Noniin, täältä tullaan taas vähän jälkijunassa ja siinä missä muut on trendien harjalla ryystäneet smoothieita jo vuosia, ovat ne vasta nyt tulleet mukaan kuvioihin täällä meillä. Hehe, nyt sua varmaan naurattaa, mutta annas kun kerron miksi näin!

Kuten joskus jo aiemmin oon paljastanut, en oikein lähde mukaan mihinkään, mitä hehkutetaan liikaa. Esimerkkinä nyt vaikka nyhtökaura villitys, tupakanpoltto yläasteella jne. Jostain kumman syystä oon aina ollut tosi vastahakoinen tekemään sitä mitä muutkin ”kaikki” tekevät ja ennen kuin innostun, on mun oltava varma, että pidän siitä oikeasti itsekin. Ja kai siinä on myös jotain hölmöä kapinointia, että haluaa tehdä toisin kuin muut. Tiedän, että se on vähän hölmöä, mutta minkäs sitä pässi jääräpäisyydelleen voi. ;)

Nyt moni varmasti ihmettelee, että eihän se smoothie oo vaan trendi juttu, vaan sehän on tosi hyvä ja terveellinen asia meille kaikille. Noniiiin, sitä se kyllä on! On tässä siis muitakin syitä sille, miksi en oo oikein lämmennyt smoothieille. Tahdonkin tänään jakaa teille smoothien plussat ja miinukset, jotta ymmärrätte miksi mun lämpeneminen on ollut näinkin hidasta. :)

dsc07965

MIINUKSET

 • Koostumus. No, katsokaas kun mun syy tykkää sellaisista mauista,  joissa on purupintaa ja erilaisia makuja joita maistella. Smoothie on liiankin tasainen ja sileä, maut sekoittuvat liikaa.
 • Aika. Ei multa/meiltä kauaa mene tehdä smoothie aamupuuron seuraksi, mutta kyllä siihen enemmän menee aikaa kuin napata pari hedelmää kulhosta ja syödä sellaisenaan.
 • Kylmyys. Siinä missä muut pitävät kylmistä mauista suussa ja nauttivat jopa suuta jäädyttävistä juomista, niin mulle maistuu parhaiten huoneenlämpöiset maut.
 • Ruoansulatus. Mun masu rakastaa pureskella ruokaa ja itseasiassa meidän kaikkien ruoansulatus toimii parhaiten silloin, kun ruoka pureksitaan. No, näinhän ei tapahdu, kun hotkaisee jo valmiiksi soseutetun juoman kitaansa. Siksi mieluiten söisin kaiken ruoan pureskeltuna, en valmiiksi vauvanruoaksi pupellettuna

PLUSSAT

 • Nopea tapa saada paljon vitamiineja ja muita tärkeitä ravintoaineita
 • Helppo välipala ennen treeniä tai vaikkapa aamulla, jos ei ole vielä kova nälkä, mutta pitäisi syödä nopeasti jotain ennen lähtöä.
 • Saa syötyä helposti esimerkiksi yrttejä tai kasviksia, joista ei muuten pidä. Nimimerkillä vihaan persiljaa, mutta smoothien joukossa se kyllä menee.

Vaikka tosiaan oon ollut vähän vastahakoinen smoothieita aiemmin juomaan, niin nykyään tilanne on eri. Lupasin itselleni lapsen synnyttyä, että yritän syödä mahdollisimman paljon vihanneksia ja hedelmiä, joten siksipä tämä tällainen smoothie villitys. Ainut vaan, että mähän en juo niitä, vaan kaadan ne mun puuroni joukkoon tai syön raejuuston kanssa. Hehe, siitä saa sitä mun kaipaamaa purupintaa ja samalla vähän myös makueroja. Puuron kanssa kaikki viileä maistuu hyvältä ja no hei, raejuusto nyt sopii mihin tahansa. Senhän te tiesittekin jo, eiks niin.

Alkuun ostettiin pari kertaa smoothieita kaupasta, mutta onneksi ollaan nyt oltu tosi ahkeria ja alettu tehdä niitä kotona itsekin. (Tai siis Ville on ollut se ahkera tekijä, minä ahkera syödä.) Saa rahalle enemmän vastinetta ja maku on triplasti parempi kun tekee itse. Ja no, kaikki itsetehty on aina parempaa.

Siinä mun plussat ja miinukset, miltä sun lista näyttäisi? Lisäisitkö tähän jotain, tai ottaisitko esimerksi kaikki miinukset pois? ;)

7 kommenttia artikkeliin ”Smoothien plussat ja miinukset

 1. Hanna_ sanoo:

  Hei, minunki lemppariaamupala on tällä hetkellä puuro ja siihen päälle smoothie :D Mutta lisäks laitan siihen vielä päälle itse tehtyä granolaa, tulee sitä purutuntumaakin siihen. Kannattaa kokeilla! :) Vasta vähän aikaa sitten itsekin keksin tämän yhdistelmän. Niin ja näin joulun alla piparkakkumaustettu puolukkasmoothie on ihan parasta!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Uskon, että sopii hyvin siihen mukaan granolakin! Jännä muuten miten sitä joskus tulee mieleen ihan sattumalta uusia yhdistelmiä vaikka ois pitkäänkin syönyt jotain samaa aamiaista tai muuta ruokaa. Puolukka ei oo mun lempparimarja, ei oo oikein mun makuuni, mutta smoothiessa se voisi mennä muiden makujen seassa. Kiitos muistutuksesta :)

   Tykkää

 2. Outi Karita sanoo:

  Smoothie on todella näppärä eväs ja helppo nauttia työpäivän keskellä kiireessä. Iltapäivisin tulee töissä siinä lapsiryhmissä ollessa samalla hörppäistyä :)
  Niin ja mä tykkään kylmästä, jopa hieman jäisestä, mutta niin meillä jokaisella on mieltymyksensä :D

  Tykkää

 3. Outi Karita sanoo:

  Niin ja piti sekin kirjoittaa etten yleensä myöskään ole eturivissä hehkutettavissa jutuissa, mutta smoothieissa olen ollut edellä aikaa, sillä muksuna sekoitettiin piimää ja hilloa sekaisin :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehe, kuulostaa herkulta… :D :D Lapsen en tosin ois ehkä ollut ihan samaa mieltä, te selvästi ootte olleet aikaanne edellä ;)

   Tykkää

 4. maikki sanoo:

  Mä tykkään tehdä smoothiet vähän paksummiksi, lusikoitavaksi versioiksi, sit siihen päälle on kiva laittaa esim. banaania, siemeniä tms. pureskeltavaa :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Sama täällä! Sellainen paksumpi on tosi hyvää puuron kanssa ja vielä jos on sattumia mukana kunnolla niin nam! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: