DSC00538 (1)

DSC00587 (1)

DSC00592

DSC00560

Ihan uskomattomia asioita on tapahtunut viime aikoina. Mielessä on käynyt sellainen kuplinta ja kuohunta viimeisen viikon aikana, etten muista koska viimeksi olisi tuntunut tältä. Tällaiselle vahvasti tunteella elävälle ihmisille se tarkoittaa järjetöntä määrää intoa ja samaan aikaan unettomia öitä. Heh, vihdoin kun olisi välillä jo voinutkin nukkua, niin innoltaan ei saa unta, niinpä tietenkin. Mutta minkäs sille voi, kun mieli hyppii voltteja ja mielessä on paljon uutta pureskeltavaa, ei uni vain tule. Ei malta sulkea silmiään ja ymmärtää taas vihdoin miksei se oma lapsikaan kai malta. On liikaa nähtävää ja koettavaa, ei tahtoisi sulkea silmiään liian pitkäksi aikaa. Jos jotain taas tapahtuu, kun olen unessa? 

Viime tiistaina kello seitsemän aikaan tapahtui kaksi suurta asiaa. Sain kuvaviestin veljelleni syntyneestä pienestä pojasta ja niin käsittämättömältä kuin se kuulostaakin, niin lähes samoilla minuuteilla on mun ystävääni kosittu. Kyllä, siis lähes samaan aikaan. Kun laitoin viestiä Elinalle tästä uudesta vauvasta suvussa, tuli sieltä paluuviestinä (kylmiä väreitä aiheuttava) kuva juuri tapahtuneesta kihlauksesta. Katsellessani  niitä viestejä sohvan nurkassa, mä tärisin samaan aikaan, kun mun silmäni kostuivat. Katsoin kuvia yhä uudestaan ja uudestaan ja mietin, että miten tämä on mahdollista. Ei riittänyt sinä iltana vain yksi kyynel, vaan tällä kertaa hanat olivat auki ja kunnolla. Viimeksi taisin itkeä sairaalan pedissä, kun oma lapsi syntyi. Tällä kertaa samat onnen kyyneleet valuivat ilosta toisten onnea kohtaan. <3

Tiedättekö mikä onnessa ylipäänsä on yksi parhaista asioista? Se, että sen voi jakaa ja että pääsee osalliseksi myös toisten elämän suuriin tapahtumiin. Siitä ne tärkeät tyypit myös aina tunnistaa. Siitä suuresta halusta kertoa ja jakaa oma onnensa. Kun toinen on tärkeä, sitä tahtoo jakaa toiselle ne upeat tapahtumat ja päästä heti kertomaan omasta ilostaan. <3

Näiden iloisten tapahtumien johdosta me päästiin juhlimaan pääsiäisenä ystäviemme kihlausta ja oltiin myös katsomassa tätä uutta ihanaa perheenjäsentä. Aivan ihania tapahtumia molemmat ja jos kuolisin tänään, niin en kyllä olisi voinut elää onnellisempana. Niin super onnelliseksi kaikki tapahtumat on mut tehneet viimeisen vuoden aikana! <3

Se miksi kirjoitin otsikkoon myös menettämisestä, liittyy muihin tapahtumiin viimeisiltä viikoilta. Kun kerroin eräälle ystävälleni näistä ihanista tapahtumista mitä meillä on tapahtunut, kertoi hän, että samaan aikaan alkuviikosta oli vietetty hautajaisia. Se mikä tästä kaikesta teki melko erikoista ja jopa omasta mielestäni maagista, oli yksi yhdistävä tekijä: kaikissa näissä tapahtumissa oli mukana Santtu -niminen henkilö. Mun veljeni joka sai lapsen tiistaina on Santtu, toinen Santtu kosi tiistaina Elinaa ja hautajaisiin liittyi kolmas Santtu. Kun kuulin tämän, meni mulla heti iho ihan kananlihalle. Vau, miten elämä voikin olla näin erikoista? Se ihan todella siis on niin, että kun jotain menettää, syntyy jotain uutta elämässä tilalle…

Kun joku tästä maailmasta lähtee, syntyy uusi elämä tilalle ja samaan aikaan joku jossain menee naimisiin tai vaikkapa eroaa. Niin se kaikki vain aina kulkee, haluttiin me sitä tai ei. Me ei voida suunnitella elämäämme kovinkaan pitkälle, sillä koskaan ei tiedä mitä joku muu tuolla jossain on suunnitellut meidän elämäämme. Uskon, että kaikella on syynsä ja siksi kai osaankin ottaa elämän käänteet melko rentona. Vaikka itsekin menetin tänä vuonna tärkeän ihmissuhteen elämästäni, uskon että silläkin on joku tarkoitus. Aina kaikella on. Vähintäänkin se tarkoitus, että osaa arvostaa menetyksen jälkeen entistä enemmän sitä mitä itsellään elämässä on, eikä märehdi sitä, mitä ei ole. <3

En tietenkään haluaisi kirjoittaa tällaisista ikävistä asioista näin iloisten tapahtumien kanssa samaan aikaan, mutta jotenkin kaikki tämä vaan oli niin super maagista, että oli pakko päästä jakamaan nämä ajatukset myös teille. Tahdon keskittyä juuri nyt näihin elämän ilohetkiin ja nauttia toisten onnesta, mutta mulla se onni vain kasvaa yhä suuremmaksi, kun osaa käsitellä myös negatiivisia tapahtumia. Kun ikäviäkin asioita osaa pyörittää ahkerasti mielessään, eikä niitä sulje pois, syntyy entistä onnellisempi olo. Ymmärtää aina vaan paremmin sen, että pitää nauttia hetkestä ja siitä mitä sulla sillä hetkellä on.

Kiitos, että mulla on niin hyviä ihmisiä ympärillä juuri nyt, kiitos mun perheestä ja kaikesta tästä missä saan olla mukana. Kiitos elämä itsessään. <3

Mä olen käsittämättömän onnellinen kaikesta tästä mitä juuri nyt on tapahtunut ja toivon, että kaikkea näin upeaa tulee tapahtumaan jatkossakin.

Mikä sut on saanut viime aikoina tuntemaan onnea? <3

8 kommenttia artikkeliin ”Kun menettää jotain, syntyy tilalle aina jotain odottamatonta

 1. Outi Karita sanoo:

  Voi tästä tekstistä ihan liikutuin ❤
  Onnenhetkiä on paljon ollut ja luulenpa, että niitä on tulevana viikonloppuna lisää edessä. Elämä antaa parastaan kun on sitä valmis ottamaan vastaan 😘

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos muru <3 Ihan pian nähdään!! <3

   Tykkää

 2. Saana sanoo:

  Ilo ja suru kulkee elämässä rinnakkain, tai oikeastaan kai päällekkäin ja lomittain. Ilman surua me ei voitais tuntea iloa. Ehkä avain tasapainoon on siinä, että osaa ottaa molemmat vastaan. Hyväksyä niin onnen- kuin surunhetket ja rauhoittua molempien äärelle luottaen siihen, että elämä kantaa.
  Vuodenvaihteessa olin itse vähän samassa tilanteessa. Lähipiirissä tapahtui pohjattoman surullinen asia ja samaan aikaan koin suunnatonta iloa toisen läheisen onnesta sekä myös omassa elämässä olevasta rauhasta ja tasapainosta. Silloin pohdin saako toisen ihmisen surun äärellä olla ollenkaan iloinen. Kyllä saa ja pitääkin olla tilannetaju tietysti muisten.
  Onnea tädille <3 Ja tietysti maailmaan tulleelle pienelle perheineen <3 :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hyviä ajatuksia Saana ja joskus oon miettinyt ihan samaa kuin sinä. Saako iloita, jos on niin paljon suruakin? Ehkä on joskus jopa vaimentanut siksi itseään. Mutta lopulta se taitaa tosiaan olla niin, että kun on pelisilmää, niin hyvin voi myös iloita, kunhan sen tekee oikein läheisiään kohtaan. <3 :)

   Kiitos onnitteluista:)

   Tykkää

 3. Mia sanoo:

  Ihana teksti, joka sai myös kyyneliin. Ja nimenomaan onnen kyyneliin. Itse myös olen tässä iloinnut ja ollut niin kovin onnellinen Elinan ja Santun kihlauksesta. Silloinkin kyyneleitä tirautin. Niinhän se on että onni ja suru kulkee välillä rinnakkain ja niin kai sen kuuluu olla. Ihanaa kun perhe piiriisi on syntynyt vauva. Onnea tädille ja koko perheelle :) Minullakin on yksi hyvä ystävä raskaana niin pääsen sitten kesällä taas haistelemaan vauvan tuoksuja :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi eii, ihana kuulla! Kyyneleet on hyvä asia <3 Kiitos onnitteluista, oon kyllä ihan tosi onnellinen. Jotenkin vasta tämä syntymä herätti ne tunteet kunnolla. Siitä tuli todellisempaa, että suku jatkuu heti jo muuallakin kuin meidän perheessä :) <3

   Ihanaa viikonloppua teille sinne! :)

   Tykkää

 4. Anne sanoo:

  Olipa taas ihanasti kirjoitettu! Ihailen positiivista asennettasi ja kirjoituksistasi välittyvää hyvää fiilistä. Ihanaa, että kirjoitat! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos <3 Olipa kivasti sanottu!

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: