Kiitoksia kaikista kysymyksistä joita olette käyneet esittelemässä viikon aikana, sieltähän tuli tosi kivasti erilaisia aiheita nostettua esille. Onneksi teitä kommentoijia oli muuten suht vähän, koska kysymyksiä tuntui nytkin olevan jo todella paljon sa sain sormet sauhuten näpytellä menemään vastausten kanssa. Tänään olisi vuorossa kysymyksistä vain mun osioni, seuraavaan kertaan jätän Villen ja mun yhteiset vastaukset. :)

Mutta, aloitetaas heti ennen kun onnistun taas jaarittelemaan turhia!

Näin sut salilla tässä yksi päivä ja meinasin tulla juttelemaan, mutta en uskaltanut. Mitä olet mieltä siitä, jos joku tulee puhumaan sulle haittaako se? Eikä, kunpa olisit tullut juttelemaan! Tottakai saa tulla :)

Tuleeko ihmiset joskus juttelemaan, koska tunnistaa  sut blogin perusteella? Onko ollut jokin erityisen mieleenpainuva tapaaminen?Juu, kyllä teistä osa uskaltaa tulla juttelemaan. Mieleenpainuvin kohtaaminen on luultavasti lukijan kanssa, joka kertoi tunnistavansa mut ja jutteli mulle aivan kuin olisin ollut jokin suurikin julkkis. Hän tärisi ja oli todella vaikeana puhuessaan. Hän myös kehui mut maasta taivaaseen ja vaikutti todella ylpeältä voidessaan jutella mun kanssani. Mulle tuli tapaamisen jälkeen tosi vaivaantunut olo, sillä koen olevani tosi tavallinen ihminen, en mikään julkkis tai kummajainen. :)

IMG_1857

KYSYMYKSIÄ TYÖSTÄ JA OPISKELUSTA

Mikä sä oot ammatiltas? Tällä hetkellä oon kotona lapsen kanssa, mutta muuten teen kirjoitustöitä freelancerina. Sisällöntuotantoa, somehommia ja muita kirjoitusprojekteja. Sijoitustoiminnasta tulee myös osa tuloistani. Myöhemmin on myös tarkoitus palata päivätöihin, mutta vielä en tiedä mitä ne päivätyöt ovat. Jotain, missä pääsen loistamaan timanttisella asenteellani ja auttamaan ihmisiä, mutta aika näyttää mitä se työ olisi ;)

Mitä oot opiskellut? Etkös opiskellut jotain HR-puolta? Oon käynyt työn ohessa lukion ja myöhemmin suoritin HR-assistentin tutkinnon. Työn ohessa on myös tullut tehtyä lyhyempiä kursseja liittyen myyntiin, asiakaspalveluun ja esimiestyöhön.

Mitä eri töitä olet tehnyt? Olen tehnyt päivätöitä mm.  kondiittorina, tarjoilijana, myymälävastaavana, sushikokkina, assistenttina ja hr tehtäviä monipuolisesti viime vuosina. Oman yrityksen kautta olen tehnyt kirjoittamiseen ja sijoitustoimintaan liittyviä töitä.

Koetko olevasi ”oikealla” alalla ja mietitkö joskus muitakin vaihtoehtoja, kuin nykyistä alaa ja työtä? Jos koet olevasi ”oikealla” alalla, niin mistä tiedät sen? Viime vuodet oon tosiaan ollut It-alalla hr hommissa ja se on ollut tosi mieluisaa. Oon päässyt moneen mukaan ja koska oon tosi utelias ja ahkera luonne, oon onnistunut haalimaan töitä aina vähän eri puolilta firmaa. Siltikin täytyy nyt todeta, että mun toiveeni saattaa jatkossa olla, että siirryn pois bisneksen parista. En vielä tiedä yhtään, mitä myöhemmin tulen tekemään, mutta eiköhän se täälläkin sitten tule näkymään. Nuorten parissa haluaisin tehdä enemmän töitä, joka hyväntekeväisyystyönä tai sitten esimerkiksi sosiaalialalla. Nämä ovat tämän hetken ajatuksia, saattaa olla että pian olen taas It-alan parissa, kun äitiyslomalta palaan. Ainiin, kiinteistönvälitykseenkin mua on houkuteltu mukaan, mutta en tiedä lähtisinkö siihen. Eikai koskaan voi sanoa, ei koskaan, vai miten se meni? ;) 

Ootko koskaan miettinyt, että susta tulisi pt tai ryhmä liikunta ohjaaja? Oon sut aiemminkin nähnyt ja sussa on positiivista energiaa ja hyvää mieltä, jota niissä tarvitaan. Vaikutat myös tosi osaavalta ja vaikka puhuit täällä, että treenaat kevyesti, niin mun treeniin nähden teet kyllä sata lasissa. :P Kiitos, olipa hauska kommentti ja kysymys! Vitsit, koskahan ollaan nähty, en muista, että salilla oisin bongannut jonkun tuijottamasta ;) Kiitos kuitenkin! Oon joskus kyllä pohtinut, että voisin esim. mennä ryhmäliikuntaa vetämään ja mua on pyydettykin joskus ohjaajaksi vuosia sitten. En kuitenkaan nauti huomion keskipisteenä olemisesta ja se sai mut silloinkin vetäytymään hommasta. Pelkäisin myös, että alan pölöttämään lavalla liikaa ja unohdan mitä pitää tehdä seuraavaksi. :D

dsc07662

KYSYMYKSET ALLUSTA JA ÄITIYDESTÄ

Miten kauan olet ajatellut olla kotona Allun kanssa? Puhuit, että on töihin ikävä aiemmin, onko vielä? Kysyn koska itsellä sama tilanne kun sulla ja haluaisin olla kotona parikin vuotta. Ehkä pidempään, jos sen saa järjestymään. Mitä olet aiheesta mieltä? Alkuun mietin, ennen lapsen syntymää, että olisin kotona parikin vuotta. No, nyt on tullut ehkä realiteetit vastaan ja mulla on ollut alusta asti ikävä töitä. Ikävöin sitä tunnetta, että etenen työssäni saan tehdä  jatkuvasti työlläni jonkun iloiseksi. Nautin myös siitä, että koen onnistumisia päivittäin. Niin ja sosiaalisia kontakteja työssä on ikävä. Arvioisin siis, että takaisin töihin palaan Allun ollessa noin 1-1,5 vuotias. Mieluiten laittaisin ensin Allun 1-2 kertaa viikossa hoitajalle ja myöhemmin sitten enemmän. Portaittain jokatapauksessa. Mitä tulee sun tilanteeseen, niin mun mielestä olisi tosi hyvä, jos olet kotona kaksikin vuotta lapsen kanssa! Ei lasta heti tarvitse hoitoon sysätä, vaan kyllä se kotona vietetty aika on myös tärkeää. Myöhemmin sitten onkin tärkeää (ainakin omasta mielestäni) että lapsi pääsee tarhaan oppimaan sosiaalisia taitoja ja laajentaa vähän elinpiiriään. Kehittyy varmasti aivan eri tavoin kuin olemalla vain kotona useita vuosia. :)

Olis kiva kuulla ihan teidän arjesta ja Allusta. Millanen päivärytmi ja rutiinit teillä on (jos on :D)? Hih, ei meillä varsinaisesti oo vielä rytmiä, mutta pikkuhiljaa sekin tässä muodostuu. Sopiskos jos vastaan tähän oman postuaksen muodossa? Helpompi tehdä meidän päivästä juttua niin saan kerrottua vähän enemmän kerralla :)

Nukkuuko Allu jo yöt paremmin? Nukkuu paljon paremmin! Ei tosin viime yönä :D Nyt on jo osittain nukkunut kehdossakin ja nukkuu joskus jopa 3-4 tuntia kerrallaan yhden kerran illassa. Useimmiten tosin 1,5 tunnin välein herätään syömään, mutta onneksi nukahtaa jo aika hyvin heti syötön jälkeen. Pikkuhiljaa paremmin siis koko ajan. :)

Kuka Allua hoitaa päivisin kun käyt kuntosalilla? Ville on kotona Allun kanssa tai sitten esimerkiksi isovanhemmat ja sisarukset ovat myös lupautuneet hoitamaan häntä. Tästä aiheesta on kyselty paljon, joten kirjoitinkin aiheeseen liittyen postauksen: Miten ehdit käydä salilla, vaikka sulla on pieni vauva kotona?

Mitä Marissa olet mieltä äideistä, jotka tekee abortin? Ymmärrän täysin, jos joku päättää tehdä abortin. Jokainen saa itse päättää omasta elämästään ja jos ei koe, että on valmis äidiksi, on aborttti fiksu valinta. Itse en enää voisi tehdä aborttia, nuorempana olisin varmasti tehnyt, jos elämäntilanne lapselle olisi ollut väärä. 

Mitä olet mieltä siitä, että hankitaan lapsia vasta lähempänä 40 ikää? Olet nuori kun sait lapsen, mutta jotkut taas saavat lapsen jo 18 vuotiaana. Mitä olet siitä mieltä? Hmm.. Musta ei ole mitään oikeaa ikää hankkia lasta. Enemmänkin miettisin elämäntilannetta, johon lapsi hankitaan. Lapselle pitäisi olla aikaa ja pitäisi olla kykyjä pitää hänestä huolta. Jos ei myöskään ole yhtään rahaa elämiseen itsellekään, niin asiaa voisi ehkä miettiä uusiksi. En myöskään ehkä jättäisi lapsen hankintaa siihen hetkeen, kun olisin kovin vanha, koska ikinä ei tiedä onnistuisiko se enää. Nykyään musta tuntuu, että liian moni ajattelee, että ”lapsia vaan hankitaan” ja kun niin ei heti käy, ihmetellään että missä on vika. Lapsi on lahja ja voi kestää pitkäänkin, että hän saa alkunsa. Siihen on myös hyvä jokaisen varautua. 

DSC01187

SEKALAISIA KYSYMYKSIÄ

Mitä kieliä osaat? Mitä haluaisit osata puhua? Koetko olevasi nk kieli-ihminen? Sanoisin, että oon osittain kieli-ihminen kyllä, mutta mulla on puuttunut intoa opiskella kieliä. Opin kyllä, jos keskityn, mutta en siis opi noin vain jokaista kieltä jota kuuntelen. Puhun englantia ja suomea, ymmärrän ruotsia suht hyvin ja saksaa myös. Italiaa ja Espanjaa ymmärrän ihan vähän. Jos saisin valita kaksi kieltä joita oppisin täydellisesti, niin valitsisin luultavasti japanin ja espanjan. Saksaa mun on tarkoitus opetella taas paremmin, kun meillä on perheen mökki Itävallassa ja siellä olisi ihan kiva voida puhua muutakin kuin englantia paikallisille tutuille. Eli tavoitteista realistisin on varmaankin tuo saksan haltsaaminen paremmin :)

Kun paranit syömishäiriöstä esiintyikö sulla ahmintaa? Kun oon täysin ollut parantunut, niin ei mielestäni. Silloin sh aikoina kylläkin ja paranemisvaiheessa. 

Mikä sai mut motivoitumaan paranemaan? Miten kauan koet, että paraneminvaihe kesti? Paranemiseen meni vuosia ja tavallaan voisi sanoa, että koko aika on ollut yhtä paranemisprosessia. Alkuun en tietenkään tiedostanut ongelmaani silloin teini-iässä, mutta parikymppisenä hyvin tiesi ongelmansa. Paranemiseen motivoi todella monet erilaiset asiat, mutta esimerkiksi hormonitoiminnan stopilla on varmasti ollut iso vaikutus. Olen tehnyt todella paljon ajatustyötä asioiden suhteen vuosien aikana ja vuodet on onneksi opettaneet, että ruoalla ei saa leikkiä. Oon muuten kirjoitellut näistä ajatuksista viimeksi todella pitkän aikaa sitten, voisi olla paikallaan ottaa uusi tsekki siihen, mitä aiheesta ajattelen. Yritän kirjoitella tästä aiheesta pian laajempaa postausta!

Toimiko sun aineenvaihdunta? Mulla on omasta mielestä aina ollut hidas aineenvaihdunta ja väitän, että se hidastui myös niinä vuosina. Nykyäänkin se on hidas, en osaa sanoa onko suurta muutosta tapahtunut. 

Onko sulla jotain inhokki ruoka-aineita? Maksa, silli ja sikanauta jauheliha. Ei mee alas, ei sitten millään. Muuten oon kaikkiruokainen ja kokeilen mielelläni ihan kaikkea. 

Katsotko tv:tä? Ja jos, niin millaisia ohjelmia? Telkkaria en katso, mutta Netflixiä ja HBO:ta kyllä. Naurattaa aina, kun jotkut kehuvat sillä etteivät koskaan katso telkkaria, mutta kummasti on Netflix auki koneella jatkuvasti ;) Katson esimerkiksi tällä hetkellä Blindspottia ja Standuppia satunaisesti. Jotta jaksan keskittyä sarjoihin, niissä pitää tapahtua paljon ja olla mielenkiintoisia käänteitä. Lempparisarjojani on mm. Blindspot, White Collar, Suits, Orphan black, Dexter… Niin ja aikoinaan Pako oli loistosarja! Jos hyvä sarjoja löytyy, katson ne nopeasti läpi parissa päivässä. Oon hirmu huono malttamaan mieleni ;)

Entä mitä lehtiä ja kirjoja luet mieluiten? Kotiin mulle tulee Hesari netissä lueskelen talouselämää. Joskus saatan ostaa Trendin tai luen äidin luona MeNaiset.  Mummolassa seiska on tottakai pakko lukea, jotta tietää mitä kaikkien tärkeiden tyyppien elämässä tapahtuu, haha. Kirjoista dekkarit on kaikista parhaita lomaluettavaa ja esim Jo Nesbot on olleet super hyviä. Nuorempana luin ahmien kanssa Harry Potterit läpi. Pitäsiköhän lukea ne muuten uusiksi?

Ilmianna Itävallan suosikki laskettelupaikka! Ski Amaden laskettelualue ja sieltä vielä täsmennyksenä Gastein 

Olisin kiinnostunut itsekin kirjoittamaan blogia, millaisia vinkkejä voisit antaa? Miten päästä alkuun aiheen valinnan jälkeen, minkälaista platfromia käyttää jne? Tästä pitäisi melkeinpä kirjoittaa ihan kokonainen postaus, koska kysymys on niin laaja. Yritän tehdä tästä oman aiheensa piakkoin, koska en millään saa tätä mahtumaan lyhyeen tekstiin. Anyway, blogi pystyyn pienellä kynnyksellä ja oma persoona jutuissa esiin. Lukijoita kyllä löytyy, jos on aito, muistaa kommentoida muiden blogeihin ja tekee homman tyylillä. :)

Kuka teillä siivoaa? Pääosin minä. Mutta nykyään oon eniten kotona, joten oonkohan mä se joka myös sotkee eniten? :D

IMG_1656

Kuten huomasitte, siinähän niitä riitti ja melkein olisi tämänkin voinut jakaa jo useampaan osaan. Tuli muuten mieleen, että kysymyksiä saa esittää ihan koska vain lisää ja vastaan aina mielelläni teidän kommentteihinne. :)

Ensi kerralla on sitten Villekin mukana vastailemassa ja kysymyksiä on ainakin saman verran ellei enemmän. See you later alligator!

Rentoa sunnuntaita! <<3

12 kommenttia artikkeliin ”Vastauksia kysymyksiinne minusta

 1. Laura sanoo:

  Olipas yllättävää lukea koulutuksestasi ja työstäsi. Mitä ”onnellisuustutkija” esittelysi yhteydessä tarkoittaa?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi Laura, hyvä että kysyit, enpä oo sitä tullut missään selittäneeksi! Tuo nimike on tosiaan ihan omakeksimäni nimitys, lähinnä kuvastamaan omaa elämäntapaani ja blogin sisältöä :)

   Tykkää

 2. Rita sanoo:

  Tätä olikin kiva lukea! Odotan jo seuraavaa osaa :)

  Hauskaa viikon alkua <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Rita!! :)

   Tykkää

 3. Lensi sanoo:

  Tosi kiva postaus! Oon lukenut blogiasi piiitkäään (melkein alusta asti) ja on jotenkin hieno päästä aina lukemaan sun ajatuksia. Osaat jotenkin hyvin tuoda esille asiat kuitenkaan että tulisi tunne ’no näin minunkin tulee nyt ajatella’. Tätä on hankala selittää mutta anyway! Kiitos kun oot jaksanut ilahduttaa meitä lukijoita näin pitkään! Muutenkin vaikutat ihanalta persoonalta:)
  Mukavaa viikonalkua<3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi kiitos, ymmärrän mitä tarkoitat, olipa tosi hieno kehu! Ei tällaisia joka päivä kuule, sait kyllä tämän sanailin tosi iloiseksi. Kiitos <3

   Ihanaa viikkoa Lensi :)

   Tykkää

 4. Päivi sanoo:

  Kiva postaus! Meillä on samat ruokainhokit, en osaa kuvitella sellaista nälkää, että söisin silliä :D Ja kyllä, lue ihmeessä Potterit uudestaan! Aikuisena ne on taas erilaiset. Ja haastaisin vielä lukemaan englanniksi, jos et ole sitä vielä tehnyt. Täytyy kompata Lensiä: sun blogia lukiessa mulle ei koskaan tule sellaista tunnetta, että jos en ole ajatellut tai ymmärtänyt jotain asiaa samalla tavalla kuin sinä tai olen eri mieltä kuin sinä, niin että olen jotenkin vähän pönttö ja ajattelen ”väärin”. Mutta ei sun blogissa, kiitos siitä :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Heii, tuohan ois loistoidea! Tykkään kaikista eniten lukea suomalaista tekstiä, mutta kun lukee uusiksi, voisi olla ihan hauskaa vaihtaa kieltä. Kiitos vinkistä :)

   Iso kiitos kehusta, tosi nätisti sanottu. Meen jotenkin ihan sanattomasti nyt näistä kehuista, mitä viime aikoina on blogiin tullut. Kiitos sullekin sanoistasi <3 :)

   Tykkää

 5. Maria sanoo:

  Hei, olet aivan ihana ja inspiroiva ja kirjoitan joskus myöhemmin kunnon kehumiskommentin! Mutta nyt kun tuli mieleen ja katselin postauksien kuvia, niin haluaisitko vaihteeksi tehdä jutun niinkin pinnallisesta asiasta kuin leteistä? :D Olen meinaan katsellut, että sulla on paljon erilaisia ja aivan ihania lettejä, ja tekisi itsekin mieli koittaa, kun näyttää sulla niin kivoilta :) ei mitään ohjeita välttämättä, mutta kuitenkin ihan ehdotuksena vaan..!

  Ja kiitos paljon blogistasi, jokainen postaus saa ajattelemaan :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi Maria! Kiitos toiveesta, sait mut muistamaan, että lettejä pitäisi välillä taas tehdä vaikka hiukset lyhyemmäksi leikkasinkin! Tykkään tosi paljon pitää lettejä hiuksissa, ne saa nopsaan kasvot nätimmäksi ja jotenkin siistiksi olon :) Postaus onnistuu sitten, kun taas muistan lettejä tehdä :)

   Ja kiitos kovasti kommentista, tosi kauniita sanoja! Punastun näistä teidän upeista kehuista, oonkohan nyt varmasti ansainnut teidän sanat. Kiitos :)<3

   Tykkää

 6. Kati-Laura sanoo:

  Blogissa on paljon kuvia susta. Kuka ne ottaa?

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: