Pitkästä aikaa taas vähän sporttisempia juttuja ja tällä kertaa availen teille vähän sitä, mitä tällä hetkellä tapahtuu liikunnan puolella. Varmaan tiesittekin, että päivittäin tulee käveltyä paljon vaunulenkeillä, mutta mitäs muuta sitä ehtii viikon aikana puuhata? Alkuunhan piti ottaa synnytyksen jälkeen aika rennosti, mutta nyt kun keskivartalo on kunnossa (jes!) ja kroppa tuntuu jo omalta itseltään, on ollut turvallista palata normaalin treenin pariin. Edelleen kehoa kuunnellen, tottakai. :)

Mutta hei, mikä on sun mielestäsi sopiva määrä liikuntaa viikossa? Entäpä liian vähän? Näitä kysymyksiä mietin eilen, kun sain puhelun tutkimuksesta, jossa selvitettiin nuorten äitien liikuntatottumuksia. Mullahan ei ole mitään rutiineja vielä liikunnan suhteen, kunhan yritän liikkua niin paljon kuin vain pystyn. Ai miksikö? No hyvän olon takia tottakai. Enkä kenellekään suosittelekaan sitä, että liikkuisi vain pakon vuoksi vai rutiineiden käskemänä. Pääasia on se, että se hyvä olo ja tyytyväisyys tulee juurikin siitä liikunnasta itsestään, eikä siitä, että liikkuu tarpeeksi paljon tai tavoittelee vain vaikkapa tiettyä tuntimäärää viikossa. Että olisimme tyytyväisiä myös silloin, kun emme liiku tarpeeksi johonkin tiettyyn oletusarvoon nähden. Hiiteen oletusarvot, mitä niillä edes tekee? Hyvä olo ratkaisee paljon enemmän.

img_2953

Ymmärrättekö mitä haen? Itsekin oon joskus ollut koukussa liikaan kilometrien tai tuntimäärien seuraamiseen ja en tahdo enää koskaan joutua siihen tilaan. Liikunnan tulee olla hauskaa, kuntoa kohottavaa ja sellaista, ettei sitä tarvitse tehdä pakko ohimolla jomottaen. Väkisin mikään ei oo kivaa, menee koko keho jumiin stressistä, jos koko ajan seuraa tarkkaa aikataulua ja joutuu pakottaa itsensä liikkumaan. Ainakin mulle itselleni liikunnan tuomat nautinnot ovat kasvaneet vielä sitä myötä, kun kaiken on tehnyt omin ehdoin.

Mikä sitten on mulle itselleni paljon liikuntaa viikon aikana? Aika vaikea lyhyesti vastata, koska riippuu ihan siitä mitä tekee. Monipuolisuus on mun mielestä tärkeintä ja ehkä sellainen sopiva määrä liikuntaa viikossa olisi juuri nyt seitsemän tuntia. Esimerkiksi siis vaikka tunnin kävelylenkki päivässä tai joku muu liikuntasuoritus. Tasoja tottakai vaihdellen. Jos en ole nukkunut, käyn vain kävelemässä rauhallisemmin. En jätä sitäkään väliin, sillä raikas ilma tekee hyvää, oli väsynyt tai ei.

Paljon liikuntaa olisi ehkä se, että kävisin joka päivä jumpassa tai salilla. Noin 2-3 kertaa viikkoon rankkaa treeniä riittää hyvin ja siihen päälle sitten kävelyä tai muuta kevyempää liikuntaa. :)

Tässä viimeisen viikon liikuntakalenteri:

Keskiviikko. Vaunulenkki 2x 40 min 

Torstai. Vaunulenkki 1h 20 min + kotitreeni core painotuksella 20 min

Perjantai. Vaunulenkki 1 h 30 min

Lauantai. Kävely 30 min + salitreeni koko kropalle 50 min

Sunnuntai. Vaunulenkki 1h 20 min

Maanantai. Vaunulenkki 1h 30 min + Bodycombat 55 min

Tiistai. Vaunulenkki  1h + lämmittely & juoksu 20 min

img_2843

Edellisellä viikolla tuli hiihdettyä ja lasketeltua, mutta nyt on palattu kotiin ja kuvioihin tuli taas juoksu. Ekaa kertaa sitten viime kevään kaivoin lenkkarit esiin ja lähdin hölköttelemään. Kirjoittelen niistä fiiliksistä lisää myöhemmin! Sanotaan nyt vaikla lyhyesti näin, että OLI MAHTAVAA! ;)

Tänään vietetään ansaittua lepopäivää ja yritän käydä myös vaunulenkeillä ihan rennosti. Usein ne ovat melko rankkoja, kun mäkiä on matkalla useita ja vaunuista tulee myös hyvä lisävastus kävelyyn. Nyt kuitenkin vähän lepoa, niin jaksaa huomenna sykkiä salilla.

Näyttääkö sun treeniviikkosi yhtään samalta? Energiaa treeneihin! :)

6 kommenttia artikkeliin ”Viikon liikuntakalenteri

 1. Mia sanoo:

  Olipas mukava lukea tämä postaus :) Itselläni liikuntakalenteri on hieman väljempi mutta viikottain pyrin salille vähintään kahdesta (joskus pääsen jopa kolmesti jos miehen työt ja harkat sen sallii) mutta käyn myös vaunulenkeillä. Ne ovat mukavia ja täytyisikin taas ahkeroitua useammin sillä neitikin nukkuu kaikkein parhaiten liikkuvissa rattaissa :) Nyt vain harmittaa kun sain vihdoin kunnon innostuksen liikkumiseen niin heti eilen alkoi kuume ja minulla on ollut nyt puoli vuotta huimauksia ja ne on vain pahentuneet minkä vuoksi olen joutunut jättämään usein liikunnankin väliin. Mukavia liikuntahetkiä sinulle :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiva kuulla :) Hauskaa miten sitä melkeinpä tuntee osan teistä lukijoista jo jollain tasolla, kun käytte usein kommentoimassa. :)

   Mulla ihan sama juttu, että joskus on paljon väljempi viikko liikunnan suhteen. En aina jaksa kävellä niin paljon ulkona, en varsinkaan jos on tosi kurjat ilmat. Salille ja lenkille on ollut tosi kivaa päästä, saa vähän sitä omaa aikaakin ja kunnon treeniä :)

   Nuo sun huimaukset kuulostaa tosi ikävältä. Onko sulla löytynyt syytä sille? :/ Koita levätä, moni on sanonut, että vasta kun saa kunnolla nukuttua ja levättyä, laskee kuume kunnolla pois. Sama oli itselläni. Toivottavasti miehesi ehtii hetken antaa sinulle enemmän lepoa niin paranet! Täältä pikaiset tervehtymiset siis sinne!

   Tykkää

   1. Mia sanoo:

    Tänään kävin lääkärissä niin huimausta syytä selvitellään. Luultavasti johtuu niska- hartiaseudun kireydestä ja sainkin lähetteen fyskoterapiaan. Kun saan itseni taas kuntoon niin palaan myös salille ja ehkä jopa lenkkipolut taas jossakin vaiheessa kutsuu :) Ja olen saanut nyt kaksi päivää levätä ja nukkua kunnolla kun miehellä ollut vapaata. Olen yötkin saanut nukkua kun mies on ollut yöt neidin kanssa. Eiköhän tässä pian taas terveitä olla!

    Tykkää

    1. Marissa sanoo:

     Hyvä, että on jo lähete kourassa! Välillä kun näitä juttuja joutuu selvittämään pidempäänkin, eikä vikaa löydy. Aika loogiselta kuulostaa, että kaikki voisi johtua niska-hartiaseudusta, joka on tällä hetkellä varmasti kuormitettu, kun asennot ovat mitä ovat. Ainakin mulla on ekaa kertaa elämässäni ihan jumissa niskat ja hartiat, kun nukun lapsen kanssa kainaloittain ja nostelen häntä monesti päivässä. Moni asia vaikuttaa tällä hetkellä.

     Kiva, että sait levätä. Nyt olet varmasti jo terve, ainakin tahtoisin toivoa niin! :)

     Tykkää

 2. yksi tyttö pohjoisesta sanoo:

  Hhei! Kiva postaus. Mun liikuntaviikko näyttää tältä:
  La kävely 1 h vauva repussa (8kg), jooga 30min
  Su kävely 1h vauva repussa + 2h tanssia
  Ma kävely 1h vauva repussa
  Ti kävely 45min vauva repussa, kävely 45min vauvarepussa + vauvajumppa n.40min (jalkoja treenattiin kyykkyjä yms.)
  Ke kävely 1h 10 min vauva repussa, kävely 20min koirien kans
  To kävely kärryjen kans 1h, kävely 20 min vauva repussa, kävely 45min vauva repussa
  Pe kävely 1h vauva repussa ja tänää vielä mahdollisesti salille treenaamaan :-)

  Yleensä liikuntaohjelmaan kuuluu myös joogaa enemmän, mut tällä viikolla on tullut käveltyä niin paljon että on sitten tullut levättyäkin enemmän. Keskiviikkona oli alunperin tarkoitus käydä salilla, mut lämmitinkin saunan :-D viimeksi olen ollut saunassa jouluaattona. Vauva 5kk:n äitinä joutuu omaa aikaa priorisoimaan ja miettimään, mitä minä haluaisin/tarvitsisin tänään eniten?
  Mukavia trenejä sinulle Marissa!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiva kun jaoit oman viikkosi, niinhän se on, että viikot vähän vaihtelee ja joinain viikkoina on rauhallisempaa ja joskus tulee suhittua enemmän. Vaunulenkit on meillä ainut vakio, enkä nyt niin välitä jos joskus ei muuta ehtisi. Tehokkaita ne on nekin ja saa samalla raikasta ilmaa :) Koska kuten sanoit, niin priorisointi on nykyään todella tärkeää ja välillä se aika menee vaan ihan muuhun kuin omaan treeniin. Myöhemmin onnneksi ehtii kyllä, ja kerta viikossakin on jo ihana lisä arkeen. Siitä nauttii myös super paljon, kun tietää, ettei nykyään enää pääse ihan joka kerta kun mieli tekee :)

   Sulle myös onnistuneita treenejä!! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: