Kun tiistaina keksin taas kirjoitella aamufiiliksiäni tänne, kesti hetken ennen kuin annoin itselleni luvan painaa julkaise nappia. Aloin nimittäin heti miettimään, että eikai tää nyt vaan saa jotain aamulla hieman uneliasta ihmistä pahalle tuulelle? Kauheen harmaata oli ulkona ja muutenkin niin synkkää ja märkää. Eihän mun hehkuttaminen vaan harmita sellaista, joka ei yhtään nauti aamuista? Kun eihän se aamun energia noin vaan synny, ei sitä taiota mistään. Ei sitä ole jokaisella, eikä sitä opita, ymmärrän sen ihan hyvin.

Päätin sitten kuitenkin julkaista sen tekstin. Ajattelin, että ehkä joku siitä kuitenkin piristyy ja eihän nyt jokainen toisen ilosta suutu, päinvastoin, sitähän voi vaikka ilahtua ja inspiroitua itsekin nauttimaan aamuista.

Jos ajatus nyt kuitenkin meni metsään ja mun aamuintoiluni tuntui lähinnä kiusaamiselta, niin helpottaako sua yhtään se fakta, että mulle illat ja iltapäivät onkin sitten jo astetta vaikeampia? Siinä vaiheessa päivää kun on ollut pitkän päivän hereillä, antanut kaikkensa ja sitten pitäis vielä jaksaa surffata vaikka mihin. Naama alkaa olla ihan nuupahtanut, hiukset valahtaneet kasvoille ja silmissä tuntuu sellainen painava tunne. Ihan kuin joku vetäisi niitä kiinni koko ajan ja tekisi mieli mennä nopeasti nukkumaan. Unta ei kuitenkaan saa, on vain sellainen kokonaisvaltaisen väsynyt olo. Yleensä nostankin siinä kohtaa jalat pöydälle ja lusmuilen loppuillan. (Tai ainakin pyrin siihen, ainahan se ei tietenkään onnistu. Ei ainakaan tässä elämäntilanteessa.) Oon sen mielestäni ansainnut, mitäpä sitä nyt 24/7 olemaan energinen ja vauhdikas. Välillä voi vähän relata.

dsc07886

Mietin tänään muuten myös sitä, että onkohan se mun oma syy, että oon ihan tolkuttoman väsynyt usein juuri iltapäivisin? Että pitäiskö mun osata tasata sitä energiaa jotenkin? En lähtisi heti sataa ja kymppiä liikeelle, vaan ottasin sillon aamusta mittariin kasikymppiä. Vai onko se taas sitten ihan turhaa kuvitelmaa, että sitä muka vois säädellä? Jos me vaan kaikki ollaan sisältä sitä tiettyä tyyppiä, eikä muututa vaikka kuinka yrittäisi säätää omaa sisäistä kelloa. Joku on enemmän hereillä aamulla ja joku toinen enemmän silloin illalla. Niin ja jotkut elää vaan öisin. Sen yötyypin mielestä varmaan mäkin elän osittain öisin, kun jo ennen herra kukkoa oon joskus hereillä. Heh, onhan se kello viis kieltämättä aika aikaisin. Mutta kun ei sille voi mitään. Kivempi olla hereillä silloin kun siltä tuntuu, eikä pitää silmiä väkisin auki keskellä yötä.

dsc07890

Mun ilme, kun joku sanoo, että illat on ihmisen parasta aikaa. Eipäs ole, kun aamut! ;)

Niin, että onkohan olemassa sellaisia ihmisiä, jotka osaavat tasata energiaa koko päivälle? Siis että oisko siellä teissä siellä esimerkiksi sellaisia?

7 kommenttia artikkeliin ”Miltä ne illat aamuvirkusta tuntuu?

 1. Kata sanoo:

  Hauska aihe :) Mä vihasin ennen aamuja ja iltoja! Olin aina väsynyt ja mikään ei kiinnostanut. Aloin perehtyä vähän isommin ravinnon ja ravintolisien osallisuuteen omaan jaksamiseeni ja nykyään huomaan että tykkään ihan joka kohdasta päivästä. Aamulla pienen pöhnäolon jälkeen oon ihan liekeissä ja sitä jatkuu pitkin päivää kunnes illalla joskus 22-23 aikaa meen nukkumaan koska nukkuminen on niiiin ihanaa vuosien uniongelmien jälkeen. En mitenkää nyt pysty sanoo että olenko aamu vai iltaihminen. Oon huonolla tuulella korkeintaan sillon kun en oo saanut ruokaa :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Mahtavaa, että oon saanut käännettyä vihan ihan uuteen suuntaan!! :) Mä tykkään kyllä vuorokauden jokaisesta ajasta, mutta selvästi huomaan, että oon vaan lapsesta saakka ollut aamuvirkku ja iltaisin ihan väsähtänyt. Mulla ei sellasta pöhnää oo sillon ollenkaan aamusin, oon heti hereillä ja aivot toimii super hyvin. Toinen juttu tosiaan on iltasin :D

   Ruokavalio vaikuttaa tosi tosi paljon, siinä oon ihan oikeessa. Moni saisi apua vain syömisten korjaamisilla, jos tuntuu, että ei jaksa yhtään ja juurikin vaikka vihaa aina aamuja. Liikunta ja ruokavalio kuntoon, niin johan alkaa vähän sujua arki paremmin ja leveemmällä hymyllä :) Jos nyt tällein yksinkertaistaa, eihän se tietty aina niin helposti suju ;)

   Tykkää

 2. Susan sanoo:

  Mä olen täysin aamuvirkku-iltatorkku! Kaikki tärkeät asiat koitan aina hoitaa ennen klo 12.00, koska sen jälkeen alkaa se väsyminen. Mutta olenkin aina hereillä juurikin ennen sitä kukkoa :D Vähän auttaa, että syö pikkuisia annoksia pitkin päivää, esim. isolla lounaalla mä olen ihan moro loppupäivän. Mutta ei sekään tunnu ihmisen perusrytmiä muuttavan kauheasti. Iltaisin olenkin sitten nukkumassa jo 21.00. Koska mulla on ”mummojen kellonrytmi”, isäni onkin kysynyt multa jo vuosikausia, että koska varataan Suskille paikka vanhainkotiin? :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Sama huomio mullakin, että pienet annokset on hyvä ja esimerkiksi jos söisi lounaalla jonkun ison pastan, niin loppupäivä ois sitten siinä :D Mä voin hei tulla sun kanssa sinne vanhainkotiin, pitäiskö alkaa varailla paikkaa?? ;)

   Tykkää

 3. Noora sanoo:

  Hei täältä löytyy kans yksi aamunvirkku ja illantorkku :D Hitaat aamut on mulle ihan vieras käsite – viikonloppunakin tulee suorastaan syyllinen olo, jos nukkuu (omasta mielestään) liian pitkään tai vetelehtii vielä lähempänä puolta päivää kotona yöhousuissa. Ei, ei, ei :D Sensijaan hyvä fiilis tulee siitä, että saa päivän heti reippaasti käyntiin ja on jo reilusti ennen iltapäivää tehnyt kaiken, mitä päivän ”to do”-listalle on kirjannut. Mutta sitten ne illat.. Kesällä ja muutoinkin valoisan aikaan ne vielä menee, mutta varsinkin tää syksy on välillä ihan toivotonta aikaa. Tuntuu, että on jo ihan poikki 6-7 väliin illalla ja siihen aikaan, jos joutuu vaikka vielä johonkin kauppaan lähtemään tai tekemään muita ”velvollisuuksia” niin ai että on vaikeaa. Ja usein siinä käykin sitten niin, että kun oikaisen itseni sohvalle, niin välillä huomaan torkkuvani jo Salkkareiden aikaan.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Heh, kuulostaa kyllä niin mun kertomaltani kaikki mitä sanoit! Vauhti ja energia on paras, myöhemmin voi sitten vetelehtiä ;)

   Tykkää

 4. Syksylintu sanoo:

  Ihana blogi sulla ja ihana positiivinen asenne sulla!

  Mä olen täysin iltavirkku ja aamutorkku. Ollut aina, lapsenakin. Mun mies oli lapsena aamuvirkku, mutta nykyisin samanlainen kuin minä.

  Mutta meillepä syntyi lapsi, joka ainakin vielä on aamu- ja iltavirkku :D! Siinä sitten yritän aamulla pukea päälleni lämmintä, sytyttää KAIKKI valot ja juoda kupin kahvia, että kykenen toimimaan kun herätään kukonlaulun aikaan. Lapsesta ei kyllä lopu tehot iltaisinkaan, vaan lähes vauhdista nukutus ja nukahtaminen :). Tuleekohan pojastamme juuri sellainen, aina virkeä :)?

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: