Hiphei taas! Nyt näyttää siltä, että vaikka kuinka yritän kirjoittaa monipuolisesti vähän siitä sun tästä aiheesta, niin jokainen mieleen puskeva aihe sivuaa jotenkin äitinä olemista. Mietin yöllä tätä asiaa valvoessani pojan kanssa ja tajusin, että ei mun elämässä juuri nyt oikein tapahdu mitään muuta, joten mistäs muusta sitä nyt sitten juttelisikaan? Meikeistä, bileistä ja treeneistä? Heh, juu ei. Oon yrittänyt kauheasti nähdä myös sellaisia kavereita, joilla ei oo lapsia, että kuulisin myös vähän muitakin juttuja, mutta niitä hetkiä ja ajatuksia on nyt vaan selvästi vähemmän. Katsotaan mihin tämä syksy vie meitä, ehkäpä sitten kun pääsen taas enemmän ihmisten ilmoille, alkaa juttu luistaa laajemminkin.

Niin ja toiveita saa tottakai aina esittää. Olisiko joku aihe, joka kiinnostaa? Mistä kirjoittaisin? 

Imetys on aihe, joka herättää PALJON keskustelua. Siksipä siis voisin minäkin siitä nyt kertoilla, oman vankan (eh) kokemukseni kautta. Meillä ollaan imetetty ihan ekasta päivästä saakka ja oon tosi iloinen, että maitoa tulee. Ihan tarpeeksi sitä ei mulla ole aina riittänyt ja syynä taitaa olla pojan vauhdikas kasvu. Tuntuu, että tyyppi voisi syödä ihan koko ajan ja maito loppuu joskus kesken ja toinen vaan lipoo huuliaan kärsimättömänä. Ei kyllä ihme, nyt kuuden viikon iässä Allu on viisi kiloinen ja 60 senttinen pötkylä. On siinä vähän maitoa pitänyt imeäkin, että on saanut lisäpituutta joka viikko uuden sentin verran. ;)

Imetän siis täysin, mutta lisäksi päivässä menee 0-200 milliä korviketta. Yritän olla ilman, mutta kun nälkä ei imettämällä lopu, otan korvikkeen esiin. Tottakai otan, pitäähän nälkä saada kuriin. Samaa suosittelen jokaiselle äidille, koska ei se musta niin kamalaa ole antaa korviketta, tärkempää on pitää masu täynnä ja oma mieli samalla rentona. Ainakaan itse en ole rento, jos tiedän, että lapsi näkee nälkää. Ajoittain imetys on tuntunut hieman takkuisalta, sillä mun toinen rinta on ollut asian suhteen todella vastahakoinen, mutta onneksi oon pystynyt imettämään koko ajan. Allu viihtyy paljon ihokosketuksessa, joka on helpottanut maidon nousua. Lisäksi on pitänyt opetella syömään hyvin, pitämään stressitasot alhaalla ja nukkua aina kun se on mahdollista.

Nyt oon kai vihdoin tajunnut, miten imetys sujuu parhaiten ja luulen, että jatkossa korvikkeen käyttö loppuu. Nyt on jo mennyt pari päivää ilmankin. Vettä muistan juoda paljon, syön energiapitoista ruokaa, saunon usein, käyn kävelyllä aina kun mahdollista, pidän poikaa lähellä ihoani ja yritän olla rentona. dsc07261 Yksi iso asia, jolla on ollut ainakin omasta mielestäni suuri merkitys, on ollut ruoka. Jos en esimerkiski syö illalla tuhdisti (pastaa esimerkiksi) niin yöllä pitää syödä välipaloja tai aamulla ei tule maitoa. Imetän siis 1-3 tunnin välein yölläkin, mutta silloin en tahdo ruveta kaivamaan ruokaa jääkaapista, joten mieluummin syön kunnolla illalla. Meillä onkin usein kaapissa iso satsi jotain pastaruokaa, jota voin syödä päivisin kun oon yksin kotona ja sitten illalla ennen kun mennään nukkumaan. Ei tuu nälkä yöllä ja maitoakin riittää.

Voin paljastaa, että oon syönyt tosi paljon herkkuja viime viikot ja silti paino on laskenut koko ajan. Nyt se lasku on onneksi stopannut, sillä en tahdo missään nimessä laihtua nyt kun pitäisi imettää. Siksi en oo ollut kovin huolissaan siitä mitä syön ja kun välillä maitoa on ollut nihkeästi tarjolla, oon lisännyt ruokaa seuraavalle päivälle. Ristiäisten aikaan taisin olla melko stressaantunut kaikesta järkkäilystä ja siitä yhtäkkisestä sosiaalisuudesta ja huomasin, ettei maitoa oikein tule. En myöskään syönyt hyvin. No, me ajeltiin sitten heti juhlien jälkeen syömään hampparit ja seuraavana päivänä leivottiin pullaa. Arvaattekos mikä oli lopputulos? Jep, maitoa tuli suihkuksi asti ja paidat olivat märkänä pitkin päivää. Että niin iso vaikutus sillä syömisellä ja rennolla ololla on. Ei niitä asioita turhaan korosteta jokaisella palstalla.

Ville jo ehdotti, että pitäiskö syödä hamppareita ja pullia joka päivä… Ei huono idea, mutta ehkä me aloitetaan sillä, että joka viikko ei pidetä isoja juhlia ja yritetään muistaa syödä tasaisesti ja nukkua hyvin. Ilman kunnon ruokaa ja kunnon lepoa on turha odotellaa yhtäkään maitotippaa, nousee vain turha stressi. Niin ja en mä kyllä laita vastaan, vaikka joka päivä syötäisiinkin pullaa. Ainakin olisi energiaa, josta tehdä sitä maitoa ;)dsc07263Meillä on muuten lauantaina tiedossa ensimmäinen yhteinen treffi-ilta ilman Allua mukana ja saas nähdä miten siitä selvitään. Mua ei jännitä yhtään lähteä kotoa pois, mutta tottakai sitä vähän miettii että millainen tunnereaktio siitä herää. Ainakin tulee kova ikävä, se on varma.

Lisäksi oon pohtinut, että missäs välissä mä niitä maitoja pumppailen talteen, kun ollaan konsertissa ja illastamassa. Jossain väliajalla varaan sen ainoan teatterin vessan vartiksi? :D  No, eiköhän niistä selvitä, hauskaa päästä vähän tuulettumaan. Tekee hyvää parisuhteelle, että saadaan vähän yhteistä aikaa hetkeksi. Niin ja tekee se hyvää myös Allulle. Saa pirteämmän äidin seuraakseen ensi viikolla kotiin :)

Miten sulla sujui imetys, vaikuttiko sulla paljonkin se, miten söit? 

34 kommenttia artikkeliin ”Imetys ja ruokavalio

 1. Ani sanoo:

  Hei. Vanha kansa sanoo, että koivunmahlaa juomalla maitoa erittyy. Tätä konstia aikanaan koitin ja totta oli. Samoin kotikalja on hyvä edistämään maidon nousemista. Ihanampaa kuin imettäminen ei olekaan. Oma rakas lapsi rinnalla. Silloin tuntee itsensä tärkeäksi. Jollekin olen silloin kaikki! Ihanaa vauva-aikaa.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Vanhan kansan suosituksia on aina hauska kuulla, ennen vanhaan sitä on ollut niin erilaisia asioita. En tosin sano, että ne olisivat huonoja, usein varmasti varsin toimivia :)

   Jep, lapsi rinnalla on niin ihana tunne. Voisin pitää siinä häntä loputtomiin <3

   Tykkää

 2. Kultsimuruinen sanoo:

  Ei sun tarvii pumpata, jos on yksittäinen pidempi väli :) 3-4 h tauko on ok. Natusanin liivinsuojat on parhaat ja pitää paidat kuivana suihkutissiselläkin :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Mulla tuo 3-4 tuntia alkaakin olla aika maksimi väli, silloin usein alkaa jo sattua rintoihin ja pakko imettää tai pumpata. Meillä ei ihan tuo aika riitä konserttiin ja syömisiin, menee lähemmäs 7 tuntia kun käydään kaikki menot. Pumppailut siis suoritettava reissussa, mutta eiköhän niistä selvitä :)

   Tykkää

  2. Murunen sanoo:

   Täällä jo kahdessa tunnissa rinnat räjähtää kultsimurunen. Eli ei voi sano mikä aika on jollekkin oikea olla pumppaamatta ;)

   Tykkää

   1. Marissa sanoo:

    Tietkö, mulla oli eilen myös jo 2,5 tunnin kohdalla ihan räjähtämisolo! :D Varmaan vaikutti, kun join puoli lasia skumppaa ja rentouduin niin vauhdilla. Onneksi pääsin heti pumppaamaan, muuten ois ollu tuskainen konsertti :P

    Tykkää

 3. Sanna sanoo:

  Suosittelen rinnalla blogia ja imetys tuki ryn sivuja + facebook ryhmää jos kaipaat apuja imetysjuttuihin, mulle noista oli korvaamaton apu. 💛 mm. opin se että ei se maito mihinkään lopu/tai ei riitä lapselle niinkun luulin. Tsemppiä imetykseen ja vauva-arkeen muutenkin!

  Tykkää

  1. Aurora sanoo:

   Tämän saman minäkin opin tuolta sivulta. Maitoa muodostuu koko ajan kun vauva imee, välillä sen tulovauhti ei vaan miellytä vauvaa (tulee liian hitaasti tai liian nopeasti). Myös se on itselle jäänyt mieleen että alussa pullosta syöminen on kaikki pois rinnanstimuloimisesta ja sitä kautta maidontilaamisesta, joka tietysti erityisesti alku aikoina on tosi tärkeää että maitomäärä vastaa tarvetta. Huippu sivu kyl tuo tukisivu ja hienoa että nyt voit alkaa luottaa siihen että maito riittää. Vauvat on kyl niin viisaita kun ne osaa tilata tarpeensa mukaan itelleen ruokaa 😊

   Imetys on ihanaa ja niin ainutlaatuinen hetki vauvalle ja äidille❤️ Ja vitsit mitä superruokaa pienokaiselle. Ihania imetyshetkiä teille!

   Ja tokihan imetyksestä nousee äänekästäkin keskustelua, kun asia on niin tärkeä.

   Tykkää

   1. Marissa sanoo:

    Näin olen myös mäkin ymmärtänyt ja siksi oon taistellut alusta asti tarmokkaasti, jotta pääsis ihan siihen täysimetykseen. Tuo ei silti ole ihan sataprosenttinen fakta että maitoa ei riitä, vaan on myös poikkeuksina hormonitoiminnan häiriöt ja rinnan kehityshäiriöt. Mulla epäilty toisessa rinnassa ongelmaa, kun se on alikehittynyt ja ei maitoa tulee samalla tapaa kun toisesta. Mutta, onneksi nyt toisesta tulee jo ihan liiaksi, joten siksi varmaan pääsen ihan pian eroon korvikkeesta :) JEE!

    Mulla on myös tuttipullosta ollut alusta asti myös se ajatus, etten tahdo siihen totuttaa ettei häiritse sitten imua. Sairaalassa yritettiin heti tuputtaa korviketta, niin en alkuun suostunut, vaan pidin imetyksellä vaikka en tiennyt tuleeko rinnoista vielä mitään. Vasta sitten kun paino oikeasti putosi (putosi 12 prossaa) niin otin käskystä käyttöön korvikkeen ja syötettiin sitä pipetillä suuhun. Meillä meni monta viikkoa korvikkeen kanssa (lisänä ollut aina se 0-100 milliä), koska muuten lapsi ei vaan nukkunut ja ainut keino oli antaa lisämaitoa. Voihan olla, että syy oli joku muu, mutta sitä ei keksitty ja lääkärikin sanoi, että korvike olisi hyvä vaihtoehto, että me nukuttaisiin joskus, eikä lapsi huutaisi yötä päivää. Korviketta antamalla kun rauhoittua ja nukahti :)

    Kiitos Aurora kommenista, oon sun kanssa ihan samoilla linjoilla, että pitää muistaa vaan tarmokkaasti yrittää ja suurimmalla osalla kyllä maitoa riittää, eikä se mihinkään lopu. Jaksaa vaan pitää lapsen lähellä <3

    Tykkää

    1. Aurora sanoo:

     Joo tokihan on totta että on poikkeuksia, joihin kaikki niksit ei auta. Ja vaikka ajankin imetysasiaa äänekkäästi olisin toiminut ihan samanlailla kuin sinä korvikkeen kanssa. Tietenkin vauvan vointi ja kasvu on tärkeitä ja on ihanaa jos nyt vauva tuntuu saavan tarvittavan tissiltä ja voitte jättää korvikkeen. Tosi hienoa oon iloinen siitä sun kanssa. Ja ihan mahtavaa että teilläkin tarmokkuus palkitaan! Ja niin kuin kirjoitit jo postauksessakin jotain siihen suuntaan et myös se luottamus maidon riittävyyteen on iso asia. Tosi kiva kun kirjoitit teidän imetyksestä. Musta on tärkeä puhua siitä kun se on niin luonnollinen juttu. Toivottavasti teidän treffit sujui kivasti 😊

     Tykkää

    2. Marissa sanoo:

     Kiitos, meidän treffit oli tosi ihanat. <3

     Musta on tosi hyvä, että löytyy teitä/meitä jotka jaksetaan kannustaa imetyksessä ja muistutetaan, että se vaatiin usein kärsivällisyyttä ja uskoa itseensä. Moni luovuttaisi varmasti muuten paljon aiemmin. Tsemppiä kaivataan näissä raskaissa uusissa asioissa, jotka ei oo niin helppoja kun moni kuvittelee :)

     Tykkää

  2. Marissa sanoo:

   Kiitos Sanna, mulle on myös tuo sivu tuttu ja sieltä oon paljon apuja lueskellut jo ennen lapsen syntymään. Siksi varmaan onkin selvinnyt täsät niin hyvin, kun luki paljon ja antoi aikaa itselleen, että alkaa luonnistua homma :) Mulla tosin taitaa toisen rinnan kohdalla olla poikkeus, että maitoa ei ihan tarpeeksi ole, mutta voin toki siinäkin olla väärässä. Tämä vain arvio, kun rinta muutenkin alikehittynyt ja maitoa ei tule.

   Tykkää

 4. Pipsa sanoo:

  Moikka, ja kiitos kivasta blogista! Mun poika on 10 viikkoinen ja maidonnousun kanssa tein töitä niin paljon kuin vain voin! En ole päässyt, enkä varmaan tule pääsemäänkään täysimetykselle, mutta nyt oon jotenkin sen jo hyväksynyt. Sen tulin vain kertomaan, että sain sairaalasta vinkin kokeilla sarviapilaa (Ruohonjuuresta, Fenugreek lukee pullon kyljessä) ja se oli mulla ainut asia millä huomasin saavani maidon tulemaan paremmin. Jos kokeilet niin tuplaa paketin määräämä annos, tai niin mulle ainakin neuvottiin. Plaseboa tai ei, toimi mulla 😃 Ihanaa vauva-aikaa, luen jatkossakin blogiasi koska ollaan nyt niin samassa tilanteessa 😃

  Tykkää

  1. Aurora sanoo:

   Hei Pipsa, jos haluat päästä täysimetykselle niin luulisin sen olevan mahdollista kun vauva on vielä noin pieni. Imetyksen tukiäidit osaavat auttaa siinä esim. Imetyksen tuki ryhmän kautta Facebookissa. Ihania imetyshetkiä!

   Tykkää

  2. Marissa sanoo:

   Usein myös ne placebot toimii hyvin, usko on toimiva lääke ;) hih.

   Sinne myös ihania päiviä vauvan kanssa <3

   Tykkää

 5. Jen sanoo:

  Heippa! Mistä epäilet, ettei maitosi riitä? :) Se, että vauva haluaa olla paljon rinnalla, ei kerro maidon riittävyydestä. Jos vauva kasvaa ja pissavaippoja tulee päivän aikana tarpeeksi niin maitosi kyllä riittää. :) ja juurikin tuossa kuuden viikon iässä on tiheänimun kausi. Kannattaa tutustua Imetyksen tuki ry:n, heillä on myös fbssä sivut joissa koulutetut tukiäidit osaa neuvoa (myös yksityisviestein) jos tarvitsee. :)
  Toivottavasti et loukkaannu, en halua sen kummemmin puuttua imetykseesi! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi Jen! En tietenkään loukkaannu!! :)

   Vastailinkin tuossa juuri Auroralle aiemmin, että mulla se on ollut vain tuntuma, mutta toisen rinnan kohdalla todellinen tilanne, että maito ei riitä kuten toisessa. Onneksi kärsivällisyys on tuottanut tulosta ja nyt toisesta tulee tosi paljon ja riittää lähes täysin. Toinen on vaan ”lisänä” siinä :)

   Tuo vinkkaamasi sivusto on tuttu, sieltä luin jo raskauden aikana paljon vinkkejä. Siksi tässä varmaan nyt ollaankin niin hyvin pärjätty ja pian pääsee eroon korvikkeesta. Onneksi on vertaistukea ja hyviä vinkkejä muiden jakamana. Kiitos siis myös sulle :)

   Tykkää

 6. Hellu sanoo:

  Moi! Hyvä aihe taas, huomannut että imetys on se aihe joka saa ihmiset näkee helposti punasta! Riidellään ja tapellaan, kaikki on aina oikeessa…

  Mutjoo, mulla on ollut samanlainen alku kun sulla, mutta kahden kuukauden kohalla alko helpottaa ja korviketta käytän enää harvoin. Mustakin tuntui muuten ettei maito vaan riitä, tyttö inisi rinnalla ja kieltäyty syömästä. Puristamallakaan ei tullut maitoa ja kun antoi korviketta, oli hän tyytyväinen. Ymmärsin vaan sit myöhemmin että rinnat ei muka tyhjene kokonaan, mutta.. Miksi ne sitten tuntui tyhjältä?

  Tsemppiä sinne, kiva lueskella teidän vauva-arkea :)

  Tykkää

  1. Aurora sanoo:

   Heips Hellu, vastaan sun vikaan kysymykseen sen perusteella mitä tukiäidieltä oon oppinut, toivottavasti et pahoita mieltäsi. Tyhjiltä tuntuvat rinnat on merkki siitä et maidontuotanto on tasaantunut. Pinkeät rinnat on merkki ylituotannosta. Vauva saa rinnoista maitoa vaikka pumpulle tai puristamalla ei mitää tulisi. Vauvan imiessä maitoa muodostuu koko ajan lisää. Mukavaa vauva-arkea teille 😊

   Tykkää

  2. Marissa sanoo:

   Heh, oon huomannut saman.. Riidellään aiheesta, joka on aika henkilökohtainen monelle. Miksihän toisten asiat on niin tärkeitä, kun voisi vaan keskittyä omaan arkeen? Ymmärrän siis mitä tarkoitat :)

   Kiva kuulla, että teilläkin helpottui siellä. Tuossa Aurora sulle näemmä selittikin miksi rinnat tuntuu tyhjältä, mäkin sitä monesti oon ihmetellyt mutta ilmeisesti normaalia. Kaipa siellä on vaan piilossa sitä maitoa, vaikka vauva ei aina viihdykkään ns. tyhjällä rinnalla. :)

   Sinne myös ihanaa viikkoa ja kiitos tsempeistä! :)

   Tykkää

 7. Minskuliina sanoo:

  Kyllä se oma ruokailu ja varsinkin hiilarit näkyvöt maidontuotannossa. Itse en ottanut raskauskiloja juurikaan, kaikki lähti viikossa. No sitten se imetyskään ei ollut niin helppoa joten keräsin muutaman imetyskilon, koska imetys on itselleni todella tärkeää. Kiitos ihanasta blogista ja kaikkea hyvää teidän perhheelle!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ruoka on tärkeä asia monessa tilanteessa, pitäisi aina muistaa syödä hyvin. Onneksi mekin se tässä imettäessä tajuttiin :)

   Kiitos kommentista ja sulle ihanaa viikkoa sinne! :)<3

   Tykkää

 8. Sirpa sanoo:

  Mulla ei aluks toiminut yhtään. 6vko neuvolassa korviketta meni n. 1l päivässä. sitten kai rentouduin ja pim. nyt sitä tarvitaan enää max 500ml. :) Kauheita määriä täälläkin syödään. imetys on kyllä ihanaa! Onneksi pidin Aamosta rinnalla alusta asti, vaikka silloin alussa tissi toimikin lähinnä tuttina. Toivon, että näin osittain imettäenkin pystyn imettämään melko pitkään. 😚

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No mutta hyvän muutoksen säkin oot saanut aikaan! Tärkeintä, että lapsi on ruokittu, siksi musta fiksua myös miettiä vaihtoehtoja eikä antaa vauvan kärsiä kuukausia. :) Mustakin on tosi tosi ihanaa kun lapsi on paljon lähellä, vois olla siinä aina vaan ja koko ajan <3 :)

   Tykkää

 9. Miiah sanoo:

  Minä en ymmärrä sitä, miksi puhutaan siitä miten maidon määrää saa lisättyä (juuri sinunkin käyttämät keinot) mutta sitten sanotaan että maitoa riittää koko ajan, ei se lopu. Eli siis miksi sitä pitää yrittää lisätä, jos sitä muka kaikilla riittää? En ymmärrä, tuntuu ristiriitaisilta faktoilta…

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihan totta, nyt kun sanot sen noin, niin en ehkä ymmärrä täysin itsekään… Tosi ristiriitaista. :o

   Tykkää

 10. Nina sanoo:

  Mulla riittää tytölle tosi hyvin maitoa, mutta pumpulle heruu tosi huonosti… Olen nyt tytön syntymän jälkeen viettänyt kaksi vapaailtaa ja molemmilla kerroilla on pumppaamisen saanut aloittaa jo maanantaina kun on tiennyt että perjantaina lähden ulos. Olen jostain syystä korvikkeita vastaan kun maitoa tulee itseltä välillä yli tarpeen, mutta näissä tilanteissa korvike olisi varmasti parempi kuin stressata monta päivää saanko pumpattua maitoa koko illan tarpeeksi… Ei kai siitä mitään pahaa seuraa, jos lapsi harvakseltaan saa korviketta jotta äiti saa välillä sitä niin tärkää omaa aikaa! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Mulla on Nina ihan sama, että pumppu ei oikein toimi. Oon pumpannut siksi käsin, se toimii mulla paremmin. Varmaan täytyy myydä pumppu pois, sitä kun tullut käytettyä vaan pari kertaa.

   Mulla on ihan samat ajatukset kun sullakin, että haluais olla ilman korviketta ja tekis kaikkensa että voisi olla ilman. Silti ehkä oot ihan oikeessa siinä, kun mietit, että pitäiskö vaan joskus antaa korviketta oman voinnin parantamiseksi. Ehkä se voisi olla fiksua, kyllä se lapsi saa kaikki tärkeät aineet omasta maidosta muutenkin, vaikka kerran päivässä korviketta antaisikin tai sun tilanteessa kerran viikossa vaikka. :)

   Tykkää

 11. Mari sanoo:

  Hei Marissa ja onnea pikkuisesta! Halusin tähän myös kommentoida, vaikka paljon on jo kommentteja ja neuvoja tullutkin! Itse mieleeni tilanteestasi tulee heruminen. Maidontuotanto on varmaan hyvällä mallilla, mutta heruminen saattaa välillä olla hitaampaa. Aivan kuin itsekin sanoit, että toisina päivinä maito oikein suihkuaa ja toisinaan ei. Tämä asia on omilla imetystaipaleillani korostunut, koska olen ihminen, jolle maidon heruminen on hyvin häiriöaltista. Tiedätkin varmaan nämä jutut, mutta itse olen näistä saanut apua. Heruminen on oksitoosi hormonin vaikutuksesta tapahtuvaa lihastyötä rinnassa, jonka avulla rinnassa oleva maitoa poistuu rinnasta. Oksitosiini on mielihyvähormoni, joten sen erittymiseen vaikuttaa esim stressi, väsymys, hermostuneisuus, yleinen mieliala, kylmyys. Juuri liian vähäinen energiansaanti ja juominen voivat vaikeuttaa maidon herumista. Kuukautiskierto myös. Toiset voivat saada apua magnesium- ja kalsiumlisistä. Selän hieromisesta imetyksen aikana voi myös kokeilla. Itselläni tämä asia on kyllä täysin korvienvälissä ei oman itsen rauhoittaminen ja ajatusten siirtäminen muuhun kuin itse imettämiseen auttaa minulla. Mitä rennommalla mielellä olen sitä paremmin imetys sujuu. Usein itselläni iltaisin heruminen voi olla hidastunutta, koska tyhjä rinta heruu usein hitaammin kuin täysi. Imetystaival on sangen monivivahteinen ja se on vaihetta vaiheen perään aivan kuin lapsen elämä on muutenkin. Onnea hyvin alkaneeseen imetykseen!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Mari, tosi hyvin tiivistetty tämä asia! Hirontaan mun on pitänyt mennä jo pitkään, jotta sais jumeja auki ja Ville on ollut ihana kun välillä hieroo hartioita. Uskon, että mullakin on kyse todella paljon siitä, että vaikeus tulee ihan omista ajatuksista ja kun saa mielen rennoksi, niin maitoa heruu paremmin. Samat huomiot siis kuin sullakin.

   Enpäs tajunnut, että ihan vaan kuukautiskiertokin voi vaikuttaa, tää oli hyvä tiedostaa, niin en jatkossa ihmettele! :) Kiitos tosi paljon vinkeistä, luulen että voisin ainakin magnesiumia ottaa käyttöön :)

   Tykkää

 12. millamainen sanoo:

  Olipas kiva postaus! Mua on just viime päivinä mietityttänyt, että miten imettäminen lähtee sektion jälkeen sujumaan. Tästä sain hyviä vinkkejä! Kiitos! <3

  Toivottavasti oli kiva treffi-ilta! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oli ihana treffit-ilta ja hei, mä täällä jännitän kovasti milloin teidän vauveli syntyy!! <3 Jännää!!

   Tykkää

 13. Vilhelmiina sanoo:

  Mun kommentti voi olla ihan idioottityperä ja ainakin saa imetysfanaatikkojen silmät näkemään punaista. Mutta.. jos mä eläisin pikkuvauva-aikaa uudestaan niin antaisin vauvalle silloin tällöin korviketta ja tuttipulloa. Ihan vaan että tottuis siihen. Meillä kävi nimittäin niin, että tytölle ei kelvannu pullo eikä varsinkaan korvike kun sitä alettiin myöhemmin kokeilemaan (siis ihan sen takia että vois vaikka olla yhden syötön ajan pois kotoa). Ja vaikka mulla on aina herunu maitoa hyvin, ei sitä enää ehkä 3-4kk jälkeen herunu pumpullekaan. Siitä on seurannu se, että neitokainen on nyt 9kk enkä oo varmaan 4h pidempää ollu vielä kotoa poissa ja senkin kerran tai kaks. Lähes täysimetin sen 6kk ja vieläkin ruoka uppoaa huonosti kun rinta on niin rakas. Tietysti nää jutut on yksilöllisiäkin, eikä kaikille käy samoin. Imetys on aivan ihanaa ja oon onnekas ja etuoikeutettu kun maitoa on aina riittäny hyvin, mutta voi sanoa et välillä on aika ahdistuneet fiilikset kun odotin et vähän aiemmin vois vapaammin olla omia menoja. No niitä odotellessa :) Tällanen eri näkökulma vaan.. ihanaa vauva-aikaa ja imetyshetkiä teille!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hei tiedätkö, oon kuullut nyt kahdelta tutulta saman tarinan! Hyvä kun kävit kommentoimassa, koska en muistanut tätä yhtään. Ihmettelin tottakai sitä kun kuulin ekaa kertaa. Meillä nimittäin poika syö ihan kaikkea ja kun oltiin ottamassa rokotetta, rotaa, niin senkin poika imi suurella ruokahalulla kaiken, vaikka kuulema normaalisti lapset sylkevät sen pois :D Mutta on tosiaan ihan yleistä, että tuttipulloa ei myöskään enää kelpaa myöhemmin, jos siihen ei totuta ja siksi esimerkiksi mun yksi kaverini on ollut viimeisest 6 kk lähes yksin lapsen kanssa. Ei voi lähteä, kun tissi on ainut joka kelpaa. :/ Eli ihan hyvä asia pohtia, vaikka kaikilla kohtalo ei ookkaan sama. Silti hyvä jakaa kokemuksia. :)

   Toivon sulle kovasti niitä omia hetkiä ja omaa aikaa. Koita jaksaa siellä ja nauttia vauvakuplailusta <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: