Muistan, kun aloin kirjoittamaan blogia noin viisi vuotta sitten, oli silloin yleistä tehdä erilaisia haasteita. Joku ihana bloggarikaveri kävi kommentoimassa blogiisi, että ”sinut on haastettu” ja seuraavaksi piti käydä kurkkimassa, että minkälainen haaste sillä kertaa odotti. Joskus joku saattoi myös palkita blogisi ja kertoa, että juuri sun blogisi oli hänen lempparinsa. Sait siitä ”Liebster blog” maininnan itsellesi ja sait liittää kuvan blogiisi siitä todisteeksi. Ehkä te muistatte nämä ajat? Vai onko näitä vieläkin liikkeellä, en tiedä?  

Vaikka haasteita en ennen oo juurikaan itse tehnyt, niin aloitetaas tämä maanantai pienellä tutustumisleikillä. Sain pyynnön kirjoitella Petran ystäväkirjaan, enkä millään voinut kieltäytyä. Niin symppis idea, että kyllähän näihin täytyy päästä vastaamaan! :) (Alla oleva kuva on Petran blogista kopioitu.)

ystavakirja2

Nimesi on:
Marissa

Kuvaile itseäsi kahdella sanalla: 
Ilopilleri, hölöttäjä

Mitä käsilaukustasi löytyy?
Heh, mistä laukusta? Mulla on iso kasa käsilaukkuja, mutta uskokaa tai älkää, tyhjennän laukun joka kerta  kun tulen takaisin kotiin. Vauvan kanssa tulee lähinnä käytettyä hoitolaukkua, joten tuntuu turhalta omistaa iso laukkukokoelma. Tuleeko niitä enää koskaan käytettyä? Vastauksena itse kyssäriin: käsilaukussa on käteistä, kortit maksamiseen, kotiavain ja puhelin. Joskus nappaan myös kuulokkeet mukaan, tilanteesta riippuen.

Mikä sinusta tulee isona? 
Toivottavasti pystyisin jollain tapaa tekemään työtä, jossa pääsen vaikuttamaan enemmän muiden ihmisten hyvinvointiin ja onnellisuuteen. Kirjoittaminen tulee varmasti myös liittymään työhöni aina. Suuresti kiinnostaisi juuri nyt nuorisotyö ja ideoita on jo paljon muuhunkin, mutta saa nähdä mihin vuodet vie. :)

Mistä haaveilet? 
Tästä tulee tylsä vastaus, mutta onnellisesta elämästä Villen ja lapseni (ehkä kahden lapsen?) kanssa, niin että mulla olisi mielenkiintoinen työ joka veisi eteenpäin. Mahdollisesti me myös joskus haluttaisiin hetki asua ulkomailla, mutta siitä en juuri nyt haaveile. Kaikki aikanaan.

DSC05349

Kolme parasta piirrettä sinussa?
Empaattisuus, positiivisuus ja kyky ottaa kaikki huomioon/kiinnostua ihan jokaisesta.

Kolme piirrettä, joissa haluaisit kehittyä?
Kärsivällisyys on ikuinen kehityskohtani, mutta lapsen saatuani tässä ollaan harpattu iso loikka. Hommaa riittää silti ikuisuuksiin asti ja kärsivällisyys vaikuttaa moneen asiaan, joten ei huolta etteikö työtä tämän osion kanssa olisi. Toinen asia, jossa haluaisin kehittyä, on itseni kovettaminen. Tiedän, että kiltteys on hyvä asia, mutta esimerkiksi työelämässä mua on välillä viety ihan kuusnolla ja sama juttu vähän muissakin elämän osa-alueissa. On kiva olla avuksi, mutta joskus voisi osata pitää päänsä ja olla tekemättä kaikkien muidenkin duuneja vain siksi, ettei osaa pitää puoliaan ja tajua omaa etuaan. Kolmantena asiana tuli mieleen, että haluaisin kehittyä äitinä joka päivä ja oppia jatkuvasti lisää siitä, miten tulee toimi järkevästi, kun on vastuussa toisesta ihmisestä. :)

Millainen on unelmakotisi?
Oon asunut aika monenlaisissa kodeissa yksiöstä yli 300 neliön omakotitaloon ja siinä on aika hyvin ehtinyt havainnoida elämisen kautta, että millaisessa haluan/en halua asua. Isossa talossa en niin välitä asua, enkä halua mitään super hienoa kotia. Tai siis hienossa tottakai, mutta enemmänkin kodikkuudella on merkitys kuin sillä, että kaikki on kuin sisustuslehdestä suoraan kuvattua. Liikaa tilaa en tahdo siksi, ettei tule kolkko tunnelma ja onhan se nyt kivempi siivota sadan neliön kämppää kuin vaikka sitä kolmea sataa. Unelmakodissani on iso piha, sauna, ja kunnolla tilaa tavaroille ja myös asukkaille, hehe. Sellaisessa me asutaan mahdollisesti jo ensi vuonna, mikäli meidän suunnitelmat onnistuu. ;)

Perjantai-illan herkuttelua varten valitsen…
Sushia, burritoa tai ison mukin kaakaota.

dsc07531

Millainen on sinun unelmien date night?
Tää on nyt varmaan ihan boring, mutta Villen kanssa unelmien deiteille lähtisi joku hyvä rafla varaukseen illaksi, sinne nätti kattaus, ehkä vähän ruusuja ja muita tekemään illasta spessun, siitä sitten hotelliin (Lilla Robertsiin vaiks?) kaksisteen yöksi. Aamulla saisi sitten herätä valmiiseen pöytään aamiaiselle ja palata kotiin hyvin levänneenä ja kuhertelut mielessä. <3

Millainen on sinun unelmien girls night?
Vuosi sitten olisin varmaan sanonut erilailla, mutta just nyt musta ois tosi hauska päästä pitkäst aikaa ulos tyttöjen kanssa! Siis niin että kunnolla vietettäis sellaista tyttöjen höpöttelyiltaa, syötäis jotain hyvää ruokaa, juotais muutama hyvä juoma ja lähdettäs ulos mun vanhaan kantapaikkaan, jossa tuli nuorempana käytyä kreisibailaamassa. Eli siis tanssimassa niin paljon, että paino putoaa kolme kiloa seuraavaan aamuun, jos joku mietti mitä mulle on kreisibailaus, eh. Tiedän, ettei ihan hetkeen tuu tämä toteutumaan, koska imetän ja muutenkin tää vauva-arki vie tosi paljon voimia (en jaksa valvoa yli ysiin illall :D ) joten ehkä sitten myöhemmin. Tytöt, kuka lähtee mun kanssa kesällä juhlimaan? ;) <3

Mitä haluaisit oppia?
Puhumaan useita eri kieliä, kuten venäjää ja espanjaa, mutta tässä vissiin hyödyttäisi jos edes aloittaisi opettelun? Haluaisin myös oppia kovasti tekemään edes yhden leuan ja pystyä seisomaan päälläni. Jos nyt tällaiset vähän turhemmat taidot pitää vielä mainita, joita ois kiva oppia…

Kun olet aivan yksin kotona, mitä tykkäät tehdä?
Tajusin muuten juuri, että enpä taida jatkossa olla koskaan yksin kotona tai ainakin se tulee olemaan tosi tosi harvoin. Tulee varmaan olemaan aikamoista luksusta, kun joskus sitten saakin kodin vain itselleen? Veikkaan, että silloin heti ekana siivoaisin kämpän ja sen jälkeen nostaisin jalat sohvapöydälle, itseni tietty ensin siihen sohvalle ja sitten vaan tuijottelisin nauttimassa kerrankin siististä kodista. :D

dsc07182

Words to live by – Mikä on ohjenuorasi elämässä?
Piti aika pitkään miettiä, että mitä tähän sanoisin, koska mulla ei taida olla mitään todella selkeää linjaa tässä asiassa. Mitään yhtä lausetta en oikein osaa sanoa, mutta kiteytettynä voisi sanoa, että haluan elää elämää niin, että teen vain asioita jotka joko tekevät mut juuri sillä hetkellä todella onnelliseksi ja saavat aikaan hyvän olon, tai jotka vievät mua kohti hyvää oloa. Tai siis meitä tietenkin, kaikki meitä tässä perheessä. Samaa suosittelen ihan jokaiselle, pitäkää oma päänne ja eläkää vain itsellenne. <3

***

Miltäs tuntui tutustuminen? Ehkä saitte sieltä edes jotain uusia ajatuksia luettavaksi ja tämä maanantai alkaa teillä muutenkin rennosti ja saatte polkaistua käyntiin energisen viikon. Nyt tää lähtis kiireellä laittamaan itselleen aamiaista, sillä heräämisestä on jo hurjasti aikaa ja vatsa alkaa olla aivan kuopalla. Puuron keittoon siis kuin oisin jo!

Ihanaa uutta viikkoa! <3

3 kommenttia artikkeliin ”Ystäväkirja

 1. Mona sanoo:

  Mä lähden sun kanssa kesällä juhlimaan!! :D ♥

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jeee!! Tiesin, että suhun voi luottaa. Mä mietin tätä jo itseasiassa kun viimeksi nähtiin, mutta maltoin olla sanomatta, koska en tiedä koska tämä onnistuisi :D

   Tykkää

   1. Mona sanoo:

    Juu mä oon aina valmis! :D
    Sanot vaa kun on mahdollista niin suhahdan paikanpäälle! :*

    Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: