Ensivaikutelma, sehän on se kaikista tärkein. Se, miten sä itseäsi kannattelet, miten otat huomioon muut ympärilläsi. Otatko katsekontaktia? Se kyllä kannattaa, ilman on vaikea luoda oikein minkäänlaista mielikuvaa. Muutama sanakin voi olla hyvä sanoa, jos tilaisuus tulee eteen. Se vahvistaa sitä mielikuvaa jonka joku juuri nyt susta on luomassa. Vahvistaa sun kasvojesi ilmeitä, kertoo enemmän ja rikkoo mahdolliset ennakkoluulot.

Oon viime aikoina miettinyt monesti sitä, millaisen ensivaikutelman yleensä teen. Olen kuullut, että avoimen ja iloisen, mutta eihän se aina voi mennä niin. Jokainen tilanne on erilainen, me ollaan myös katsojina erilaisia. Ennakkoluulotkin vaikuttavat siihen hetkeen. Ensivaikutelma on varmasti erilainen, jos me törmätään salilla, ruokakaupassa vaunujen kanssa tai vaikka työelämässä virallisten asioiden merkeissä. Jokin mielikuva niistä kaikista hetkistä kuitenkin muodostuu ja siihen voi onneksi itse vaikuttaa, millainen se mielikuva on. Itse voi päättää, onko kiinnostunut muista ja avaa katseensa muita kohti.

DSC03926

Oon sattumoisin tässä parin viikon aikana törmännyt kolmeen teistä lukijoista ja on ollut super hauskaa, että ootte tulleet tervehtimään. Eikä, miten kiva nähdä keitä siellä ruudun takana on, olipa hauska törmätä! Ja sitten jatketaan matkaa. Joka kerta jään miettimään, että mitenhän mulla nyt oikein meni? Ette te ole nähneet kuin mun sanani ja kertomukseni, eleet ja ilmeet eivät ole niissä tarinoissa mukana. Annoinko mä sellaisen ensivaikutelman, kuin toivoisin? Ja oikeastaanhan se ei edes ole ensivaikutelma. Se on tehty jo aiemmin, nyt kasvoilla ja sanoilla on oma työnsä. Vahvistaa sitä vaikutelmaa.

Mulle ensivaikutelma on todella tärkeä. Arvostan sitä, että toisia kohtaan ollaan kohteliaita ja keskitytään siihen ihmiseen, jonka kanssa juuri nyt ollaan. Mikäli myyjä ei tervehdi ollenkaan tai joku uusi tuttavuus tuijottaa kännykkää samalla kun esittelee itsensä, jää siitä usein vähän mauton ja väritön kuva. En tunne silloin itseäni kiinnostavaksi. Mutta, se onkin vain ensivaikutelma. Vai, onko ensivaikutelma ”vain” ensivaikutelma? Eikö me kaikista eniten luoteta juuri siihen kuvaan, joka ihmisestä ensihetkillä tehdään? Eikö sitä kuvaa ole joskus jopa ihan mahdoton muuttaa?

DSC03919

Mun käyntikorttini on hymy ja nauru, haluaisin myös mahdollisimman usein antaa itsestäni fiksun ensivaikutelman. Aina se ei välttämättä onnistu, mutta sillepä ei voi yhtään mitään. Me ollaan juuri sellaisia kun ollaan ja joskus huonona päivänä sitä saattaa vaikuttaa aivan erilaiselta kuin mitä normaalisti on. Joskus joku ei ymmärrä sitä mitä yritän sanoa ja saa aivan erilaisen kuvan kuin mitä yritän sanoa. Sekin on ihan okei. Me ollaan mitä me ollaan ja sellainen on ensivaikutelmakin. Eikö niin?

Millaisen ensivaikutelman sä haluaisit itsestäsi antaa? 

Yksi kommentti artikkeliin ”Mitä sanoisit, jos tulisin eteesi kadulla?

  1. Kati-Laura sanoo:

    Tietenki sitä toivois että antais hyvän ensivaikutelman. Mä oon ilonen ihminen mutta uusien ihmisten kanssa saatan olla tosi totinen ja hiljanen eli oon myös ujo. Seki aina vaikuttaa millanen toinen ihminen on. Joidenkin kanssa on helppo jutella ja toisten kanssa kestää. Tilanteeseen vaikuttaa sekin onko ite menny juttelee vai se toinen tullu juttelee mulle.

    Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: