dsc01048

Joskus ennen haaveilin jo iltaisin kahvista. Tuoksuttelin sen tuoksua nenässä, toivoin nukahtavani nopeammin, jotta pian olisi aamu. Nyt alan jo kuuden aikaan illalla haaveilla siitä, että saisin nukkua pitkät unet ja että aamulla tekisi mieli syödä jotain. Varmaan se on se pätkittäin nukuttu uni, joka sen tekee, että ruokahalu on vähän kadoksissa? Oivoi, siis kyllä mä syön! Paljonkin. Ei vain tee mieli juuri mitään. Ei ole suuria himoja, ei ellei pöydällä ole juuri paistettu pannukakku (Ville teki sellaisen eilen, arvatkaa onko mitään enää jäljellä?) tai kaapissa jotain sokerista jonka yhtäkkiä muistan ja melkeinpä juoksen sitä hakemaan.

Sitä samaa himoa kaipaisin näihin muuten niin ihaniin aamuihin. Sitä, että juoksen jo sängystä kahvinkeittimen luo tai valikoimaan kippooni jotain hyvää syötävää. Mutta ei. Himoa ei näy ei kuulu, en uneksi puurosta lautasellani ja banaaniletutkaan eivät saa minkäänlaisia tuntemuksia aikaan. Ei vaikka mielikuvissani lorauttaisin niihin isosti vaahterasiirappia päälle ja joisin kylkeen ison kupin kaakaota. Mikään ajatus ei toimi.

Niin että huhuu, missäs olet ruokahalu?

Mutta se siitä, enköhän pian ole jokin aamiaiskulho edessäni ja syödessä se sitten maistuukin taas tosi hyvältä. Ja varmaan se ruokahalukin sieltä taas joskus palaa, tuskin ehti kovinkaan kauas eksymään. Ehkä pitäisi aloittaa niistä pidemmistä unista, niiden mukana se varmaan tulee takaisin? :)

Tänään meillä olisi edessä passikuvien ottamista pojasta, toivottavasti pitkä kävely metsään ja kaikenlaista pientä muutakin. Rauhallinen päivä tiedossa, se tuntuu ajatuksena hyvältä.

Ihanaa torstaita! 

6 kommenttia artikkeliin ”Huomenta sinä siellä!

 1. Ella sanoo:

  Huomenta!
  Itsellä tulee jostain syystä aina ihan puskista muutaman päivän putkia, jolloin ajatuskin ruuasta ällöttää. Mitään ei tee mieli. Yleensä käy vielä niin että teen jotain herkkuruokaa ja sitten se ei maistukaan. Tuo olo ei ilmoita itsestään etukäteen mitenkään, mutta noita jaksoja on tullut jo useamman vuoden. Silloin syön jotain yksinkertaista, vaikka pähkinöitä ja hedelmiä. Uskon että sinullakin se ruokahalu palaa ennen pitkää.. Ruokahalullahan on selvä yhteys stressitason kanssa, ja sinulla on kaiketi väistämättä se melko korkealla nyt. Onhan sinussa ja sinulle tapahtunut paljon.
  Mukavaa torstaita, toivottavasti saat vaikkapa päiväunilla hetken lepoa! (:

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Se voi hyvin pitää paikkansa Ella! Vaikka en koekaan olevani stressaantunut, niin kyllähän keho on ihan uudessa tilassa ja kun valvoo liikaa, se tuo stressaavan tilan. Täytyy keskittyä asiaan enemmän ja tehdä enemmän mieltä helliviä asioita. Saunoa, lenkkeillä jne. :) Kiitos hyvästä huomiosta! :)

   Tykkää

 2. Anniina sanoo:

  Hei , oletko jatkanut kahvin juontia? :) Etkös lopettanut sen raskauden aikana?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oon nyt juonut sitä silloin tällöin, mutta ei se enää maistu samaan tapaan kuin ennen. Himo on tosiaan kadonnut ja kun se oli mun aamuissa ennen kohokohta, niin sitä tunnetta ei enää ole. Joskus harvoin juon kahvia, esimerkiksi vieraiden kanssa tulee sitä joskus juotua :)

   Tykkää

 3. Suvi sanoo:

  Hei! Kuulostaa tutulta tuo ruoka haluttomuus, mutta ytitä syödä paöjon koska se on niin merkittävää maidon tuotannon kannalta. Luulin hetki sitten että joudumme ottaa korvikkeen käyttöön, mutta kun tajusi oman syömisen korjata niin maitoa tulee taas riittävästi :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Tosi hyvä, että nostit asian täällä kommenttiboksissa esillä! Oon huomannut heti alussa jo, että ellen syö esim öisinkin imetysten välissä jotain pientä välipalaa, ei maitoa riitä aamulla enää. Tasaisesti siis ruokaa ja ei tosiaankaan voi laihduttaa samalla kun imettää, se on mun vinkkini kaikille äideille :) Hyvä, että sulla kävi sama huomio, nyt saavat meidän lapset ainakin tarpeeksi ruokaa ja hellyyttä :) <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: