Kolme ja puoli kuukautta olis pienten nappisilmien tuijottelua ja vaaleiden tuuheiden hiuksien silittelyä takana ja voisin vähän kertoa viimeisiä neuvolajuttuja ja tämän hetken kehityksestä. Allusta tulee kysymyksiä usein, joten tässä nyt sitten vähän kolmikuisen pojan kuulumisia. :)

Neuvolassa ei kovin kummia tapahtunut, kuulumisia vähän vaihdettiin ja otettiin mittoja. Meidän 6,1 kilon pötkylä sai myös samalla rota rokotteen toisen osan, ensimmäinen annettiin ennakkoon ennen Meksikon matkaa. Me tosiaan saatiin näitä rokotteita vähän ennakkoon, kun oli tuo matka tiedossa jo ajoissa. (Jäykkäkouristus ja rota annettiin alle 2 kk iässä) Meitä varoiteltiin, että nämä rokotteet on aika ikäviä, eikä tiedä miten lapsi reagoi. Noh, tää meidän poika on molemmilla kerroilla syönyt intohimolla tuon rota rokotteen ja kun on piikki laitettu reiteen, niin itku on kestänyt muutaman sekunnin ja loppunut heti. Ilmeisesti pistos on sattunut, mutta kun kipu katoaa, on hätäännyskin poissa. Myös uni on maistunut paremmin rokotteiden jälkeen, mikä on kuulema tosi normaalia.

dsc08339-1

Allulla on muuten napatyrä, jota on nyt seurailtu viime aikoina. Ilmeisesti niille ei tehdä mitään kovin herkästi, eikä meidän tarvitse olla siitä siis huolissaan. Oikean käden peukalossa on lisäksi outo keltainen väri, siitä terkkari neuvoi, että voisi olla hyvä näyttää lääkärille. Siitä otettiinkin jo näytteet Diacorilla ja selvisi, että se on vain jäänyt johonkin väliin ja ottanut vähän osumaa. Ei siis huolta enää siitä. :)

Pojan tämän hetken kehitysaskeleet:

 • Osaa kannatalle päätään hyvin ja seurailee ahkerasti mitä ympärillä tapahtuu. Ei kuitenkaan osaa vielä istua itse, eikä viihdy myöskään pitkään itsekseen.
 • Selällään makoilee mielellään ja osaa kääntyä kyljelleen. On kääntynyt pari kertaa ympäri. Ei pidä mahallaan makoilusta yhtään.
 • Haluaisi aina nousta seisomaan, hakee käsillään apua nousta ylös. Kun ottaa käsistä kiinni ja auttaa, hän pääsee helposti nousemaan. Refleksinomaisesti myös kävelee eteenpäin ja tykkää pysyä pystyssä pitkiä aikoja. On seissyt pari kertaa ilman tukea pöytää vasten. Jäntevä tyyppi.
 • Nyrkki maistuu todella hyvältä, ensimmäinen purulelukin on hankittu ja osaa sen jo löytää omaan suuhunsa. Kuola valuu reippaasti ja vaatteet on jatkuvasti märkiä. :D
 • Allu on muuten aikamoinen flirttailija. Osaa selvästi tunnistaa onko katsetta vastassa mies vai nainen. Esimerkiksi kauppakeskuksessa kun on ollut mun sylissä, hän valkkaa sieltä naiset joille hymyilee ahkerasti. Sama juttu jos on kylässä joku, niin naiset saa kyllä sellaiset hymyt osakseen, että huh. Aikamoinen flirtti tää kaveri, tullut kuulema äitiinsä, haha!
 • Niin, hymyä riittää muutenkin. Koko ajan ja aina jaksaa hymyillä, kunhan vaan on ruokaa masussa ja unta tarpeeksi alla.
 • Nukkuu iltaisin pari 2-3 tunnin unipätkää, muuten unet ovat öisin 30 min-1,5h mittaisia. Herää useimmiten nälkään. Päivisin nukkuu parin tunnin välein 10 min-1h.
 • Syö 1,5 tunnin välein, alkuillasta pitkien unien aikaan vähän harvemmin. Vaippa pitää vaihtaa joka syönnin yhteydessä, ruoansulatus toimii vähän liiankin hyvin. ;)
 • On täysimetyksellä, mutta kasvuspurttien aikaan kaipaa selvästi lisää ruokaa ja apuna on joskus pieni määrä korviketta. Paino on miinuksella, joten lisäravintoa joinain päivinä kaivataan.
 • On pikkuhiljaa oppinut viihtymään hetkittäin kantorepussa, mutta vain katse eteenpäin. Kehitystä silti!
 • Iho on hyväkuntoinen, ei ihottumia tai karstaa. Jonkun verran on käytetty sinkkivoidetta pepun iholle, mutta punaisuus katosi nopeasti.

 

dsc08153-1

4 kk neuvola on sitten tammikuun lopussa, saas nähdä mitä edistysaskelia siihen mennessä otetaan. Ruokahalu on ainakin tällä hetkellä taas niin hurja, että voiskohan siellä mitta olla jo siellä 65-66 sentissä ja ainakin äiti toivois, että painoa olisi tullut lisää. Ensi kertaa odotellessa :)

Mitä teidän vauvalle kuuluu? Vai onko sulla minkäikäinen lapsi siellä kotona? Olis kiva kuulla kuulumisia teiltä muilta äideiltä (äidiksi aikovilta ehkä?) jotka siellä ruudun takana seurailette! :)

19 kommenttia artikkeliin ”Flirttailevan pojan 3 kk neuvola

 1. Hansu sanoo:

  Kiva kirjoitus :)

  Yhden kommentin jättäisin tuohon kantamiseen. Jos kannat liinalla, niin hyvä niin – silloin voi kantaa 3-4 kk:n iästä kasvot menosuuntaan (tai pikemminkin kannetaan lonkalta). Mutta jos käytät reppua (joita tosin on vain muutamia harvoja, jotka soveltuvat kasvot menosuuntaan -kantamiseen), niin toivottavasti olet varmistunut lapsen asennon ergonomisuudesta, koska kasvot menosuuntaan kantaessa lapsen selkä ei mahdu juurikaan pyöristymään kantajan vartaloa vasten. Ja tuo selän luonnollinen pyöreys ja lonkkien ergonominen asento ovat niitä tärkeimpiä juttuja kantamisessa :) Hyvin usein lapsen viihtymättömyys kannettaessa liittyy huonoon asentoon (koskee eritoten ei-ergonomisia kantovälineitä, kuten BabyBjörn, Stokke yms.). Mutta kantaminen on mahtijuttu ja on lapsen kehitykselle erittäin myönteistö, joten jatkakaa ihmeessä kantamista :)

  Mukavaa tammikuuta! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Tosi hyvä muistutus Hansu! Kiitos. Itseasiassa Allu on kaikista eniten siinä repussa seisten :D Ollaan yritetty kovasti saada hyvään asentoon ja ns. kerälle joko kasvot eteen tai muhun päin, mutta eniten viihtyy juurikin seisten. Sillätavoin tosin pitää pitää yhdellä kädellä kiinni rinnasta, ettei pomppaa heti pois repusta, hehe. Mutta helpottaa se silti liikkumista, kun saa painon tasaisesti koko kropalle eikä kanna käsissä pelkästään koko päivää. Sillain me sitten kävellään ympäri kämppää tai tanssitaan. :) Eiköhän se vielä löydy se hyvä asento ja että hän myös viihtyisi istuen siinä. Veikkaan, että hällä on vähän jalat vielä kankeat (ei niin venyneet kuin vauvoilla usein on) ja siksi ei tykkää olla masu kantajaan päin, kun ei saa jalkoja niin levälleen. Tämä vain oma arvaus. Mutta tosiaan, jatketaan yrittämistä, kantoreppu on hyvä juttu. :)

   Mutta tää oli oikeasti tosi hyvä muistutus, ettei yritä edes huonossa asennossa pitää ja muistaa sen selän pyöreän asennon. Meillä Tulan kantoreppu, joka ainakin tuntuu tosi hyvältä käytössä ja pitäisi olla ergonominen. Kiitos Hansu kommentista :)

   Tykkää

 2. Jenna sanoo:

  Olipas kiva lukea teidän pojan kuulumisia :) Meillä lähes 4kk ikäisellä pojalla on neuvola ensi viikolla. Siellä sitten tiedetäänkin tarkemmin mittoja, mutta odotuksena olisi noin 6,5kg paketti ja ehkäpä noin 63cm. Painoa kyllä on tähän asti kertynyt 200-250g viikossa.
  Meidän poikaa ei niinkään lelut/helistimet kauheasti vielä kiinnosta, mutta äidin hiukset, kaula-/ranneketjut sekä paidan kaulukset on ihan pop tarttua ja maistella ;)

  Hatunnosto ja stemppiä yöheräämisiin. Meillä mennään nukkumaan noin klo 23 ja ensimmäinen unipätkä on 6-8h. Tämän jälkeen pikkutankkausta ja unet jatkuvat vielä 2-4h lisää. Täysimetyksellä mennään.

  Ihanaa päivää sinne teidän perheelle! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Melko samanlainen paketti teilläkin siellä siis siellä ilahduttamassa :) Meillä on vissiin pari senttiä pituutta enemmän ja toivon, että ois ainakin tuo sama paino. Painoa on tullut tosi heikosti, vaikka syökin ympäri vuorokauden lähes jatkuvasti, kun on vissiin niin vauhdikas kasvu muuten. Mutta nyt musta tuntuu, että vihdoin ois painoa tullut vähän enempi :)

   Heh, joo tarraaminen hiuksiin/ kasvoihin /rintaan on tosi suosittu juttu :D Kaikkea pitää maistella. Hauskoja nää pikkuiset, kehityskin on niin nopsaa että koko ajan huomaa jotain uutta. Tuon purulelunkin käytön oppi viikossa, alkuun ei ymmärtänyt yhtään ja nyt osaa jo napata käteen ja laittaa suuhun saakka, eikä lyödä omaan silmään :D

   Kiitos paljon! Voi että, teidän nukkumiset kuulostaa kadehdittavalta! <3 Oon yrittänyt pysyä siinä ajatuksessa, että tämä ei ole ikuista ja kun jaksan valvoa imetyksen kanssa sen 6kk-1 vuoden, niin sitten helpottaa. Ainakin siinä vaiheessa voi enemmän jakaa osiin valvomista. :) Mulla ei riitä pumpattavaksi maitoa, kaikki menee mitä rintoihin tuleekin :D

   Teille myös ihanaa päivää ja lämpöä sinne pakkasten keskelle. Mikäli siis Suomessa olette :)

   Tykkää

 3. Allu sanoo:

  Moi, meillä kakskuukautinen poikavauva, joka kasvaa tasaisesti n. 200g viikossa omalla käyrällään joka on meillä myös miinuksella, koska poika on pituudessa plussalla. Läskiä kuulemma pitäisi saada lisää (?!). Ootteko te ajatellut aloittaa kiinteitä nelikuisena?

  Meillä unet sujuu öisin niin, että yleensä ensimmäinen pätkä 2-3h ja loppuyö lyhyempiä. Päivisin poika nukkuu hyvin n. 2h liikkuvissa vaunuissa tai liikkuvassa autossa. Muuten heikommin ja uutena juttuja on että havahtuu aina puolen tunnin kohdalla eikä nukahda itsekseen uudelleen eli paljon sylittelyä! Oonkin kiinnostunut, että mitkä on teidän/sun konstit jaksamiseen, kun sunkin mahdollisuudet levätä on niukat?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi Allu! Kiva nimi sulla ;) Hih.

   Me aloittettiin eilen perunan maistelu, vaikka ei vielä ollakaan ihan neljässä kuukaudessa. Tarkoitus olisi pikkuhiljaa saada kiinteitä siis mukaan kuvioon, jos sillä saisi pojan vähän tyytyväisemmäksi, kun maito ei tunnu häntä pitävän millään kylläisenä. Kasvaa niin kovaa vauhtia, pituus plussalla ja paino miinuksella. Katsotaan miten mastelu meillä etenee, täytyy raportoida siitä täällä blogin puolella :)

   Kuulostaa tosi samanlaiselta teidänkin yöt siellä. Täällä myös paljon sylittelyä ja esimerkiksi viime yön nukuin lähes täysin poika kainalossa. En tiedä onko kasvukipuja vai mitä juuri nyt meneillään, mutta levottomuutta on ja nukkuminen taas entistä vaikeampaa. Ootko itse kuinka jaksanut? Saatko mieheltä öisin myös apua? Meillä on onneksi Ville suuresti apuna, mutta toisaalta kun itse kuitenkin herään joka syöttöön (ja väkisin muihinkin itkuihin) niin kyllä siinä vähintään on hereillä 1,5 tunnin välein, usein jonkin aikaa joka tunti. Olen myös huono nukkumaan ja en saa helpostikaan unta, kun herään yöllä. Oonkin yrittänyt ratkaista asian niin, että meen nukkumaan tosi aikaisin ja yritän yön aikana nukkua pätkissä edes sen 6 tuntia. Eli lasken tunteja ja minuutteja koko yön ja jos en nuku yöllä yhtään, niin yleensä Ville antaa mun aamulla nukkua rauhassa 1-2 tuntia ennen kun lähtee töihin.

   Itsekin välillä mitein, että miten jaksan suht hyvin kuitenkin, vaikka nukunkin pätkissä ja vähän, mutta luultavasti hormonit vaan auttaa. Ja oon koko elämäni nukkunut huonosti, eli ehkä oon tottunut huonounisuuteen? Aivothan ei tällä hetkellä juuri toimi, mutta muuten elämä tuntuu olevan oikein hyvällä mallilla. Niin ja välillä saan nukuttua päikkäreitä, ne kummasti auttavat jos yöllä ei ole nukkunut. En myöskään laita päiviin liikaa odotuksia ja aikatauluja, vaan mennään voimien mukaan. Silloin ei ainakaan synny ahdistusta siitä, että on väsynyt ja pitäisi mennä ja tulla liikaa. Olo on rennompi myös väsyneenä :)

   Paljon tsemppiä sinne teille, kiva kun kävit kommentoimassa :)

   Tykkää

 4. Jenni sanoo:

  Täällä on reilut 6 viikkoa vanha pötkylä, joka flirttailee (neuvolasta saadulle) hymynaamalle hoitopöydällä niin mahottomasti. ;) Pojalla on jo siis ensimmäinen ihastus. Meiltä löytyy myös napatyrä, toivottavasti paranevat ajan kanssa molemmilta ilman leikkaushoitoa! Heh meillä vaikka on ikää aika paljon vähemmän kuin teillä, tullaan painossa kohta jo varmaan ohi! Tänään tuntui vappojen kakkoskoko olevan jo nafti, siinä kiloraja olikin 6kg. Poika oli pieni syntyessään mutta saanut näköjään äitinsä ruokahalun, hehe.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kuulostaapa ihanalta pikku pötkylältä! Hyvä vaan, jos on vähän painoa ja kunnon ruokahalu! <3 Meillä on myös pojalla hirmu hyvä ruokahalu, mutta hän on perinyt ilmeisesti isänsä aineenvaihdunnan, eli vähän liian vauhdikkaan sellaisen :D Kaikki syöty tulee heti ulos, ahha. Vois osa jäädä sinne vyötäröllekin, niin vois tehdä muutakin joskus kun olla syömässä koko ajan :D

   Ihanaa viikkoa teidän perheelle :)

   Tykkää

 5. Hanska sanoo:

  Meillä on 4.5 kk ikäinen tyttö, ens viikolla 5 kk! Ou mai! Mihin aika rientää! Eilen käytiin neuvolassa ja mitat olivat 66 cm ja 6.7 kg. Täysimetyksellä eikä kuulemma ole kiirettä kiinteiden aloituksen kanssa mistä oon iloinen:) kasvupurttien aikaan oon vaa tunkenu tissiä tiuhempaan suuhun 😅ollaa miehen kanssa ajateltu aloittaa maistelut lähempänä 6 kk tai katsoo nyt :) ihana blogi sulla:) tsemppiä ja voimia vauva-arkeen,joka on kuitenkin tosi lyhyt aika elämässä ❤

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No eikö vaan, aika menee ihan kauheella vauhdilla! Uskomatonta. Pitkä tyttö sielläkin ja oikeen hyvissä mitoissa vaikka hoikka vaikuttaisi olevan :) Mä oon myös yrittänyt aina antaa rintaa suuhun, kun vaan kelpaa ja hyvin on kaikki mennyt alas mitä annetaan. Eikä silti paino nouse, ihme epeli :D

   Hyvin muistutettu, tätä aikaa tulee varmasti pian jo ikävä. Pikkuiset kun kasvaa niin nopeasti. Ihanaa viikkoa ja vuotta sinne teillekin <3

   Niin ja kiitos kehuista :)

   Tykkää

 6. Sari sanoo:

  Moi! Meillä on just 4kk ikäinen poika, joka oli 3 kk nlassa 7,2kg ja 64cm pitkä. Täysimetyksellä mennään tuonne 6 kk asti, ja sitten alotetaan hissuksiin maistelemaan puuroja yms teelusikallisia. Meilläkin on napatyrä, mutta nyt on jo painunut niin sisään että on käytännössä jo hävinnyt. Toisellakin pojallamme oli ja se hävisi kokonaan 3kk ikään mennessä, joten en ole stressannut tällä kertaa siitä ollenkaan. Nukkuminen kuulostaa hyvin samanlaiselta! Päivisin nukutaan max 45 min tirsoja, paitsi silloin kun ulkoillaan vanhemman pojan kanssa, niin saattaa rattaissa vetää jopa 2h putkeen. Yöllä heräillään vähän väliä tissille ja sen lisäksi meidän 2veekin vielä heräilee milloin mistäkin syystä.. Mutta onneksi kokemuksesta muistan, että nämä ajat ovat ohi niin nopeasti, että äkkiä onkin taas jo vauvakuume! :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Teilläkin on pitkä poika, kuten meillä. Voi kun meillä olisi myös tuo paino nyt noussut, niin olisin tosi tyytyväinen. Sen näkee parin viikon päästä neuvolassa :)

   Hienoa, että teidän napatyrä on kadonnut itsekseen molemmilta! Meillä se on melko suuri, mutta uskoisin ettei sille tosiaan tarvitse tehdä mitään. Katsotaan mitä seuraavalla lääkärikäynnillä sanotaan :)

   Meilläkin ulkoilmalla uni maistuu pääosin hyvin, mutta maksimissaan tunnin yleensä. Silti on ihanaa päästä kävelemään ulos, kun tietää että poika lähes varmuudella nukkuu. Varmasti helpottaa teidän yhteistä ulkoilua, kun poika nukkuu noin hyvin. Ja saatte kaikki samalla reippaasti raitisti ilmaa :)

   Kiitos kivasta ja kannustavasta kommentista. Saa nähdä onko meilläkin joskus kaksi poikaa, siinä ainakin vauhtia varmasti riittää. ;)

   Tykkää

 7. Mia sanoo:

  Ihana lukea Allun kuulumisista. Harmi kun teillä öisin valvotaan noin paljon mutta onneksi se ei tosiaan ole ikuista. Tsemppiä siis öihin! Mullakin on Tulan kantoreppu ja meidän neiti viihtyy siinä kyllä tosi hyvin. Käsittääkseni sillä ei saa kantaa kuin kasvot menosuuntaan ja selässä sitten kun lapsi osaa istua. Tiesitkö tätä? Minä olen kaventanut repun paneelia huivilla kun muuten tuntuu että neidin jalat jää liian leveälle. Suosittelen kokeilemaan sitä jos se saisi Allun asennon paremmaksi!

  Mutta siis itselläni on tosiaan ensi viikolla 6 kk täyttävä neiti (apua kun aika on mennyt nopeasti). 5 kk neuvolassa painoa oli 6480 ja pituutta 62,3 eli nyt varmasti jo hieman pidempi ja painavampi. Meillä ollaan syöty soseita jo 3,5 kuukauden iästä ja ne maistuu todella hyvin. Soseet teen pääsääntöisesti aina itse. Ja kaurapuuro neidin herkkua vasta onkin :) Soseiden lisäksi imetän. Meidän neiti kääntyilee jo kovasti ja koittaa eteenpäin päästä. Lelut ja kaikki ympärillä oleva kiinnostaa myös paljon. Meidän neiti on ollut alusta asti tosi touhukas ja vauhtia riittää. Hymyilevä neito on tämä kyllä ja erittäin kova juttelemaan :D Meillä on mennyt yöt aina hyvin vaihtelevasti. Yhdessä vaiheessa nukuttiin jopa 6-7 h putkeen, yhdessä vaiheessa herättiin kahden tunnin välein ja nyt syöttövälit vaihtelee 2-6 tunnin välillä. Viime yönä syötiin vain kerran ja se oli luksusta! Ihanaa tämä vauva-aika ja olet varmasti huomannut saman :) Meillä noista 4 kk rokotteista neiti sai 40 asteen kuumeen että onneksi teillä on mennyt rokotukset paremmin!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No sepä juuri, ei tämä ikuista ole ja tiedän, että vauva-aikaa tulee varmasti vielä ikävä. Siksi ne valvomisetkin kyllä kestää ihan hyvin :)

   Tosi kiva, kun moni kommentoi kantorepusta ja muistutti tärkeistä asioista. Meillä on tosiaan ollut siihen tulaan se vauvan lisäosa ja ollaan yritetty sen avulla saada Allu viihtymään kasvot meihin päin, mutta ei vaan kelpaa millään. Tuota sun niksiä pitää testata! Tällä hetkellä tosiaan seisoo siinä kantorepussa, jos on kyydissä :D eli on siis suorana siellä sisällä ja pitää toisella kädellä tukea, ettei hypi ulos sieltä. Se lähinnä helpottaa siinä, että paino tasaantuu koko kropalle, eikä pidä yhdellä kädellä kannatella häntä sylissä koko päivää. Mutta, ehkä me sun niksin avulla saatais hänet istumaan myös toisinpäin repussa :)

   Me aloitettiin nyt myös soseet eilen, eli peruna on ekaksi testissä. Vähän malttoi jo syödä, mutta sanotaan nyt näin, ettei se ruoka mikään menestys ollut :D Aikamoiset irvistykset sai aikaan, haha. Ehkä tänään parempi menestys ;)

   Teidän pikkunen neiti kuulostaa niin suloiselta! Taitaa monilla mennä niin, että menee kausittain se unen määrä ja kun välillä nukutaan hyvin, niin joskus mennään takapakkia. Ehkä meilläkin tulee vähän parempia unia jossain vaiheessa ;)

   Ohops, aikamoiset vaikutukset rokotteilla! Toivotaan, ettei jatkossa enää tule mitään, niin meille kuin teillekään.

   Ihanaa viikkoa Mia sulle ja pikkuiselle! :)

   Tykkää

 8. Noora sanoo:

  Heippa Marissa! Mielenkiinnolla (ja vähän jännitykselläkin) lueskelen täällä vauva-ajan postauksiasi, sillä itsellähän on nyt plakkarissa 30+5 eli kohta enää 9 viikkoa laskettuun aikaan! Hassua kuinka moni tutuistani on sanonut, että heidän mielestään raskausaika tuntui välillä kuluvan tooosi hitaasti, kun taas itsestäni tuntuu että tämä koko odotusaika on mennyt ihan hujauksessa. Vastahan se oli heinäkuu kun tuijottelin onnesta soikeana kahta viivaa tikussa ja nyt ollaan näin pitkällä :o :D

  Tykkää

 9. Riikkahannela sanoo:

  Heippa! Kiva kuulla teidän kuulumisia :) Ja jep, nyt sain aikaseks alkaa koluamaan blogeja läpi kun neiti nukkuu, jäänyt siis lähiaikoina vähän vähemmälle ja kerääntynyt lukemattomia :D tämäkin taitaa olla jo pari viikkoa vanha postaus, mut kuitenkin ;) hahah. Voi että noitä teidän yöunia! Hormonit onneksi tekee ihmeitä, jos ajattelee aikaa ennen vauvaa ja raskautta niin kuulostais aikamoiselta ;) Paljon tsemppiä sinne öihin, jospa ne pikkuhiljaa paranisi kun tulee kiinteet mukaan kuvioihin enemmän :) ellei sitten jo ole, kun en oo, tosiaan uudempia postauksia vielä lukenut…

  Meillä siis neiti kk ja viikko <3 Maanantaina oltiin neuvolassa ja mitat on 68,3cm ja 7180g :) Saatiin lupa istua syöttötuolissa, kun niin hienosti jo istuu selkä suorassa :) 4kk iässä aloitettiin maistelut ja kuukauden verran eri vihanneksia ja hedelmiä, nyt 5kk iästä lihat mukaan. Nyt maisteltu kana, lohi ja pasta bolognese ;) Kasvikset ja hedelmät upposi hyvin, mut nää lihat saa aikamoiset ilmeet aikaseksi ;D pikkuhiljaa. Ens viikolla myös aamupuuro testiin :) jännää! Sormiruokaa aijotaan myös testata, kuhan äiti uskaltaa ;) Niistä on niin tosi kivoja ohjeita! Tuntuu enemmän _ruualta_ kun nää kanakasvis mössöt, mitkä ällöttää jo äitiäkin kun niitä tekee ;D Niin ja apua, meillä lähdettiin eilen ryömimään!! Miten aika voi mennä näin nopeaan <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehe, no hei kiva että jaksoit lukea vähän pidemmällekin vaikka oli jäänyt useampi postaus väliin! Mustakin on joskus ihana lukea rästiin jääneitä blogeja oikein kahlaten ja selata useita juttuja peräkkäin. Kuluu aikaa helposti tunti, kun oikein uppoutuu toisen ajatuksia lukemaan :)

   Eikä, odotan kanssa jännityksellä, että koskahan meidän poitsu alkaa ryömiä! Joka päivä saa huomata aina jotain uutta ja esimerkiksi tänään tajusin, että Allu on alkanut pärisyttelemään huulillaan. Hehe, mistähän keksinyt. Ehkä tässä lähiaikoina alkaa oppia taas lisää liikkumaan, pääsisi itse vähän enemmän liikkumaan, eikä tarttis äidin aina kantaa joka paikkaan ;)

   Oi, aamupuuroa yhdessä lapsen kanssa, sitä odotan minäkni tosi paljon! Ois niin ihanaa syödä yhdessä puuroa aamulla. Siitä tulee meille vakioaamiainen yhdessä <3 :)

   Tykkää

 10. Kati-Laura sanoo:

  Meidän tyttö, Parisa, on nyt 3kk. Painoa lähes 7kg ja pituutta 64,5cm (syntyessä 3905g ja 52cm). Pitkä tyttö :) Kannattelee päätä hyvin ja viihtyy mahallaankin. Kääntynyt mahalta selälleen muutamia kertoja jo parin kk ikäsenä. Nyt harjottelee kovasti kääntymistä selältä mahalleen, kyljelleen menee jo. Pitää leluja kädessä. Syö paljon käsiä ja kuolaa. Pari päivää sit keksi suulla päristelyn niin että kuola valuu ja lentää. Tykkää katella paljo kaikkea, myös telkkaria (valitettavasti). Jaksaa katella ja kuunnella lyhyitä kirjoja. Tykkää lauluista, varsinkin Ihahaa ja Jänis istui maassa. Kovasti odotan millon alkaa nauramaan :) Nyt joskus kiljahtelee.

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: