dsc08871-1

dsc08873

dsc08879

dsc08898-1

dsc08900

dsc08886

dsc08893

dsc08906

Mitä yhteistä on lomalla alpeille laskettelemaan ja reissulla Aasiaan nauttimaan loikoilusta varjon alla? No, sepä on se aurinko tietenkin, mikäs muukaan! Sama lämmin jäbä, joka näissäkin kuvissa kauniisti väritti maisemaa ja sai meidän viime viikkoisen loman näyttämään huikeen valoisalta. Nykyään ei oikein missään saa varmuudella aurinkoa, kun lähtee lomalle, mutta kyllä ainakin alpeilla säteitä on joka vuosi riittänyt reippaasti. Välillä vähän tulee aina lunta, mutta eihän ilman lunta laskuista tulisikaan mitään. :)

Samaan aikaan kun Suomessa satoi lunta ja iski kovat pakkaset, oli meillä Itävallassa kuivaa eikä tietoakaan lumesta. No, ei mennyt montaa päivää, kun säätiedotuksessa joku jo uhkailikin kunnon pakkasilla ja sateilla. Jes, vihdoin! Ja niin mekin saatiin lomalla hetki nauttia kauniisti lumisista maisemista. Siellä keskellä narskuvaa lunta parinkymmenen asteen pakkasessa tarpoessani mulle iski mieleen ajatus siitä, että minkälaisista lomista mä oikeastaan nykyään eniten pidän. Onko se lämpö niin ihanaa keskellä talvea, kun aina ennen oon ajatellut, vai nautinko nykyään enemmän pakkasmaisemista? Sytynkö mä ehkä jopa enemmän talvisista maisemista kuin hikisestä menossa helteessä?

Aika nopeasti mä tulin johtopäätökseen, että kyllä  ne taitaa nykyään talvilomat viedä voiton. Vaikka onkin tullut lasketeltua lapsesta saakka alpeilla joka vuosi, niin enpä ois koskaan uskonut ensin valikoivani lomaksi lumisia maisemia. Oon tähän ikään asti aina ollut sataprossaa lämpösen kannattaja, mutta nyt kääntyi kelkka täysin. Jos siis nyt pitäisi valita, mihin seuraavaksi lähden reissuun, lähtisin tottakai laskettelemaan. Kesästä ehtii nauttia Suomessa ihan pian ja syksyllä voi taas lähteä johonkin lämpöiseen kohteeseen ja pidentään vähän kesän pituutta.

Mutta joo, ei vielä mietitä syksyä sentään. Voin paljastaa, että meillä onkin jo seuraava reissu tiedossa ja jälleen helmikuussa päästään mäkeen. Jos olisin saanut valita, me oltaisiin jo nyt jääty pidemmäksi aikaa Itävaltaan, mutta voi nyyh, piti tulla kuulema Suomeen tekemään töitä. Aika mälsää. ;) Onneksi helmikuussa koittaa onnenpäivät, sillä silloin saadaan nauttia lumesta ja rinteistä jopa kolme viikkoa. Aijaiajai, oispa jo helmikuu! <3

Millainen loma sulla on juuri nyt mielessä? Lähtisitkö lämpöön vai pakkaseen? :)

4 kommenttia artikkeliin ”Lomalle helteiseen lämpöön vai piristävään pakkaseen?

 1. miltsu sanoo:

  upeita kuvia,wau! :) mä niin haaveilen lapinlomasta, rajattomasti hiihtokilsoja, laskettelua, revontulia, poronkäristystä. se veis kyl voiton etelänlomasta täysin!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Samaa mieltä <3

   Tykkää

 2. Mia sanoo:

  Wau mitä kuvia! Tuonne olisi ihana päästä. Haluaisin kovasti näin talvella Lappiin lomailemaan niin pääsisi kunnolla laskettelemaan ja nauttimaan kunnon talvesta. Se olisi täydellistä :) Täällä etelässä tuntuu että se talvi ei kauaa kestä. Syksyllä olisi mukava sitten suunnata johonkin lämpöön. Ehkä voin nyt näissä haavekuvissa käydä unille!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No sepä se, ei oo etelässä kunnon talvea juuri koskaan. Ja mekin oltiin reissussa taas, kun oli kovat pakkaset ja kunnon lumet. Nyt ne tuntuu melkein jo hävinneen :D

   Toivottavasti sulla oli hyvät unet, näistä kuvista mäkin mielelläni haaveilisin vähän joka yö :) <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: