Tällaisena harmaana maanantaina sitä ihan huomaamattakin alkaa haaveilla eksymisestä vähän aurinkoisempiin maisemiin ja ainakin itse pysyn juuri nyt mieluummin sisällä mielikuvieni maalmoissa kuin lähtisin ulos ihmettelemään miten märkää ja viimaista siellä on. Olinkin muuten jo ihan unohtanut nämä synkät ilmat, niin aurinkoista on ollut monta kuukautta! Tää ei tosiaan ole se vuodenaika joka saisi mut hyppimään ilosta ja tuskin on kovin monen muunkaan. Jotkut oudot tyypit tietty tykkää sateesta ja viimasta, mutta itse en inspiroidu siitä en niin millään. Mikä siinä teitä ilahduttaa? Raikas ilmako? Ymmärrän, että lapset tykkää vesilätäköissä hyppimisestä, mutta ettäkö myös aikuiset, jaiks!

Mun piti oikeastaan tänään tulla juttelemaan teille tulevasta Meksikon reissusta, mutta annetaan sen vielä odottaa hetki, matkaan on vielä pari viikkoa aikaa. Aloitetaas tää viikko mun ajatuksillani siitä, miksi jokaisen meistä pitäisi matkustaa. Tai siis, miksi jokaisen meistä tulisi voida matkustaa. IMG_2413Sanotaan, että suurin osa matkustamisen tuomasta ilosta tapahtuu jo suunnitteluvaiheessa. Oon tänään itse matkustanut mielessäni Ausseihin (jospa sinne pääsisi vuonna 2017 tai 2018?) ja suunnitellut tulevaa matkaa Meksikoon. Oon nähnyt itseni kävelemässä auringossa kevyessä kesämekossa ja katsomassa kaunista näkymää hotellin parvekkeelta lapsi sylissäni. Oi että, odotan niin paljon tulevia aamuja Cancunin auringossa! Oon haaveillut monista muistakin matkoista ja kuvitellut itseni jopa laskettelemaan alpeille, meidän Itävallan mökille kun ollaan talvella suuntaamassa myöskin. Oon pohtinut voisiko joskus päästä Japaniin ja vaikka tiedän ettei sinne ollakaan hetkeen menossa, on mun sormeni klikkailleet katsomaan lentolippujen hintoja ja googlailleet kuvia kevään kirsikkapuista. Apua, miten kaunis maa se varmasti olisi nähdä livenä! 

Musta tuntuu, että mä oon aina toinen jalka jossain matkalla. Joku voisi sanoa, että elän jossain hölmöläisen haavemaailmassa, enkä osaa elää tätä todellista elämää, mutta entäs sitten? Entäs, jos nauttii niin paljon siitä, että voi haaveilla mahdollisimman usein ja kun sitten lopulta pääsee sinne odotetulle reissulle, kokee vieläkin upeampi asioita. Kun klikkaat liput ostoskoriin, valitset itsellesi hotellit ja alat koluta mahdollisia vinkkejä matkalle, oot jo puoliksi reissussa. Unohtuu ne sateiset syksyn ilmat kuulkaas nopeasti, kun mieli on jossain kaukomailla ja poissa arjen harmaudesta!

IMG_2319

Tää päivä sen teki, sai mut taas matkustamaan kohti muita maita ja pohtimaan, että missä sitä voisi kerätä ensimmäiset auringon säteet ensi keväänä. Ehkä Kroatiassa? Minne siellä lapsen kanssa menisi pariksi viikoksi? Syksyäkin jo pohdin, mutta järki otti vallan ja päätin pysyä vielä tulevassa talvessa ja keväässä. Ihan niin pitkiä aikamatkoja ei tarvitse vielä kai ottaa.

Ei tässä kiire oo mihinkään, mutta kieltämättä harmaus saa mut hakeutumaan heti lämpimimpiin ajatuksiin ja ehkä se onkin se syy, miksi niin helposti sateiset ilmat unohdan. Mä olen nimittäin se tyyppi, joka aina muistaa vain auringon ja puhuu siitä, miten hyvä ilma Suomessa on. Muut valittaa ja haukkuu, mutta musta täällä on oikeasti aika hyvät ilmat. Useinkin. Mutta ehkä vika onkin siinä, että mun mieli ei koskaan ole oikein kunnolla täällä silloin kun on kylmää ja sateista. Ehkä vain unohdan ikävän ja katoan muualle niinä päivinä, kun on oikein ankeaa? Vaikka vain hetkeksi sen teenkin, niin silti se näyttäisi toimivan. Aurinkoisissa ajatuksissa elämä on hei huomattavasti kivempaa. Kannattaa kokeilla joskus! ;)

Mihin sulla on matka seuraavaksi? Joko oot viettänyt tänään hetken miettien tulevaa matkaasi? :)

IMG_2423Kuvat viime syksyn kolmen viikon reissulta Kreikkaan saarihyppelemään. Nämä hetket on taltioitu Santorinilta.

psst. meillä muuten sataa sisälläkin tällä hetkellä. Ollaan huomattu, että meidän lapsi rauhoittuu soittamalla white noise musiikkia, eli esimerkiksi sateen ropinaa. Se on soinut nyt puolitoista tuntia putkeen ja sylissä nukkuu tyytyväinen poika. Suosittelen kokeilemaan. Ja  hei, äidistäkin se sade tuntuu kivalta, kun kuulee vain rauhoittavan äänen, ei sitä ikävää märkää tunnetta kasvoilla! ;)

8 kommenttia artikkeliin ”Pari syytä sille, miksi sun pitäisi matkustaa

 1. Outi Karita sanoo:

  Siitä Italiasta täällä edelleen haaveilen ensi keväälle/alku kesälle….

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Toivotaan, että se onnistuisi :)

   Tykkää

 2. Elina sanoo:

  Mun matkakuume on aina pahimmillaan silloin, kun oon just palannut edelliseltä reissulta kotiin. Silloin mä haaveilen ja olisin valmis lähtemään vaikka mihin. :D Mutta kun on kulunut jonkin aikaa, kynnys jotenkin kasvaa ja kasvaa ja mua alkaa vaan pelottamaan taas se lentäminen, hah.

  Mutta kyllä mä siltikin haaveilen kaikenlaisista sellaisista paikoista, joissa en ole käynyt. Matkailu tekee monellakin tapaa ihmiselle hyvää. Eniten mua viehättää siinä se, että oma näkemys elämästä ja tästä maailmasta laajentuu ja saattaa muuttuakin. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hei, mä muistan kun puhuttiinkin tästä aiheesta! Mikähän matka sulla oli viimesimmän jälkeen mielessä? ;) Eiköhän teilläkin oo kohta taas joku kiva reissu kalenterissa ;)

   Oon ihan samaa mieltä, matkustamisessa ehkä suurin ”hyöty” on ollut se, miten se muuttaa omaa näkemystä. Oppii sekä itsestään, että elämästä niiiin paljon uutta, että sitä on vaikea edes ymmärtää. Meidän kevään reissu teki todella paljon omalle ajatusmaailmalle, tapasi niin upeita ihmisiä ja samalla näki niin paljon uutta ja erilaista. Siinä siis ehdottomasti yksi iso syy miksi jokaisen pitäisi matkustaa, avartuisi kummasti näkymä :)

   Tykkää

 3. Essi sanoo:

  Moikka!
  Itsellä kyllä kovakin matkakuume, varsinkin kun tietää kavereiden lähtevän pidemmille reissuille jopa koko talveksi..
  Itsellä haaveeksi on noussut kiipeily/vaellusreissu Peruun ensi syksynä. Kolmen vuoren huiputus kuuluisi tähän järjestettyyn matkaan kaveri matkanjohtajana! Se vain vaatii hurjasti ensin rahan säästämistä, mutta nyt kun jo haaveilee niin ehkä sen rahan saa kerättyä tässä usean kk aikana :)
  Pakko vielä sanoa, että ihana seurailla teidän arkea ja sun blogia, tykkään sun kirjoitustyylistä :) ihania hetkiä haavemaailmaan meille kaikille :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi Essi :)

   Kuulostaa tosi ihanalta suunnitelmalta! Ja fiksua tehdä suunnitelmat ajoissa, säästää pitkään reissua varten jotta saa sen varmasti onnistumaan. Monilla varmasti kaatuu reissut jo pelkästään siihen, ett kärsivällisyys loppuu ja säästäminen jää. Tsemppiä siis sulle urakkaan, aivan vamrasti tulee ikimuistoinen matka :)

   Kiitos kovasti kehuista, tulipa niistä hyvä mieli. :) <3

   Tykkää

 4. Helzu sanoo:

  Huomenna kohti Gran Canariaa (Puerto Rico) :) Viikon loma edessä. Mukaan lähtee pari kirjaa ja kiireetön mieli. Sitten seuraava matka vasta ensi kesänä espanjan rannikkoa kiertämään (2 vko). Haaveissa olisi päästä joskus Japaniin tai Intiaan. Perheen lapsukainen haaveilee Islantiin. Matkailu on ihanaa ja tuo mielelle hyvinvointia.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Mä taidan olla meidän perheen lapsukainen, koska mullakin ois Islantai haaveissa ;) hehe. Tosin myös se Japani! Aivan ihanaa matkaa teille, kuulostaa tosi ihanalta!! <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: