dsc01182Tuli sitten hankittua lapsi. Ensin kyllä tapasin yhden kivan tyypin, sen samaisen joka on lausunut mulle joskus kauan aikaa sitten nuo otsikosta meitä pälyilevät kauniit sanat. Tai en mä tiedä susta, mulle ne ainakin on kauniit. Vähän liiankin kohteliaat ja nätit. Se tyyppi, mun lapseni isä siis, on lausunut kaikenlaista muutakin kauheen kivaa mun epäileviin korviini. Usein myös fiksua, mutta ainakin aina kivaa. Kehunut vähän liikaa, mikä on sillälailla ehkä vähän hassua, koska puhua se ei ainakaan osaa liikaa. Ei, kyllä mä olen se joka puhuu usein ja myös liikaa.

Sä teet musta paremman ihmisen on lause, jonka sisältö on mulle hienoja sanojaan tärkeämpi. Se, että tuo toinen oikeasti kokee, että mä todella teen siitä ihmisenä paremman, on kiitoksena ihan äärettömän hieno. Että minä, en nyt niin kovin sanoiltani aina fiksu, sydämeltä ehkä kylläkin, olisin jollain tapaa aiheuttanut tunteita siitä, että se tyyppi tuntisi itsensä mun kanssani paremmaksi ihmiseksi. Mutta hei, uskon mä, jos tarpeeksi monta kertaa vakuutellaan! En mä ekalla kerralla uskonut yhtään, enkä varmasti vielä tokallakaan. Naureskelin, että jopas nyt sentään. Älä hei hulluja puhu. Nytkin itseasiassa havahduin pohtimasta asiaa ja vähän epäröin. Mutta joo joo, niin se varmasti on.

Eikö oikeastaan parisuhteen koko ydin ole se, että tuntee itsensä toisen seurassa paremmaksi ihmiseksi? Samalla kaikkien ihmissuhteiden. Jos ei sitä tunnetta ole tai se menee vaikka ihan päinvastoin ja tunnet itsesi toisen seurassa pässiksi jatkuvasti, niin varmaan vois miettiä seuraa uudestaan. Eikä sitä pitäis joutua ihan kauheasti pohtimaan, vaikka usein me tehdään sitä vähän liikaakin. Pitkitetään asioita. Sä teet musta huonomman ihmisen tuntuu lauseena olevan suositumpi ja sitä kattelee vierellä vähän liiankin kauan tyyppiä, joka saa aikaan sen pässimäisen olon. Syytä on vaikea tietää. Ollaanko me kenties kaikki masokisteja?

Niin, tuli tosiaan tehtyä lapsi. Ja hän jos joku tekee meistä molemmista paremman ihmisen. Pistää pakkaa uusiksi ihan huolella, Villen lisäksi siis. Näiden vuosien aikana oon kehittynyt monessakin asiassa ja kun oon kuunnellut (ainakin yleensä!) ton mua 30 senttiä pidemmän miehen juttuja, on mulla ehkä vähän enemmän älliä päässä kuin ennen meidän tapaamista. Ehkä me tehdään toisistamme parempia ihmisiä ja varmistetaan joka päivä se tunne sillä, että myös kerrotaan se ääneen. Koska ei siitä ole kauan kun viimeksi kuulin tuon lauseen. Ja vaikka se alkuun aiheuttikin mussa vastalauseita, niin nykyään jo oikein odotan kuulevani sen sieltä toisen suusta. Se lause on harvinaista herkkua, eikä sitä joka aamu kuiskita korvaan kuten rakkautta, mutta kyllä se aika ajoin pompsahtaa esiin. Sopivasti yllättämällä.

Paljon on ihania lauseita, joita oon elämäni aikana saanut ilokseni kuulla, mutta tuo on kyllä ehkä top vitosessa. Ellei jopa ihan ykkösenä.

<3

2 kommenttia artikkeliin ””Sä teet musta paremman ihmisen”

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: