10811627_10152851173439808_1534129112_nOho, kukas toi tyyppi on? Jos ei näytä yhtään tutulta, niin voin paljastaa, että siinä on yks teillekin ehkä tuttu bloggaaja nelisen vuotta sitten kuvattuna. Silloin hällä oli mielessä sellainen hauska ideanpoikanen, että pitäisi saada keveyttä kasvoille ja hänpä sitten leikkaisi hiuksensa lyhyeksi. Ei siinä sitten mennyt montaakaan minuuttia, kun polkkatukkainen nainen tajusi, että oli tehnyt ison virheen. Monta kuukautta kului surussa ja vasta kolmantena kuuna hän suostui kuvattavaksi. Vasta sitten, kun hiukset olivat kasvaneet siedettävään pituuteen. Niin tuo kuva on siitä hetkestä sitten otettu. Ensimmäinen hetki, kun hiukset olivat taas ok. Ensimmäinen hetki, kun hän tunsi itsensä taas naiselliksi omaksi itsekseen.

Mun on jo pitkään pitänyt varata aika kampaajalle, mutta sattuneesta syystä sille ei oo ollut oikein nyt aikaa. Käyn yleensä noin kerran vuodessa kampaajalla muutenkin ja no, leikkaus nyt on aina lähes sama. Vähän kerrostaen leikattu pitkä malli. Kerran tosiaan tein sen virheen, että leikkautin polkkatukan, joka ylsi juuri ja juuri olkapäille. Lupasinkin silloin, että en enää ikinä leikkaa lyhyitä hiuksia. Pari vuotta on välissä kulunut ja taas tekisi mieli saada muutos kampaukseen. Värjätä en tahdo, koska en ole sitä ikinä tehnyt, joten mallin muutos on ainut josta haaveilen. Kuvassa tuo pituus näyttää kivalta, mutta petynkö sitten, kun hiukset ovat poissa?
dsc07417

En nyt osaa yhtään tehdä päätöstä asian suhteen, tuntuu niin pelottavalta kohdata taas uudestaan se tilanne, kun vihaan peilikuvaani. En tiennyt ennen viime kertaa, että hiuksilla todella olisi niin suuri merkitys omaan oloon, mutta kyllä niillä vaan näyttäis olevan. Mua on myös peloteltu monesta suunnasta, että kun lapsi on syntynyt, niin hiukset pikkuhiljaa lähtee. Heh, tässä siis jännityksellä odotan sitä vaihetta, kun järkytyn hiuskadosta ja samaan aikaan oon pätkäsemässä hiuksista puolet pois. Fiksua? Ehkä ei, mutta mielessä se on silti. Vakavasti mielessä.

Onneksi mulla on se etu, että hiukset kasvaa nopeasti takaisin ja viimeksi mulla kasvoi omat pitkät hiukset vuodessa takaisin. Pettyneenä se vuosikin tottakai tuntuu ikuisuudelta, mutta eikös jahkailukin oo aika turhaa? Joko tekee tai sitten ei.

Kertokaas te mulle, mitä hyötyä on lyhyemmistä hiuksista? Miksi leikkaisin hiuksistani noin 25 senttiä pois? :)

18 kommenttia artikkeliin ”Kuinka paljon uskallan hiuksistani leikata?

 1. Mulla on ollut oikeastaan aina pitkä tukka. Leikkasin kuitenkin kesällä omistani reilut 30 senttiä veks, eli olkapäille ulottuvaksi polkaksi. Arvelutti aluksi ihan älyttömästi, kun oli niin tottunut pitkiin hiuksiin ja aiemmilla kahdella kerralla polkkatukan kanssa kävi vähän samoin kuin sinullakin: ei tuntunut yhtään omalta tai tarpeeksi naiselliselta. Kuitenkin nyt joitakin vuosia myöhemmin polkkatukka on ollut yksi parhaista ideoista, se on niin helppohoitoinen verrattuna pitkään malliin ja naisellisuus on tallella! :)

  Ymmärrän siis oikein hyvin että epäröit. Se on yllättävän iso päätös kun pitkät hiukset on jotenkin niin olennainen osa identiteettiä, vaikka se aika hassulta kuulostaakin. Lyhyempikin malli kyllä sopii sulle mielettömän hyvin, ainakin minusta! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Anna, tää oli hyvin sanottu. Voihan olla, että aiemmin ei oo vain ollut oikea aika leikata ja nyt voisi olla paremmat fiilikset sen lyhyen hiuksen kanssa. Jotenkin kaipaisi sellaista freesimpää olemusta. Ja tulisi ehkä myös pidettyä enemmän hiuksia auki, kun pitkät on usein tiellä ja aina melkein kiinni :)

   Kiitos tsempistä, katsotaan mitä käy. Varailen pian ajan kampaajalle :)

   Liked by 1 henkilö

 2. millamainen sanoo:

  Mä tykkään sulla kyllä tuosta lyhyemmästä! Uskon myös, että jos sun hiukset ohenevat, ne näyttävät paremmilta lyhyempinä. Mulla ainakin silloin toissa keväänä kun hiukset oheni paljon, näytti lyhyempi malli tuuheammalta ja terveemmältä. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos tsempistä Milla, saas nähdä kuinka päätän tehdä! Vähän jo kallistun tähän lyhyempään malliin :)

   Tykkää

 3. Riikkahannela sanoo:

  Tosi pirtsakat noi lyhyemmät sulla! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos!! :)

   Tykkää

 4. Elina sanoo:

  Enkä sano vain sen vuoksi, että ite leikkasin, vaan ihan oikeasti, näyttää tosi freshiltä nuo lyhkäisemmät. Tosi ihanilta! Kauniithan ne on toki nytkin ja ymmärrän kyllä hyvin sun epäröinnit. Aika pitkään mäkin epäröin. Sit mun oli pakko vaan ajatella, että YOLO, haha. Enkä rehellisesti ole kyllä katunut kertaakaan! Mulla ei ole yhtään ikävä pitkiä hiuksia. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, ehkäpä tapaat mut ens viikolla ihan erinäköisenä ;)

   Tykkää

 5. Tiina sanoo:

  Samaa mieltä, tuo lyhyempi malli on jollain tapaa freesimpi. Anna palaa! 😆

  Mä kävin kampaajalla kun poika oli melkein 1 kk ikäinen, se tais olla eka muutaman tunnin pituinen rupeama omaa aikaa. Oli mukavaa, varasinkin kun mulla on jo lapsuudesta tuttu vakkarikampaaja. Kävin hänen luonaan joitakin kuukausia ennen synnytystä ja nyt oli ihana mennä rupattelemaan kuulumiset.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Tiina, kyllä mulla alkaa olla sellainen olo, että voisin ottaa riskin ja leikata lyhyemmäksi. Mullakin on tuttu kampaaja, täytyy pian varailla aika ja lähteä viettämään hetki omaa aikaa :)

   Tykkää

 6. Mona sanoo:

  Vitsit mun mielestä sopii ainakin tosi kauniisti sulle noi ylemmän kuvan hiukset! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos muru <3

   Tykkää

 7. Susan sanoo:

  Kauniit on kyllä noi ylemmätkin hiukset! Itse tein muutama vuosi sitten sen virheen, että leikkasin polkkatukan. Siinä oli tuskaa ja murhetta, kunnes kasvoivat taasen pitkiksi. Lyhyessä tukassa on jotenkin kauhea laittaminen, että se näyttää edes joltakin. Ja treenatessa oli aina karvat karkuteillä :D Joten itse en ole vielä hetkeen (jos koskaan) valmis lyhyeen tukkaan takaisin.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hmm.. oot oikeassa, mullakin on muistikuva, että niitä lyhyitä ei enää saanut samalla tapaa kiinni hyvin? Mutta muistankohan vain sen lyhyen polkan vai vähän pidemmän, uskaltaisinkonhan silti kokeilla? :D

   Tykkää

 8. Aurora sanoo:

  Kyllä sulle noi lyhyetkin sopisi tosi hyvin😊 Jos sulla tosiaan lähtee hiuksia nyt piankin, niin kävi ainakin mulle nyt synnytyksen jälkeen, niin suosittelisin ehdottomasti leikkaamaan, koska onhan nyt lyhyet irtohiukset kaikkialla kivemmat kun pitkät, vai?😊 Ainakin yks mun kaveri, jolla on myös yhtä pitkät kun sulla nyt, on jo monesti meinannu leikata siilin, kun hiukset on niin ohentunut ja sit niitä pitkiä hiuksia on kaikkialla ja kun aikaa hiusten harjaamiseen ei tunnu olevan pienen vauvan kaa. Lyhyisiin ei myöskään vauva nappaa kiinni niin helposti 😊

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiva kuulla! ja hei, oot ihan oikeessa. Jos tosiaan lähtis hiuksia kauheasti, niin onhan se kivempi että ne on edes vähän lyhkäsempiä :D

   Tykkää

 9. Kadri sanoo:

  Siis mä niin tykkäsin jotenkin myös siitä lyhkäsestä!!!! Oli niin söpö!! :)) Mutta kuten puhuttiin, niin päivässä sulla oli jo taas pitkä tukka :D:D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hahah, no niinpä! Ehkä se sitten yössä kasvaa takaisin, jos tuleekin itku ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: