Auringon voima on uskomaton. Suomessa on paistanut paljon aurinko viime kuukausina, mutta tottakai se verottaa, kun niin usein on myös synkkää ja päivät ovat lyhyitä. Siksi musta onkin ollut ihana katsoa viime aikoina sitä, miten paljon hyvää energiaa ihmiset jakavat esimerkiksi Instagramissa videoiden kautta. Valon määrä lisääntyy kauheella vauhdilla ja on musta aika mahtavaa se, että Suomessa ilostutaan niin paljon kirkkaista päivistä ja esimerkiksi siitä, että mittari menee plussan puolelle. Me selvästi osataan olla kiitollisia hyvästä säästä, kun lämpöä ei oo ympäri vuoden tarjolla. Hyvä me! :)

Meidän ekat kaksi viikkoa oli täällä reissussa melko sateisia, mutta nyt on ollut aurinkoa tarjolla jo enemmän kuin voisi toivoa. Lämpö nousi eilen jopa 17 asteeseen ja voitte kuvitella miten ihanaa oli käydä juoksemassa illalla lenkki, kun päälle riitti vain ohut paita ja silti tuli kamala hiki. Ollaan myös käyty istumassa auringossa terassilla parina päivänä ja siinä nousee hikipisarat heti iholle ja pitää ottaa päällikerrokset pois nopeasti. Paikalliset varmaan ihmettelee meitä suomalaisia, kun ollaan täällä heti t-paidassa kun vähänkin lämpenee, mutta mitäs sitten. Pitäähän ne ensisäteet ottaa heti talteen, kun niitä pilvien takaa paljastuu. Vai mitä? ;)

Auringon voima on niin suuri, että jos joka päivä paistaisi aurinko, en usko että monenkaan tarvitsisi motivoida itseään lähtemään ulos. Tai siis niin varmasti ajateltaisiin, mutta eikös se oikeastaan olisi silloin paljon vaikeampaa? Jos aina ois aurinkoista, niin eihän me saatais aurinkoisella(kaan) ilmalla itseämme ulos, jos tiedettäisiin, että siellä se mollukka on anyway taivaalla huomennakin. Ehkä meen sitten. Tai no, ehkä ainakin ylihuomenna. Tai no, yliylihuomenna viimeistään? Eli taitaa se auringon voima olla myös siinä, että hänpä saapuu paikalla just silloin kun itse tahtoo. Ja sitten on lupa iloita kunnon karkeloin.

Auringon voima on myös niin valtava, että kun on pitkään yhtäkkiä auringossa, siinä ihan väsähtää. Me tehtiin eilen pitkä lenkki ulkona ja sen lisäksi istuin vielä parvekkeella tunnin ottamassa aurinkoa kasvoille ja apua, olin aivan poikki sen jälkeen. Vielä juoksulenkki siihen päälle, niin mun olo oli kuin juuri käytetyllä tiskirätillä, tai ainakin voisin kuvitella, että siltä siitä rätistä tuntuu. Kaikki mehut on puristettu pois, voimat on ripoteltu pitkin ja poikin ja koko keho tuntuu olleen käytössä tuntien ajan. Ja vain siitä, että on vähän pidemmän hetken ollut auringossa. Huuh! 

Auringon voima on uskomaton, se saa mut hymyilemään ihan joka kerta, kun ulkona on kirkas ilma ja luonto näyttää meille parhaat puolensa. Sininen taivas on kaunis, mutta on se nätti silloinkin, kun siellä pyörii muutamia pilviä. Eikä oo päivää, kun aurinko ei ois saanut mua hyvälle tuulelle tai ainakin piristymään, jos on ollut yhtään vaisumpi fiilis. Kun on aurinkoista, niin ihan varmasti lähden aina ulos. Joten voimana se taitaa olla niin rajaton, että mitä vain voi tapahtua aurinkoisella ilmalla. Jos ei muuta, niin ainakin enemmän hymyjä ja iloisia ihmisiä kävelee vastaan kadulla. :)

DSC09932

Kirjoitin eilen Instagramiin näin: I opened two gifts this morning. They were my eyes. Eikös niin pitäisi ajatella joka aamu? Itse ainakin havahduin siihen ajatukseen eilen ja tajusin, että pitäisi olla vielä enemmän kiitollinen siitä, mitä kaikkea päivän aikana näkee. :)

Toivotaan, että keväästä tulee aurinkoinen. Niin ja muistattehan tekin käydä napsimassa näitä kevään ensisäteitä iholle? Saadaan vitamiinit talteen ja hyvää aurinkoenergiaa pidentämään meidän päiviä. Koska kyllä, pimeä iltakin tuntuu super ihanalta, kun on saanut viettää päivänsä auringossa. :)

Aurinkoisia ajatuksia sulle, toivottavasti myös itse aurinkoa! <3

6 kommenttia artikkeliin ”Ne ekat säteet, jotka sain talteen

 1. Sanna sanoo:

  Totta joka sana! Auringolla on kyllä ihmeellinen voima! Kyllä sen huomaa heti mielialassa, onko ulkona aurinkoinen vai synkkä ilma. On myös ihan eri asia herätä aamulla auringonpaisteeseen ja nähdä puiden välistä kirkkaansinistä taivasta (kuten eilen) tai sateenropinaan ja harmaaseen ilmaan (kuten tänään). Toisaalta saapahan hyvän syyn jäädä sänkyyn loikoilemaan vielä hetkeksi, kun ei ole ainakaan sinne pihalle kiire. ;D

  Kyllä talven aikana monta kertaa miettii, millaista olisi jos asuisi sellaisessa paikassa, jossa aurinko paistaa ympäri vuoden ja päivät ovat pidempiä. Suomessa monet (itseni mukaan lukien) ovat vähän kuin horroksessa melkein puolet vuodesta, kun on niin pimeää, ja heräävät eloon taas näin kevään kynnyksellä. Jospa voisikin olla elossa ja energisenä ympäri vuoden? :D En ihmettele, että suomalaiset ovat vähän sisäänpäinkääntyneempiä ja jäykempiä verrattuna ulkomaalaisiin rennonletkeisiin ja hyväntuulisiin ihmisiin, kun ollaan täällä pimeässä ja kylmässä. Uskon ainakin, että ilmastolla on vaikutusta aika paljonkin ihmisten käytökseen. Auringon voima todellakin on uskomaton. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No sepä se on. Valo herättää niin paljon paremmin! :) Mutta yhtenä huomiona pakko sanoa, että me suomalaiset ollaan myös aika skarppia ja aikaansaavaa porukkaa. Veikkaan, että kovilla lämpötiloilla on myös vaikutuksensa asiaan monissa maissa, joissa esim. työnteko on usein aika laiskaa ja tehotonta, kun on niin kuuma koko ajan ja ihmiset tulevat helposti vähän veltoiksi. :D Eli ehkä meille on ihan hyvä asua täällä vähän kylmemmissä olosuhteissa, ollaan tutkitusti muuta maailmaa usein paljon tehokkaampia ;) Hehe.

   Mut joo, valoa lisää kiitos. Pidemmät päivät ois ihanat ympäri vuoden. <3

   Tykkää

 2. Mia sanoo:

  Olet aivan oikeassa ja auringon voima tosiaan on ihmeellinen! Olen täällä Budabestissä ja täällä on nyt kahtena päivänä paistanut aurinko ja välillä on tarjennut jopa pelkällä pitkähihaisella niin johan on taas energiaa vaikka mihin! Ja tänään huomasin että neidin ja mun posket ja nenän pääkin punottaa joten aurinkorasvakin täytyisi jo hankkia. Ei sitä olisi uskonut että aurinkorasvaa tarvitsee jo nyt. Ihanan pirteitä ja aurinkoisia kuvia Itävallasta! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niin ja eikö ookkin ihanaa, että tuollanen pieni lomakin antaa ihan hirveästi energiaa koko keväälle? Kun palaat kotiin, luultavasti taas jaksat paljon paremmin, kun oot hetken saanut nauttia siitä auringosta. :)

   Ja hei, kevätaurinko on super vahva!! Toivottavasti ette saaneet nassuja palamaan <3

   Tykkää

 3. Jenna sanoo:

  Nyt on ihan pakko kommentoida. Itse asustellaan Teneriffalla ja täällä aurinkoa riittää lähes joka päivä ympäri vuoden. Alkuunhan näin suomalaisena auringonpaiste on kuin taivaanlahja ja siitä nauttii aivan täysillä. Nyt täällä jo vuosia asuneena voin sanoa, että mielestäni parhaita päiviä ovat kunnon rankkasadepäivät :D (kuulostaa hullulta). Täällä kesäaikaan monen kuukauden jatkuva auringonpaiste myös turruttaa tavallaan ja sitä etsii vain lähimpää varjoa tai halajaa sisätiloihin. Itselle ainakin on helpompi lähteä ulos hieman pilvisempänä päivänä kuin täydellä auringonpaisteella.
  Itse nautin aivan hulluna lomistamme Suomessa. Raikasta ilmaa ja vaihtelevaa säätä. Lunta kaipaan aina talvisin myös ihan hulluna. Onneksi sitä pääsee aina sinne suomeen katselemaan kerran vuodessa.

  Kaipa tässä yritänkin sanoa, että jokainen kaipaa säässä jotain, mitä itsellä ei ole ;) sitä osaa arvostaa erilaisia sääolosuhteita aivan eri tavalla, kun ne eivät vain ole jokapäiväistä arkea.

  Aurinkoiset terveiset täältä lomasaarelta :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   No kyllä, juuri niin Jenna!! Juuri tästä yritin tekstissä puhua, että eihän aina vaan voi olla aurinkoista, koska siitä ei enää nauttisi samoin. Lisäksi aurinko on todella vahva voima ja se vie voimia, joten jos koko ajan olisi kuuma helle, niin keho ei jaksa. Kuten tuossa aiemminkin jo kommentoin, niin siinä myös ehkä yksi syy miksi juuri suomessa ollaan niin tehokkaita työntekijöitä. Täällä ei oo helle pehmentämässä ajatuksia ja on energiaa mitä käyttää :D

   Kiitos terveisistä! toivotan sulle paljon sateisiä ja raikkaita kelejä! ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: