Huomenta ihanat! Oiskohan teillä mitään ajatusta siitä, onko otsikon sanoilla mitään yhteyttä toisiinsa? Ootteko te huomanneet onko imettäessä tai esimerkiksi raskaana ollessa mitään eroja siihen, kuinka helposti tulee kipeäksi? En nimittäin keksi mitään syytä omalle sairastelulleni kuin sen, että sylissä on tää pikkuinen käärö. Voiko imetys kenties viedä kaikki voimat ja kadottaa vastustuskyvyn? 

Oon aina ollut todella terve, enkä oo elämässäni joutunut kovin montaa kertaa syömään lääkkeitä. Muistan yhden kovan kuumeen ja sekin oli joskus lapsena, kun hourailin menemään niin että kyllä tuli kaikille selväksi että olin vissiin vähän joka paikasta kipeä. Tarinoita löytyi kerrottavaksi monta tuntia, heh. Sen jälkeen on ollut välillä vähä nuhaa ja sellaista, mutta niitä en laske kipeäksi olemiseksi, kun on pystynyt muuten ihan normaalisti jatkamaan arkea ja olemaan töissä.

Oon tässä kuukauden sisään ollut vatsataudissa, saanut ruokamyrkytyksen, yskinyt usean viikkoa, sairastanut kovan kuumeen ja nyt lisäksi oon juuri havahtunut kipeään kurkkuun ja odotellen tässä muita oireita. Oon varmuudeksi kietoutunut lämpimiin vaatteisiin, juon lämmintä saavikaupalla ja mietin kovasti myös sitä, että kannattaako mun edes lähteä ulos. Vauva on nukkunut huonosti eilisen ja koko viime yönkin, ulkona nukutus kun toimii aina parhaiten. En suoraan sanoen nyt kestäisi enää uutta viikkoa kotona lepäämässä, tää ois jo neljäs kerta lyhyen ajan sisällä kun joudun jättää liikkumiset väliin.

dsc08963

No,  eiköhän tää pian tästä, oikeastaan pistää myös vähän naurattamaan miten voikin olla näin huono tuuri. Olin ihan varma, että viimesen viikon kuumeilun jälkeen homma olis siinä ja kaikki saraistelut vois pistää jo pakettiin, mutta ei. Näemmä mun kohtalo on sairastaa nyt kaikki taudit, joita en koko elämäni aikana oo sairastanut. Ehkä meillä on elämässä joku tietty sairastelukiintiö? Että mekin, jotka ei olla koskaan oltu töistä poissa ja ollaan pysytty terveinä, saadaan sitten tietyssä ajassa kuitenkin tietty määrä tauteja. Jos on näin, niin voihan nakki sentään, ei oo reilua! :D

Ja hei! Tajusin juuri, että olinhan mä mun välilevynpullistuman takia pois töistä pitkäänkin, joten muistuttaisin nyt sairastelujumalia siitä, että oon kyllä oman kiintiöni täyttänyt! Jos siis voisitte kiltisti jättää mut rauhaan ja siirtää ne sairastelut vaikka johkin toiseen osoitteeseen. Jooko? ;)

Kuis siellä on sairasteltu imettäessä tai raskaana ollessa, onko muistikuvia? 

18 kommenttia artikkeliin ”Vastustuskyky imettäessä?

 1. SK sanoo:

  Olin koko ajan jossain pikkunuhassa imettäessä, samoin sairastin kaks oksennustautia. Raskaana ollessa olin terveempi. Kuume mulle ei koskaan nouse mutta sehän on todettua että raskaus ja imetys alentavat vastustuskykyä. Onni on että jokaisesta flunssasta menee vasta-aineet rintamaidossa myös pienelle ja siten vauvan vastustuskyky vahvistuu! Tämä on yksi imetyksen hyödyistä :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Sepä se, se on yksi iso syy miksi imetys on ollut tosi tärkeää saada toimimaan. Saa pikkuinen vastustuskyvyn minulta ja on vahvempi <3

   Tykkää

 2. Hanna sanoo:

  Nyt pitäis varmaan koputtaa puuta mutta mulla on ihan päinvastoin! Meidän minimies on huomenna tasan 4kk ja tuntuu että viime syksynä en poikkeuksellisesti sairastellut yhtään! Miehellä on ollu useampi flunssa mutta mä oon imetyksen aikana pysyny koko ajan terveenä. Ehkä tämä on nyt kompensaatiota erittäin rankan 9kk jälkeen kun vkosta 5 lähtien oksentelin siihen päivään saakka että poika syntyi. Olo oli aika heiveröinen loppuraskaudesta jo. Nyt on saanu nauttia olosta senki edestä! :)
  Sun blogia on kiva seurata kun meidän pikkumiehet on niin saman ikäisiä :) löysin tämän raskausaikana ja tykkään kovasti, kiitos!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Onpas monia siellä ruudun takana, joilla on juuri saman ikäinen lapsi kuin meillä. Hauskaa! Kiva että oot löytänyt itsesi sinäkin tänne :)

   Teillä on siis juuri toisinpäin kuin meillä, Ville ei nimittäin oo ollut yhtään kipeänä vaikka hän on meistä se, joka yleensä sairastaa :D Miten voikin olla näin. Heh, voihan olla, että joku on armahtanut sua, kun oot läpikäynyt niin rankan ajan. Oot siis ansainnut hetken lepoa, toivottavasti pidemmänkin hetken! :)

   Tykkää

 3. Anneli sanoo:

  Mä oon kans sairastanut pojan syntymän jälkeen enemmän kuin aiemmin. Kolme flunssaa syksyn aikana tuntu jo aika lamaannuttavalta, kun aiemmin ei flunssat oo muhun kans juuri iskeneet. Ite oon aatellut et imetyksen lisäks se, että omat unet jää usein tosi katkonaisiks ja levon määrä ei sen vuoks välttämättä oikein riitä omalle kropalle, tekee sen, et tauditkin tarttuu herkemmin. Tsemppiä sinne sairastuvalle! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Juu, aivan varmasti unettomuus kyllä vaikuttaa ja reilusti. Oon miettinyt ihan samaa, mutta kiinnosti kuulla myös vähän muiden fiiliksiä. Taas tulee todettua se miten tärkeää on kunnon uni. Koskahan sellaisesta taas pääsis nauttimaan? 2030? ;) Hehe.

   Kiitos, kuin myös sinne Anneli. Toivottavasti et enää sairastu uudestaan! :)

   Tykkää

 4. Mia sanoo:

  Itse olen taas ollut paljon terveempi nyt imetyksen aikana kuin aikaisemmin mutta johtuu varmaan myös siitä etten ole töissä. Työpaikkani nimittäin on päiväkoti ja töissä ollessani sairastelen ties kuinka paljon ja sain kaikki mahdolliset lasten taudit. Nyt olen sairastanut ainoastaan pienen nuhan. Tsemppiä sairasteluun ja pikaisia paranemisia! Ps. Teillä on tuo äippäpakkauksen body herra 4 kk:lla päällä kun meidän neiti 6 kk:lle se alkaa nyt vasta olee sopiva :D

  Tykkää

  1. Mia sanoo:

   Ja siis 3 kk teidän vesselihän on :D

   Tykkää

  2. Marissa sanoo:

   Kylläpäs tämä nyt jakaa porukan kahtia. Osa sairastaa enempi ja osa on terveenä kuin pukki. Moni asia varmasti vaikuttaa, sulla ehkäpä juuri tuo töistä poissaolo. Päiväkodissa taitaa pöpöt levitä tosi vikkelään.

   Hyvin tunnistit bodyn! :D Nelikuinen Allu on itseasiassa huomenna jo, eli oikein sanoit ;) Tuo body on aika reilu, mutta juuri sopivan pitunen. Taitaa olla aika pitkä tyyppi meillä tosiaan ja vaikka ajattelin että äitiyspakkauksen vaatteet oli monet niin isoja, niin niistä suurin osa on nyt jo käytössä :)

   Tykkää

 5. Sarkku K sanoo:

  Minulla on kans kokemuksia ihan päinvastaisesta. Ehkä tulee tarkemmin kiinnitettyä huomiota omaan ruokavalioon ja vitamiinien saantiin, mutta esimerkiksi nyt on olleet molemmat lapset ja lähipiiri kipeänä, eikä itselleni ole tullut mitään.

  Vauva onneksi saa vasta-aineita äidinmaidon kautta, jos itse on kipeänä, mutta kannattaa tarkistaa omat ravintoaineiden saannit, jos tuntuu, että jatkuvasti tulee jotain!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ruokavalio on varmaan ainut, joka on nyt tip top kunnossa. Vitskuja saan todella hyvin ja ruokavalio on laaja ja terveellinen. Herkutkin on aikalailla jääneet, lähinnä kaakaota joskus juon.

   Levon puute taitaa olla yksi iso syy tähän sairasteluun. Mutta onneksi tämä ei jatku ikuisesti, kyllä ne unet vielä takaisin saadaan :)

   Tykkää

 6. Noora sanoo:

  Mä en oo nyt raskaana ollessa ollut kipeänä kertaakaan *kop, kop*, vaikka ympärillä on kyllä välillä ollut flunssaisia ja muuten vaan kipeitä ihmisiä vaikka kuinka paljon. Jostain kuitenkin kuulin/luin, että raskaus monilla parantaakin vastutuskykyä, mutta sitten vauvan synnyttyä se vauva ikäänkuin ”vie” äidiltä kaiken vastutuskyvyn itselleen, joten siksi saattaakin käydä juuri niin että sitten synnytyksen jälkeen äiti kerää itselleen kaikki taudit. Liekkö totta vai tarua, mutta ainakin sun tarinaan voisi sopia :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Tosi hyvä, ettet ole ollut! Mä taisin raskaana ollessa olla kerran kipeänä, jos muistan oikein. Oli jotenkin paljon heikompi olo silloin muutenkin jatkuvasti, ehkä pöpöjen oli helpompi iskeä.

   Kuulostaa tosi loogiselta tuo selitys, koska kyllähän se vauva tosiaan ”vie äidilät” paljon voimia jotta itse jaksaisi paremmin. Ja niin sen kuuluu tottakai mennäkin <3

   Tykkää

 7. Tiivi sanoo:

  Mä laittaisin valvomisen piikkiin sairastelut. Itse aloin kerätä tauteja oikein urakalla siinä vaiheessa kun alettiin vauvan kanssa käymään leikkipuistoissa, perhekerhoissa yms.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jep, sen piikkiin se taitaa kaikki mennä. Lepoa siis enemmän ja unet kuntoon! Oihjavoi, voin vaan kuvitella miten tuun nappaamaan taudit kun aletaan liikkua enemmän jossain..

   Tykkää

 8. Laura sanoo:

  Kuten tuossa edellä jo muutama mainitsi, niin ehkä syy on valvomisessa. Meillä on teidän Allua pari päivää nuorempi poika, ja vaikka hän nukkuukin yönsä ihan ok, olen silti miettinyt, että säännöllisen yhtäjaksoisen unen puute saattaa heikentää vastustuskykyä. Toistaiseksi olen pysynyt terveenä, mutta onhan tätä talvea tässä vielä jäljellä!

  Olen seurannut blogiasi syksystä alkaen ja on ollut mahtavaa lukea toisen samanlaisessa elämäntilanteessa olevan ajatuksia ja arkikertomuksia. Mielessä on ollut omankin blogin pystyttäminen, sillä vauva-arjessa on tullut vastaan niin paljon kaikkea, josta olisin toivonut itse tietäväni jo vaikka ennen vauvaa. Mietin, että blogi voisi olla hyvä keino jakaa sitä tietoa, mitä itse on elämällä oppinut.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Toivotaan, että pysytkin terveenä! Ehkä sun ei tarvitse napata yhtään turhaa flunssaa :) Veikkaan tosissaan myös sitä valvomista, en muista koska viimeksi oon nukkunut putkeen edes kolmea tuntia. Varmaan tulee olemaan upea tunne, kun saa joskus nukuttua yön vaikka yhdellä heräämisellä. :D

   Kiitos kehuista, tosi kiva kun oot eksynyt tänne! Oon ihan samaa mieltä, että aihetta kyllä riittäisi mistä kirjoittaa j melkeen voisin täyttää tän blogin pelkillä vauvajutuilla :D Tuu linkkaamaan, jos blogin aloitat. Mielelläni luen muiden äitien ajatuksia, varsinkin kun ollaan niin samaan aikaan tässä tutustumassa tähän äitiyteen :)

   Tykkää

 9. Tiina sanoo:

  Hei!kahden raskauden ja imetyksen läpikäyneenä omalta kohdalta voin myös todeta että olin nuo ajat täysin terve(nuhaa ja yskää lukuunottamatta).Joku jo taisikin tuossa mainita mutta myös mie luulen että huonosti nukutut yöt pitkäkestoisesti nostaa stressi hormoonia mikä taasen alentaa vastustuskykyä.uskon että syöt todella terveellisesti mutta muistathan myös syödä tarpeeksi…no on oikeesti isoja annoksia mitä saa vetää normiruokaa päivän aikana että riittää potkua myös itselle,lapsi kyllä saa tarvitsemansa mutta äiti jää sitten kakkos sijalle😔en tiedä onko sinulla käytössä mutta maitohappobakteereja suosittelen..itse söin sekä raskaus että imetys ajan neuvolan suosituksesta ja uskon sen olevan osa tekijä siihen että lapset sai jo sikiö aikanaan oikean bakteerikannan suolistoon ja eivät ole kärsineet vatsavaivoista ja näin ollen myös nukkuneet hyvin/olleet tyytyväisiä.minulla on ollut ”helppoa” mutta vierestä seuranneena olen nähnyt myös sitä kipeää,itkuista,valvottua vauva arkea joka on raskasta aikaa koko perheelle…univaje on kidutusta ja jos voisin haluaisin auttaa jokaista äitiä nukkumaan edes yhden yön viikossa kunnolla!!toivon jokaiselle äidille/isälle joka joka on tämän tilanteen edessä hurjasti jaksamista ja apua ja ymmärrystä lähipiiriltä!

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: