Jokos ehditte odotella kysymyspostauksen toista osiota? Hetki siihen meni, että saatiin kaikki kysymykset käytyä läpi, mutta nyt olisi pitkä lista vastauksia kasassa. Aiemmat vastaukset löytyvät täältä, jos et ehtinyt niitä vielä kurkkia: vastauksia kysymyksiinne ja edelleen saa esittää kysymyksiä meiltä ihan koska vaan. Muhun tietty saa vähän nopeamman yhteyden, Ville kuulema vastaa jatkossakin, jos on kivoja kysymyksiä. Haha! ;)

Ollaan vastattu näihin kyssäreihin erikseen, niin ettei tiedetä mitä toinen vastaa. Saattaa siis olla jotain sanomisia tuplana, mutta onneksi aika vähän.

KYSYMYKSIÄ MEILLE MOLEMMILLE

Missä/miten tapasitte Villen kanssa?

Molemmat: Ville järjesti yliopistolla tapahtumaa ja Marissan silloinen työpaikka oli tapahtuman pääsponsorina. Marissa oli tapahtuman houstaamisesta ja järjestelyistä vastuussa omalla työpaikallaan. Itse tapahtumassa sitten lopulta tavattiinkin tämän yhteistyön merkeissä.

Mihin aikoinaan toisessa ihastuitte/ihastutte edelleen?

Minä: Ihastuin Villen itsevarmuuteen ja älykkyyteen. Veikkaan, että myös komeudella oli osuutta perhosiin vatsassani ;) Edelleen mulla on mielessä nämä samat asiat, jos joku kysyy mistä Villessä pidän. Lisäisin näihin alun tuntemuksiin vielä Villen kärsivällisen luonteen ja jatkuvan halun kehittyä ihmisenä. Ihastun näihin piirteisiin viikoittain uudelleen, sillä usein mietin miten oonkaan ansainnut vierelleni niin hienon ihmisen…

Ville: Aitouteen, hyvyyteen ja ajattelevaisuuteen muita kohtaan. Ihastuminen oikeastaan tapahtui vasta paljon ensitapaamisemme jälkeen, kun olimme jutelleet suhteellisen paljon. Ja edelleenkin Marissan mahtavuus ja ihanuus vie jalat alta.

dsc01500

Mitkä on toistenne parhaat puolet? Entä huonoimmat?

Minä: Villen parhaat puolet on ehdottomasti luotettavuus, kärsivällisyys ja kiltteys/empaattisuus. <3 Huonoin puoli varmaankin se, että hän on välillä vähän liian jääräpäinen. Aivan kuten yks toinenkin tyyppi meidän taloudessa muuten on… ;) 

Ville: Parhaat puolet on kyky saada asioita tapahtumaan ja muiden huomioon ottaminen. Huonoimmat kärsimättömyys tietyissä asioissa, ja ymmärrys että joidenkin asioiden on hyvä antaa hautua hetken. 

Oliko helppo keksiä/valita Allulle nimeä?

Minä: Se oli kummallisen helppoa! Meillä oli muutamia nimiehdotuksia molemmilla ja lopulta sitten päädyttiin antamaan kaksi nimeä. Ville päätti etunimen ja minä toisen. Allu on siitä sitten lempini ja sitä monet käyttävätkin myös blogimaailman ulkopuolella. :)

Ville: Oli.

Haluatteko lisää lapsia? Oletteko asiasta samoilla linjoilla vai kenties eri mieltä?

Minä: Uskoisin, että ollaan samoilla linjoilla. Ville vitsailee aina, että meille tulee kymmenen lasta (yhdeksän poikaa ja viimeisenä yksi tyttö, hehe), mutta me taidetaan molemmat toivoa, että lapsia olisi kaksi. Meille riittäisi tämä meidän kolmen hengen perhe oikeen hyvin, mutta olisi ihanaa jos Allu saisi leikkikaverin. Sisarukset on meidän molempien mielestä rikkaus ja olisi hienoa tarjota omalle lapselle mahdollisimman onnellinen lapsuus ja iso perhe.

Ville: Sisarukset on rikkaus ja haluaisin antaa Allulle saman jonka olen itse saanut. Eli: joo.

Millainen isä Ville on Marissa sun mielestä ja toisinpäin?

Minä: Ville on paras isä, mitä Allu olisi voinut ikinä saada. Niin, no eihän Allua kyllä olisikaan ilman Villeä, mutta joo.. :D Ville on tosi huolehtivainen meidän molempien suhteen, luotettava, osaava ja tietää aina vastauksen kaikkeen. Luotan jo siihen, että jos en minä osaa vastata Allun tuleviin kysymyksiin mitään, niin Ville ainakin tietää aina vastauksen vaikka mihin. 

Ville: Mä oon paras isä! (Ihan vaan sivuhuomiona Marissa on todella hyvä äiti, ehkä hieman ylihuolehtivainen, mutta hyvällä tavalla siis. Mikä parasta niin on hienoa että äitinä Marissalta löytyy todella paljon luottoa myös mun kasvatustaitoihin. Tämä ei ole mitenkään itsestäänselvyys äideiltä isille ;))

dsc06864

Ville on isänä samanlainen kuin avomiehenäkin, huolehtiva ja luotettava.

Oletteko kasvattajina samanlaisia? Esimerkiksi näkemykset kurista tai muut sellaiset asiat.

Minä: Ollaan, hirmu samanlaisia. Mulla taitaa olla vähän eri näkemyksiä siitä, että millainen käyttäytyminen on kotona hyväksyttyä, mutta muuten me ollaan samoilla linjoilla. Meinaan sellaista siis, että esimerkiksi mun mielestäni lasten pitää osata myös pitää paikat siistinä, korjata jälkensä ruokapöydästä ja vanhempana laittaa oma lautanen tiskikoneeseen ym. Ville taitaa olla vähän lepsumpi tällaisissa asioissa ja luultavasti mä tulen olemaan se mäkättävä äiti ja Ville se kiva isä :D

Ville: Ollaan samanlaisia, mutta saatetaan puhua asioista eri kannalta. Saatiin yksi  ”tappelukin” (meidän kahdesta ”tappelusta” suhteen aikana) aiheesta aikaiseksi kunnes tajusimme että olemme oikeasti samaa mieltä, mutta koska mä oon ehkä hieman pilkunviilaaja, niin tämmöistä saattaa sattua. Oon suht tarkka miten sanani valitsen kun ilmaisen mielipidettäni jostain tämän tyylisestä vielä hypoteettisesta asiasta.

Onko teillä apuna muuta perhettä hoidossa, isovanhempia? Sisaruksia? Ystäviä?

Minä: On paljonkin apua. Se vaan taitaa olla vähän suomalainen vika, että apua on vaikea pyytää? ”Kyllä me ite pärjätään” on tämänkin kodin periaate, kuten vissiin muissakin perheissä tuntuu olevan..

Ville: On.

Onko jotain mitä ikävöitte ajassa. kun ei ollut vielä lasta?

Minä: Ikävöin sitä, että voin kirjoittaa monta tuntia putkeen juuri silloin, kun inspiraatio iskee. Kaiken muun pystyy oikeastaan sovittamaan arkeen ja kaikkeen voi sopeutua, mutta kirjoittaminen on todella vaikeaa kun ei ole käsiä käytössä ja huomio on muualla. ;)

Ville: Koko yön unia, mutta toisaalta en kyllä vaihtaisi yö valvomisia mihinkään.

Kuinka saitte takaisin työnne jos alunperin teidän oli tarkoitus olla reissussa monta vuotta? Vai edelleenkö teette vain etätöitä? Tai sinähän luonnollisesti olet äitiyslomalla. :)

Minä: Ville on töissä vielä samassa firmassa jossa oli aiemmin ja munkin oli alkuun tarkoitus olla, mutta se kuvio meni ihan uusiksi. Siirryin tekemään itsenäisesti töitä, kun me päätettiin lähteä ulkomaille, eli luovuin omasta työstäni. Onneksi töitä on riittänyt muutenkin ihan hyvin ja no, nyt on parempi vaan keskittyä lapseen hetki :)

Ville: Mulla on todella joustava työnantaja ja sain siis jatkaa nykyisessä työpaikassani ja tehdä vaan etätöitä sen aikaa kun halusinkin. Nyt siis teen ihan työpaikalta käsin töitä, tosin oon nyt pitänyt yhtä etäpäivää viikossa Allun syntymästä asti (isyysvapaiden jälkeen).

dsc07972-1

Aiotteko lähteä vielä ulkomaille? Jos kyllä, mihin?

Minä: Aiotaanko me Ville? :D En mä oikein tiedä. Jos tässä on muuttamisesta tai pidemmästä reissusta kyse, niin kyllä. Haaveita löytyy, mutta niinhän sen pitääkin olla. Kaikki niistä eivät varmasti toteudu. Sanotaan vaikka näin, että on hyvin mahdollista, että me ollaan piankin ulkomailla, mutta juuri nyt ei tehdä sen asian suhteen mitään. Tällä hetkellä eletään tässä hetkessä.

Ville: Mahdollisesti, ja kohteesta en osaa sanoa, todennäköisesti johonkin englanninkieliseen maahan, koska mulla ei ole mikään mahtava kielipää. 

Voisitteko vielä kuvitella asuvasi muualla lapsen kanssa?

Minä: Voin kuvitella. Olisi ihan hienoa opettaa lapselle jo nuorena se, että pärjäisi monenlaisten ihmisten kanssa ja näkisi erilaisia kulttuureja. Samalla ehkä oppisi jonkin toisen kielen ja saisi suhteita muualle kuin Suomeen. Toisaalta taas toivoisin, että lapsuus olisi tasainen ja Allu saisi oman asuinympäristön, johon muodostuisi ystävät ja tutut joiden kanssa kulkea koko lapsuuden polku sinne aikuisuuteen asti. 

Ville: Juu, voisin kuvitella. Eli joo, olishan se hienoa jos vois tarjota Allulle mahdollisuuden asua ja nähdä maailmaa muualtakin käsin.

Onko teillä millaiset tulevaisuuden suunnitelmat nyt?

Minä:  Just nyt eletään tässä hetkessä, eikä oikein suunnitella kovin suuria. (Ainakin sanon näin, mutta kyllä te varmaan tiedätte, että mun päässä viliseen aina kauheasti ideoita ja unelmia. Pyrin kuitenkin elämään tässä hetkessä. )

Ville: Tarjota mahdollisimman hyvät ja reilut kasvumahdollisuudet Allulle.

dsc03237

KYSYMYKSET VILLELLE

Mikä isyydessä on parasta?

Oma lapsi, kaikki mikä siihen liittyy. 

Millainen synnytys oli sun muistoissa? 

Helppo!

…no ei nyt sentään. Pitkä ja tuskainen, alkuun pahoittelin Marissalle kokoajan että oon niin iloinen vaikka toinen kärsii vieressä, mutta kun synnytys venyi ja venyi niin ilo muovautui erilaiseksi. Pahinta oli kun ei itse oikein voinut tehdä mitään, mulle voimattomuuden tunne oli paha. Yritin parhaani mukaan olla tukena ja apuna Marissalle. Iloinen mutta tuskainen näin lyhyesti.

Miltä tuntui, kun sai lapsen ekan kerran syliin?

Itsevarmalta, voimakkaalta ja voimattomalta. Tätä tyyppiä en tule koskaan päästämään pois mun läheltä(henkisesti), tästä tyypistä pidän huolta koko hänen loppuelämänsä. Tälle tyypille tarjoan maailman parhaan tukiverkon.

Kerro 3 tärkeintä asiaa elämässäsi lapsen lisäksi.

Marissa, Minä, Muiden elämän helpottaminen 

Mikä sai haluamaan lapsen?

Tähän en osaa suoraan vastata, oon niin pitkään kun muistan halunnut lapsen/lapsia.

Mitä isä oli mieltä lapsen hankinnasta, tuliko siis hänelle raskaus täysin yllärinä?

Oltiin me siitä puhuttu, ja olin toivonutkin lasta jo jonkin aikaa. Lopullinen raskaus kumminkin tuli vähän yllärinä, oltiin siis lopetettu asiasta puhuminen muutama kuukausi aikaisemmin joten ei ollut enää päällimmäisenä mielessä.

dsc05694

Olikohan siinä nyt kaikki? Olipa kiva oli tehdä nämä kysymyspostaukset ja tietty vielä kivempaa, että Ville suostui mukaan vastailemaan teille. Toivottavasti tekin tykkäsitte lukea näitä, huikatkaa vaikka kommenttiboksiin että mitä olitte mieltä ja tehdäänkö vielä joskus uudestaan. :)

Ihanaa iltaa kaikille!

6 kommenttia artikkeliin ”Vastauksia kysymyksiinne parisuhteesta ja perheestä

 1. Meri sanoo:

  Hauska postaus, erityisesti Villen kommentti koskien synnytyskokemusta :D ”Helppo!” :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jooo, siis tosi helppo synntys!! :D :D

   Tykkää

 2. Krisse sanoo:

  Olipa kyllä kerrassaan riemastuttava ja iloinen postaus, kiva saada miehesikin kommentit mukaan! Olen suht uusi lukija, sinun iloisuutta huokuvaa blogisia on mukava lukea.
  Mistä muuten näitä hyväluonteisia villejä vois oikeen bongailla?! ;D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, enpä tiedä mistä muita Villejä vois bongailla. :D Villen mukaan ei kuulema oo yhtään toista hyvää Villeä, kun yritin kysyä mistäs vois löytää lisää Villejä :D

   Kiitos paljon kehuista, olipa kiva lukea sun kommentti. Tuli hyvä mieli <3

   Tykkää

 3. Sanna sanoo:

  Oli tosi kivaa lukea molempia vastauspostauksia! :) Ehdottomasti voitte toteuttaa tämän uudelleenkin, ja oli kiva lukea Villenkin vastauksia. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiva kuulla Sanna :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: