Vihdoin tein sen! Kaksi ja puoli kuukautta pikkuisen syntymästä ja vihdoin onnistuin järjestämään itselleni viikon niin, että kalenteri on lähes tyhjä. Oon aina onnistunut vahingossa ja samaan aikaan tottakai ihan tarkoituksella, järjestämään itselleni liikaakin menoja ja tapaamisia. On ihanaa, että on paljon kaikenlaista, mutta joskus olisi hyvä antaa itselleen vähän enemmän aikaa vain olla. Juoda kahvia rauhassa, vastata sähköposteihin, lukea kirjaa.. No, viime kuukausina ne menot ovat tulleet kyllä aika nopsaan ihan niinkin, että moni on halunnut tulla katsomaan vauvaa ja tottakai oon halunnut saada tänne juttuseuraa. Huomaan myös, että kun on tottunut olemaan paljon ihmisten kanssa tekemisissä, kuin automaattisesti sitä tuleekin sovittua niitä menoja jokaiselle päivälle. Unohtaa helposti, että myös yksinolo tekisi joskus hyvää.

Heh, nykyäänhän en kyllä koskaan ole enää yksin. Mutta ehkä ymmärsitte mitä ”yksinololla” tarkoitin. ;)

Eilen olin aivan ihana avata kalenteri uuteen viikkoon ja huomata, että menoja ei ole juuri ollenkaan. Tälle päivälle on sovittu pt-tapaaminen (siitä lisää myöhemmin!) ja seuraava merkintä on lauantaina, kun kavereita tulee meille pikkujouluihin/nimiäisiin. Meillä oli niin suuret ristiäiset, että sinne ei voinut kaikkia kutsua, joten nyt on sitten pienelle kaveriporukalle erikseen omat juhlat. :)

Siinä ne menot sitten ovatkin. Ja se tuntuu iiiii h a n a l t a !

dsc07932

Eilinen olikin aivan täydellinen päivä. Mulla tuli jo pelkästään tyhjästä kalenterista niin hyvä mieli, että huomasin jaksavani puuhailla paljon enemmän koko päivän. Lisäksi Allu oli todella rauhallinen ja nukkuin sen verran paljon, että sain omaa aikaa siivoilla ja puuhastella muuta. Pojan levolliset unet tottakai tarkottivat myös sitä, että kun hän nukkui sikeästä niitä pieniä unipätkiään, oli hän myös energisempi silloin, kun oli hereillä. Upea päivä, niin ihanan paljon hyviä hetkiä täynnä!

Lisäksi sain vihdoin hoidettua oman rästilistan tyhjäksi, eli maksettua laskuja, mapitettua tärkeät paperit kesän ajalta kansiohin, lähetettyä tärkeitä sähköposteja ja hoidin mä muutaman nopean työasiankin. En tiedä onko siellä muita joille järjestys on tärkeää ja kun saa kaiken vihdoin hoidettua kuntoon, on olo yllättävänkin levollinen? Mulle esimerkiksi vain se, että sain tuon nipun pitkältä ajalta kertyneitä papereita laitettua kansioihin, toi rauhallisemman olon. Järjestys tekee mut todella onnelliseksi.

Hahaa! Siinä muuten yksi äitiyden tuoma muutos. En oo ikinä ennen tarvinnut kalenteria, oon muistanut töissäkin kalenterini lähes ulkoa, mutta kappas, ei toimi pää enää ihan niin skarppina. Saa nähdä palautuuko tämä taito koskaan, vai jääkö mun pääni hitusen pehmeäksi :D Ennen olin erittäin tunnettu siitä, että pystyin muistutella jopa muita heidän menoistaan ja mulla ei ollut minkäänlaista ongelmaa pitää mielessä tärkeitä asioita. Sitä taitoa on vähän kyllä ikävä. :) 

dsc07939dsc07902

Tällä viikolla aion keskittyä täysin tähän meidän pieneen prinssiin, viettää rauhallisia kahvihetkiä kirjan parissa ja tehdä mahdollisimman monta kävelylenkkiä. Kaikki muu saakin sitten tulla omalla painollaan :)

Allu nukkuu juuri parvekkeella ja toivon, että viihtyisi siellä edes tunnin verran.  Allu nukkui juuri hetken parvekkeella ja sain tämän tekstin valmiiksi, kunnes hän jo heräsikin puolen tunnin unien jälkeen. Koko yö meni melko levottomissa unissa ja ilmeisesti syynä on kasvukivut, joiden toivoisin pian helpottavan taas hetkeksi. Aiemmin ollaan oletettu, että syynä olisi masuvaivat, mutta ilmeisesti ne ovatkin kasvukipuja ja siksi hän sätkii öisin ja heräilee useammin myös syömään. Viime yönä syötin häntä noin 1,5 tunnin välein ja taitaa hänellä taas olla nälkä. Nyt siis syöttämään poikaa ja viettämään aikaa yhdessä sylikkäin. <3

Kiitos tyhjän kalenterin, myös tänne ilmestyy varmasti uusia postauksia tällä viikolla useita. Palaillaan juttuun siis taas huomenissa. Mistähän jännästä keksin teille silloin kirjoittaa? ;) 

4 kommenttia artikkeliin ”Tavoite: tyhjä kalenteri

 1. Tiivi sanoo:

  Muistan itsekin vauvan ensimmäisten kuukausien aikana, että oli ihanaa kun sai välillä vaan olla. Vauva kuitenkin kasvoi ja varmaan 4 kk iästä eteenpäin päivät pelkästään kotona alkoi olla lähinnä ahdistavia. Ei enää riittänyt pelkkä äidin seura. Vauva nautti siitä, että oli actionia ja paljon ihmisiä ympärillä. Sen jälkeen päivät kuluikin lähinnä leikkipuistoissa, muskarissa ja perhekerhoissa. Nyt lapsi on 1,5 v. ja saa päiväkodissa kivasti virikkeitä päivään ja mä saan ”levätä” töissä. :)

  Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta kun kommentoin tänne. Blogiasi on tullut luettua useamman vuoden ajan ja tykkään kovasti.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No sitä odotellessa täälläkin, täytyy toivoa että osaan järjestää kiinnostavaa tekemistä lapselle! Muistaa vaan tehdä paljon ja lähteä aina johonkin, niin eiköhän se lapsi innostu pienestäkin jo. :)

   Kiitos, kiva kun kommentoit. Todella mukavaa, kun löytyy teitä joilla on samansuuntaisia ajatuksia. Ihanaa viikkoa sinne! :)

   Tykkää

 2. Mia sanoo:

  Heippa! Osuva kirjoitus, sillä tämä kuvasti aivan minua. Olen myös kova sopimaan tapaamisia ystävien kanssa ja jokaiselle päivälle on aina jotakin ohjelmaa. Tyhjä kalenteri kuuloataa täydelliseltä ja minunkin täytyisi muistaa joku päivä ottaa vain rauhassa ja keskittyä pieneen neitiin. Vauva-aika menee niin nopeasti että jotenkin tuntuu että en ole tarpeeksi keskittynyt pieneen vaikka oikeasti varmaan olenkin. Ja kun meidän neiti viihtyy kaikkein parhaiten jos ympärillä on säpinää ja ihmisiä mutta silti hyvä muistutus tästä taas että rauhassakin voisi välillä olla! Ja olen aivan samanlainen tuon järjestelmällisyyden kanssa kuin sinä. Heti tulee jotenkin parempi olo kun saa asiat järjestykseen ja tekemättömiä asioita tehtyä :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Arvelinkin, että moneen kohtaan löytyy samaistujia. Ja hyväähän se vaihtelu välillä tekee, välillä rauhaa ja välillä enempi säpinää. Tosin ehkä enempi sitä säpinää, se on useimmiten kivempi, aivan kuten teidänkin lapsikin ilmaisee ;) hih.

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: