Hands down, nyt on niin super herkullinen lounasvinkki teille luvassa, että lukekaa jooko vähän pidemmälle vielä. Taidan olla niitä ihmisiä, joka voisi jokaisesta herkullisesta ruoasta sanoa, että tämä on parasta mitä tiedän, mutta minkäs sille voi, kun on niin paljon hyviä ruokia olemassa ja ihan sama mitä tulee kokattua, huutaa kieli ja koko suu hoosiannaa. Hyvä ruoka – todellakin parempi mieli! ;)

Tällä kertaa vinkkaan teille sosekeitosta siksi, että se on mulle ehkä tän hetken lempiruokia ja sellainen ruoka, jota on helppo tehdä isokin satsi jääkaappiin (ja pakkaseenkin ehkä samalla?) ja syödä sieltä viikon ajan ilman huolta ruoanlaitosta. Monen ongelma tuntuu olevan se, ettei ole aikaa laittaa ruokaa. Olen vähän sitä mieltä, että kyllä jokaisesta viikosta pitäisi löytyä sellainen puolituntinen, että ehtii pilkkoa muutamat kasvikset, tai no kattilallisen,  ja heittää joukkoon vähän kikherneitä ja kookosmaitoa purkista. Niin ja onhan nykyään paljon vihanneksia joko pakkasessa tai tuoreenakin valmiiksi pilkottuina. Ehkä niitä voisi hyödyntää useammin jos esteenä ruoanlaittoon on ajan puute tai innottomuus kokkailla? :)

Mutta sitten siihen sosekeittoon. Jos me tehdään sosekeittoa kotona, voi sinne sujahtaa mukaan ihan mitä tahansa. Määrillä ei ole mun mielestäni merkitystä, kunhan muistaa että nestettä on suhteessa hyvin ja tottakai mitä enemmän erilaisia kasviksia ja yrttejä, sitä enemmän makua. Normaalisti pelkkä suola ja pippuri riittää maustamiseen yrttien kaverina, mutta tällä kertaa kokeiltiin ihan uutta soppaa. Nimittäin Green Curry keittoa! Ah ja nam! Miksen ole aiemmin tätä keksinyt? Kaksi mun lemppariruokaani yhdessä: Green Curry ja sosekeitto. <3

sosekeitto

Ohje keittoon lyhykäisyydessään tässä:

-Pari litraa vettä + pari kasvisliemikuutiota

-Tölkki kookosmaitoa + Tölkki kookoskermaa

-Green curry pastea 1 purkki

-Iso kasa kasviksia

Oon jakanut joskus kunnollisen Green Curry reseptin teille aiemmin, mutta tämä keitto onnistuu myös tosiaan ihan muutamalla helpolla aineksella ja kaupasta saa valmiina mausteseoksia tai pastea. Kattilaan siis vain reippaasti vettä, kasviksia, kookosmaitoa + -kermaa ja esimerkiksi kikherneitä. Lopuksi vain soseutus ja ruoka on valmis syötäväksi. Seuraavana päivänä keitto maistuu usein vielä paremmalta, kun se on hieman maustunut jääkaapissa seisoessaan. :)

pakastaminen

Osa meidän keitosta menee aina pakkaseen, niin on ruokaa pakkasessa pari annosta valmiina kiireisilläkin viikoilla!

Toivottavasti en nyt loukkaa thaimaalaisia kovasti, kun olen tehnyt heidän herkkuruoastaan ihan uuden version, mutta kun mun suuhuni soseutettuna ruoat maistuvat usein paremmalta (keitoissa varsinkin) ja siis esimerkiksi jos joku tekee siskonmakkarakeittoa, heitän sieltä ne makkarat hiiteen ja soseutan kaiken muun haarukalla. Hehe, outoa, mä tiedän. Maut maistuu omaan suuhuni sekoitettuna aina super herkuilta ja esimerkiksi tämä sosekeittokin mulle tuli kokeiltua vain siksi, että Ville teki Green Currya tällä kertaa vähän nesteisempänä ja päätin kokeilla soseuttaa sen. Yllätyin ihan itsekin, miten paljon parempaa siitä tuli kun vedin keiton sileäksi. Tehtiin sitä eilen heti uudestaan ja odotan jo nyt, että pian olisi aika syödä lounasta. Kylkeen vähän ruisleipää ja ah, olen taivaassa. Ehkä säkin oisit, kun maistat tätä? :)

Miltä kuulostaa? Iso kattila tänään tätä valmiiksi ja loppuviikolla ei tarvitse miettiä ruoanlaittoa? Ellei hotki kaikkea kerralla, niinkin voi käydä vahingossa! ;)

2 kommenttia artikkeliin ”Green Currysta makua sosekeittoon

 1. Mia sanoo:

  Täytyy ehdottomasti kokeilla! Tämän teon voin helposti yhdistää myös neidin soseiden tekoon niin saan koko perheelle ruoan kerralla. Kiitos siis vinkistä! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jeps, ihan totta! Jatkossa meilläkin tarkoitus, että voisi aina samalla hoitaa soseiden teon pojallekin :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: