Torstaille toivepostausta kehiin ja samalla ehkä apua teille, jotka teette samaa kun minäkin viime kesäkuussa, eli etsitte silmäterällenne unelmakiesejä joiden kanssa rullailla päivittäisillä vaunulenkeillä. Mulle vaunujen valinta oli iso asia ja kaikista hankinnoista myös hintavin. En halunnut niiden kohdalla säästää ja tottakai tutkin huolella, että mitä vaihtoehtoja tällaiselle paljon liikkuvalle voisi vaunuista löytyä. Kuten otsikko kertoo, pitkän pohdinnan jälkeen meille kotiin valikoituivat Stokken Trailz -vaunut.

Miksi juuri nämä? Entä mitä me ollaan niistä pidetty käytössä? Katsellaas ensin muutama kuva, niin kerron sitten lisää. dsc07456dsc07439dsc07444

Energinen äiti :)

Aluksi tosiaan vain googlettelin erilaisia vaihtoehtoja ja kyselin vinkkejä instagramissa muilta (ihanan avuliailta<3 )äiti-ihmisiltä. Sain paljon hyviä neuvoja ja oonkin tosi iloinen, että tajusin kysellä muilta kokeneemmilta vähän apuja asiaan. Kun vaunuja sitten mentiin katsomaan ensimmäistä kertaa, tajusin nopeasti, että meiltä karsiutuu monet ehdokkaat pois vain yhden ominaisuuden takia: vaunut olivat usein todella matalia. Kokeilin esimerkiksi monen suosittelemaa Bugaboota ja voi että, siinähän lapsi on lähes maantasossa. En itse oli kovin pitkä, mutta tajusin heti, että Villellähän pitää olla vaunut, jossa lapsi on mahdollisimman korkealla. Ei parimetrinen voi työnnellä vaunuja, joissa lapsi on hänen polviensa korkeudella. Lisäksi mun selkäni on melko huono ja mietin jo valmiiksi sitä tilannetta, kun joutuisin nostamaan vauvaa kovin matalista vaunuista ylös. Ergonomia olikin meille se, joka nämä vaunut lopulta rullasi kotiin. Se, ja tottakai pari muutakin hyvää ominaisuutta.

Itselleen sopivaa korkeutta vaunuissa on hyvä miettiä jokaisen ja sitä, miten vaunu sopii omaan aktiivisuuteen. Hyvä työntöote on myös tärkeä ergonomian kannalta ja siksi säädettävä kädensija olikin ehdoton ominaisuus meidän käytössä. Ollaan niin eripituisia Villen kanssa, että säädettävyys on huippujuttu!

Parasta Trailzeissa on se, että niissä on hyvät pyörät, jotka joustavat liikkeessä. Kävelen paljon ja pitkiä matkoja ulkona, joten en olisi voinut ottaa mitään kovin hepposia vaunuja tai sellaisia, joiden pelkäisin jumiutuvan esimerkiksi lumeen. Kun ensilumi satoi maahan, näin kolme äitiä, jotka työnsivät omia lastenvaunujaan niin, että pyörät eivät pyörineet ja he olivat jääneet jumiin. Siinä tilanteessa todella kiitin itseäni, että me valittiin nämä rattaat. Ihan nappi valinta meille, jotka liikumme paljon vaunujen kanssa ja kaipaamme sujuvuutta.
dsc07638Nämä vaunut on olleet käytössä meillä nyt noin 7 viikkoa ja vaikka se lyhyt aika onkin, niin on siinä ainakin ehtinyt testailla erilaiset olosuhteet. Hyvin ne rullaavat kaikilla teillä ja kääntyvät helposti kapeissakin väleissä. Pyörät tosiaan joustavat kivasti vähän möykkyisälläkin tiellä ja rattaat itse ovat vahvaa tekoa. Tavaratila on myös suuri ja voin siinä kantaa helposti ruokaostokset kotiin, ominaisuuksissa se merkkasi meille myös paljon.

Yksi kiva juttu on se, että Stokkella on tähän omat turvakaukalot, jotka saa napsautettua ilman adapteria paikoilleen. Tiedän monia, jotka käyttävät pelkästään kaukaloa lapsen kanssa ja nappaavat rungon autoon mukaan ja lähtevät liikkeelle. Mulla on myös yksi tuttu, joka tykkää vaihdella istunosaa välillä ja hänelle onkin kaksi eriväristä istuinta, joita hän välillä vaihtelee käytössä. Meille kyllä riittää ihan tuo yksikin väri, mutta siis ihan hauskaa, että noin helposti voi vaihdella eri osia ja kaikki sopivat runkoon :)

Jos jotain miinusta pitäisi keksiä, niin ehkä näiden raskas olemus. Jos liikut vain kaupunkioloissa ja haluat vaunut, jotka on helppoa ottaa myös ulkomaanreissuun aina mukaan, valitse jotkut hitusen kevyemmät mallit. Muuten kyllä suosittelen tosi tosi lämpimästi näitä vaunuja, ollaan tykätty todella paljon. Ja onneksi muuten otettiin tuo lila väri, kaikilla kun tuntuu olevan harmaina nämä vaunut. Olin itsekin ottamassa ensin sen, harmaasta kun niin tykkään, mutta päädyin sitten vähän värikkäämpään versioon. Ajattelin, että kun synkkyyttä talvella riittää muutenkin, niin ehkä se värikäs versio on sitten kivempi.

Summa summarum, meille Stokket siis valikoituivat suurimmaksi osin siitä syystä, että ne olivat kaikista korkein malli vaunuista joita me katseltiin. Monia muitakin hyviä vaunuja varmasti on, mutta me ollaan oltu kyllä näihin tosi tosi tyytyväisiä. :)

Mitäs te ootte tykänneet omista Stokken vaunuistanne? Onko joku, jolle ne eivät olleetkaan lopulta hyvä valinta?

 

10 kommenttia artikkeliin ”Kokemuksia Stokke Trailz lastenvaunuista

 1. PäiviK sanoo:

  Ei liity nyt tähän, mutta sun instan linkki vie Idealistan sivuille, joissa ilmoittaa vaan, että sivua ei löydy. Onko vika mussa vai missä? :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Yritin etsiä mitähän linkkiä voisit tarkoittaa, mutta en millään löydä mitään mikä veisi Idealistan sivuille! Tarkoitatko sivubannerin linkkiä?

   Tykkää

   1. P sanoo:

    Hei, minäkin päädyin idealistan sivuille klikatessani insta profiilissasi blogiisi vievää linkkiä http://www.sairaankaunism…..

    Tykkää

    1. Marissa sanoo:

     Kiitos teille molemmille! Nyt tosiaan huomasin missä vika on, en vielä tiedä mikähän ihme siellä on ohjauksissa vikana, mutta selvitän asiaa. Kiitos!! :)

     Tykkää

 2. Sanna sanoo:

  Moikka! Hei miten nää on kulkenut lumessa? Onko kertaakaan etupyörät lakanneet pyörimästä? Meillä crusit ja niissä koko ajan tota pienilläkin lumikeleillä, että eturenkaat lakkaa pyörimästä! Ja ollaan mietitty auttaisiko rungonvaihto!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moikka! Hyvin on kulkeneet, ei mitään ongelmaa. Tästä syystä hankittiinkin nämä vaunut, että olis varmuudella myös lumessa hyvä kulkea. Huomasin, että aika monella on vaunujen kanssa ollut raskaassa lumessa ongelmia ja kiitin meidän päätöstä, että investoitiin näihin vaunuihin. :) <3 Veikkaan siis, että trailz runko voisi olla fiksu hankinta, jos käyttöä on vielä pidempään.

   Tykkää

 3. Sanna sanoo:

  Hei semmonen vielä et onko teillä ne classic pyörät vai terrain?

  Tykkää

 4. raitamaria sanoo:

  Hei! Kiitos postauksesta! Oletteko siirtyneet istuinosan käyttöön vielä? Entä onko tähän hetkeen mennessä tullut vielä mitään huonoja kokemuksia näistä Trailzeistä?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi, kiva että oli hyödyllinen postaus. Juu, me siirryttiin siihen jo noin viiden kuukauden isässä. On ollut tosi tykätyt nämä vaunut ja en kyllä keksi mitään huonoa. Hieman isommat nämä ovat kuin monet vaunut, mutta toisaalta taas liikkuvuus on täys kymppi, tavaratila super iso ja näitä on kiva työnnellä. :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: