Se ois pian jo joulukuu ja vihdoin pääsen kunnolla kirjoittelemaan taas treenijuttuja. Wihii, tätä on odotettu! Synnytyksen jälkeen on tosi yksilöllistä se miten nopeasti keho palautuu ja oon kyllä ihan hirmu kiitollinen siitä, että omalla kohdallani kaikki on mennyt näinkin hyvin. Nyt sitten pikkuhiljaa palautellaan kuntoa ja lihasvoimaa, mihkään ei oo kiire. :)

Paluu salille synnytyksen jälkeen on ollut tosi energinen ja oon jo valmiiksi super motivoitunut. Pitkä treenitauko teki sen, että ihan oikeasti tekisi mieli olla jatkuvasti tekemässä jotain. Eilen mulla olikin Pt- tapaaminen Fressillä (Sinne hei otin jäsenyydenkin, jee!) ja vitsit miten kiva oli saada vähän uusia ideoita ja virtaa treeneihin. Vähän jännitin, että mitähän se Heli siellä mulle keksii, mutta eipä siinä, kaikki mitä tehtiin oli hauskaa. Jokainen liikekin oli mulle sattumalta uusi, joten sain vähän uusia juttuja mukaan omaan sähellykseeni salille.

Teen salilla aina toiminnallisia treenejä ja niin, että pidän sykkeitä jatkuvasti yllä. Ei siis mitään pitkiä taukoja eikä ainakaan yhtään tylsää hetkeä vihkoihin kirjoitellen. En siis seuraa mitään ohjelmaa, enkä varmasti edes osaisi sellaisessa pysyä. Teen liikkeet yleensä kolmen sarjoissa ja vaihtelen mitä milloinkin teen, treenien pituudet vaihtelee puolesta tunnista tuntiin. Yleensä keksin liikkeet siinä samalla kun teen ja pyrin tekemään sellaisia liikkeitä, jotka rasittavat koko kehoa. Niin ja sellaisia, jotka innostavat! Vaihtelevuus on mulle treeneissä avainsana. Se ja kovat sykkeet! ;)

img_4565

Okei, nyt alkuun ei kyllä sykitä ihan satasta, sen oon itselleni luvannut. Pakko ottaa iisisti kun on juuri vasta synnytänyt ja lisäksi mun selkäni on myös vähän heikompaa laatua ja sitä en oo huoltanut tässä viimeisten kuukausien aikana todellakaan tarpeeksi.

Jos siellä on uudempia lukijoita joukossa, niin mulla on taustalla 3 vuotta sitten löytynyt välilevynpullistuma, joka on muokannut mun treenejäni todella paljon. Ennen olin ahkera juoksija, mutta selkävaiva sai pysähtymään ihan kokonaan ja jouduin käytännössä tutustua kehooni uusiksi ja uusilla näkökulmilla. Tahtia piti hiljentää, sain keskittyä kunnolla syvien vatsalihasten bongailuun ja ottaa iisisti. Ja no, silloin mä opin kävelemäänkin paljon (runsas kävely on selälle lääkettä

Treeneissä siis tosiaan aina keskityn todella paljon sykkeen nostoon ja siihen, että hallitsen samalla oman kroppani. Puhtaita ja helppoja liikkeitä, keskittymistä ja aina vahva hallinta keskivartalossa.

img_5594

Heli teki mulle eilen myös kehonkoostumusmittauksen. Vaikka mua ei kovinkaan paljon mun tarkat mitat kiinnosta, niin en kieltäytynyt tarjouksesta, että otettaisiin mitat myös ihan laitteella. Voisi se olla mielenkiintoista seurata, että mitä saan vaikkapa vuodessa aikaan, jos tästä oikein innostun itseäni palauttelemaan kuntoon synnytyksen jäljiltä. Onhan raskaus iso mullistus keholle ja kyllä siinä on kuulkaa lihaksen tilalle tullut rasvaa ihan hyvin. Ja osa siitä saa myös lähteä treenin mukana livohkaan ja nopeasti ;)

Mittauksen tulokset olivat ainakin omasta mielestäni hyvät. BMI on korkea, mutta niin se usein lihaksikkaalla ihmisellä on. Ikäisekseni mulla on tosi hyvä kunto, mutta esim. ylävartalon lihasmassaa voisi vähän vahvistaa, jaloissa taas voimaa on kuin pienessä kylässä. Niin ja sisäelinrasvaa oli laitteen mukaan todella vähäisesti, joka oli kiva juttu. Oon vähän pelännyt, että onko mun lukuni sieltä pompahtanut ylös, kun ruokavalio on ihan eri, kuin vuosia sitten. (Kehonkoostumusmittaus vuodelta 2013) Silloin tuo luku oli todella alhainen ja nyt hitusen oli noussut. Ilmeisesti siis syön ihan hyvin vieläkin :)

Yksi hassu juttu mittauksessa oli se, että mun lihaskuntoni on vasemman puolen jalassa ja kädessä vahvempi kuin oikealla. Voisi kuulema luulla, että oon vasenkätinen, mutta ei, en ole. Arvelin eron johtuvan mun selkävaivastani, joka on ehkä saanut mut varomaan joitakin liikkeitä ja ehkä tekemään enemmän toispuoleista treeniä. Heli huomasi saman myös treenatessa, eli ilmeisti mulla on välilevynpullistuman takia jäänyt tavaksi korostettu toispuoleinen treeni. En enää pelkää kipua selässä, mutta tottumuksesta ilmeisesti teen asiat lihasmuistista eri tavoin.  Täytyy nyt alkaa enemmän keskittyä siihen, että tekisin kunnolla molemmat puolet, niin ei ainakaan enempää vahvistu vasen puoli. Pieni ero ei haittaa mitään, mutta parempi kai tehdä monipuolisesti molemmin puolin :)

img_1992

Pt- tapaaminen oli oikea päivän piriste ja teki tosi hyvää hakea vähän uutta intoa salille. Tarkoitus on käydä jatkossa salilla noin 2-3  kertaa viikossa, ihan riippuen miten muilta menoilta ehtii. Koko kropan treenejä se pari kertaa, siihen päälle vaikka joku tanssitunti tai jumppa ja tietty kävelyä päivisin. Siinähän sitä jo riittää vauhtia.

Oon kyllä ihan hullun innoissaan, että voi taas liikkua paljon ja keho tuntuu normaalilta. Tekis mieli hyppiä ja pomppia, niin ja tehdä pari kärrynpyörää. Niin intona mä olen! :)

Mutta hei, mites sun treenit kulkee? Tykkäätkö käydä salilla vai enemmän esimerkiksi jumppatunneilla?

psst. Kirjoittelen lupaamiani synnytyksen jälkeisiä treenivinkkejä kyllä pian, yritän vain saada jonkun kuvaamaan liikeitä, niin on kuvamatskuakin mukana! :)

2 kommenttia artikkeliin ”Pt -tapaaminen ja kehonkoostumusmittaus

 1. Larre sanoo:

  Sun treenifilosofia kuulostaa tosi samanlaiselta kuin omani! :) Itse tykkään jumpista ja ulkoilusta tosi paljon mutta 1-2 koko kropan salitreeniä viikkoon tekee silti hyvää lihaksille ja itse teen ne kanssa tuolla lailla, että syke pysyy ylhäällä ja on kunnon treenin tuntu, parasta!

  Mulla on kans sama vika myös, että tekisi aina mieli treenata tosi paljon, vaikka olenkin monesti kuullut, että laatu korvaa määrän… Mutta, kun liikunta on niin kivaa! Olenkin tämän seurauksena kärsinyt useamman kuukauden ajan nivusen tulehduksesta ja olen joutunut himmaamaan. Nyt on kuitenkin viimeinkin keho kunnossa ja heti olisi hinku liikkumaan kaiken aikaa, mutta pakko malttaa, sillä vaiva uusiutuu helposti.

  Sulla on ihanan piristävä blogi ja mielenkiinnolla olen täällä seuraamassa sun elonpolkua ja imemässä tietoa tulevaisuutta varten, josko itsekin saisin lenkkeillä vaunujen kanssa parin vuoden päästä! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No sepä se! Liikkuminen vaan on niin kivaa, että aina ei muista rauhoittaa. Aerobisessa se ongelma tulee, kun voimia usein riittää vaikka kuinka ja sitten tulee ehkä tehtyä liikaa. Salilla jos treenaa niin kipeät lihakset onneksi seisauttaa edes hetkeksi :D

   Kiitos kehuista, tosi kiva kuulla, että tykkäät. Toivon myös samaa, että sinäkin saisit tulevaisuudessa nauttia äitiydestä <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: