dsc08782

Maanantai. Vuoden eka, sellainen ihan tavallinen maanantai. Tämä on se päivä, kun vuosi täällä meillä virallisesti vasta kunnolla starttaa ja kaikki ajatukset lomailusta karistellaan pois. On aika siirtyä normaaliin kuvioon ja elellä kuten muutkin – arjesta nauttien. Sitä kun ei tuo joulun aika ja vuoden vaihtuminenkaan vielä meillä ollut. Ei, kyllä me oltiin useampi viikko ihan täysin rinnoin lomalla. Loikoiltiin, syötiin hyvin ja huonosti, unohdettiin aikataulut ja vain oltiin. Lomalla onneksi kuuluukin vähän tehdä arjesta poikkeavia asioita ja elellä vähän rennommin. Unohtaa turhat rutiinit ja vaihtaa vaihdetta. Ainakin näin on meillä, on aina ollut.

Tänään keiteltiin taas normaalisti kaurapuurot, juotiin kahvia (viime aikoina on sitä ihan tavallistakin kahvia taas tehnyt muuten mieli, nam!) ja maisteltiin vihreän väristä smoothieta. Olisin halunnut lähteä kävelylle jo ennen aamiaista, mutta pikku herra oli niin vauhdikas aamulla, että on parempi mennä vähän myöhemmin. Nyt hän nukahti vihdoin hetkeksi syliin, pitkän taivuttelun jälkeen, ja voin hetkisen istua tässä koneella. Kuten aamujen rutiiniin mulla usein kuuluukin. Kirjoitella muutama sananen, osa tänne ja osa omiin tiedostoihin. Ja jos vielä aikaa jää, ehdin hetken lukea myös Hesaria. Loppupäivän pyhitänkin sitten kirjan parissa, jos sellaisen lukemiseen aikaa jää. Eiköhän.

Odotin tätä maanantaita jo lauantaina todella paljon. Mulla alkoi oikeasti olla kova ikävä ihan tavallista arkea ja jotenkin jo mieleeni rakentelin erilaisia visioita siitä mitä tämä juuri alkanut tammikuu voisi olla. Terveellisempi tietenkin, kuten varmaan jokaisella alkava vuosi, mutta samalla haluan yrittää luoda meidän arkeen tietynlaisia rutiineja. Niin, että voisi vähäsen jopa ennakoida joskus. Vielä tähän mennessä se ei ole onnistunut pienen lapsen kanssa, mutta ehkäpä pikkuhiljaa. Toivoisin kovasti niin.

Loma teki hyvää ja vaikkakin olin itseasiassa siitä kolme päivää kuumeessa, on nyt levännyt olo ja on super ihanaa olla taas kotona. Tällä viikolla ei ole mitään sen kummempaa tiedossa kuin paljon kävelyä ulkona, parit treffit kavereiden kanssa, iltaisin yritetään kokkailla hyvää ruokaa ja kaiken tämän ohella yritän pitää Allun tyytyväisenä. Tällä hetkellä on meneillään joku ihmeellinen levoton kausi (kasvukipuja?) ja vaikka hän normaalistikin on vauhdikas, niin juuri nyt mikään ei pidä häntä paikallaan. Puuhailua yhdessä on siis paljon ja vaikka kovasti olisi itsellänikin tekemistä, niin taitaa jäädä omat halut ja tekemiset kakkoseksi. Ensin poika, sitten minä.

Tänään starttaa virallisesti uusi ja virkeä tammikuu. Lomat on lomailtu, herkut herkuteltu ja on aika palata ruotuun. Toivotan meille kaikille raikasta ja energistä tammikuuta. Myös lumista sellaista. :)

<3

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: