Okei, ensinnäkin, tosi ihanaa olla taas kotona! Meinasin kirjoittaa, että himpessä, mutta se kuulosti jotenkin väärältä kirjailtuna tähän. Himppe se kuitenkin on. Himppe, hima, himatsu, ihana oma koti. Reissussa kai sanonnankin mukaan vähän rähjääntyy ja vaikka ei oltu sen kummemmassa paikassa kuin omalla tutulla mökillä, niin silti siinä vähän rähjääntyi ja tuli sellanen kova tarve päästä oman kodin suihkuun ja omaan sänkyyn nukkumaan. Koska vaikka huonosti nukunkin, niin mieluiten nukun huonosti omassa sängyssä. ;)

Nyt on tässä muutama päivä tässä palauteltu kotoisaa oloa ja totuteltu olemaan taas omissa nurkissa. Me kaksi isompaa ollaan tosi tyytyväisiä, mutta ilmeisesti pienen miehen muisti ei ihan riittänyt useammaksi viikoksi ja nyt on kotiin taas totuteltu uudestaan. Kovasti on ihmtelty missä taas ollaan ja vaikka normaalisti hän tylsistyy kotona nopeasti, niin nyt on katseltavaa riittänyt vaikka kuinka ja ollaan kierretty monta päivää ympäri kämppää tutkimassa paikkoja. Ehkä Allukin pian kasvaessaan ymmärtää mikä se koti oikein on ja toisaalta taas Allun kautta mekin on tajuttu yhä enemmän miten suuri merkitys kodilla on – se tuo turvallisen tunteen ja pysyvyyttä. Sitä meistä jokainen kaipaa elämäänsä kaikkein eniten juuri nyt. <3

Kiitos muuten taas monista ihanista kommenteista viimeiseen tekstiin, on mahtavaa, kun herää keskustelua ja tuotte esiin erilaisia ajatuksia. Niinhän se taitaa rohkeuden kanssa olla, että vaikka vähän pelkäisikin ja silti tekee jotain siitä pelosta huolimatta, voi kutsua itseään melkosen rohkeeksi tyypiksi. Ilman sitä pelkoa se taitaa olla vaan päätöntä menoa, eikö? :D Heh, no ei vais. Turha sitä on silti laittaa meistä ketään yhtään minkäänlaiseen lokeroon, kaikki toimii parhaansa mukaan erilaisissa tilanteissa ja rohkeutta on monissa erilaisissa tilanteissa. Jokaista tilannetta me ei edes nähdä ja jollekkin rohkeutta on ihan eri asia kuin vaikka sulle ja mulle. Joskus on silti hyvä astua sinne tuntemattomalle alueelle ja tehdä jotain mitä ei oo koskaan ennen tehnyt. Mulla on esimerkiksi tälle vuodelle yksi iso haaste, joka on sillä mustalla ja tuntemattomalla alueella ja pelko pistää kovasti vastaan. Edessä on iso kynnys, jonka ylittäminen vaatis enemmän toimintaa kuin ajattelua. Tosi tylsä kertoa tästä näin, mutta katsotaan jos joskus ylitän sen pelon, niin tuun kertomaan teillekin. ;)

Tänään ihan vain viis ajatusta hyvästä olosta. Alussa jo kerroin yhden avainsanan hyvään oloon ja se on oma koti. Turvallinen tunne on todella tärkeä hyvän olon kannalta ja se tarkoittaa kotia omalla kohdallani. Tässä elämäntilanteessa toisena tulee kunnon yöunet ja tiedättekö, nukuin ekaa kertaa yli puoleen vuoteen viisi tuntia putkeen unta. Siis kyllä, nyt on maailman kirjat ihan sekaisin. V i i s i  tuntia! Ei Allu vielä nukkumaan oppinut, mutta Ville nukkui eri huoneessa pojan kanssa ja mä vedin sikeitä samalla kun ne kaksi oli kainaloittain täällä olkkarissa. Ja hyvin kuulema meni, kun ei äidin tuoksu ollut häiritsemässä unta.

Kolmantena juttuna tässä hyvän olon combossa tulee ehdottomasti liikunta. ihan sama mikä liikunta, kunhan pysyn vauhdissa ja samalla pysyy mielikin hyvässä sykkeessä. Ulkoilu on ehkä sitä parasta liikuntaa, mutta kylkeen mielellään myös vähän salia jos ehtii. Pysyy päänuppi paremmin koossa. <3

Neljäntenä mulla pomppas mieleen pyyteettömät ja välittävät ystävyyssuhteet, jotka on todellisessa arvossa juuri nyt. Koen itse olleeni usein se auttava ja kuunteleva osapuoli ja oon aina hirmu kiinnostunut siitä mitä mun läheisille kuuluu. Oon tarjoamassa apua jo ennen kuin sitä pyydetään ja nyt oon itsekseni harmitellut sitä, kun ei siihen oo ekaa kertaa elämässä ollut rahkeita samaan tapaan kuin ennen. Oon vain kuunnellut, mutta muu apu on ollut vähäistä. Musta on nimittäin ihan kauheaa vain kuunnella toisten ongelmia, jos en voi tehdä jotain. Tiedätte ehkä tunteen? Onneksi samalla on ollut ihan todella ihana nyt huomata, että on muutama sellaista tyyppiä jotka ovat todella iso tuki ja turva kaiken väsymyksen keskellä ja ihan varmasti he ymmärtävät etten ole nyt oma itseni. Hyvä olo tuleekin siis selvästi myös uskalluksesta sanoa ääneen, että on väsynyt ja että se toisen pelkkä läsnäolo piristää. Samalla ystävä kertoo toivottavasti samaa. Koska niinhän se on, että ystävyyden pitää olla vastavuoroista. Molemmilta molemmilla. Kiitos siis teille murut.

Viidentenä yks super ihana juttu, joka saa mut kaiken väsymyksenkin keskellä voimaan hyvin, nimittäin mun rakkaan poikani hymy. Vai oisko tää viimenen silti ensimmäinen näistä kaikista? <3 ;)

Ainiin, tuli muuten mieleen! Pitäis ottaa käyttöön askelmittari ja ajattelin tehdä sen tänään, jos vaan millään muistan. Oon monesti pohtinut, että mitenhän paljon näin kotiäitinä tulee liikuttua, kun meillä on aika paljon actionia vaativa lapsi jo nyt. Eli ei se imetyksen kulutus välttämättä ookaan niin suuri kun oon aatellut, mutta kun siihen lisää kilometrikaupalla kävelyä, niin johan alkaa palaa energiaa. Mutta joo, katsotaan jos se mittari löytyisi tässä kun tämän tekstin lopetan, niin tuun aiheesta raportoimaan teillekin myöhemmin! :)

Sekametelipostaus seis än yy tee nyt. Ens kerralla hei juttua rakkaudesta, on pari kaunista sanaa sanottavana ja kunhan ne tuolta raksuttelen loppuun saakka mielestäni auki, niin kirjoitan ne teille tännekin. Siihen saakka, au revoir! <3 

2 kommenttia artikkeliin ”Avainsanat hyvään oloon

 1. Mia sanoo:

  Ihanaa että olet saanut viimein nukkua! Toivottavasti pystytte toistekin tehdä niin, että Ville nukkuu Allun kanssa toisessa paikassa niin saat nukuttua. Uni on kuitenkin äärimmäisen tärkeää! Me teimme useasti neidin valvottaessa niin että toinen nukkui neidin kanssa niin toinen sai nukuttua. Kummasti jaksaa olla parempi vanhempi hyvien unien jälkeen :) Ja tosiaankin oma koti on kaikista paras! Tulimme eilen yöllä kotiin reissusta ja en ole ikinä ennen ollut yhtä onnellinen että pääsin kotiin. Ja itselle meinasi tulla kyyneleet silmiin kun katsoi neidin ja isän kohtaamista reilu viikon erossa olon jälkeen! Itselläni on aktiivisuusranneke joten seurailen päivittäin askeleita ja aktiivisuuttani. Kyllä niitä askeleita kummasti vauvan kanssa vain kertyy. Tosin töissä ollessani niitä kertyi tuplasti ja tuolla reissussa vasta askeliakin tulikin. Minusta on hauska aina vähän seurailla omia liikkumisia ja aktiivisuuttani :) Odotan jos jossain vaiheessa postaatkin aiheesta! Mutta nyt on käytävä unille kun neiti on kuumeessa, kovassa yskässä ja flunssassa niin meillä on valvomista tiedossa. Se on vain meille nykyään jo harvinaisempaa niin tuntuu heti raskaalta. Tsemppiä ja onnen hetkiä sinulle vauva-arkeen! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Juuri niin, uni on super tärkeää ja kunhan kumpikin saa nukuttua edes vähän, on helpompi olla hyvä vanhempi. Jaksaa paremmin. :)

   Voi että, mä voin vaan kuvitella! Meillä on edessä samanlainen reissu kaksin toukokuussa ja saas nähdä miten isi kotona pärjää! Varmasti nauttii ”lomasta” mutta se kohtaaminen kotiin palatessa on varmasti näkemisen ja kokemisen arvoinen. :)

   Toivottavasti teillä oltaisiin jo terveitä? Parempia unia sille ja terveitä päiviä Mia! <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: