dsc03234DSC02748img_6410img_9649 dsc04570 dsc04643dsc02047dsc03132dsc05854

Mä oon aina ihaillut todella paljon sellaisia ihmisiä, jotka osaa hetkessä kuin hetkessä olla omia itsejään. Niitä, jotka eivät välitä siitä miltä näyttävät, vaan tuovat esiin juuri ne tunteet jotka sillä hetkellä ovat pinnalla. Niitä joiden ei tarvitse peittää omia sanojaan ja ovat rehellisesti oman mielipiteidensä takana. Eikä aina ei tarvitse olla naama täynnä pakkelia tai kuvissa voi vaikka ilmeillä niin paljon kun sielu sietää, välittämättä siitä, että se kuva jää elämään elämäänsä myös seuraaville sukupolville. He tietävät, että turha sitä on itseään muokata yhtään kenenkään silmissä, muuten alkaa muuttua liikaa omankin katseen alla.

Mä haluaisin itsekin olla sellainen ihminen. Mahdollisimman paljon oma itseni tilanteessa kuin tilanteessa. Aina en osaa olla, enkä varmaan haluaisikaan. Pitää kuitenkin muistaa hyvät käytöstavat ja pitää mölyt joskus mahassa, hehe. Itsekin olen vasta nyt vanhemmiten ymmärtänyt, että mun kovaääninen nauruni ja jatkuva turha hölinäni on ihan ok. Enemmänkin kuin ok. Sellainen mä vain olen, eikä sitä kannata karsia. Oman luonteen peittely alkaa tuntua rinnassa saakka pahalta. Oikeassa seurassa parhaat puolet tulevat esiin ja silloin ei edes tarvitse peittää yhtään mitään. Tulee yksinkertaisesti vain niin hyvä olo, ettei tarvitse miettiä mitään. Sen kun vain on oma ihana itsensä.

Kyllähän säkin näät asiat tiedät? 

Näissä kuvissa me ollaan Villen kanssa molemmat täysin oma itsejämme, välillä ihan hölmöjä ja toistemme seurassa usein suorastaan päättömiä. Hyvien ystävien ja perheen seurassa olen sitä ihan samaa, mutta huomaan, että vähän vieraammassa seurassa se kaikki hullunkurisuus vähenee. Eikai sitä osaa ihan tuntemattomalle kertoa niitä typerimpiä vitsejään ja töissä on hyvä joskus yrittää olla myös vakavallakin naamalla. Luonnollistahan se on, että me ollaan eri seurassa joskus vähän erilaisia. Oman perheen kanssa sitä helposti muuttuu siksi samaksi pikku Leenaksi, joka oli silloin vuosikymmeniä sitten, kun taas uusien tuttavien edessä osaa olla juuri se tämän hetken tyyppi. Varmaan ymmärrätte mistä puhun? Ainakin itse huomaan olevani välillä hitusen erilainen, vaikka tavallaan ihan samat jutut mulla on aina. Joskus ne jutut vaan tulevat esiin vähän äänekkäämmin, joskus ääni muuttuu hiljaisemmaksi ja sitä on vähän varovaisempi. Uskon sen olevan ihan normaalia.

Niin, mä siis ihailen teitä kaikkia jotka olette aitoja omia itsejänne. Pussaatte poskelle kadulla jos siltä tuntuu, otatte selfien keskelle ihmisvilinää, ette puhu sanaakaan jos on hiljainen olo, tanssitte bussin keskikäytävällä, kerrotte suoraan jos joku loukkaa teitä, laulatte onnittelulaulun kaupan kassajonossa jne. Kyllä se näkyy kasvoista, kun on oma itsensä ja on sitä rohkeasti. Kaikissa tilanteissa.

Ootko sä huomannut, millaisissa tilanteissa alat muuttaamaan toimintaasi joko tahallaan tai vahingossa? Vai oletko aina samanlainen? 

5 kommenttia artikkeliin ”Reippaasti oot vain oma itses!

 1. Noora sanoo:

  Tunnistan niin itteni. Hyvien kavereitten kanssa ja varsinki perheen kanssa on välillä niin hölmöö juttuu että huh. Perheen kesken nimitetään usein hepuliksi ;D on ihana kun voi hassutella ja olla ihan päätön ihanassa porukassa. Ja tästä tuun olemaan tarkka sit seuraavan kerran kun seurustelen. Haluun että huumorit toimii tosi hyvin yhteen ja että välttämättä muut ei tajua meijän hölmöjä juttuja. Ja jotenkin nyt on itekkin löytäny itteään taas hiukan lisää ja arvostaa itteään ja uskaltaa olla oma ittensä. Ei kaikissa tilanteissa, mutta enemmän kun ennen! :) ja mä uskon että positiivisuus/huumori/omana ittenään oleminen kerää samankaltasia ihmisiä ympärille :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Se on ihana tunne, kun tapaa jonkun, jonka kanssa kaikki vaan menee heti nappiin. Saa ja pitääkin olla täysin oma itsensä ja jos se toinen ei sitä ymmärrä, niin sitten vaan kohti seuraavaa.. tai siis näin ainakin itse ajattelen. ;) Uskon sun kanssa samoin, hyvät tyypit kerää lähelleen hyviä tyyppejä :)

   Tykkää

 2. Susan sanoo:

  Vain töissä on pakko olla asiallinen ja hillitty asiakkaiden edessä, muutoin olen kyllä aina se päätön kana joka hulluttelee joka tilanteessa ja sanoo helposti, mikä kielelle osuu. Olen tottunut 20-vuotiaan siskoni sanoihin ”no se on meidän suski”, kun tanssin vaatekaupassa tai ilveilen näyteikkunalle (niin mähän olen 37v…). Rakastan lapsia ja lapset tykkää minusta. Meitä kai sitoo samanlainen välittömyys asioihin. Isoksi saa kasvaa, mutta ei aikuiseksi! :)

  En malta odottaa, että meidän pikku tytär syntyy ja saan uuden hulluttelukaverin! Nyt rv 28 menossa ja lääkäri määrännyt täyslepoon, kun hän olisi jo valmis tulemaan näytille ja keho olisi valmis hänet näyttämään! Mut jos nyt hetken vielä oltais yhdessä kasassa…

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kuulostaa ihan täydelliseltä! Selvästi osaat olla juuri se oma itsesi, etkä välitä mitä joku ajattelisi. Ja parasta on oikeassa seurassa se, että tuskinpa kukaan mitään paha ajattelee. Oikea seura nauttii meistä tällaisena kun ollaan :)

   Voi että, on kyllä niin ikävä että koet niin vaikeita hetkiä raskaudessa! Toivotaan, että se pikkuinen vielä malttaisi olla siellä mahdollisimman pitkään, niin saisi vähän paremman ja turvallisemman alun elämälle. Ehkä se jo tahtoisi sieltä sun kanssa hulluttelemaan, eikä malta odottaa millään. :) <3 Kovasti tsemppiä!

   Tykkää

 3. Satu sanoo:

  Huomaan, että minulla on erilaisia tapoja toimia eri ympyröissä. En esitä mitään, mutta kuitenkin eri rooleja tai puolia itsestäni tulee enemmän esille. Töissä hoitajana olen itse rauhallisuus, koska vanhusten kanssa ei voi poukkoilla asiasta ja paikasta toiseen. Perheen ja ystävien kesken heitän välillä ihan tyhmiäkin juttuja. Läppiä, jotka naurattavat väliin vain itseäni ja muut ovat, että toi on taas ihan sitä satua itseään. Koen, että voin olla juuri sellainen kuin itse haluan ja olen, vaikka peitän ja korostan tiettyjä puoliani tietyssä seurassa.

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: