Niin, ootkos sellaisesta kuullut? Juu, ei oltu mekään, kunnes kesäkuussa asteltiin neuvolaan tunnustamaan lapsen isyyttä. (Niin voi tehdä silloin, kun vanhemmat eivät oo naimisissa.) Täytettiin siinä muutamat viralliset paperit, jotka neuvolatäti lähetti eteenpäin lastenvalvojalle. Ensin hän kuitenkin kertoi meille kaikki faktat, kuten sen, että isillä on sitten 30 päivän peruutusoikeus, kun vauva syntyy.

Ai siis mikä on? Peruutusoikeus olla isä?

Se tilanne oli niin koominen, etten ole toisessa samanlaisessa ollut. Neuvolantäti nauroi tälle itsekin, samoin ne on maistraatissa varovaisesti olleet huvittuneita, kun ollaan hommailtu passia. Se me nimittäin saadaan vasta sitten, kun tämä 30 päivän varmisteluaika on ohi. Ehkä on ihan hyvä, että tällainen laki on olemassa, mutta ainakin meidän kohdalla se tuntui omituiselta ja huvittavalta seikalta. Nää nyt on näitä virallisuuksia joihin ei voi vaikuttaa. Eiköhän me se passi ehditä anyway saada, otetaan sitten vaikka pikapassi, jos joku paperi jää junnaamaan johonkin. Kaikki järjestyy varmasti.

Mutta juu, sellainen on siis olemassa. Isällä on 30 päivää aikaa muuttaa mielensä ja kiistää aiempi ilmoituksensa olla isä. Äidillä on myös se sama peruutusoikeus, mutta se tarkoittaa sitä, että voisin kiistää ilmoituksen vain, jos tuon kehiin uuden ehdokkaan isäksi. Saatankin olla muutamaan kertaan vitsillä ”uhkaillut” Villeä ja sanonut, että me kyllä etsitään pian uusi isi, ellet ole nätisti. Hehe, ei oo isi uskonut mun uhkauksia. Itsevarmasti on sanonut, että ei me kuulema löydetä parempaa ja on jatkanut sukkien heittelyä pitkin kämppää ja jättänyt tuomatta mulle aamiaista sänkyyn aamuisin. Eheh. Ja, tottahan se on. Oikeessa oli, meillä on täällä kotona maailman paras isä. Huolehtiva, välittävä ja muutenkin vaan ihan paras tyyppi. <3

Että onnea vaan isille, tänään on kulunut 31 päivää siitä, kun lapsi syntyi, joten nyt on mun lähes kyyskytsenttisellä pojalla lähes parimetrinen isi, jonka suuria jalanjälkiä seurata. Isi jota fanittaa ja halia. Kiitos isille, ettei käyttänyt peruutusoikeuttaan, me ollaan molemmat tosi iloisia, että saadaan sut pitää jatkossakin! ;)

Skool!DSC06619

2 kommenttia artikkeliin ”Isän 30 päivän peruutusoikeus

 1. Jen sanoo:

  Täällä on kanssa muutamat naurut saatu aiheelle, kun ei oltu itse kuultu moisesta eikä kukaan ystävistänikään. Lisäksi tilanne neuvolassa, missä terkkari kertoo että ”peruuttamisoikeus on myös viranomaisella, jos esimerkiksi joku sairaalan henkilökunnasta katsoo, ettei tunnustanut voi olla syntyneen lapsen isä…” oli jokseenkin hauska :D Mieheni tokaisi kotona, että nyt sitten jännitetään näyttääkö lapsi yhtään isältään vai miten meille vielä käy! :D Laskettu aika on kuukauden sisällä niin meillä jännitystä vielä riittää! Onneksi olkoon sinne isille :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos! Siellä eletään sitten jänniä aikoja. Tsemppiä vikoihin viikkoihin ja toivotaan, että se nyt sitten on isänsä näköinen tyyppi joka syntyy ;)

   Hei tuo oli ihan uutta tietoa! Vai se voi niinkin tapahtua. Hmm.. Onneksi meillä ei ollut epäselvyyttä kuka isä oli :D ihan kopio isästään tämä poika <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: