Otetaanko pieni keskustelu siitä, että mistä kaikesta mä pidän? Sen jälkeenhän sä voisit kertoa ne jutut, joista sä pidät. Okei? Aloitetaanko?

Mä pidän siitä, kun ihmiset on ystävällisiä toisilleen. Avaa oven tuntemattomalle, katsoo silmiin ja joskus jopa hymyilee siinä kohdatessaan. Mä pidän jännittävistä kirjoista, näppiksen äänestä kun kirjoitan, lähiapteekin avuliaasta henkilökunnasta ja vaikkapa myös siitä, kun kuulen jonkun nauravan. Jonkun tuntemattoman siis esimerkiksi, ehkä se on kuullut hyvän vitsin? Kertoispa se sen mullekin, mä aina mietin. Joskus kuuntelen salaa, koska hyvät jutut on tehty jaettaviksi. Ainakin mun mielestäni, heh.

Mä pidän avoimuudesta, suorasta puheesta ja siitä, että ystävyyden eteen nähdään vaivaa. Niin, mä pidän mun ystävistäni tottakai. Pidän luotettavuudesta. Että muhun luotetaan ja mä voin luottaa. Ei se ole itsestäänselvää, niinkuin ei ole mikään tässä elämässä. Pidänkin siitä, että osataan nähdä asioita myös toisen silmin, ymmärretään tarina sen sotkuisen ulkomuodon takaa. Siis, että kun kadulla on puliukko, ei pysähdytä arvostelemaan vaan mietitään, että ehkä me ei tiedetä mitä hän on kokenut. Ehkä hän on lamassa menettänyt kaiken, perheen, rahat, työn, ihan kaiken. Harva tietää miltä se tuntuu, joten voiko siinä niin vain arvostella? Mä ihan todella pidän ja myös arvostan sitä, että yritetään ymmärtää toisen tarinaa. Voisikohan sen sanoa niin, että pidän avoimista silmistä ja suuresta sydämestä?

Toisaalta pidän myös siitä, että patistetaan liikkeelle. Että autetaan sitä, joka on horjahtanut ja neuvotaan uudelle tielle. Ei vain puhuta siitä, että ollaan huolissaan, vaan myös tehdään asioille jotain. Autetaan, ei voivotella turhaa huolta kaikumaan seiniä pitkin. Autetaan uudestaan ja uudestaan, vaikkei se ihan heti sujuisi. Niin, mä taidan pitää kärsivällisyydestä. Kaikelle ja kaikille pitää antaa aikansa.

dsc03496

Pidän siisteistä laatikoista, mutta hei pidän mä siitäkin, että joskus osaan sotkea ja annan kaiken sen sekamelskan olla vaan. En yhtään moiti itseäni. Varmaan pidän siis rutiinien rikkkomisesta? Että vaihtaa aina reittiä lenkillä, ei todellakaan mene joka kerta samaa tietä pitkin. Pidän sooloilusta ruoka-aineiden kanssa, reseptien rivejä en osaa seurata kahta sekuntia pidempään. Tekee sitä mitä sillä hetkellä mieli tekee, eikä syyttele jos meneekin vähän pieleen. Ei kaikkea ole tarkoitettu onnistumaan. Sillä mä tarkoitan, että mä pidän mahdollisuuksista ja yrittämisestä. Optimisti antaa epäonnistua, ilostuu entisestään, kun kaikki menee just niin kuin odotettu tai paremmin. Ne sanoo, että pessimisti ei pety, mutta kyllä ne mun silmissä pettyy ihan joka asiasta. Optimisti uskoo aina uusiin mahdollisuuksiin. Niin, mä taidan pitää optimismista. Sellainen mä olen. Pidänkö mä siis mustakin? Kyllä, kyllä mä taidan pitää. Ainakin useimmiten. Joskus en, mutta ehkä se on ihan hyvä niin. Eihän tässä muuten elämässä ikinä oppisi uusia asioita, jos ei koskaan olisi tyytymätön. Eikö?

Mä pidän tulisesta ruoasta, juuri pestyistä pyykeistä, naapuriavusta ja mun mummista joka puhuu aina paljon ja toistelee samoja asioita. Mä pidän mun enosta, jota en näe enää juuri koskaan, mutta hän on ehkä yksi fiksuimmista ihmisistä jota tässä maassa on. Itseasiassa, molemmat mun enot on. Ja siis mun silmissä. Onko sun silmissä joku sellainen ihminen, jonka näet niin fiksuna, että voisit käsi sydämellä kertoa muille, että se ihminen on fiksu sekä sydämeltään, että päästäänkin? On älykäs, voisi kai sanoa, sitä sanaa mä ehkä haen. Sellaiset ihmiset on harvassa, mutta onneksi heitä löytyy niin voi ottaa mallia. Tavoitella tekevänsä itsekin johonkuhun toiseen samanlaisen vaikutuksen. Fiksun ja hei ehkä myös filmaattisen, hehe.

dsc03500

Mä pidän aika monenlaisista asioista, oon alkanut huomaamaan sen. Silloin, kun kuuntelee ihmisiä, jotka ei oikein pidä mistään, huomaa pitävänsä itse melkeinpä kaikesta. Ei niin jaksa valittaa ihan pienestä, kun tietää, että on saanut niin paljon. Ja on tehnyt niden asioiden eteen myös jotain, jättänyt valittamatta ja vaan tehnyt. Usein kun siihen valittamiseen menee se aika kun olisi jo tehnyt asioille jotain. Sehän me kaikki tiedetään, vai mitä? Siinä ajassa, kun valittaa ettei jaksa mennä lenkille, olisi juossut sen lenkin. Joo, mä pidän siis toisinsanoen aikaansaavista ihmisistä jotka ei turhia valita. Koska tiesittekö, että esimerkiksi työpaikoilla ne tyypit, jotka aina valittaa tekevänsä eniten töitä, on niitä, jotka ei näe että ne toiset tekee sillä välin niidenkin työt? Heh, hassultahan se kuulostaa, mutta joo se on tosi kuin vesi. Mä pidän tosi paljon työnteosta. Mitä enemmän töitä, sitä vähemmän valitettavaa. Ei tehdessä keksi mitään mistä murista, keskittyy vaan hommiin ja suhii menemään.

Mä pidän siitä, että sä luit tämän tekstin ja ehkä sait aikaan jonkun aatoksen omassa mielessäsi. Pidän siitä, että ehkä sä kommentoit tekstiin, tai ehkä et. Kumpikin on ihan hyvä. Tärkeintä mulle on se, että kävit lukemassa. Kiitos.

Nyt jätän nämä sanat tähän ja jatkan aamuani muutaman mun pitämäni asian parissa. Aamukahvin, lehden, musiikin ja puhtaiden lakanoiden vaihtamisen kanssa.

Heippa, ihanaa aamua sulle! <3

18 kommenttia artikkeliin ”Mistä kaikesta mä pidän?

 1. tann-ja sanoo:

  Mä pidän hitaista aamuista, runsaasta aamupalasta ja vastakeitetystä kahvista mutta nähtävästi pidän myös nopeista päätöksistä ostaa junalippu ja aamukahvien juomisesta junassa.
  Pidän myös siitä, että tiedä mitä tapahtumia päivä pitää sisällään ja samalla pidän suunnittelemattomuudesta eli en yhtään tiedä mitä tänään tulee tapahtumaan.
  Kaikkein eniten pidän poikaystävästäni joka on avartanut mun maailmaa jo reilun kuuden vuoden ajan. Ilman hänen tukeaan ja kannustustaan ja innokkuuttaan en ois nyt tässä ja näin mielissäni junassa juodusta aamukahvista.

  Eli pidän ihmisistä, jotka saa muista ihmisistä parhaat puolet esille vaan olemalla omia ihania itsejään ❤

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Näitä teidän kaikkien vastauksia on ollut ihana lukea. Tosi lämmin olo tuli jokaisesta. Tuo sun viimeinen lauseesi oli ihana! <3

   Tykkää

 2. Marjo sanoo:

  Löysin itseni useammasta kohdasta.. Sulla on ihana hyvän mielen blogi, yks harvoista mitä luen. 😊 kolme alle kouluikäistä pitää mut kiireisenä ja se on ihan parasta just nyt. Varsinkin siksi kun ne on yhteisiä aarteita parhaan ystäväni, mieheni kanssa. Meneepä siirappiseksi mut mieluummin tykkään olla liikaa sitä, negatiivisuutta on täs maailmassa ihan tarpeeksi. Tykkään löytää kaikesta positiivisen puolen. Juuri nyt iloitsen hyvistä yöunista jotka viime yönä sain, ne ei lapsiperheessä ole itsestäänselvyys. Kohta koiran kanssa haukkaan raitista ilmaa ja hakemaan energiaa koko päiväksi!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Marjo! :) Sepä se onkin, mikään ei ole itsestäänselvää ja on taito, että osaa sen ymmärtää ja näkee ne pienet asiat arjessa. <3

   Tykkää

 3. Riikkahannela sanoo:

  Mä pidän kahvista, kun se on hetken ollut pannussa ja lämminnyt oikein kuumaksi. Mä pidän tulppaaneista, kevät on ihanaa aikaa kun saa ostaa aina uuden kimpun edellisen mentyä huonoksi. Pidän muutenkin keväästä, se on jotenkin niin ihanaa aikaa kun luonto herää, aurinko alkaa paistaa, päivät pitenee, tuntuu että vois kokoajan olla liikkeellä ja touhuta, jotenkin herää henkiin. Toki tykkään kyllä kaikista vuodenajoista, kaikissa on puolensa, mut ehkä kevät on se jotenkin motivoivin. Mä pidän ystävistäni. Jotenkin nykyään saan suurenmoisia onnellisuuden ja kiitollisuuden tunteita kun olen nähnyt ystäviäni. Tuntuu et joka kerta on tunne että juttua olisi riittänyt vielä vaikka ja kuinka ja odottaa jo uusi treffejä. Mä pidän blogien lukemisesta, ihana kun on tekstejä mihin oikein uppoutuu muutamaksi minuutiksi. Vaikkakin nykyään näille on vähemmän aikaa tuon pienen ihanan tyttösen takia. Mut siksi nää ehkä tuokin sen onnellisuuden tunteen, kun saa hetkeksi paneutua omiin juttuihin. Mä pidän kiireestä ja aikatauluista, mutta pidän myös päivistä kun ei oo yhtään mitään suunnitelmia. Mä pidän tästä kirjotuksesta, oli ihana keksiä positiivisia asioita, joita olisin keksinyt saman verran varmasti lisääkin, mutta nyt se äidin aika loppui ja riennän vaihtamaan vaippaa, jotta päästään lähtemään isovanhempien luo :D Ihanaa lauantaita sulle !

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Aivan ihana kirjoitus Riikkahannele! Tuli tästä ihana olo <3

   Tykkää

 4. Sanna sanoo:

  Ihana hyväntuulen postaus (jälleen kerran :) ), oli kiva alkaa miettiä myös omia pitämisen kohteita. Pidän hymyilevistä, iloisista, hyväntuulisista ja positiivisista ihmisistä. Pidän siitä, kun hymy tarttuu, oli se sitten muilta minulle tai minulta muille. Pidän välittömistä ja avoimista ihmisistä. Pidän auringonpaisteesta ja kirkkaana hohtavasta valkoisesta lumihangesta. Pidän rauhallisista lenkeistä metsän keskellä. Pidän merestä, lämpimästä vedestä ja laineiden liplatuksesta sekä aaltojen kohinasta. Pidän takkatulen tuijottelusta ja siitä hehkuvasta lämmöstä. Pidän iskästä, toki myös äidistä, mutta olen ihan isin tyttö. :) Pidän iskän rauhallisuudesta ja tyyneydestä. Pidän kaikista sukulaisistani, vaikka heitä näkisikin harvoin. Pidän sisaruksistani, ystävistäni ja miehestäni. Pidän halauksista. Pidän niin monista asioista, että listaa voisi jatkaa ehkä loputtomiin. Olipa hauska kirjoittaa ihan vaan näin tajunnanvirtana kaikkia kivoja juttuja, mitä mieleen tuli. :)

  Pidän tästä blogista. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Sanna! :) Jos sä pidät mun blogista, niin mä enemmän kuin pidän sun kommenteista ja siitä, että käyt aina ilahduttamassa. :) Kaunis sun kommenttisi! <3

   Tykkää

 5. Mä pidän hitaista aamuista perheen kanssa, kun ei ole kiire mihinkään. Mä pidän miehen vapaapäivistä, jolloin hän tykkää kokata. Mä pidän näistä kirpeistä talvipäivistä!

  http://vuorotyolaisenvaimo.blogspot.fi/?m=1

  Tykkää

 6. Laura sanoo:

  Ihanalle Marissalle,

  Minä pidän hitaista sunnuntaiaamuista. Siihen kuuluvasta päivän lehden lukemisesta ja aamukahvista. Sunnuntaipäivän touhuista: hyvästä ruuasta, ulkoilusta, kuntoilusta ja blogien lukemisesta. Siitä kun sunnuntaina valmistautuu tulevaan viikkoon. Pidän maanantaiaamuista, jolloin arkirytmi palaa tasapainottamaan viikkoa. Pidän tiistai-, keskiviikko- ja torstaipäivistä. Niistä, jotka noudattavat arkista rutiinia, mutta ovat silti maustettu sopivasti yllätyksillä, kuten kahvitteluilla ystävien kanssa tai repäisevillä ryhmäliikuntatunneillä tai salitreeneillä. Erityisesti pidän perjantaista, jolloin pääsee nauttimaan viikonlopun rentoilusta ahkeran viikon jälkeen ansaitusti. Pidän viikonlopuista, jolloin on aikaa nauttia elävästä musiikista, elokuvista, ystävistä, perheestä ja hyvästä ruuasta. Ja siitä hetkestä kun palataan taas sunnuntaihin ja valmistautumiseen uuteen viikkoon. Siitä kun lukee Sinun blogitekstiä, ja tulee hyvälle tuulelle. Että on joku, joka tiivistää omat pään sisällä levällään olevat ajatukset näin hyvin!

  Toki hyväntuulisuus ei ole jokapäiväistä, ja joskus kiukuttaa ja lujaa. Mutta pidän siitä, että olen oppinut pitämään itsestäni niinä huonoinakin päivinä. Koska sellaista elämä joskus on!

  Kiitos loistavasta hyväntuulisesta kirjoituksesta!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Laura, kiva että tää sai sutkin ajattelemaan näin ihania asioita. Mulla tuli tästä(kin) kirjoituksesta tosi hyvä mieli, ihania sun löytämäsi asiat! Kiitos kauniista kommentista <3

   Tykkää

 7. Noora sanoo:

  Tää postaus on jäänyt tonne lukemattomien listalle,koska avasin tän silloin kun tää ilmesty ja totesin saman tien että tän haluan lukea ajan ja ajatuksen kanssa. Nyt tuli se hetki. Ihan tosi hyvä kirjotus! Jotenkin sulla on ihan mieletön asenne elämään ja toi positiivisuus on ihailtavaa! :)

  Mä pidän liikunnasta ja siitä olosta minkä siitä saa, mä pidän meijän salista ja saliperheestä, mä oikeestaan pidän siitä millanen porukka mulla on ympärillä ja ketkä oon päästäny läheisimmiks,mä pidän siitä millaseksi mä oon muuttunu viimesen vuoden aikana, mä pidän siitä miten hyvä olla voi olla kun antaa sille mahollisuuden,kun näkee ne pienet hyvät asiat ja rupee toteuttamaan omaa elämää ja omia unelmia..ja sellasista ihmisistä myöskin pidän jotka pyrkii omiin unelmiin ja tekee töitä ittensä kanssa, mä pidän myöskin mun omasta ajasta..mun omista aamuista ja hetkistä kotona,rauhallisesta musiikista ja kun saa tehdä just niitä asioita mistä tulee hyvä olo, mä pidän siististä kodista,mä pidän keväästä ja kesästä ja siitä että niitä saa ruveta jo odottamaan ja tekemään suunnitelmia tulevalle keväälle ja kesälle,mä pidän onnellisuudesta ja ilosuudesta, mä pidän leffa illoista jonkun tärkeen kanssa kera hyvien herkkujen❤

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kaunis kiitos Noora, jälleen niin ihana kommentti. Mähän ihan sulan näihin kehuihin <3 :)

   Todella kauniisti kirjoitit ja hyviä ajatuksia heräsi sullakin mieleen. Olipa kiva tehdä tämä postaus, kun niin moni innostui miettimään. Vitsit. Vau! <3

   Tykkää

 8. Kati-Laura sanoo:

  Mä pidän myös hitaista aamuista kun mies on kotona ja mä oon tehny perusaamupalan lisäks jotain spesiaalia. Tykkään myös kun mun mies tekee mulle aamupalan ennen ku lähtee töihin, niin mun ei tarvii vauvan kanssa keittää puuroa. Tykkään nähä kavereita. Ne piristää kotiäidin arkea paljon. Iloset ja positiiviset ihmiset. Liikunnasta oon pitäny aina. Tanssi on ykkös juttu ❤ Tykkään terveellisestä ruuasta mutta myös suklaa ja jäätelö maistuu. Mun mies on saanu mut tajuu et valittaminen on tylsää ja kaikkii asioita ei tarvii suunnitella niin paljoo. Tykkään siis siitä että oon nykyään rennompi. Kaikkein tärkeimpänä tykkään mun pienestä perheestä 👪

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, mulla on sama kuin sun viimeinen lause. Siitä tykkään kyllä mäkin kaiiiikkein eniten <3 :)

   Tykkää

 9. Lare sanoo:

  Mä pidän siitä, että sun postaukset saa mut aina arvostamaan elämää. Siis sitä ihan itsessään, ihan vaan sitä että mä olen, hengitän ja näen ulos ikkunasta. Ne saa mut tuntemaan, ettei mulla ole mitään hätää.
  Mä pidän uusista aamuista. Se on luksus, joka tarjoillaan kaikille 365 kertaa vuodessa mutta josta vain osa meistä osaa iloita. Aamuisin mä pidän myös kauramaidolla pehmitetystä teestä sekä hitaasta aamupalasta ja lehdestä. Ihan sama minkä aamun lehti se on. Tai saa se olla vaikka iltapäivälehtikin.
  Mä pidän lapsista, niistä pienistä taimista mun ympärilläni. Ne ei ole mun omia, mutta ei itse synnyttämiäänkään voi omistaa. Mä nautin silti niiden seurasta ja siitä, että mä saan olla osa niiden elämää. Mä pidän siitä ajatuksesta, että jonain päivänä mun elämässäni on lapsi, jota mun ei tarvitse ikävöidä ihan niin usein, koska se on mun luona paljon useammin. Senkin mä haluan jakaa paitsi mun poikaystäväni myös muiden meidän läheisten kanssa, koska sekään ei ole mun oma. Luotan kuitenkin siihen, että siitä lapsesta mä pidän ihan hurjan hurjan paljon.
  Mä pidän kävelystä. Pidän mä juoksustakin, mutta ihan vaan paikasta toiseen kävellessä ehtii nähdä kaikenlaista. Sulavaa lunta ja valoja ikkunoissa. Tai koirankakkaa tai rapistuvan rakennuksen. Pidän siitä, että pystyn keskittymään ympäröivään maailmaan niin tarkasti, että voin nähdä ihan pieniä itsestäänselvyyksiäkin.
  Niitä pieniä itsestäänselvyyksiä on kamalan paljon. Mä pidän ratikoista, siitä äänestä kun vesipisarat putoilee, nuotion katselemisesta, kypsistä mangoista, auringonlaskuista ja -nousuista, merituulesta, koiran kuorsaamisesta (miehen en ;)), keinumisesta, puhtaasta kodista. Kodista ylipäätään, likaisestakin, koska se on elämistä varten ja siellä saa näyttää siltä. Pidän pyykkien ripustamisesta ja huuhteluaineen tuoksusta. Kauniista kattauksista ja hitaista aamupaloista poikaystävän ja kavereiden kanssa. Mun perheestä ja siitä, että ne tuntee mut niin hyvin, että mä olen niille juuri se mitä oikeestikin olen. Pidän myös mun työstä ja siitä, että saan toteuttaa sen avulla itseäni. Mutta se on silti vaan työtä.
  Viime vuosina mä olen oppinut luottamaan siihen, että elämä kantaa. Mulla on ihana elämä, josta todellakin pidän. Joinain päivinä maailma tuntuu romahtavan, mutta silloin mä pystyn vakuuttamaan itselleni, että huominen on parempi. Ja se alkaa aamulla, josta mä pidän. Välillä mulla on niin kova vauhti, etten ehdi pitää mistään, mutta silloin mä yritän hidastaa ja sanoa itselleni, että kun teen vähän vähemmän, pystyn nauttimaan siitä vähästä vähän enemmän.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Lare kommentista! Sulla on niin kauniita sanoja aina, ja sun pohdinta saa mutkin ihan ällistyneeksi. Niin ihania ajatuksia. Onneksi tuli kirjoitettua tämä postaus, nämä kommentit sulattaa mun sydämen. Sunkin hoksaamasi asiat on juuri niitä pienen pieniä juttuja, joita ei tuu useinkaan miettineeksi. Vaikka juuri ääniä tai hiljaisuutta. Ihan vain oleminen on joskus niin ihanaa, jos sen osaa tehdä oikein. Olla hetkessä.

   Ihanaa viikkoa <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: