Se aamuinen hymyn huulilleni tuoma kysymys kuului; Mitä ”onnellisuustutkija” esittelysi yhteydessä tarkoittaa?

En tiedä kuinka moni on huomannut, että tuossa mun esittelyssäni oikealla puolen palstaa lukee, että olen onnellisuustutkija? Heh, varmaan monella soi heti korvien välissä kellot, että ei se taida juuri mitään kovin virallista tarkoittaa. Voinkin heti paljastaa, että ei se oo oikea nimike yhtään millekään eikä kenellekään, paitsi tietty mulle, hah! Töissä mun nimikkeeni oli aiempina vuosina toimiston sydän ja toisessa työssä mua kutsuttiin innovaattoriksi. Virallisia nimiä tai ei, niin  eikös sanoilla ole kuitenkin vain tarkoitus tuoda ajatuksia ilmi ja saada kuulija ymmärtämään?

Eikä nimen aina tarvitse olla niin tuttu ja turvallinen, pieni leikittely sanoilla sopii aina kuvioon. Itse pidän tätä sanalöydöstä (ihan itse hei keksin!) aika fiksuna juttuna ja kun se siihen joskus aikaa sitten kirjoitin, koin suurta tyytyväisyyttä ajatustani kohtaan. Siinä sanaa mielessäni pyöritellessä (ensin olin tottakai käyttänyt jo pitkän ajan miettiäkseni, että millä itseäni lyhyesti kuvailisin) tajusin, että joo, sitä onnellisuutta on tässä tullut tutkittua jo aikas pitkä tovi. On tullut oivallettua tuhansittain uusia ajatuksia, pureksittua niitä läpi ja toteutettu niitä ajatuksia sitten omassa elämässä.

Mitä onnellisuustutkija sitten tekee? Tutkii onnellisuutta tottakai. Monilta eri kanteilta ja monien erilaisten ajatusten tuomina oivalluksina. Tämän vuoden yksi keskeisin tutkinnan kohde on ollut oman onnellisuuden vaikutukset lähipiiriin. Olen huomannut useissakin tilanteissa, että samalla tapaa kun nauru tarttuu, niin tarttuu onnellisuuskin. Toisen onni tekee mut onnelliseksi ja sama tietty toisinpäin. Niin se vaan menee.

dsc01083

Tänään tuli tosi onnellinen fiilis siitä, kun tajusin että kahden viikon päästä ollaan taas pukemassa hiihtokamoja päälle ja pääsee mäkeen. Wiihii!

Onnellisuus on ollut mulle suurelta osin hyväksymistä siitä, että en voi tavoitella elämässä yhtään mitään muuta kuin itselleni sopivia asioita. Sellaisia asioita, jotka saa olon rennoksi ja vapaaksi. Ei sellaisia, jotka saa naapurin onnelliseksi tai joilla saisin tehtyä vaikutuksen johonkin toiseen ihmiseen. Niin no, omalla käytöksellä voi tottakai tehdä toiseen isonkin vaikutuksen ja hyvä käytös tekee mut erittäin onnelliseksi. Siinä siis yksi poikkeus sääntöön, vaikka tavallaan haluaisinkin ajatella, että kyse on vain omasta itsestäni. Kyllähän ympäristölläkin on suuri merkitys, mutta mitä vahvempi tunne onnellisuudesta meillä on ihan itsenämme, sitä vaikeampi ympäristön on horjuttaa sitä tunnetta.

Onnellisuustutkija tutkii elämää ihan tavis linssien läpi, ei sillä ole vaaleanpunaisia linssejä joista katsella. Tutkija on avannut sydämensä apposen auki ja on valmis ottamaan tilanteet vastaan suurin silmin. Se tutkija osaa kääntää linssit juuri oikeaan suuntaan, kokeilee ja miettii, toteaa lopulta mikä on hyväksi ja mikä ehkä ei ollutkaan sitten kovin hyvä juttu. Meistä kaikista on ihan siihen samaan tutkimukseen, pitää vain olla kärsivällinen. Ei, ei onnea saa hetkessä itselleen. Ei ainakaan, jos ei salli ja hyväksy. Ei saa olla liian ankara, eikä saa ainakaan vaatia itseltään liikaa. Eikä muilta! Älä oleta muiden olevan supernaisia ja miehiä, kun ei me itsekään sitä olla.

Ymmärrätkö mistä puhun? Saitko kiinni? 

IMG_5933

Tämä kuva on viime helmikuulta Itävallasta. Siinä kuussa tutkin urheilun ja ulkoilman yhteisvaikutuksia onnellisuuden eri tasoihin. Lopputulemana voisin todeta, että kahdeksan tuntia päivässä tekee ihmisestä erittäin onnellisen ja siihen kun lisää vielä hurjan määrän kilometrejä suksien päällä, niin ai että. Seuraavaa reissua odotellessa! ;)

Onnellisuustutkija kuittaa stoorin tältä erää ja painuu pian pihalle etsimään raikasta ilmaa ja eloa niveliin. Ihanaa alkavaa viikkoa meille kaikille! 

7 kommenttia artikkeliin ”Onnellisuustutkija

 1. Ella sanoo:

  Täytyy sanoa, että tuossa viimeisessä kuvassa kasvoiltasi huokuukin onni! Ei vain ilo, vaan onni.
  Mukavaa joulunaikaa :)
  -Ella

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jee, ihanaa että sieltä paistaa onni läpi. :) Sinne myös aivan ihanaa joulun odottelua, toivottavasti tulee paljon lahjoja! ;) hih.

   Tykkää

 2. Mona sanoo:

  Mä tuun aina ihan kauheen onnelliseks kun luen sun juttuja, tai kun näen sut ihan kasvotusten. Sä oot kyllä yks niistä ihmisistä, joka tuo AINA hymyn huulille ja mielen iloiseksi. Älä ikinä muutu Marissa-ihana <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oot niin ihana Mona! Koskas me hei nähtäis taas? <3 <3

   Tykkää

   1. Mona sanoo:

    Onhan tässä taas reissuja sinnepäin tulossa! Tuun tänä vkloppuna, mutta huomasin just instasta että oot kipeänä :(
    Mutta uuden vuoden tienoilla ja tammikuun puolivälissä on taas reissuja sinne! Täytyy laitella viestiä <3 :*

    Tykkää

    1. Marissa sanoo:

     juu, tehdään niin <3

     Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: