Vieläkö muistatte kesofrutin? Musta tuntuu, että maito on niin monella nykyään jäänyt pois ruokavaliosta, etten ihmettele jos ootte unohtaneet. Tätä herkkua on tullut vedettyä varmaan tuhannen kulhon verran (en liioittele!) mutta viimeisestä on jo aikaa mullakin.  Oon tässä koko vuoden nimittäin syönyt huomattavasti vähemmän maitoa (reissatessa varsinkin) ja kesofrutti on siinä samassa unohtunut. Jostain se palasi mun mieleeni pitkästä aikaa ja koska on joulu tulossa, niin aivan uusin mauin tottakai!

Miltäs kaneli kuulostaisi siellä frutin joukossa? 

dsc08500

Kesofrutti on tosiaan niinkin helppo herkku, että sekoitat keson joukkoon smetanaa tai creme fraichea. Parin desin annos kesoa kaipaa seurakseen noin ruokalusikallisen smetanaa. Turkkilainen jugu sopii myös, sitä saa laittaa tosin vähän ehkä enemmän kuin ruokalusikallisen. Itse vähän vaihtelen smetanan määrää sen mukaan, että kuinka kermaista herkkua tekee mieli. Ekalla kerralla sen kyllä maistaa, että mistä suu tykkää ja vois seuraavalle kerralle vähentää tai lisätä, jos suu niin sanoo.

Niin ja sopiihan kesofruttiin mikä vaan hillo tai sose joukkoon. Ihan villisti vaan testaamaan. Jos taas haluat saada lisää joulufiilistä, niin luumuhillo sopii tähän myös todella hyvin. Nokare hilloa päälle ja saat ihan uudenlaisen ”puuron” nokkasi eteen. Korvaa samalla riisipuuron, sekä ne vanhat joulutortutkin. ;)

Tip tap tip tap ja silleen. Eikun kulho kädessä sohvalle ja  joulua odottelemaan! 

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: