dsc09438-1

Moikka! Jos nyt heti alkuun kertosin teille faktat ettei niitä sit tarvii ihmetellä pidempään. Eli lempparinimi on Allu, pituutta mulla on 68 senttiä, painoa 8,2 kiloa pää on pyöreä ainakin 45 senttiä. Nyt sopii jouluna saatu lippalakki päähän ja viimeisiä kaapista löytyviä vaatteita pidän päällä. Uusia äiti on alkanut ostamaan aika pikana, koska se ei tajunnut, että oon kasvanut niin nopeasti isoksi. Yksi mun lempityttökaveri on nimittäin mua jo paljon  vanhempi, melkein 12 kk ja se on mua vaan vähän isompi. Mut tytöthän on aina aika pieniä? Söpöjä ja sulosia. Naiset myös! Niille mä edelleen muuten flirttailen, aivan kuten tein jo nelikuisenakin, jos muistatte? 

 Se mitä tässä iässä on uutta, jos siis sitä mietitte, niin on nää jutut: Esimerkiksi mä osaan istua aika hyvin nyt, saatiin lupa ihan treenata sitä kunnolla. Syöttötuolin voi siis hankkia varmaan mulle jo pian. Stokkea äiti on miettinyt. Ryömimään ja kääntymään en oo oppinut  yhtään sen paremmin kuin ennenkään, mutta kävely sujuu entistä paremmin. Terkkari arveli, että ehkä mä kävelen ja konttaan ekana, kun melkeen jo istumisasennosta pääsen lähtemään eteenpäin. Hyvä niin, en mä jaksa hitaasti kulkeakaan! Me pyöritään ympäri kämppää pitkin päivää, jos ei olla jossain kyläilemässä. Jos ei pyöritä, mä vähän huudan, niin johan taas äiti vie mua. Huutamisen lisäksi oon oppinut jokeltamaan yhä enemmän ja juttelen tosi paljon. Nauran myös, mutta eniten isin kanssa, kun se leikkii mun kanssa. Äidin kanssa tylsistyn välillä ja heti kun tulee seuraa, mä ilostun. Oon siis kuulema sosiaalinen. Kylässä tahdon istua aina muiden sylissä, äiti on vähän tylsä useinkin. Musta on kivempi tutustua uusiin ihmisiin. 

Osaan muuten jo juoda kupista kahvia aamuisin! Tai ei siellä kupissa mitään ole, mutta kuppi pitää saada käteen kuten äidillä aina on. Samanlainen kuppi tottakai, ne on hienoimpia ne värikkäät. Laitetaankohan mulle joskus sinne kuppiin sisäänkin, kun vähän tylsä vaan pureskella sitä reunaa?

Mitähän muuta te haluaisitte tietää? No, mä nukun nyt vähän paremmin, herään 1-2 tunnin välein syömään yöllä ja nukun klo 20-05 välillä vaihtelevasti. Myöhemmin nukun päiväunia, jotka kestää 5-60 minuuttia. Syön hyvin, poskissa on kiva pyöreys, mikä on kai tullut soseista, joita oon saanut maistella. Oon tykännyt ihan kaikista, eniten päärynästä, bataatista ja mansikasta. Parskaalista irvistin, mutta oli sekin sitten ihan hyvää lopulta, kun pääsin shokista yli. Ompusta tuli masu kipeäksi, sitä en enää tahdo! Huomenna me aiotaan tehdä ekaa kertaa puuroa, sen on pakko olla hyvää kun äiti syö sitä joka päivä. Niin ja hampaita me ollaan kanssa alettu pestä, kun nelikuisena mulle tuli eka hammas ja nyt pinnassa on toinen. Neuvolasta ne muuten sanoi, että saan alkaa maistella myös lihaa ja mähän pistin heti hösseliksi. Haukkasin äidin tissistä palasen torstaina ja vaikka äiti ei tykännyt, rupes itkemään kun näköjään pelkää verta, niin mulle maistui uni sen jälkeen paljon paremmin. Hampaiden pesu on muuten tosi kivaa. Osaan avata suun valmiiksi peilin edessä ja oikein odotan, että koska se pieni luuta tulee hellimään mun kutisevia ikeniä.

No, eikai tässä nyt muuta kovin kummaa oo kerrottavaksi. Oon jo kauheen iso poika ja hirmu vilkas. Niin ja ihana, sitä kaikkein eniten edelleen!

Heippa!

-Allu

 

10 kommenttia artikkeliin ”Kun musta tuli viiskuinen vesseli!

 1. Krista M sanoo:

  Ihana! 😊

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   hihii :)

   Tykkää

 2. Mia sanoo:

  Olipas ihana kuulla Allun terveiset! Iso poika se tosiaan on. Isompi kun meidän neiti 7 kk :D Hyvä että teillä nukutaan edes vähän paremmin vaikka rankalta tuo kuulostaa edelleen että yöllä syödään noin usein. Meilläkin maistuu soseet hyvin (ainakin pääsääntöisesti), puuro varsinkin! Toivottavasti teilläkin alkaa puuro maistumaan niin vois yösyönnitkin vähentyä. Meillä ainakin puuro pitää hyvin neidin nälkää ku illalla sitä syö. Ja stokkea suosittelen! Meillä on se ja oon ollut todella tyytyväinen. Kuulostaa tutulta toi että viihdytään parhaiten kun ympärillä on seuraa ja äitin naama välillä kyllästyttää :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehe, mut hei, kyllähän Allukin sen sanoi että tytöt on vähän pienempiä ;) Laitan odotukset nyt tuohon puuroon, tänään tehdään sitä nyt aamusta ekan kerran. Katsotaan kuin käy ja sopiiko vatsalle :)

   Tykkää

 3. Blonette sanoo:

  En oo vissiin aiemmin kommentoinu sun blogiin, mutta nyt on pakko.. Oon aina tykänny lukea sun ajatuksia herättäviä tekstejä, mutta teksti oli jotenkin aivan hellyyttävä ja mikä kuva pikkumiehestä, oih :) Mukavaa kevään jatkoa teidän perheelle :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos!!! :) <3 Sinulle myös, ihanaa viikkoa!

   Tykkää

 4. Sirpa sanoo:

  Ihana! Me ollaan kahviloissa ja kerhoissa testailtu syöttötuoleja ja Ikean 16 euron tuoli on ollut Aamokselle paras. 😂 Hyvä, että jossain voi säästää.😁 Vähän yli 5kk iästä on meilläkin siinä istuttu! :) Hipp:in vauvapuuro on meidän lemppari! Pitäs nyt vaan syöttää perus kaurapuuroa, mut oon laiska tyrkyttämään sitä kun se ei kelpaa. 😂 Ja Muksun riisipuurojauheesta ja hedelmäsoseesta tulee ihan lempi välipala, mä teen aina tahalteen liikaa niin voin syödä loput. 😀😍 Meiänkin pitäs hampaita harjata. Ihanjäänyt koko asia, vaikka hampaat on olleet herralla suussa jo yli kuukauden, hups… Ihanaa, että saatte parempia yöunia. Iltapuuro vielä kehiin, niin toivottavasti ekasta unipätkästä tulis vaikka neljä tuntia. 😊 Haleja pienelle suurelle pojalle. 😍

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hei hyvä kun muistutit Sirpa, että vois tosiaan käydä sitä Ikean tuolia katsomassa! Mietin sitäkin joskus aiemmin :D Stokke tuli sitten siitä mieleen, kun meillä on sellanen ollut pikkuveljellä ja ajattelin, että se voisi olla pidempikäyttöinen. Jutellaan tästä kun nähdään, kerrot kokemuksia teidän tuolista. :)

   Ja jes, puuro ois tosi toivottu lisä sille, että meillä nukuttas myös vähän pidempään. Sormet ja varpaat ristiin, että näin on! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: