Koskahan oon ollut ekaa kertaa ollut ulkomailla? Vastausta mun ei tarvitse tällä kertaa kysellä keneltäkään, sillä tiedän jo valmiiksi, että parin viikon ikäisenä. Mulla on ollut omasta mielestäni todella rikas lapsuus ja koko ajan on tehty jotain ja koettu uusia asioita. Oon päässyt monenlaisiin paikkoihin mukaan jo minikokoisesta saakka. Oon tutustunut jatkuvasti uusiin ihmisiin, oppinut suhtautumaan positiivisesti muuttuviin olosuhteisiin ja nähnyt, että elämä on todellakin kaiken näkemisen ja kokemisen arvoinen. Kun katse on utelias ja sydän avoin kokemuksille, saa niistä aina enemmän irti. Samaa tahdon ehdottomasti opettaa omalle pojalleni.

Vaikka se tieto mun ensimmäisestä matkasta löytyi kuin kaupan hyllyltä, niin mites kaikki muut ekat kerrat? Koska mulla tuli eka hammas? Koska mä ekaa kertaa olin teatterissa? Koska mä ekan kerran näin mun serkkuja? Koska maistoin ekaa kertaa banaania? Koska oli mun eka saunareissu ja mitä pidin siitä? Listaa voisin jatkaa ihan loputtomiin, koska ihan kaikelle meillä on tässä elämässä eka kerta. Ihan vaikka vaan sille, että koska me ollaan henkäisty ulkoilmaa ensimmäisen kerran. Meidän poika henkäisi sitä kolmen päivän ikäisenä, omasta henkäyksestäni en ole kysellyt. On paljon asioita, joita olisi musta tosi hauska tietää, mutta eihän yksikään ihminen voi ulkoa muistaa mitään. Mun äidilläni on ihan super muisti, mutta tuskinpa se millään voi muistaa jokaisen neljän lapsensa jokaista ekaa kertaa. Ei kukaan voi. Nyt kun mulla on mahdollisuus päästä kokemaan kaikki upeat ekat kerrat mun pojan kanssa, oon päättänyt kirjata ne kaikki ylös. (Ainakin suurimman osan.) Voitte uskoa, että niitä nimittäin riittää! 

Eilen meidän poika pääsi ekaa kertaa Tampereelle ja eilen oli hänen eka lätkämatsinsa. Mun ihana ystävä Mona on todellinen lätkäfani ja ennen kuin Allu oli edes syntynyt, sai hän jo lahjaksi kaksi Tapparan tuttia. Ne tutit on olleet ahkerassa käytössä  syntymästä saakka ja oonkin nauranut monet kerrat, kun meitä on luultu ties missä päin maailmaa tamperelaisiksi. Hehe, mikäs siinä, tampere on kiva kaupunki. Vaikka tuskin meidän murre menee ihan tampereesta. ;)

Tänään me lähdetään takaisin kotiin ja veikkaan, että tämänkin päivän aikana vielä koetaan jotain ensimmäisiä kertoja. Ei välttämättä mitään suuria ja mullistavia, mutta ihan jokainen uusi kerta on mun mielestä tosi kiehtova ja on hienoa olla niissä mukana. Kaikki ekat kerrat on odotettuja, mutta ehkä eniten odotan niitä ensimmäisiä itse otettuja askeleita ja ekaa sanaa, joka selvästi tulee Allun suusta. Äitiä hän jo sanoo, mutta ei kovin selkeästi. Veikkaan, että kun se sana sieltä selkiytyy, pidetään juhlat. Leivotaan kakku, kirjataan merkityksellinen tapahtuma kirjaan ylös ja lauletaan ja tanssitaan. Pitäähän niin isoja askelia kehityksessä juhlia vähän. :)

Nyt pikkuhiljaa kohti kotia. Meillä on ollut ihana viikonloppureissu Tampereelle ja on taas aika pakata kamat autoon ja hilata itsemme kotiin odottamana uutta viikkoa. Uutta viikkoa ja isoa listaa ensimmäisiä kertoja.

Mitähän kaikkea uutta ensi viikolla tehdään ja koetaan? :) 

Yksi kommentti artikkeliin ”Ensimmäisiä kertoja

  1. Mia sanoo:

    Mustaki on hauska aina miettiä mitä kaikkea meidän neiti on kokenut ensimmäisen kerran. Olen vain ollut vähän huono niitä kirjaamaan ylös. Täytyisi niitä enemmänkin ylös kirjata. Toki kaikki isoimmat asiat kirjoitan ylös kuten ekat hampaat mutta pienimmätkin voisi johonkin merkitä :) Meillä on sellainen ihana vauva-kirja minkä mummini löysi jostakin. Se on sellainen hieman harvinaisempi kirja ja siinä kirjataan aina kuukausittain vauvan asioita ja jokaisen kuukauden kohdalla on kohta ”koin ensimmäisen kerran”. Tähän tulee sentäs kirjoitettua aina niitä ensimmäisiä asioita!

    Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: