Huh, kirjoittelin juuri tekstiä epätäydellisyydestä ja mulla alkoi tulla niin diipit mietteet, että oli vaihdettava ihan täysin suuntaa. Pakko välissä kirjoittaa vähän jotain kevyempää ja palata taas myöhemmin edelliseen aiheeseen. Mielessä surraa muutenkin vielä niin paljon irrallisia ajatuksia, että ehkäpä niitä pitää vielä hetki pureskella. Jospa saisin ne tämän päivän vaunulenkillä selkeämmäksi? 

Anna kirjoitteli blogiinsa kivan jutun siitä, mitkä superfoodit on hänen lemppareitaan tällä hetkellä. Vielä viime viikolla mietin, että voisin kuvailla meidän jääkaapin sisältöä teille, mutta tätä Annan juttua lukiessa päätinkin, että voisin kertoilla mun tämän hetken lemppareitani keittiöstä. Meillä superfoodit syödään pääosin niiden luonnollisessa muodossa, eli esimerkiksi mustikkaa ihan mustikkana, joten tämä postaus on lähinnä kooste kaikesta siitä mitä meillä syödään. Superfoodeista ja ei niin superfoodeista. :)

IMG_3862

Tässä listattuna mun seitsemän luottotuotettani keittiössä. :)

1. Parsakaali ja pari muutakin vihreää vihannesta. Tätä laitetaan meillä aamuisin smoothien joukkoon ja mielelläni syön sitä myös esimerkiksi salaatissa tai muiden ruokien kaverina. Maistuu aina yhtä hyvältä ja sisällöltään se on täysi kymppi. Lisäksi arjessa mukana kulkee paljon pinaattia. lehtikaalia ja selleriä.

2. Avokado. Hyviä rasvoja ja hyvää makua. Jos en laita avokadoa aamulla smoothieen, tulee sitä päivällä leivän päälle. Aina ja ikuisesti yks parhaista hevi osaston tuotteista.

3. Kaurapuuro. Jokainen aamu on meillä puuroaamu. Päälle laitan voita ja raejuustoa, tai vaikkapa marjoja. Vatsa tykkää ja maku on aina yhä silkkisen ihana. Niin ja nyt meillä syö beibikin puuroa, joten on helppo tehdä molemmille aamiainen samalla.

Käy muuten lukemassa vanha tekstini: Näin syödään puuro raejuustolla oikeaoppisesti niin näet, miten suuri raejuusto fani olen jo pitkään ollut. Näemmä mulle Valion raikku on ennen ollut lempparia, mutta nykyään se on kyllä isosti Keso. Nojoo, ei sen enempää raejuustosta, käy lukeamssa jos kiinnostaa oppia syömään raejuustoa niin, että se myös maistuu puurossa, eikä muistuta kumia. ;)

4. Pasta. Kulutus on ollut imettäessä suuri ja siinä missä en ennen syönyt pastaa juuri koskaan, on siitä tullut tämän hetken vakkarilisuke. Riisi ja peruna eivät vie multa nälkää ja usean kuukauden havainnoinnin jälkeen huomaan, että pasta on ainut joka pitää vatsan täynnä kunnolla. Siitä tulee myös hyvä olo, enkä huomaa mitään turvotuksia, kuten moni kertoo pastasta saavansa. Liikun paljon, joten selvästi keho kapaa aktiiviseen elämään paljon hiilaria tällä hetkellä.

dsc09400

 

5. Maito. Aamukahviin menee kunnolla maitoa, mieluiten punaista sellaista, sillä kahvia juon maun vuoksi. Ilman maitoa en pärjäisi, enkä koe houkutusta edes kokeilla olla ilman.

6. Juustot. Lihaa tulee syötyä yhä vähemmän, (kuten kertoilinkin tässä postauksessa vahingossa ihan lihaton) ja se tarkoittaa sitä, että pitäähän lautaselta jotain vähän kasviksia jytympää löytyä. Leivän päälle laitan päivittäin Oltermannia, kasvisten joukkoon on kiva heittää fetaa ja noin muutenkin erilaiset juustot kuuluu mulla jokaiseen päivään. Raejuustoa menee edelleen usein viikossa, vaikka sitä yritänkin vähän vältellä. Syynä ainoastaan se, että olen sitä työnyt mielestäni jo ihan hulluteen asti ja vaikka rakastankin kesoa, niin ehkä joskus vois luopua vähän jostain ja yrittää vaihtaa makuja. ;)

7. Kauraleipä. Joko ihan perus reissarin kauraleipä tai sitten joku parempi kaupan kauraleipä. Niin ja se Lidlin kauraleipä on ihan luksusta joinakin aamuina, kuten aiemmin kerroin tässä kuussa. Ooteko muuten huomanneet saman, että kauraleipä on vatsalle todella hyvä tuote? Kaurapuuro on hyvää vatsalle, mutta suuremman eron oon huomannut olossani, jos en syö kauraleipää. Hassu huomio mulle, joka en vuosiin syönyt leipää ja vannoin etten sitä tulisi jatkossakaan syömään. Onneksi oon löytänyt kauraleivän, mun vatsa rokkaa, haha!

dsc09441

Nämä ovat tosiaan tämän hetken luottotuotteita, mutta tilanne elää ja välillä tulee vaihdeltua sitä mitä syö. Maitotuotteista en ole luopumassa, enkä varmasti ihan normi pastastakaan. Tämän hetken suuri kulutus vaikuttaa syömisiini paljonkin ja veikkaan, että joskus vuoden päästä tulen syömään huomattavasti kevyemmin kuin mitä nyt. Nämä listaamani tuotteet ovat sellaisia, joita kuluu useasti viikossa ja siihen lisäksi tottakai tulee vaikka mitä kaikkea lisuketta lautaselle. Lihaa, kalaa, kasviksia, tms.

Ruokavalioni on monipuolinen ja pyrin syömään niin, että mulla on vatsassa hyvä olo ja samalla koko kehossa. Me syödään välillä myös roskaruokaa/turhia herkkuja ja siitä tulee joskus vähän kökkö olo. Ruoka onkin itselleni vahvasti tunneperäinen asia ja seuraan paljon mielihalujani. Onneksi pidän tuoreista mauista ja terveellisestä ruoasta, niihin on aina ihana palata herkuttelujen jälkeen. Mikään ei voita kaurapuuroa aamulla, mutta kyllähän nyt joskus pitää tehdä banskulettuja vahtelun vuoksi. Vai mitä? :)

Mitkä on sun keittiön luottotuotteet? 

10 kommenttia artikkeliin ”Luottotuotteeni keittiössä

 1. miltsu sanoo:

  mä en oo rohkaistunu käyttää mitää vihreetä smoothiessa,pitääkin kokeilla tota parsakaalia ja vaikka pinaattia :) mun keittiössä on myös aina kaurahiutaleita ja raejuustoa, nyt raskausaikana ne ei oo kyllä menny puurona alas ollenkaan mutta hiutaleet smoothiessa ja raejuusto (mieluiten kans keso) ruuan seassa. hermostun heti jos hedelmävati tyhjenee,siellä aina banaania ja appelsiineja kun niitä vois syödä kilokaupalla :D noita kaurasydämiä pitääkin etsiä ja maistaa,kunnon kauraleipää ei voita mikään.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, sulla on selvästi siellä positiivinen ongelma, kun hedelmät kuluu liian nopsaan! Ainakin saat hyvin vitamiineja ;)

   Ja samaa mieltä kauraleivästä <3

   Tykkää

 2. Tiina sanoo:

  Heippa!ompa ihana lukea näitä siun tekstejä aina ja tulla siihen tulokseen että joku ajattelee hyvin paljon samalla tavalla asioista kun mie ja jopa syö lähes samaa ruokaa😂 paitsi meillä kuuluu vakkarina viikon eväisiin oma kasvatetun sonnin liha sekä hirven liha.kaupasta ei osteta lihaa,se on tehotuotettua jo alusta alkaen ja ajatus siitä ei miellytä!ja siite oma kokemus syömisistä ja imettämisestä:meillä on 4 kk poitsu,ja mie olen joutunu jättämään nyt väliaikasesti(en voi syödä päivittäin tai isoa määrää)kaalit,herne,sipuli,valkosipuli,pavut,manteli,paprika ja sitruuna.meidän kiltti muuten rauhallinen poika muuttuu täysin.ei viihdy kun sylissä kulkien,kärsimätön,yöllä heräilee usein ei itke varsonaisesti mutta puntuaa,ährää tissiä ja ei tissiä ja sittenki taas tissiä!!nyt on 1 kk ollut ihanaa kun meillä on ku eri poika,ei oo kiva vältellä noita ruokia mutta on todellakin sen arvosta!en välttämättä olis osannu yhistää noita asioita toisiinsa ennenku vyöhyketerapeutti ystäväni vinkkas kokeilemaan.muuten olisin varmaan vaan tyytyny siihen että meillä on tällänen malttamaton ”kitinä” poika joka haluaa olla liikkeessä siis tottakai silti yhtä rakas vaikka ois ollukki!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Vau! Oottepa te omavaraisia ja itsekasvatettu liha kuulostaa upealta. Myös varmasti maistuu super hyvältä! :)

   Me kokeiltiin myös ekat kuukaudet tosi monia eri ruoka-aineita, että aiheuttaako joku Allulle vaivaa, mutta ei selvinnyt oikein mitään. Papuja en syö ollenkaan ja samoin moni muu vatsalle vähän ikävämpi tuote on nyt poissa ruokavaliosta, ettei vaan vahingossa aiheuta hallaa pojan oloon. Tosi kiva kun saitte apua ruokavaliosta teidän lapsen oloon, se on jännä miten pelkkä ruoka vaikuttaa meihin kaikkiin niin paljon! :)

   Tykkää

 3. Anniina sanoo:

  Kaurapuuro raejuustolla on rakkautta! <3 Siihen sitten fiiliksestä riippuen tosiaan voisilmää, marjoja, mehukeittoa yms. niin avot! :)

  Tykkää

 4. Kati-Laura sanoo:

  Meillä myös kaurapuuro yleensä joka aamu. Mies sen keittää ennen ku lähtee töihin ja lautanen odottaa mua pöydässä. Nyt oon opetellut syömään sen raejuuston kanssa ja hyvää on, usein laitan päälle vielä Bonnen mangososetta.
  Kananmunia meillä menee aika paljon. Keitetään joka aamu kummallekin kaks kananmunaa ja syödään ne sit leivän päällä.
  Banaaneja pitää olla aina. Tosin mies syö niitä paljo enemmän ku minä. Mä haluun et on aina myös jotain muita hedelmiä.
  Leipää pitää olla myös aina. Mä syön yleensä vaan ruisleipää, Perheleipurin ruispalaleipää (sellasta reissumiehen näköstä), kun en voi hiivaa käyttää.
  Haluisin syödä avokadoa mut raskausaikana siitä tuli ällö olo eikä se nytkään oo oikeen maistunut, smoothiessa menee.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi että, ihana tapa teillä! Me tehdään jompikumpi aina smoothie aamulla ja sitten parin tunnin päästä laitan itselleni yleensä puuron vain mikroon. Tulee nopsaan ja onnistuu myös yhdellä kädellä tehtynä ja syötynä jos poika on sylissä :D

   Tykkää

 5. Maria sanoo:

  Hei laitatko parsakaalin ihan raakana smoothien sekaan? En ole koskaan hoksannut kokeilla. Pinaatti on itselläni usein käytössä smoothieta vihreyttämässä😊 oisko sulla vinkata jotain hyvää smoothiereseptiä(joka sisältäis sitä parsakaalta)?

  Olen uusi lukija ja eksyin blogiisi instagramin kautta, siellä olen jo tovin seurannut päivityksiäsi ja todella ihailen positiivisuuttasi ja energiaasi. Olipa kiva lukea tämäkin postaus, tuli hyvänä muistutuksena että ihan normaalia terveellistä ruokaa voi syödä ja pysyä kunnossa! Liikaa vaan iskee nykyään silmille nuo fitnessruuat ja superfoodit, kun tuntuu että kaikkea pitäisi välttää(esim. maitotuotteet ja gluteeni) ja ostaa kaapit täyteen kaikenmaailman spiruliinoja ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiva kuulla Maria ja tosi paljon tervetuloa seurailemaan! Samat ajatukset ruoasta ja musta on tosi kiva näyttää juuri sitä puolta, että voi myös syödä ihan tavis ruokaa ja voida hyvin :)

   Käytän pakasteparsakaalia smoothiessa, eli menee ihan sellaiseen, tosin sulatan sen. Jos ostaisin tuoretta, niin keittäisin ensin sitä jääkaappiin ja sitten aamuisin laittaisin sitä smoothieen. Vinkkaisin sulle, että jos aloitat jonkun uuden aineen lisäämisen smoothieen, niin laita ihan vähän vaan kerrallaan. Esim. nyt vaikka broccolia alkuun vaikka vaan pari palasta ja siitä sitten myöhemmin lisää. https://sairaankaunismaailmadotcom.wordpress.com/wp-admin/edit-comments.php#comments-form

   Voi harmi, reseptiä mulla ei oikein ole, kun heitän kaiken aina niin mieltymyksen mukaan. Vaihtelee joka päivä minkälaisia määriä laitan sekoittumaan. Meillä tulee myös aina tosi paljon erilaisia aineita sekaisin (esim kahdeksaa eri hedelmää, vihannesta ja marjaa) ja maut sekoittuvat kivasti. :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: