Hei, voitasko alottaa tää viikko heti sporttisesti? Oon nyt niin intona paluusta treeneihin, että tekis mieli käydä salilla ihan joka päivä. Okei, se on ehkä jo vähän liitoittelua, koska ei mun lihaksista taitais mitenkään olla siihen. Pari kertaa viikossa oon sinne päässyt ja sen jälkeen on aina niin kipeä olo, että ihan hyvä että voi välillä vähän levätä kotitreenin ja kävelyn parissa. Sopiva tällainen rento alku, plus että treenit tuntuu niin hikipitoisilta, ettei niitä ihan joka päivä jaksaiskaan tässä kunnossa ;)

Hitsit, eihän mulla tuu koskaan varmaan sellaista tilaisuutta, että saisin kuvailtua mitään liikkeitä salilla, vaikka sellaisesta vähän haaveilin. Ois niin kiva esitellä teille joitain vähän erikoisempia omia lemppariliikkeitä, niitä sellaisia joita ei jokaisessa blogissa nää. Oon onnistunut vähän vakoilemaan salilla muita ja tubestakin jotain liikkeitä on joskus tarttunut matkaan. Molempia keinoja suosittelen muuten tellekin kaikille, silmät vaan auki niin saatte varmasti ympäriltä inspiraatiota treeneihinne!

kehonpainotreeni

Kun treenailen salilla, pyrin tekemään liikkeitä niin, että keho tekisi mahdollisimman paljon töitä. En käytä laitteita, enkä yleensä harjoita vain yhtä lihasryhmää kerrallaan. Tällä hetkellä treenaan aina melko vakkari tyylillä ja ajattelinkin jakaa teille esimerkin siitä, miten juuri nyt salilla kulkee. Teen aina ensin kymmenen minsan lämpän, siihen perään kolme liikesarjaa, joita toistan kaikkia 3-4 kertaa. Tähän päälle tulee vielä yksi kevyempi sarja.

Näin treeni kulkee tällä hetkellä:

Lämmittely: 5-10 minuuttia crossarilla tai soutulaitteella. Kehon on hyvä olla lämmin ennen kuin lähdetään kunnolla liikkeelle. Rento alku, pian hiki kyllä lentää!

Kehon avaavat liikkeet. Pyöritän vähän käsiä ympyrää, otan kevyet venytykset jaloille, rullaan selkää muutaman kerran. Tahdon varmistaa, että on helppo pian mennä kovaan tahtiin ja kroppa on siihen valmis.

Kierrokset 1-3. Jokaisella kierroksella teen aina kolmea erityyppistä liikkettä, esittelen ne alla. Jokainen ei voi olla rankka sykkeen nosto, sillä pidän todella vähän taukoja. (jokaista liikettä10-12 toistoa)

 • Aloitan sarjan suht rankalla liikkeellä, jollain joka tuntuu koko kehossa. Oisko tänään hyvä ottaa kehiin mittarimato, supermies ja burbee alkuliikkeiksi sarjoihin? 
 • Sitten liike kaksi kierroksille. Oisko vaikka pystypunnerruksia, ojentajpunnerruksia penkiltä alas ja levykiekolla vartalonkiertoa?
 • Kolmanneksi kierroksille voisin ottaa esimerkiksi kyykyt kahvakuulalla, yhden jalan kyykky ja penkille nousu? Niin ja muutama päkiöille nousu vielä päälle levessä kyykyssä, niin saa etureidetkin jumiin? 

Kierros 4. Loppuun rauhoitan itseni, teen vielä corea vahvistavat liikkeet. (Jokaista edelleen 10-12 toistoa. )

 • Makaan maassa jalat koukussa ja nostan hallitusti lantiota. 
 • Olen konttausasennossa. Nostan vastapuolen kättä ja jalkaa ylös vaakatasoon, pidän kehon hallitusti kasassa. Tästä selkä nauttii!
 • Loppuun teen sivulankun ja käden kaarrot lantiosta kohti kattoa ja takaisin. 

Huh, ohi on. Sitten suihkuun ja saunaan! :)

img_2250

Ei ollut tosiaan tarkoitus opettaa ketään näillä mun surkeilla ohjeistuksilla, vaan enemmänkin näyttää miten tulee treenailtua. Kun tekee kolmen sarjoissa treenin, vauhti kulkee hyvin ja ainakin itse huomaan jaksavani tehdä aina viimeiseen saakka täysillä. Sitten on aika vaihtaa liike ja aloittaa ns. alusta.

Ja kun liikkeet vaihtelevat, into pysyy koko ajan mukana. Mikäli joku muukin on yhtä huono seuraamaan mitään tiettyä saliohjelmaa ja kaipaa muutenkin paljon vaihtelua treeniin, niin ihan hyvin voi vaikka joka kerta tehdä vähän erilaisia liikkeitä. Eikai se ole niin justiinsa, vaan hauskaahan sinne mennään pitäämään ja ehkä samalla vähän satuttamaan niitä lyttyyn istuttuja lihaksia. Itse ainakin tykkään vaihdella liikkeitä lähes joka kerta ja yritän tehdä vähän eri lihasryhmää kuormittavia juttuja jokaisessa sarjassa. Sillä tapaa en saa itseäni vain jostain kipeäksi, vaan kummasti kipeytyy koko kroppa. Haha! ;)

Tiistaina ois mulla seuraava treeni tiedossa, katsotaas mitä liikeitä silloin tehdään. Hiki lentää ainakin, siitä oon ihan varma!

Energistä alkavaa viikkoa just sulle! :)

8 kommenttia artikkeliin ”Tän hetken vakkari treeni!

 1. Ella sanoo:

  Kuulostaa hauskalta treeniltä! Itse olen tajunnut, että nimenomaan siihen haluan jatkossa panostaa. Siihen että treeni on kivaa, sehän on kaiken a ja o. Kuitenkin, tarkoitatko siis että kierroksella 1. teet esim burbeen, ojentajapunnerrukset ja kahvakuulakyykyt ja 2. kierroksella joitakin muita liikkeitä, vai ymmärsinkö väärin? Etkai sinä yhdellä kierroksella tee yhdeksää liikettä O.O

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiva kuulla, en itsekään enää edes saa itseäni treenaamaan, jos siinä ei ole hauskuus aspektia mukana. :)

   Juu, siis ymmärsit ihan oikein! Kolme erilaista liikettä aina per kierros ja ne teen myös kolmasti peräkkäin, joskus neljästi. Hyvä että ymmärsit, vaikkakin mun selitykset tuossa tekstissä olivatkin aika epäselvät. Hyvin siis luettu ;)

   Tykkää

 2. mirva sanoo:

  Sä oot kyllä niin ihanan energinen :) mä oon aika samanlainen treenaamaan, mua hyvin hyvin hyvin harvoin näkee missään laitteessa ja tykkään tehdä mahdollisimman kokonaisvaltaisesti kroppaa vahvistavia liikkeitä (just ne ihanan karmeat burpeet erinäisine variaatioineen!). Näitä on kiva lukea kun niistä saa ideoita omiin treeneihin ja saa siten myös vaihtelua.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, ainakin useimmiten olen ;) Ja kiva kuulla, vaikka tosiaan kauheasti en tässä mitään vinkkejä jakanutkaan. Treenijuttuja on kiva kirjoitella, tulee itellekin mieli lähteä heti liikkeelle :)

   Liked by 1 henkilö

 3. maikki sanoo:

  heh, mä olen kans sellainen sali vakoilija :D Monia hyviä ideoita ja inspiraatiota kyllä saanut hiukan salaa kyttäilemällä ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hyvä, niin sitä pitää! ;)

   Tykkää

 4. Veronika sanoo:

  Hei! Toivottavasti luet vielä tn postauksen kommenteja, vaikka vasta nyt pääsin lukemaan ja kommentoimaan :)
  Kuulostaa hyvältä reeniltä! Meille syntyi lapsi heinäkuussa mutta jouduttiin olemaan pitkään sairaalassa terveyspulmien takia, joten multa hävisi treeni-into. Mites burpee/muut hypyt, oletko jo sellaisia tehnyt? Olen käynyt tarkistuttamassa, ettei enää ole erkaumaa, mutta silti pelottaa vähän just nuo hypyt. Tekis kuitenkin mieli tehdä niitä, jotta saisi sykkeet ylös!
  Millaisia vatsalihasliikkeitä yleensä teet? :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi Veronika! Luen kyllä näitä vanhojankin kommentteja :)

   tosi hyvä jos sullakaan ei ole enää erkaumaa ja nyt alkaa jo treenitkin kiinnostaa! Joskus tauko tekee ihan hyvää ja onhan sulla ollut hyvä syy olla poissa. Ensin pää ja voimat kuntoon, sitten kroppa taas treenin rääkättävksi :)

   Mulla ei ole enää erkaumaa, se on lähtenyt tässä tasaiseen tahtiin pois. Jee! Oon tehnyt syviä vatsalihaksia asteittain nyt kolmisen kuukautta, mutta en mitään tavallisia vatsalihasharjoituksia. Pääosin oon yrittänyt tehdä kaiken ajatellen corea, niin että keskivartalo vahvistuu. Sunkin kannattaa aloittaa kevyesti ja kun teet treeniä, niin mieti koko ajan corea. Hae esim tubesta videoita, joissa tehdään core treeniä tai syviä vatsalihaksia ja siirry sitten sellaisiin ns. tavallisiin vatsalihaksiin. Näin ainakin suosittelisin, että pääset helpommin hyvään kuntoon ja pito on kehossa vahvempi :)

   Burbeessa en ole tehnyt hyppy osuutta, mutta muuten kyllä. Nyt kun erkaumaa ei ole enää, aion palautella kaikki normaalit treenit kuvioihin omaa oloa kuulostellen. Lähde säkin rennosti liikkelle ja tee sitä mikä hyvältä tuntuu. Paljon tsemppiä treenihin!! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: