Olette minulle todella tärkeitä, ilman teitä elämä ei olisi niin hauskaa” lausui Kerttu aamuisessa lehdessä. Just niin, tosi hyvin kiteytetty tältä pieneltä ihmiseltä, joka on pistetty kirjoittamaan ystävänpäivätoivotus radioon ja siitä kerrotaan hesarissa. Aika kiva toivotus mun mielestäni, olkoon tämä teksti itsessään tervehdys kaikille niille, joista mä välitän. Myös tervehdys teille, jotka itsekin välitätte jostakin siellä jossain. :)

Niin, tänään se tosiaan taas on. Siirappisten rakkauslaulujen ja vaaleanpunaisten korttien sävyttämä päivä. Ravintoloiden varauslistat on täyttyneet nimistä ja pöytiin istahtaa toisiaan tuijottelevia love birdseja. Kyllä, ystävänpäivää juhlitaan tänään, mun omalta nimetykseltäni rakkauspäivää, Rakkautta näkyy tänään ihan varmasti joka paikassa, niin facebookin seinällä kuin myös ihmisten kasvoilla tuolla kaduilla. Ainakin toivon näkeväni, koska vaikka toive olisi että ihmiset muistaisivat ympäri vuoden olla kiitollisia ystävistään ja rakkaistaan, niin harvoinpa niin osataan tai muistetaan tehdä. Uskalluksestakin voisi puhua. Ehkä meille vähän ujommille suomalaisille on helpompaa pistää se kortti postiin tai yllättää kukilla, kun joku kehoittaa tekemään niin? Joku antaa luvan olla romanttinen ja ehkä vähän höhlä? ;)

Ollaan me tosiaan vähän parannettu tapojamme ja meistä ujoista suomalaisistakin on kuoriutunut vähän rohkeampia puhumaan tunteistamme ääneen, mutta en usko että äänekkäitä rakkaudentunnustuksia voisi olla koskaan liikaa. Vai mitä?
DSC03873

Ystävänpäivä on mun silmissäni tarkoitettu ihan kaikille ja kuten jo sanoin, on ihanaa että ihmiset on edes yhden päivän vuodessa avoimesti siirappisia ja kertovat toisilleen tunteistaan. Muistan mä joskus kuulleeni, että eräs puolituttu kosi ystävänpäivänä nykyistä vaimoaan ja vastauskin oli odotetusti kyllä. Se ystävänpäivä taisi jäädä mieleen. Että kai sillä päivällä joku tarkoitus on, vaikka se aika kaupalliselta välillä tuntuukin. Tarkoitus osoittaa välittämistä rakkailleen siinä lähellä.

Oon itse todella romanttinen ihminen, oon aina ollut. Tykkään ilahduttaa kotona, mutta samaa tykkään tehdä myös ystävilleni ja esimerkiksi työkavereillekin silloin kun olin vielä töissä. Musta oli ihana jättää lappusia vaikka toisen työpisteelle ja toivottaa hyvää huomenta muutaman sydämen tai hymiön kera. Niin ja aiemmassa työpaikassani laitoin välillä työpaikan ovelle lapun, jossa luki että Tervetuloa töihin, tästä tulee hyvä päivä! Näistä lapuista tykättiin ja kerran jopa erään firman toimitusjohtaja tuli henkilökohtaisesti (yllättyneenä) sanomaan, että onpa erityistä miten noin pieni asia voi piristää aamua. Tulen aina muistamaan hänen silmänsä ja sen, miten hän oli niin aidosti iloinen. Samalla kun sain tuotua hyvän mielen edes jollekkin, toi se mullekin tosi hyvän mielen. :)

Sama vaikutus on mun mielestä parisuhteessa ja ystävyyssuhteessa kaikenlaisilla pienillä romanttisilla teoilla. Vai onko se väärin puhua romanttisuudesta jos on vain ystävästä kyse? No, tiedätte anyway mitä mä tarkoitan. Joskus ystävälle voi laittaa viestin yllätyksenä tai jos matkalla näkee jonkun kivan jutun, joka muistuttaa hänestä, voi sellaisen tuoda lahjaksi. Eikä ole itsestäänselvyys, että tällaisia asioita tehdään. Niistä pitää osata olla kiitollinen ja jokaisesta eleestä voi ihan hyvin vaikka kiittää ääneen. Jokaisesta lahjasta, puhelinsoitosta, kortista, viestistä, ihan kaikesta voi sanoa kiitos. Koska hei, ei mikään tässä elämässä ole itsestäänselvää. Ei ainakaan yksikään ihminen elämässämme. <3

IMG_9303

Meillä kotonakin on paljon romantiikkaa lähes jokaisessa päivässä. Ei jokainen päivä oo hunajalla maustettua, mutta kun suurin osa on, niin eipä ne ikävätkään päivät niin tunnu missään. On meillä kotona joskus odottanut kynttilämeri lattiaa koristamassa ja valmis illallinen lemporuoistani kauniisti aseteltuna lautasille. Useammin kuin kerran on peiliin kirjoitettu lappu jossa lukee että hän rakastaa mua, kaupassa on käyty pyytämättä, kahvia keitetty sängyn viereen odottamaan heräämistäni, ehdotettu yhteisiä treffejä ja ties mitä ihania pieniä eleitä pitkin meidän arkea. Kiitos niistä. 

Ystävät taas ovat yllättäneet useammin kuin olen ansainnut ja ei mulle ole väliä ovatko ne yllätykset isoja vai pieniä. Musta sekin on jo tosi ihanaa, että ihmiset jaksaa soittaa mulle, vaikkei niin usein ehdittäisi nähdä ja musta ei kuuluisi joka päivä. Samaa yritän tehdä itsekin, yritän muistaa pitää suhteita yllä pitkienkin välimatkojen aikana. Isoina juttuina tärkeistä teoista on jääneet mieleen viime kesän babyshowerit ja mun toisen ystävän yllättäinen ilmestyminen oven taakse odottamatta. Kaikista näistä asioista on tullut hyvä mieli, jokainen on tehnyt mulle niiiin hyvän olon. Rakastetun olon. 

DSC06463

Nyt kun oon tässä aikani jutellut siirappisia juttuja ja hymyillyt monet kerrat omille ajatuksilleni, niin ois kauheen kiva kuulla sun ajatuksia. Mitä kivaa sä olet joskus jollekkin keksinyt? Entä oisko sulla jotain, mitä haluaisit tänään sanoa jollekin tärkeälle ihmiselle? Kirjoita se tuonne kommenttiboksiin ja jaa kauniit sanasi meidän muiden kanssa. Jookos? <3

Niin ja loppuun vielä aamun lehdestä Samuelin ajatus ystävyydestä: ”Jos joku on esimerkiksi unohtanut läksyt, niin piilotan sen, jotta se voi tehdä läksyt minun selkäni takana.” Ah, suloista. Samat terveiset multa teille. Mullekin ystävyys on sitä, että juostaan heti apuun, jos toinen on pulassa. Aina ja kyselemättä.

Mitä ihaninta ystävänpäivää meille kaikille! <3

**

psst. Kauheasti on kommentteja, joihin en ole ehtinyt vastata. Teen sen tänään tai viimeistään huomenna aamulla, kun saan hetken aikaa itselleni. Nyt on taas jo hoppu neuvolaan ja sen jälkeen en tiedä koska ehdin istahtaa koneelle uudestaan. Jokatapauksessa, kiitos jokaisesta kommentista, vastailen pian teille kaikille. :)

8 kommenttia artikkeliin ”Romanttisia tekoja

 1. Mia sanoo:

  Ihana kirjoitus tämäkin! Mullekin on jäänyt erityisen hyvin mieleen babyshowerit. En olisi ikinä uskonut että niin moni mun ystävistä saapui paikalle ja kuinka paljon he olivat nähneet vaivaa mun takia. Edelleen tulee onnen kyyneleet silmiin kun muistelen juhlia! En ole ennen kokenut mitään vastaavaa ja en tiedä olenko vieläkään muistanut kiittää kaikkia juhlista tarpeeksi. Tämän postauksen myötä heräsi myös ajatus, että täytyisi muistaa kiittää miestä useammin ihan kaikesta ja osoittaa kuinka paljon hänestä välitän. Tämä on jäänyt ihan kokonaan unohduksiin vauva-arjen myötä. Ihanaa kun muistutit tästä asiasta. Pidän muutenkin kirjoituksistasi tosi paljon kun ne ovat niin ajatuksia herättäviä :) Mukavaa ystävänpäivää!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No ihan samat ajatukset mullakin Mia! Olin niin ällistynyt ja ihmeissäni mun juhlista, joita en osannut odottaa ja sitten kaikki ihanat ystävät olikin yhtäkkiä mun kanssa juhlimassa. Olin varmaan tosi hyvää seuraa, kun olin monta tuntia aivan seis, enkä tajunnut mitä tapahtuu :D Mutta ihanaa oli <3

   Kivaa viikkoa sinne teille vaavin kanssa!

   Tykkää

 2. Innas sanoo:

  Ystävyys on pieniä tekoja…Mie kävin tänään hoitamassa kaverin hevoset, siivosin karsinat, kannoin vedet, ruokin ja ratsastin yhen hepan, koska kaveri oli kipeä. Vein vielä oven taakse ylläriksi kaverini lemppariherkkuja croisantteja ja salmiakkia :) Olisihan se kiva ollu viettää ystävänpäivää yhdessä, mutta joku toinen päivä sitten…eikös ystävänpäivä ole joka päivä?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niinpä, ystävänpäivä on joka päivä <3

   Tykkää

 3. Alisa sanoo:

  Ihania kesäisiä kuvia! Mun blogi: alisaflowers.blogspot.com

  Tykkää

 4. Riikkahannela sanoo:

  Kiva kirjoitus! :)

  Mulle on myös jäänyt mieleeni omat babyshowerit viime heinäkuussa. Se oli todellakin jotain uskomatonta! Oon itse ollut monia yllätyksiä mukana järjestämässä, mutten ole itse ollut ennen yllätyksen kohteena ja voin kertoa että siinä hormonimyrskyssä oli kyllä itkussa pidettelemistä :D kädet tärisi ja huuli väpätti, piti ”skumppa”lasikin laskea pois käsistä :D Suurimpana yllätyksenä oli vielä ystävien määrä, vaikkei sillä merkitystä olekkaan mutten ikinä olisi uskonut että niin paljon saisi ystäviä kokoon. Kun en osannut tätä edes odottaa ja sit niitä oli niin paljon etten kaikkia edes nähnyt yhdellä silmäyksellä :D huh, kylmät väreet menee vieläkin <3 Nyt ystävänpäivänä yllätin itse yhden ystäväni. Me ollaan viimeksi nähty yli kolme vuotta sitten kahdestaan. Kolmeen vuoteen on mahtunut kolme raskautta ja kolme lasta, joten näitä ihania pieniä häiriötekijöitä meidän kahvitteluissa riittää. Niitä kuuluisia kylmiä kahvikuppeja ja kesken jääneitä lauseita. Järjestin meille illan kaksin, isit oli pikkuisten kanssa kotona :) Vein hänet syömään ja juotiin muutamat lasilliset, juteltiin ilman mitään kiirettä. :) Oli kivaa! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Eikä, ihana ylläri!! <3 Kuulostaa tosi kauniilta eleeltä ystävälle. Juuri tuollaista arvostan kovasti ja mulla tuli niiiin hyvä mieli teidän molempien puolesta. :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: