Okei, nyt kyllä naurattaa ja ihan rehellisesti sanoen tekisi mieli jäädä kokonaan sisälle. Vai kuvastaako turhautuminen paremmin tätä fiilistä, kun sai taas kohdata lumisateen ikkunasta ja maa on valkoisena. Muistanko mä ihan väärin vai oliko eilen jo täysi kevätfiilis päällä? Täällä päin Suomea pitäisi jo mun tolkkuni mukaan alkaa olla lämmin. Voin myös paljastaa pakanneeni talvikamat kokonaan pois varastoon jokin aika sitten. Noh, se taisi olla vähän liian aikaisin tehty ja nyt se kostautui. Damet!

Ehkäpä tästä talvesta pian päästään yli, joten en jää siitä jauhamaan sen enempää. Ihan kauheasti ei ole aikaa istua koneella, tarkalleen noin yhdeksän minuuttia, mutta yritetään jos siinä ajassa saisi jotain aikaan. Pojat on suihkussa keskenään ja luotan nyt yhdeksän minuutin voimaan. Tänään muutama tämän aamun dilemma, jotka haluan jakaa teidän kanssanne. :)

Te ehkä jo kaikki tiedätte, että oon aamunautiskelija ja mulle jokaisen aamun luksusta on saada juoda kahvi aamulla Hesarin parissa. Hesari on vaan tosi kallis lehti ja oon jo pitkään pohtinut, että pitäisikö lopettaa tilaus taas hetkeksi? Usein nimittäin näen jo uutiset edellisenä päivänä faecbookin seinällä ja kun aamulla lukee lehteä, on vähän tylsä lukea vanhoja juttuja. Toisaalta taas paperinen lehti on ihana nenän edessä ja vaikka nykyään en saakaan sitä kovin rauhassa lukea, niin se fyysinen lehti on tosi ihana lisä aamuun. Eli, maksanko edelleen aamulehdestä sen noin 50 euroa kuussa vai lopetanko lehden ja luen jotain muuta kahvin kanssa? Hmm…

Mulla on tänään omaa aikaa, kun pojalle tulee hoitaja pariksi tunniksi. Viime kerralla en oikein osannut olla poissa kotoa ja vasta harjoittelin yksinoloa. Olisin voinut käyttää aikani hyödyksi, mutta todellisuudessa vain mietin Allua ja ajatus harhautui koko ajan kodin asioihin. Tänään jatketaan siis harjoittelua, mutta miten? Menenkö treenaamaan, kahville, kävelemään..mitä? Missä pystyn parhaiten unohtamaan arjen ja keskittyä ihan muuhun?

Takatalvesta tuli mieleen, että mitäs nyt taas beibille puetaan ulos päälle, kun alkoi tällänen myräkkä? Just kun on saanut iloita lämpimistä päivistä (+12 eilen! Ihanaa!) niin kyllä nää nollakelit pistää miettimään, että osaanko enää pukea kunnolla päälle ulos. Lopulta varmaan laitan taas ihan liikaa pojalle päälle. No, onneksi poika nauttii hikoilusta edelleen, joten enkai voi epäonnistua, jos vaan laitan mahdollisimman paljon päälle. ;)

Pääsiäinen on ihan just edessä ja pitäisi kai päättää mitä syödään. Mitä te syötte pääsiäisenä? Onko ihan ok, jos ei syö mitään pääsiäisjuttuja (paitsi mämmiä tietty!) ja kavereidenkin kanssa sovittiin, että tehdään vietnamilaisia kevätrullia? Jos lammas ei nappaa, niin onko pääsiäinen silti pääsiäinen? 

Mämmistä tuli mieleen, että mitenhän sen liiallisesta syönnistä pääsee eroon, kun sitä on tullut syötyä joka päivä kerman kanssa? Se on älyttömän hyvää ja kyllähän ne herkut vaan koukuttaa. Villen mukaan vielä ei pidä lopettaa, kun ei oo vielä ees se pääsiäinen. Kolme viikkoa syöty mämmiä, oiskohan olemassa joku vieroituslaitois mämmistä, koska musta tuntuu, että en tuu pystymään siihen yksin? Ajatuskin tuntuu kurjalta. Ihan sama suklaamunat ja muut herkut, ne mua ei kiinnosta, mutta mämmi. Nam! 

Nojoo, nyt ne pojat lopetti suihkunsa, joten taitaa olla aika lopettaa pohdiskelut tälle aamulle ja lähteä pukemaan Allulle jotain päälle. Palailen pian taas juttuun uusien ajatusten kanssa, tarkoitus nimittäin olisi tänään ehtiä kirjoitella paljon. Mielessä on hirmusti sanottavaa, mutta ne kaikki pitäisi saada vielä jäsenneltyä kuntoon, joten taidan valita salitreenin aamulle ja sen jälkeen menen istumaan johonkin koneeni kanssa. Eiköhän se muutama tunti kulu siinä nopeasti yksin ja ehkä tällä kertaa osaan keskittyä vain olemiseen jo paremmin. Ihan hyvin se poika pärjää meidän ihanan uuden hoitajankin kanssa, joten nyt on aika oppia äidille olemaan hetki poissa ja antaa myös lapselle omaa aikaa. ;)

Energistä päivää meille kaikille! <3

6 kommenttia artikkeliin ”Torstain dilemmat

 1. Sari sanoo:

  Ihan sama fiilis aamulehden kanssa! Oli meinaan munkin rakkain asia kahvin kera.. Mutta mä päädyin kuitenkin hinnan ja mukuloiden häiriköinnin takia lopettamaan sen ja.. no eihän ne aamut oo enää yhtään samanlaisia, kun lukee roskaposteja tai kännykällä iltalehteä. Eli ehkäpä palaan asiaan vielä, kunhan muruset 2v2kk ja 7kk on vähän isompia, että antavat mun lukea rauhassa aamulla sen lehden! 😄

  Suosittelen menemään omalla ajalla kirpputorille! Ei ehdi stressaa mitään, kun tekee hyviä löytöjä ja eikös sulla ollut tarve Allulle isommille vaatteille? Niin on vähän niinku hyötyäkin siinä samalla. 😊

  Hyvää pääsiäistä teille! Ja ei, ei mustakaan tarvii syödä lammasta tai muuta vastaavaa! Mäkin tein just 5litran kattilan kanakeittoa vaan!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Joo, eipä saa kovin rauhassa lehteä lukea aamuisin. Teillä siellä vissiin vielä vähän enemmän vauhtia, kun on vielä parivuotinenkin lisänä :D Uskon, että moni jakaa nää samat pohdinnat meidän kanssa.

   Arvaa kuule mihin aion mennä ens viikolla, kun on omaa aikaa. No kirpputorille tietty! En liian usein viitsi mennä sinne, kun teen aina vähän liikaakin löytöjä, mutta nyt meen taas pitkästä aikaa käymään. Kiitos muistutuksesta :)

   Ihanaa pääsiäistä Sari teidän koko perheelle! <3

   Tykkää

 2. Mia sanoo:

  Mä tilasin yhdessä vaiheessa Keski-Uusimaata ja oli niin parasta aamulla aamupalaa syödessä sitä lueskella. Lopetin tilaamisen kuitenkin siinä vaiheessa kun lähdin työelämään, sillä lähes joka aamu söin aamupalan töissä jolloin lehti jäi yksinään kotiin. Ja nyt se vasta turha olisikin kun ei sitä ehtisi ollenkaan lukemaan.

  Ihanaa että saat omaa aikaa. Koitahan nauttia siitä! Itse olen alusta asti aika hyvin pystynyt nauttimaan omasta ajasta jos joku hoitaja on neidillä ollut mutta nyt kun on hieman vierastusta on kotoa lähteminen tullut vaikeammaksi. Ja hei olisi kiva jos tekisit pitkästä aikaa postaukset mitä Allulle kuuluu ja mitä kaikkea se jo osaa :) Meidän neiti on pian jo 9 kk eikä vieläkään liiku kuin pyörimällä. Hieman alan olemaan jo kärsimätön odottelemaan liikkumisen aloitusta! Tänään olin kaverin luona ja hänen 7 kk vanha vauvansa ryömi jo kovasti menemään. Mutta tuo meidän neiti se vain pyörii paikasta toiseen :D

  Ja pääsiäisenä ei tosiaankaan tarvitse syödä lammasta. Yhtenä vuotena teimme sushia ja viime vuonna uuniperunoita erilaisilla täytteillä. Olen tottunut olemaan pääsiäisen reissussa ja panostamaan ruoanlaittoon mieheni veljen avovaimon kanssa, mutta tänä vuonna täytyy kökkiä vain kotona kun mies on töissä. Tylsyys sentään! Joten tänä pääsiäisenä meillä syödään vain perus arkiruokaa.

  Hyvää pääsiäistä teille :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Mulla on ollut vähän sama kuin sulla Mia, että työaikana lehti on tullut harvemmin kotiin. Aina riippunut vähän ajoista, kesäisin lehti on tullut mutta muuten harvemmin. Tuleehan siitä niin paljon roskaakin päivittäin, varsinkin jos sitä ei tule luettua, se harmittaa. Monilla varmasti samat ajatukset kuin meillä :)

   Kiitos toiveesta!! Oonkin jättänyt väliin kuulumispostaukset eri ikäkuukausilta, joten vois olla paikallaan kirjottaa mitä 7 kk ikään kuuluu. Kiitos toiveesta :)

   Aivan ihanaa pääsiäistä teille sinne koko perheelle! <3

   Tykkää

 3. Kk sanoo:

  Itse olen syönyt jo pari kuukautta lähes päivittäin Kymppimämmin luomumämmiä :D Sitä voi syödä vaikka koko roveen kerralla kun sokeriakin tais olla 2g/100g ja hurjasti kuitua. Suorastaan superfoodia ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehe, Ville on sanonut ihan samaa!! Että mikäs siinä, kun kuitua vetää kaksin käsin niin sehän on vaan terveellistä! Huomautin vaan, että ”mites kun kermaa on saman verran kun sitä mämmiä…” :D :D

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: