolla. Itsetehtynä kaikki on aina parasta ja ainakin varmasti tuoretta.
dsc06951-1

Korvapuustit on pullista mun mielestäni kaikista parhaita ja sainkin ideaksi yksi päivä lisätä mukaan vähän omenaa. Oikein ohueksi kaulittu pullataikina täytettiin siis kanelilla, sokerilla ja voilla, jonka jälkeen pilkoin tuoreita oman  puun omenia joukkoon. Kannattaa muuten tehdä oikein pientä hakkelusta omenista, niin on helpompi rullailla.

Yritin alkuun tehdä näistä myös korvapuustin näköisiä, mutta pian huomasin, että helpompi oli vain jättää pullat pellille tötteröinä. Kauniita niistä tuli silläkin tapaa ja omenat pysyivät hyvin sisällä :)

dsc06774

Meillä äiti teki lapsena sellaisia isoja puolen kilon korvapuusteja ja olen itsekin tottunut ne rullaamaan sellaisiksi. Siinä olikin ihmeteltävää, kun kavereilla oli tarjolla joskus korvapuusteja ja ne olivat noin kymmenesosan äidin pullista. Siksi sitä on itsekin oppinut leipomaan pullista tarpeeksi suuria, koska hei, liian pienet pullat saavat vain vihaiseksi. Eihän niissä oikein riitä mitään syötävää  ;)

Makoisia hetkiä pullataikinan parissa! :)

2 kommenttia artikkeliin ”Korvapuustit omenalla

 1. Mona sanoo:

  Voi _apua_ mikä pullahimo tuli nyt!! :D <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hihii, sama täällä!! :D

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: